• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv kalma sorunu

Benim ailem geliyordu 3 gün kalınca gitmek istiyordu biletimizi değiştirin diye başımızın etini yiyordu. KV kp geldi 15 gün kaldılar bilet olmasaydı biraz daha kalsaydık ayağımız geri geri gidiyor dediler. Bazı insanlarda var bu rahatlık. Annesi benim KV ayarında bir kadınsa alttan alttan oğluna kendini acındırıyor da olabilir. Benim kp ölse KV yanımıza yerleşmek için bir saniye düşünmez. Kendisi de bu yaşına kadar KV ile yaşadığı için özel hayat anlayışı yok, rahat edemezler diye düşünmez

demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki.

Yani ille kendini yangina atmaya kesin kararlisin. Sorun kadinin tek yasamasi degil (dul kelimes çok itici bu arada). Sorun nisanlinin ana kuzusu olmasidir. Evet kadin evli olupta musallat olabilirdi. Ancak simdi evli degil ve musallat. Dikkatini çekerim, musallat olmayan kv'delerde var. Ve dahasi, ana kuzusu olmayan erkeklerde var.

Kv'denin sizde kalip kalmamasi, onun hosuna gidip gitmemesine bagli olmamali. Senin ve nisanlinin isteklerine bagli olmali. Normal yetiskin bir adam sürekli annesinin gelmesini istememeli. Anne geldiginde, bir ay kalmasini istememeli, hatta daha fazlasini hiç istememli.

Adam rahat tabi. Hizmet edecek olan o degil. Ama sen diken üstüne oturacaksin. Canin pijama ile gezmek istese olmayacak, esin ile film izlemek isteyeceksen olmayacak. Seks sadece yatak odasinda olur, bu defada aman görültü olur, aman banyo sesi gider diye diken üstüne otur.

Ha buda eger kv'de çirkeflik yapmazsa, "iyi senaryo". Cirkeflik yaparsa bide senden sikayetçi olur, güler yüz göstermedin diye, hizmet etmedin diye,..

Adam evlenmiyor, annesine hizmetçi ariyor. Hizmetçi olmaya raziysan evlen canim. Degilsen ayril ve kendine yetiskin bir erkek bul. Büyümemis oglan çoçugu degil.

cok tepki vermeyin ters teper.. ama bunun normal olmadigini da nisanliniza ifade etmeniz lazim. Allah korusun yarin sizin taraftan birinin ihtiyaci olur. sizde kalmak ister esiniz de o zaman hayir gelemsin der. ihtiyac halinde herkese kapim acik, ama keyfi olarak maasi olan eli ayagi tutan kadin gelmemeli deyin.

daha sagligindayken insani kendilerinden biktiriyorlar. genc de olsa koseye gecip kv rolunde hizmet bekliyorlar.

kesinlikle inanmayin, danisikli dövüs.. kv kotu olmasin diye onun haberi yok ben istiyorum mus.. mus..
Orta paragrafta yazdiginiz şeyi coook ifade etmeye calistim.Guzellikle,sabirla,yalvararak.Karsidaki insanim anlama suzgecinden gecmiyor.Herkesin anlama tonu farkli.Ben cinnete bagladim artik.
Halbuki cok basit kim olsa birbirinden rahatsiz olur o kadar surelerde.insan kendinden sıkılıyor da kacacak delik ariyor zaman zaman.ama yok annem de annem.

Kimse kusura bakmasın ama bunlar hep kadınları birine bağlı yetiştirip, tuttuklarinda. Ilk baba evi, sonra kocası, sonra çocukları. Sonrada "tek başına kalamıyor" oluyor. Eh tabi kadın hiç tek yaşamamış ki. Tek başına yaşamak nedir bilmiyor. Yani bu kadınları bir ay surda bir ay burda tutmalari da bence doğru değil. Bence kadına sürekli kalabilecegi ama yakin olan bir yer tutulmali. Ev üstüne ev ortada zoraki bir durum yoksa olmaz
Aynen katılıyorum.kv neydi ki ne olacak..yalnız yatamıyormuşmuşşş...simdiden yalnız kalınmaz ki şu bu diyor..ben de ev üstüne ev olmaz.yakın yerde oturulur .yardımcı olunur..şu an olmayan durumun sıkıntısını çekiyorum..

ben böyle konularda hep annemi düşünüp empati yaparım. muhtemelen dönüşümlü olarak hem görümcenizde hem sizde kalması makul olurdu. bağımlı bir yapısı olan ve yalnız kaldığı an psikolojisi bozulan biriyse olumlu düşünmenizi isterim evinizde iyi anlaşamadığınız vakit de bakmak zorunda olduğunuzu düşünmüyorum. evladını düşünen bulunduğu yerde yük olmamaya çalışır. ama ben bu durumda olsaydım eşimin doğrudan reddetmesine üzülürdüm.

