Kv kalma sorunu

E o zaman ne diye konu acip fikir soruyorsun ?
Buraya konu aciyosan fikirlere de saygı duymak zorundasın

Git evlen ne diyelim yani
Hayır konu direk bana geldi bilip bilmeden suçlamaya başlıyor insanlar. Buna gerek yok. Benle alakalı bir şey değil, yapılana usturubunca karşılık verdim diye evlenmeye meraklı kv siyle yaşamayı hakeden biri olarak linçlenmeye başladım. Kendis aradı ben de mesajla icabet ettim.

Yahu herkesin kendi evi varsa, evinde kalsın ne olacak? Kayınvalide sorunlu bir tip değilse idare edin yazmış bazıları. Benim kayınvalidemi ben kayınvalide gibi görmem bile, annem gibidir ama gelip de evimde 1 ay keyfii kalsın istemem. Çünkü evde rahat olmak isterim. O da rahat edemez ki kendi evi gibi olmaz yani. Eşim de benim annem için gelsin bir ay kalsın der (ayrı şehirdeyiz) ben ona bile 1 ay çok diyorum. Çünkü eşimle ben de rahat edemeyiz, annem de edemez. 3 günden fazla kalma olaylarına zorunlu olmadıkça karşıyım. Herkesin kendi evi...

Evet tam olarak bu çook çaresiz hissediyorum
doğmamış bebeğe don biçmişsiniz.eşinin daha nişanlıyken böyle bir konuyu açması yanlış.sen ise bilmem ki rahat edebilir miyiz? ben eve misafir gelse rahatsız olan bir tipim deseydin.düşünme işini ona bıraksaydın.bu ilerde hırgür çıkarır misafir sevmiyorsa derdi en azından. düğününden bir gün önce babasını kaybedeni gördüm ben.biz insanoğlu dörtnala koşan canlılarız ne diyim hayırlısı hakkınızda.

Tamda ailelere açıklamak için uygun zemini olustururdu bugün. Ama üzgünüm ne yaparsan yap nişanlım tüm suçu günahı sana bırakacak zaten. Hem seni engelliyor bitti diyor hem anneni arıyor. Amaci (üzgünüm bu tabir için) seni kendince terbiye etmek. Bitiren adam ne arar ne de sorar. Anladığım kadarıyla sizde bitmesinden yana değilsiniz. Tavrınız net ve tavizsiz olmalı. Yoksa müsamaha musamahayi doğurur. Elbet çözeriz hallolur diyerek otelemekte çözüm değil. Oturup konuşulmalı.

Bizi hatırla ve çınar ağacı isimli filmleri bir izleyin derim. Bakış açınız değişebilir ki tabi bu karşınızdaki kv nin karakteri ile de çok alakalı.

bir musibet bin nasihattan iyidir ben ille bela istiyorum diyosun yani

Felaket tellalı gibi konuşmak istemesem de görünen köy kılavuz istemez demişler. Nişanlın kendine göre haklıydı, çünkü bütün ailesinden yıllarca o beklentiyle büyütülmüş. Yani sen tek oğlansın, annene tabiki sen bakacaksın. Annesi de mağdur, kendine yetemeyen , melek rolde. Belki gerçekten iyi biridir ama gerçekten iyi niyetli bir kadın olsa gelinin de oğluyla yeni evinde özel hayatı olmasına saygılı olur oğlunu karşına alıp oğlum ben kızımda kalırım size çok gelmem , kıza sakın baskı kurma derdi. Bunu yapacak kv kimine göre imkansız ama bence var. Kendi annem yada ben böyle derdim mesela. Sizin kayınvalide büyük ihtimalle zaten yılın yarısını kızında yarısını sizde geçirmeyi planlıyordu. Nişanlın da sana kabul ettirmek için böyle üstüne geldi.

Demek istediğim bu arasıra gelir diyenler aslında annem gelir aylarca kalır kendi ne zaman gitmek isterse o zaman gider demek istiyor. Esimin babası da vefat etmiş. Bizde nerdeyse bu konu yüzünden ayrılacak gibi olmuştuk ilk sevgili zamanlarımızda. Sonra bu problemleri çözdük.En azından benim fikrimi biliyor.Ne senin ne benim ailem zorunlu olmadıkça birlikte yaşamam diye dedim. İnsan kendi evliliğinden bir şey anlamaz ki evde birileri olunca. Kv iyidir genel olarak bir sorunum yok, birkaç gün bile misafir olarak gitsek yada o gelse hemen zaman geçsin de evime gideyim istiyorum. İnsan rahat edemiyor çünkü başka yerde. En basitinden evde birileri varsa eşinle bile bir resmiyet giriyor arana.

