- 8 Ağustos 2018
- 132
- 156
- 33
- Konu Sahibi cilekliturtaam34
-
Hayır konu direk bana geldi bilip bilmeden suçlamaya başlıyor insanlar. Buna gerek yok. Benle alakalı bir şey değil, yapılana usturubunca karşılık verdim diye evlenmeye meraklı kv siyle yaşamayı hakeden biri olarak linçlenmeye başladım. Kendis aradı ben de mesajla icabet ettim.E o zaman ne diye konu acip fikir soruyorsun ?
Buraya konu aciyosan fikirlere de saygı duymak zorundasın
Git evlen ne diyelim yani
doğmamış bebeğe don biçmişsiniz.eşinin daha nişanlıyken böyle bir konuyu açması yanlış.sen ise bilmem ki rahat edebilir miyiz? ben eve misafir gelse rahatsız olan bir tipim deseydin.düşünme işini ona bıraksaydın.bu ilerde hırgür çıkarır misafir sevmiyorsa derdi en azından. düğününden bir gün önce babasını kaybedeni gördüm ben.biz insanoğlu dörtnala koşan canlılarız ne diyim hayırlısı hakkınızda.Evet tam olarak bu çook çaresiz hissediyorum
Tamda ailelere açıklamak için uygun zemini olustururdu bugün. Ama üzgünüm ne yaparsan yap nişanlım tüm suçu günahı sana bırakacak zaten. Hem seni engelliyor bitti diyor hem anneni arıyor. Amaci (üzgünüm bu tabir için) seni kendince terbiye etmek. Bitiren adam ne arar ne de sorar. Anladığım kadarıyla sizde bitmesinden yana değilsiniz. Tavrınız net ve tavizsiz olmalı. Yoksa müsamaha musamahayi doğurur. Elbet çözeriz hallolur diyerek otelemekte çözüm değil. Oturup konuşulmalı.Olaylar 1 günde olup bitti. Ailemin haberi bile yoktu tartıştığımızdan. Evet ayrıldık bitti fakat konuşulmamıştı. Nişanlım benim annemi aradı ben de Onun annesine mesaj attım. Olması gereken davranış biçimi de budur bence. Nezaketen mesaj attım. Hatam buysan bundan olsun utanır belki
Bizi hatırla ve çınar ağacı isimli filmleri bir izleyin derim. Bakış açınız değişebilir ki tabi bu karşınızdaki kv nin karakteri ile de çok alakalı.merhaba kızlar
ben nişanlıyım şu anda ev bakma aşamasındayız. kendimize göre 2+1 ev bakıyoruz. dul bi kayınvalidem var. kendi evi ve maaşı var ama tek kalamıyor. şu anda kızında kalıyor. kızı da evli bu arada. biz evlendiğimizde de yılın belli bi zamanı bize gelip kalacak-mış(nişanlımın söylediği bu kv nin hiçbişeyden haberi yok) hatta nişanlıma kızım bu saatten sonra beni bırakmaz falan diyormuş. kv nin şu an yaşadığı şehirden farklı bi şehirde yaşayacağız işlerimizden ötürü. ben bunu istemediğimi net bi şekilde söyledim nişanlıma. en fazla gelirse 1 ay gelir kalır dedim. bu yüzden de tartıştık.
sorum şu ki dul kv si olanlar yılın belli bi ayı size gelip kalır mı kv niz? normal olan bu mudur? geldiğinde ne kadar kalır? ya da bu konu açıldığın da tekrardan nasıl konuşmalıyım ben mi çok tepki gösteriyorum.
Dipnot: kızlar öncelikle geribildirimleriniz için teşekkür ederim. hepsini okudum. fakat dul olmayan bir kv ninde yaptıklarını gördük çoğu kez burada. kv nin eşi olup ta kalabalık 2 eltisi 3 görümcesi olan aileler de var. onların daha iyi olacağı kesin değil. bizim öyle bir durumumuz yok nişanlımın bi annesi bir de kız kardeşi var. demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki. eşi yaşayan bi kayınvalidem olur farklı şehirlerde yaşarız kalan yine gelip kalmak ister yani. mümkün mertebe bu içinde bulunduğum durumu benim kv ile konuşup anlaşmam lazım diye düşünüyorum. çünkü kadının ne düşündüğünü bile bilmiyorum henüz.