Sizin unuttuğunuz şey o sevdiğiniz adamın annesi tek kadın kalsa ne olacak sanki böyle düşünmeniz cok kötü sizin anneniz öyle olsa nişanlınız eşiniz annenizi istemese ne yapacaksınız ki yalnız kalamayabilir insanlık hali 2 çocuğu var niye yalnız kalsın ?
İlerde sizde evlat sahibi olacaksınız kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Hem el oğlundansa kendi oğlunda rahat eder diye düşünüyorum.
bir adamın sadece kara kaşını kara gözünü sevmekle bitmiyor iş anasını da babasını da seveceksin.Yoksa Allah korusun yarın öbür gün kadına bir şey olsa huzurevine bile koyarsınız .
Nişanlınızın yerinde olsam ben bu evliliği yapmak için bir kez daha düşünürüm .Anası onu 9ay karnında taşımış kim bilir ne zorluklarla büyüttü ona evimizde yer yok ne demek ?
Babası oğluna bir bağ üzümü vermiş oğlu babasına bir dal üzüm vermemiş misali 🤷‍♀️

Orta paragrafta yazdiginiz şeyi coook ifade etmeye calistim.Guzellikle,sabirla,yalvararak.Karsidaki insanim anlama suzgecinden gecmiyor.Herkesin anlama tonu farkli.Ben cinnete bagladim artik.
Halbuki cok basit kim olsa birbirinden rahatsiz olur o kadar surelerde.insan kendinden sıkılıyor da kacacak delik ariyor zaman zaman.ama yok annem de annem.
Gerçekten benim eşimde anlamaz söyler yok yapmam derim sakince ısrar ısrar ısrar en sonu bende bı güzel yikiyom ortalığı anca anliyo,bı keresinde neden ısrar ediyon netim ben dedim "olsun inadını kararını değiştirmeye çalıştım dedi "insanı çileden cikartiyorlar bogasim geliyo bu cinsleri

kızlar öncelikle geribildirimleriniz için teşekkür ederim. hepsini okudum. fakat dul olmayan bir kv ninde yaptıklarını gördük çoğu kez burada. kv nin eşi olup ta kalabalık 2 eltisi 3 görümcesi olan aileler de var. onların daha iyi olacağı kesin değil. bizim öyle bir durumumuz yok nişanlımın bi annesi bir de kız kardeşi var. demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki. eşi yaşayan bi kayınvalidem olur farklı şehirlerde yaşarız kalan yine gelip kalmak ister yani. mümkün mertebe bu içinde bulunduğum durumu benim kv ile konuşup anlaşmam lazım diye düşünüyorum. çünkü kadının ne düşündüğünü bile bilmiyorum henüz.

nişanı atsam bize ziyan olacak, nişanlım boşuna evham yapıyorsun belki rahat edemeyecek git gel yapmayacak hiç gelmeyecek diyor. ya da ilerde kv nin annesi yaşıyor onlarla kalırlar belki diyor. ama yılın belli ayında gelmek isterse de gelme diyemem diyor. bunlar önümüzdeki seçenekler ısrarla bu konuyu açmandan rahatsız oluyorum annem de annem diyorsun yeter artık diyor. ne yapacağımı şaşırdım. olmayan bi konu hakkında konuşmak ne zormuş. sürekli yanlış anlaşılıyorum.
Sana kayınvalide yüzünden boşanma eşiğine gelmiş biri olarak soyleyim senin gibi önceden bilseydim atardım nişanı giderdi,beni yanlış anlamasin kimse bizim oralarda adın dul olacağına nişandan döndü olsun derler.boyle yaptikcada kaybeden sen olursun kocana ağzında kuş tutsan yaranamazsin aşk biter bı yerden sonra madem yaşıyormuş annesi gitsin kaynana onun yanina