Şuan muhtemelen için yanıyor, ama sabırlı ol ve bekle. Seni yıldırmak için ipleri kopardı. Senin kaybetme korkusuyla tamam annen konusunda kabul ediyorum demeni bekliyor. Taviz verme bekle, zaten annesi ve ailen duyunca işin rengi değişir. Sen konuşma, ailen konuşsun. Onun ailesine hepimiz sağlıklıyız. Bir sağlık sorunu falan olmadıkça kızımız birlikte yapamaz, rahat edemez diyecek. Böylece annesinin de fikrini öğrenmiş olursun. Belki de ailesiyle senin ailen anlaşmasına vesile olur yada tamamen ipler kopar. Ama iyi tarafından bak, eğer sorun çözülürse herkes senin fikrini bilmiş olacak ve ilerde sana niye annesini kabul etmiyorsun diyemeyecek. Annesi beni istemeyeni ben hiç istemem tribine girerse de zaten arkana bakmadan kaç, annesiyle evlensin. Son cümlem ağır olmuş olabilir ama bu yüzden dağılan bir sürü yuva var. Anneler de anneliğini bilsin. Gencecik geliri olan bir insan ayakları üzerinde durabilmeli. Yazık günah milletin kızlarını sinir hastası ediyorlar sonra.

Son düzenleme:
Burda bir üye vardı, başta kv aynı sizin gibi kızında kalıyormuş. Arasıra bize gelir demiş, yıllardır gitmemiş en az 6 ay konu sahibinde kalmış. Şuan boşanıyorlar birkaç gün önce de yeni konu açmıştı hatta. Onu etiketlemiyorum,tekrardan konusunu açıp onu üzmemek için.Kendi yorumumu okursa belki yorum yazar sana da kendi tecrübesini.

Kocaaa kocaaa diye ölüp biteceksiniz. Az kendinize saygınız olsun.

Sen kayınvalideye yılın 6 ayı bakmaya gönüllüsün belliki. Ama şunu söyleyeyim. Bu saatten sonra nişanlınla yalvar yakar barışırsan ileride bu konuda hiçbir söz hakkın olmayacak.

Dışarıda erkek bitmiş gibi gelir insana bu çok normal. Ama inan hiç öyle değil. Evlilik 2 kişiliktir. Sen o çok sevdiğin nişanlınla değil aynı zamanda annesiyle de evlenmek üzeresin.

Bir mesajında nişanlının seni çok sevdiğinden bahsetmişsin ama gördün ki annem için ölürüm diyip seni engelleyen bir adam var karşında. Sence evlenince ileride annesin dolduruşuna gelip benzer tepkiyi göstermesi çok olağan değil mi?

Çok samimi söylüyorum, yılda 2-3 hafta gelen kv kp var. Ve 1 hafta sonra odadan çıkarken ışığı kapat, bulaşık yıkarken suyu ziyan etme kızım demeleri bile acayip batıyor. Bir bakmışım evde 5 karış suratla gezen, kaşının üstünde gözün var diye eşime çıkışan birine dönüşmüşüm.

Yemek derdin, temizlik derdin hiç bitmeyecek. Kocanın annesi herşeyin senden daha iyi(!) yapıyor olacak. Senin de öğrenmen beklenecek. Bu mu senin büyük aşkınla olan evlilik hayallerin?

Ben bunu sorgulayınca seni ilgilendirmez oluyor. Kendi kendilerine çelişiyorlar

O kadar duyarlı, kırmadan ve güzel yazmışsınız ki.. çok teşekkür ediyorum. Bekliyorum, hayırlısının bi an önce olmasını. Ben elimden geleni yaptım içim çok rahat

Özeld
Çok incesiniz Özelden üye ismini atar mısınız bakayım ben de konularına bi fikrim olur benim de

O kadar duyarlı, kırmadan ve güzel yazmışsınız ki.. çok teşekkür ediyorum. Bekliyorum, hayırlısının bi an önce olmasını. Ben elimden geleni yaptım içim çok rahat
Rica ederim canım, az çok benzer durumu gördüğüm için üzüntünü anlayabiliyorum. Karşındaki seni seviyorsa zaten o da orta yolu bulmaya çalışacaktır. Eğer aileler dahil olursa kendini güzelce ifade edersin. Sonrası hayırlısı neyse ona varır. Sen elinden geleni yapmışsın ortada kalmış bakıma muhtaç biri yok . O dediğim üyenin ismini net olarak hatırlayamadım , denk gelip görürsem atarım. Umarım her şey yoluna girer senin için de.