nişanı atsam bize ziyan olacak, nişanlım boşuna evham yapıyorsun belki rahat edemeyecek git gel yapmayacak hiç gelmeyecek diyor. ya da ilerde kv nin annesi yaşıyor onlarla kalırlar belki diyor. ama yılın belli ayında gelmek isterse de gelme diyemem diyor. bunlar önümüzdeki seçenekler ısrarla bu konuyu açmandan rahatsız oluyorum annem de annem diyorsun yeter artık diyor. ne yapacağımı şaşırdım. olmayan bi konu hakkında konuşmak ne zormuş. sürekli yanlış anlaşılıyorum.
bir musibet bin nasihattan iyidir ben ille bela istiyorum diyosun yaniKızlar bugün anneler günü olduğu için İçin annesine mesaj attım kutladım gününü. Sonra nişanlımı aradım tekrar telefonUm hala engelli meşgul çaldı. Ben de daha oluruma bıraktım. Kafama takmamaya calısıyorum. Ne olacaksa olsun
Kocaaa kocaaa diye ölüp biteceksiniz. Az kendinize saygınız olsun.Kızlar bugün anneler günü olduğu için İçin annesine mesaj attım kutladım gününü. Sonra nişanlımı aradım tekrar telefonUm hala engelli meşgul çaldı. Ben de daha oluruma bıraktım. Kafama takmamaya calısıyorum. Ne olacaksa olsun
Ben bunu sorgulayınca seni ilgilendirmez oluyor. Kendi kendilerine çelişiyorlarBu arada merak ettim. Bu kv niye bekar oğluyla birlikte yaşamak yerine evli barklı kızıyla yaşıyor? Anasına bu kadar meraklıysa alsın şimdi yaşasınlar koyun koyuna. Hem de hasret giderirler.
Evde hizmetçi mi yok yoksa?
O kadar duyarlı, kırmadan ve güzel yazmışsınız ki.. çok teşekkür ediyorum. Bekliyorum, hayırlısının bi an önce olmasını. Ben elimden geleni yaptım içim çok rahatFelaket tellalı gibi konuşmak istemesem de görünen köy kılavuz istemez demişler. Nişanlın kendine göre haklıydı, çünkü bütün ailesinden yıllarca o beklentiyle büyütülmüş. Yani sen tek oğlansın, annene tabiki sen bakacaksın. Annesi de mağdur, kendine yetemeyen , melek rolde. Belki gerçekten iyi biridir ama gerçekten iyi niyetli bir kadın olsa gelinin de oğluyla yeni evinde özel hayatı olmasına saygılı olur oğlunu karşına alıp oğlum ben kızımda kalırım size çok gelmem , kıza sakın baskı kurma derdi. Bunu yapacak kv kimine göre imkansız ama bence var. Kendi annem yada ben böyle derdim mesela. Sizin kayınvalide büyük ihtimalle zaten yılın yarısını kızında yarısını sizde geçirmeyi planlıyordu. Nişanlın da sana kabul ettirmek için böyle üstüne geldi.
Demek istediğim bu arasıra gelir diyenler aslında annem gelir aylarca kalır kendi ne zaman gitmek isterse o zaman gider demek istiyor. Esimin babası da vefat etmiş. Bizde nerdeyse bu konu yüzünden ayrılacak gibi olmuştuk ilk sevgili zamanlarımızda. Sonra bu problemleri çözdük.En azından benim fikrimi biliyor.Ne senin ne benim ailem zorunlu olmadıkça birlikte yaşamam diye dedim. İnsan kendi evliliğinden bir şey anlamaz ki evde birileri olunca. Kv iyidir genel olarak bir sorunum yok, birkaç gün bile misafir olarak gitsek yada o gelse hemen zaman geçsin de evime gideyim istiyorum. İnsan rahat edemiyor çünkü başka yerde. En basitinden evde birileri varsa eşinle bile bir resmiyet giriyor arana.
