• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv kalma sorunu

Kendi evi ve maaşı olan bir insan neden yalnız kalamıyor hiç anlayabildiğim bir konu değil. Yetişkin değil mi bu insanlar? Şu forumda, evim ve maaşım ile 55 yaşında ben yalnız yaşayamam diyen biri çıkıyor mu?
Bu foruma kayıtlı kayınvalidelerden açıklama bekliyorum 😹
her gün bir ton gömüyoruz kv leri burada.. sence bir kv burada barinabilir mi? :KK70:

Annem dul. Tek çocuğu benim. Gel benle yaşa demiştim bekarken. Kendisi kabul etmedi. Evim var barkım var istemiyorum dedi. Sizinle yılın bir kaç ayı yaşamak istemesi normal değil tabi. Eli ayağı tutarken insan neden çocuklarıyla beraber yaşamak ister ki?

Kv niz nasıl bir insan? Yani bir aile kuruyorsunuz ve sizin aileniz;eşinizin ailesi büyük ailenizi temsil ediyor. Hep derim bir eş değil bir aile alıyorsun. O yüzden iyi tartmak ve samimi dürüst net bir evlilik yapmakta fayda var. Eğer iyi bir kadıncağızsa belki birlikte birkaç hafta ya da 1 ay yaşamaktan hoşlanabilirsin ama sıkıntılı dediğim dedik biriyse bu büyük bir sorun olabilir. En iyisi senin kendi ailen net bir şekilde sorsun. Ve kv için yaşı genç biz de kızımızı kötü yetiştirmedik ama eli ayağı tutarken aile büyükleriyle değil eşitle vakit geçirsin istiyoruz desinler. Nişanlın gerçek niyetini daha iyi belli edecektir aile büyüklerine. Ama demedi deme nişan atmaya kadar götürür bu tür konular insanı. Mevzu annemi istedi şeklinde değil annem elden ayaktan düşmeden istemiyor şeklinde net algılanmalı. Ki yine dikkatli olman gereken bir diğer konu da evladın olunca kv iyiyse gerçekten sana çok yardımı dokunabilir özellikle en çok yardıma ihtiyaç duyduğun bebeğin ilk yıllarında; eğer yanlış şekilde ifade edersen bu durumu ileride büyük bir destekçini de kaybetmiş olursun. Ve yine belirtmek isterim ki bu tip konular çözülmezse ve iki taraf doğru şekilde uzlaşamazsa bir ömür sürecek kavga konularından biridir bu mevzu. İnce bir ip üzeresin umarım makul ve mantıklı ve tabi sağduyulu bir şekilde atlatabilirsiniz bu konuyu inşallah nişanlınla

Bunu size nişanlınız daha önce çıtlatmıştı 10 şubatta falan konu açmışsınız. Hallolmadı mı düşünemediniz mi? Daha nişanlıyken aşırı keskin tavırlar olmasa mı acaba? Annen en fazla bir ay kalabilir falan. Bilemedim

Aynen bazen birşey için uğradimizda yemek yedirmeden birakmaz.
Torunlarina gelince bana birakin sevim der.
Ben lohşalikta Anne ya kal. Kizim 2 Hafta kaldim, Evime Gitcem birazda Kayanan kalsin dedi gitti. 😊 Gelinlerle kavga etmez.
Gelin haksiz dahi olsa Oğullarina karşi gelini savunur.
Çok tatlilar ya
Keşke Benim de böyle annem olsaydı ben hamile kaldığımda lohusalıkta ya da zor zamanda yanımda kalacak kimsem yok. Allah yardım etsin benim gibi ailesi var ama yoklara

Çok net: ayrılın

Hayatımdaki hiç bir şeyden pişman değilim ama zamanı geri döndüreceğiz, nereye gitmek istersin deseler eski eşimle evlendiğim güne gidip evlenmemek isterdim.

Durum aynı: Eşi ölmüş bir kadın, karanlıktan korkuyor, akşam olunca yürüme mesafesi kızına gidip yatıyor, sabah evine dönüyor. Veya büyük oğluna gidiyor otobüse binip. 1-2 ay kalıp dönüyor.

Annem bizde de kalacak dedi. Tamam dedi. O anda arkamı dönüp gitmem gerekirmiş. Ev bakıyoruz, evler annesine uygun değil diye istemiyor beyefendi. Neymiş sabah kahvaltısını edince evine gidebilecek mesafede olsunmuş. Beni alakasız semtlere ev bakmaya götürdü. Dubleks ev beğendim. Yatak odası katında sadece çocuk odası için oda vardı, annesi alt katta tek korkar diye tutmadık o evi.