Sizin unuttuğunuz şey o sevdiğiniz adamın annesi tek kadın kalsa ne olacak sanki böyle düşünmeniz cok kötü sizin anneniz öyle olsa nişanlınız eşiniz annenizi istemese ne yapacaksınız ki yalnız kalamayabilir insanlık hali 2 çocuğu var niye yalnız kalsın ?
İlerde sizde evlat sahibi olacaksınız kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Hem el oğlundansa kendi oğlunda rahat eder diye düşünüyorum.
bir adamın sadece kara kaşını kara gözünü sevmekle bitmiyor iş anasını da babasını da seveceksin.Yoksa Allah korusun yarın öbür gün kadına bir şey olsa huzurevine bile koyarsınız .
Nişanlınızın yerinde olsam ben bu evliliği yapmak için bir kez daha düşünürüm .Anası onu 9ay karnında taşımış kim bilir ne zorluklarla büyüttü ona evimizde yer yok ne demek ?
Babası oğluna bir bağ üzümü vermiş oğlu babasına bir dal üzüm vermemiş misali 🤷‍♀️
Dedikleriniz dinen bile zorunlu değil . O evde öz oğlu yaşıyorsa gelini de yaşıyor . Damada gelince el oğlu oluyor da gelin ne karnında mi taşıdı o özel hayat istemez mi ? babası oğluna bağışlamış da oğlu bagislamamis meselesi değil ki bu . Oğlan evine yerleşmek hak vazife gibi görülüyor fakat hastalık bile yok öyle olsa baş üstüne der konu sahibi de eminim .İnancliysaniz eğer eş kişisi evlenmeden önce ayrı ev istediğini kocasına soylerse kocası onu zorlayamaz . Annesine ayrı ev açmak zorundadır. Kaldı ki sokağa atsın demiyoruz eli ayağı tutuyormuş daha gencmis hiç olmadı altlı üstlü olurlar ama evleri ocakları ayrı olur .

Huzur evine koymam yskinimdan ev tutar bakarim.kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil ne dinen ne yasada mecbur degil,herkes kendi ailesine baksin

Huzur evine koymam yskinimdan ev tutar bakarim.kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil ne dinen ne yasada mecbur degil,herkes kendi ailesine baksin
Maddi imkan el verirse başka bir evde bakıcı ile yaşar.
Kendim için de aynı şeyi düşünüyorum ilerde bakıcı veya huzur evi, niye evladıma yük olayım.

ben böyle konularda hep annemi düşünüp empati yaparım. muhtemelen dönüşümlü olarak hem görümcenizde hem sizde kalması makul olurdu. bağımlı bir yapısı olan ve yalnız kaldığı an psikolojisi bozulan biriyse olumlu düşünmenizi isterim evinizde iyi anlaşamadığınız vakit de bakmak zorunda olduğunuzu düşünmüyorum. evladını düşünen bulunduğu yerde yük olmamaya çalışır. ama ben bu durumda olsaydım eşimin doğrudan reddetmesine üzülürdüm.

Neyin empatisi? Kadin açta degil açikta degil. Hasta degil yatalak degil. Milyonlarca insan gibi yanliz yasamak niye psikoloji bozsun? Zaten evlatlarinda kalmak yüktür. Hayatin döngüsüne ters. Kadinin maasi var, bir ev kiralansa kadin kendi basina gayet yasayabiliyor.

Ama yapmiyor. Evlatlarini ona bagimli bir sekilde büyüttü. Öyle bir insanla beraber yasanmaz. Yetiskin ve yanliz kalmayan insan ile beraber yasanmaz. Yanliz yasayabiliyor çünkü ama hizmet istiyor. Yani simdi konu sahibi simdi cani yemek yapmak istemez ise olmayacak. Arkadaslari geldiginde kv'de rahat vermeyecek, rahat sohbet edemezler. Cani açik birsey giymek isterse, esine sirnasmak isterse olmayacak. Esi ile gezmek isterse kv'deyi yanliz evde birakamaz,..