Açık ve net diyim evlendikten sonra eşiniz sizi dinlemez annesi iki gözyaşı döker sizi atar onu dinler en basindan tavrınizi koyun yoksa siz üzülürsünüz

Gercekten dusunceli bir kadin olsa evli kizinda kalmazdi. Bilirdi ki kizi icin sorun olmasa da belki kizinin esi bu durumdan rahatsiz ama soyleyemiyor cekiniyor. Evi olup da yalniz kalamam deyip magduru oynamasi cok sacma. Kendini acindirarak milletin evliligini bozmasina, huzurunu bozmasina ne gerek var. Muhtemelen mesele yalniz kalamamak degil, kendine baktirmak. Tek bildigim ev ev ustunde olmuyor. Illa ki sizde de kalacaktir. Cunku simdi ses etmeyen damat, belki evlenince esine gitsin biraz da oglunda kalsin diyebilir. Zaten kizinda bu kadar rahat kaliyorsa cekinmeden, illa ki sizde de kalacaktir. Ve anladigim kadariyla boyle bir durumda esiniz de sizin arkanizda duracak gibi degil. Bir ay bile sizde kalsa zor bir durum. Banyo yapmak isteseniz bile yanlis anlar diye banyoya giremeyeceksiniz. Ben bu durumu yasadim. Kendi evinizde misafir oluyorsunuz. Siz ne bulursaniz yersiniz ama evde biri olunca surekli uc ogun yemek pisir oluyor, hatta baskasinin agiz tadina uyuyorsunuz. Bunlar kucuk seyler belki ama birikip birikip buyuyor. Evinizde uzanip tv bile izleyemiyorsunuz. Esinizle agiz tadiyla bile tartisamiyorsunuz. Gittiginiz geldiginiz her yere karisiliyor. Evinizde biriyle telefonla bile rahat konusamiyorsunuz. Bunun gibi bir suru sey. Ve maalesef bunlari yasayacak gibisiniz. Ha konussaniz bile ilk basta, yok ben kizimda yasayacagim dese de inan evlenip o imzayi atinca oyle olmayabiliyor. Iste boyle bencil ve dusuncesiz insanlar yuzunden iliskilerin bozulmasina sinir oluyorum. Ciftler cok iyi anlassa da ebeveynler rahat birakmayabiliyor. Ve nisanlin da anladigim kadariyla biraz anneci gibi. Cunku annesi ile ilgili mevzularda sen hep yalniz kalacaksin gibi. Kadin bu kadar dusuncesizse illa ki sizde de kalacaktir inan. Belki de yilin yarisi sizde yarisi kizinda. Bir yerden kovulana kadar kalacak, bakti ki huzursuzluk cikinca kendini acindirip diger yere gidecek. Malesef bunu yasayacak gibisiniz. Buradan gorunen o.

keşke bütün büyüklerimiz bu fikirde olsa. gelip uzun süre kalmasalar keyifli keyifli.

keşke bütün büyüklerimiz bu fikirde olsa. gelip uzun süre kalmasalar keyifli keyifli.
11 aydır evliyim, kayınvalidem sadece bir defa, tek gecelik kalmaya geldi. O da ertesi sabah erkenden işimiz olduğu için ilçeden gelmesi zor olur diye. Önceki akşamdan yepyeni nevresimleri yıkadım, ütüledim, özel yemek takımlarımı temiz olduğu halde makineye atıp parlattım, en güzel yemekleri yaptım, her yeri 2 gün önce silip süpürmeme rağmen yine sildim süpürdüm. Böyle arada bir olunca çok daha güzel oluyor. Sürekli evimde olan bir insana içimden gelmez ki bu kadar özenmek. Kayınvalidem de hiç geleyim kalayım demez. Yazlığına gittiği zaman bizi özler, siz gelin kalmaya der. İki üç gün kalır döneriz biz de. Israr eder bazen gitmeyin diye ama ona da söylerim herkesin kendi evi diye. Kendi aileme de gittim ayrı şehirde sözde 1 haftalığına. 3. gün yapamadım, döndüm evime. Ki gelin çıktığım ev, yıllarca yaşadığım ev. Herkesin yeri kendi evi, en güzeli de eşimin de benimle aynı fikirde olması ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…