Herşey annesi odaklıydı. Çocuğumuz olduktan sonra da öyle. Misafirim gelir, annesi dibimizde. Ya da hiç hoşgeldin bile demez, oturma odasında tv seyreder. İlk evlendiğimizde evde tek tv vardı. Kadın kumandayı bırakmıyordu, üstelik hiç tarzım olmayan diziler. Sıkıntıdan patlıyordum. İkinci televizyonu aldım kendi paramla salona. Bu sefer “sen niye annemi odada yalnız bırakıyorsun” oldu.

Benimki 2 emekli maaşı alıyordu üstelik. Bakıcı tutalım dedim kimse yanaşmadı. En başta eski eşim.

Aile terapisine mi gitmedik. Ben tayin isteyip 1500 km uzağa mı kaçmadım. Kadın gene geldi, gene kaldı. Eski eşimi aldım karşıma konuştum. Bak kaç ay oldu, İstanbulu, gezmeyi özlemedin mi anne ben seni götüreyim de ve götür dedim. Yok. Duvarla konuştum. Evdeki bakıcıya işe giderken diyorum ki şu çamaşırları yıka kurut, eve geliyorum çamaşırlar radyatörün üzerinde. En sevmediğim görüntü. Neden kurutma makinesine koymadın? E teyze istemedi. E evin hanımı kim? Sonra yine kavga yine kavga.

Lütfen. Lütfen. Ayrıl.
Benim gibi 2 çocukla boşanmak istemiyorsan ayrıl.

Çok net: ayrılın

Hayatımdaki hiç bir şeyden pişman değilim ama zamanı geri döndüreceğiz, nereye gitmek istersin deseler eski eşimle evlendiğim güne gidip evlenmemek isterdim.

Durum aynı: Eşi ölmüş bir kadın, karanlıktan korkuyor, akşam olunca yürüme mesafesi kızına gidip yatıyor, sabah evine dönüyor. Veya büyük oğluna gidiyor otobüse binip. 1-2 ay kalıp dönüyor.

Annem bizde de kalacak dedi. Tamam dedi. O anda arkamı dönüp gitmem gerekirmiş. Ev bakıyoruz, evler annesine uygun değil diye istemiyor beyefendi. Neymiş sabah kahvaltısını edince evine gidebilecek mesafede olsunmuş. Beni alakasız semtlere ev bakmaya götürdü. Dubleks ev beğendim. Yatak odası katında sadece çocuk odası için oda vardı, annesi alt katta tek korkar diye tutmadık o evi.

Herşey annesi odaklıydı. Çocuğumuz olduktan sonra da öyle. Misafirim gelir, annesi dibimizde. Ya da hiç hoşgeldin bile demez, oturma odasında tv seyreder. İlk evlendiğimizde evde tek tv vardı. Kadın kumandayı bırakmıyordu, üstelik hiç tarzım olmayan diziler. Sıkıntıdan patlıyordum. İkinci televizyonu aldım kendi paramla salona. Bu sefer “sen niye annemi odada yalnız bırakıyorsun” oldu.

Benimki 2 emekli maaşı alıyordu üstelik. Bakıcı tutalım dedim kimse yanaşmadı. En başta eski eşim.

Aile terapisine mi gitmedik. Ben tayin isteyip 1500 km uzağa mı kaçmadım. Kadın gene geldi, gene kaldı. Eski eşimi aldım karşıma konuştum. Bak kaç ay oldu, İstanbulu, gezmeyi özlemedin mi anne ben seni götüreyim de ve götür dedim. Yok. Duvarla konuştum. Evdeki bakıcıya işe giderken diyorum ki şu çamaşırları yıka kurut, eve geliyorum çamaşırlar radyatörün üzerinde. En sevmediğim görüntü. Neden kurutma makinesine koymadın? E teyze istemedi. E evin hanımı kim? Sonra yine kavga yine kavga.

Lütfen. Lütfen. Ayrıl.
Benim gibi 2 çocukla boşanmak istemiyorsan ayrıl.

Ayyyy cok cekmişsin....Boşandınız oğluyla rahat rahat oturuyorduk artık ...Yazık günah ya...Ama ev bakarken belliymiş ahh al anneni başına çal demek varmış..