Şuan muhtemelen için yanıyor, ama sabırlı ol ve bekle. Seni yıldırmak için ipleri kopardı. Senin kaybetme korkusuyla tamam annen konusunda kabul ediyorum demeni bekliyor. Taviz verme bekle, zaten annesi ve ailen duyunca işin rengi değişir. Sen konuşma, ailen konuşsun. Onun ailesine hepimiz sağlıklıyız. Bir sağlık sorunu falan olmadıkça kızımız birlikte yapamaz, rahat edemez diyecek. Böylece annesinin de fikrini öğrenmiş olursun. Belki de ailesiyle senin ailen anlaşmasına vesile olur yada tamamen ipler kopar. Ama iyi tarafından bak, eğer sorun çözülürse herkes senin fikrini bilmiş olacak ve ilerde sana niye annesini kabul etmiyorsun diyemeyecek. Annesi beni istemeyeni ben hiç istemem tribine girerse de zaten arkana bakmadan kaç, annesiyle evlensin. Son cümlem ağır olmuş olabilir ama bu yüzden dağılan bir sürü yuva var. Anneler de anneliğini bilsin. Gencecik geliri olan bir insan ayakları üzerinde durabilmeli. Yazık günah milletin kızlarını sinir hastası ediyorlar sonra.
Çok incesiniz Özelden üye ismini atar mısınız bakayım ben de konularına bi fikrim olur benim deBurda bir üye vardı, başta kv aynı sizin gibi kızında kalıyormuş. Arasıra bize gelir demiş, yıllardır gitmemiş en az 6 ay konu sahibinde kalmış. Şuan boşanıyorlar birkaç gün önce de yeni konu açmıştı hatta. Onu etiketlemiyorum,tekrardan konusunu açıp onu üzmemek için.Kendi yorumumu okursa belki yorum yazar sana da kendi tecrübesini.
Rica ederim canım, az çok benzer durumu gördüğüm için üzüntünü anlayabiliyorum. Karşındaki seni seviyorsa zaten o da orta yolu bulmaya çalışacaktır. Eğer aileler dahil olursa kendini güzelce ifade edersin. Sonrası hayırlısı neyse ona varır. Sen elinden geleni yapmışsın ortada kalmış bakıma muhtaç biri yok . O dediğim üyenin ismini net olarak hatırlayamadım , denk gelip görürsem atarım. Umarım her şey yoluna girer senin için de.O kadar duyarlı, kırmadan ve güzel yazmışsınız ki.. çok teşekkür ediyorum. Bekliyorum, hayırlısının bi an önce olmasını. Ben elimden geleni yaptım içim çok rahat
Evlendirin en temizi hic gelmez size55 yaşında genç bi kadın
keşke bütün büyüklerimiz bu fikirde olsa. gelip uzun süre kalmasalar keyifli keyifli.Yahu herkesin kendi evi varsa, evinde kalsın ne olacak? Kayınvalide sorunlu bir tip değilse idare edin yazmış bazıları. Benim kayınvalidemi ben kayınvalide gibi görmem bile, annem gibidir ama gelip de evimde 1 ay keyfii kalsın istemem. Çünkü evde rahat olmak isterim. O da rahat edemez ki kendi evi gibi olmaz yani. Eşim de benim annem için gelsin bir ay kalsın der (ayrı şehirdeyiz) ben ona bile 1 ay çok diyorum. Çünkü eşimle ben de rahat edemeyiz, annem de edemez. 3 günden fazla kalma olaylarına zorunlu olmadıkça karşıyım. Herkesin kendi evi...
11 aydır evliyim, kayınvalidem sadece bir defa, tek gecelik kalmaya geldi. O da ertesi sabah erkenden işimiz olduğu için ilçeden gelmesi zor olur diye. Önceki akşamdan yepyeni nevresimleri yıkadım, ütüledim, özel yemek takımlarımı temiz olduğu halde makineye atıp parlattım, en güzel yemekleri yaptım, her yeri 2 gün önce silip süpürmeme rağmen yine sildim süpürdüm. Böyle arada bir olunca çok daha güzel oluyor. Sürekli evimde olan bir insana içimden gelmez ki bu kadar özenmek. Kayınvalidem de hiç geleyim kalayım demez. Yazlığına gittiği zaman bizi özler, siz gelin kalmaya der. İki üç gün kalır döneriz biz de. Israr eder bazen gitmeyin diye ama ona da söylerim herkesin kendi evi diye. Kendi aileme de gittim ayrı şehirde sözde 1 haftalığına. 3. gün yapamadım, döndüm evime. Ki gelin çıktığım ev, yıllarca yaşadığım ev. Herkesin yeri kendi evi, en güzeli de eşimin de benimle aynı fikirde olması ❤keşke bütün büyüklerimiz bu fikirde olsa. gelip uzun süre kalmasalar keyifli keyifli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?