Konu sahibi bak ders al

Benim 70 küsur yasindaki dul dedem yalnzi basina yasiyor. 5 tane kizi var 2 gunden fazla kalamiyor kimsede. Gayet de kendine bakiyor, yalniz d a kaliyor. 55 yasinda bir insan elden ayaktan dusmus degildir veya yasli degil. Kayınvaliden korkak ve ozguvensiz bir kadın belli. Nişanınızın tavrının degismesi gerek.

Annesi "kizim beni bundan sonra birakmaz" derken sanki oğluna duygu sömürüsü yapıyor gibi geldi. 55 yaşında gencecik kadin neden kendi evinde oturmuyorda birilerini rahatsiz ediyor anlamadim. Ama sakın 1 ay kalsin falan deme. Hatta bastan guzelce asla kabul etmeyecegini konus, yoksa benim gördüğüm tablo, kayinvalide sizinle yaşayacak.

Ha ha ha
Kayınvalidenin haberi yokmuş demek sizle kalacağından bak sen
Bu planı oğluyla beraber yaptığına yemin edebilirim ama ispatlayamam
bunu yazmak icin gelmistim yazilmis ellerinize saglik
bir de simdiden tartisan adam yarin obur gun size sormadan alir gelir annesini o 1 aylar olur size 3 ay 5 ay sonra bakmissiniz beraber yasiyorsunuz cunku genelde kizlarinda kalmayi cok istemezler damat bey rahatsiz olur diye cunku kizi bosanir falan mazallah ama oglu oylemi hem tum hizmeti karisi gorecek hemde bosansa elinin kiri biri gider biri gelir ne olacak bir de sizinle bu konuyu nisanlanmadan once konusmadimi nisanliniz konu sahibi yoksa artik iyice evlilige nikaha yaklasildi oyle mi acti konuyu

açıkçası evi ve maaşı olan bi kadının kimseye eyvallahı olmaz diye düşünüyorum rahat edemezse çeker gider herhalde kücücük evde niye bizle beraber kalsın ki? misafir gibi gelip kalsın amenna
o ev isterse tek goz oda olsun kafasina koymussalar anali ogullu aranizda yatirirsiniz yine kalir emin olun

En tehlikeli kv de tiplerinden biri tatlı dilli iş yürüten kızım beni kabul eder olur iki gün sonda kızım bana bakar bana yemek yapar oglum beni besler oglum beni yanlız mı koyacaksın yanlızım ben ühühühühü banada sen bizim kızımızdan farksızsın detlerdi sonra bir lafın arasında öbür eltimden için o bakmaz bize bunu kandırak gibi şeyler konuştular

Son düzenleme:
Aynen bazen birşey için uğradimizda yemek yedirmeden birakmaz.
Torunlarina gelince bana birakin sevim der.
Ben lohşalikta Anne ya kal. Kizim 2 Hafta kaldim, Evime Gitcem birazda Kayanan kalsin dedi gitti. 😊 Gelinlerle kavga etmez.
Gelin haksiz dahi olsa Oğullarina karşi gelini savunur.
Çok tatlilar ya
Maşallah, Allah'ım başımızdan eksik etmesin onları.

Benim annem 31 yıldır "dul".Şu an sadece ikimiz varız.Ve ben evlendiğimde (evlenirsem) çok da güzel paşalar gibi yalnız yaşar. Zaten biliyorum ki yalvarsam da gelip kalmaz evimde, kendi rahat edemez.Bizim ailemiz, görgümüz böyledir.

Evi,parası olduğu halde kendi başıma kalamam diyen kadınlar bence bir nevi "yalancı".Ben gerçekten korktuklarını falan sanmıyorum. Birilerine ayak bağı olmaya bayılıyorlar sadece.İnsanların huzurunu bozmaya da çekinmiyorlar. Haa gerçekten korkuyorsa da evlatları psikolojik yardım aldırsın, normal değil çünkü.Nişanlınız size baştan söylemiş annem bizde kalacak diye hatta kavga bile etmişsiniz.Ya bunu kabul edip evlenin ya da nişanı atıp ayrılın.Çünkü evlendikten sonra fikri değişmeyecek. Burda evliliği sorunlu çoğu kadın "evlenince değişir" ümidiyle zamanında evlenip hala çare arayanlar.Ama değişmez.

Son düzenleme:
Back
X