Ve liste böyle uzar gider. Ve hepsi niye? Sirf yetiskin bir kadin yanliz kalmak istemediginden dolayi. Baze seylerin telafsi olmazi. Evliligin ilk zamanlar cehenem gibi olursa, o evlilik asla düzelmez. O kadin artik gerginliklerden dolayi gitse bile, ne olacak? Bu defa es kisi konu sahibini suçlayacak "senin yüzünden gitti annem" diye. Cünkü adam annesine bagimli.

Yani gerçekten üstte yazdigim sekilde yasamak istermiydin kv'de ile? Kadin ile beraber yasayamadigin için üzülürmüydün? Yasin kaç senin kizim?

Neyin empatisi? Kadin açta degil açikta degil. Hasta degil yatalak degil. Milyonlarca insan gibi yanliz yasamak niye psikoloji bozsun? Zaten evlatlarinda kalmak yüktür. Hayatin döngüsüne ters. Kadinin maasi var, bir ev kiralansa kadin kendi basina gayet yasayabiliyor.

Ama yapmiyor. Evlatlarini ona bagimli bir sekilde büyüttü. Öyle bir insanla beraber yasanmaz. Yetiskin ve yanliz kalmayan insan ile beraber yasanmaz. Yanliz yasayabiliyor çünkü ama hizmet istiyor. Yani simdi konu sahibi simdi cani yemek yapmak istemez ise olmayacak. Arkadaslari geldiginde kv'de rahat vermeyecek, rahat sohbet edemezler. Cani açik birsey giymek isterse, esine sirnasmak isterse olmayacak. Esi ile gezmek isterse kv'deyi yanliz evde birakamaz,..

Ve liste böyle uzar gider. Ve hepsi niye? Sirf yetiskin bir kadin yanliz kalmak istemediginden dolayi. Baze seylerin telafsi olmazi. Evliligin ilk zamanlar cehenem gibi olursa, o evlilik asla düzelmez. O kadin artik gerginliklerden dolayi gitse bile, ne olacak? Bu defa es kisi konu sahibini suçlayacak "senin yüzünden gitti annem" diye. Cünkü adam annesine bagimli.

Yani gerçekten üstte yazdigim sekilde yasamak istermiydin kv'de ile? Kadin ile beraber yasayamadigin için üzülürmüydün? Yasin kaç senin kizim?
Ayrıca birde sanki bu erkeklerin annesi ver kadınlar öksüz yetim kadınlarda getirsin annnesini babasını yok öyle şey olur mu derler ,ama gelini üzerinde gram emeği olmayan kaynana kızından isteyemecegi bakımı hizmeti bekler niye oğluyla evlendi çünkü.Eylul ayında benim ailemde olduğum şehire taşınacak burada evli abimde var ısrarla bana getirin bana yakın ev tutun ben yardımcı olurum size,abim işe gidecek gelin e olmaz dedim inşallah bana yakın olacaklar bı insana en iyi kızı bakar benim görüşüm

Yaşadığınız şehirle kv arası mesafe kaç saat
Niye tek kalamıyo ki sebebi ne

Ayrıca birde sanki bu erkeklerin annesi ver kadınlar öksüz yetim kadınlarda getirsin annnesini babasını yok öyle şey olur mu derler ,ama gelini üzerinde gram emeği olmayan kaynana kızından isteyemecegi bakımı hizmeti bekler niye oğluyla evlendi çünkü.Eylul ayında benim ailemde olduğum şehire taşınacak burada evli abimde var ısrarla bana getirin bana yakın ev tutun ben yardımcı olurum size,abim işe gidecek gelin e olmaz dedim inşallah bana yakın olacaklar bı insana en iyi kızı bakar benim görüşüm

Ya kimsenin bakmasina gerek yok! Türkiyede 50 yasina bastiginda millet hemen "ay ben yasliyim" havasina giriyor. Yasadigim ülkede adam 70 yasinda ve halen aktif, bisiklet felan sürüyor. Otobüste biri ona yer vermesini hakaret sayar "ben yasli degilim" diye.

Hani evlat olarak tabiki birsey varsa yaparsin fakat bu denli hizmet etmek aslinda iyilik degil ki. Yaslandikça daha aktif kalinmali hatta. Ki bu konudada kadin anladigim kadari ile genç. Kimseye yakin kalmak bile zorunda degil.

Gerçekten benim eşimde anlamaz söyler yok yapmam derim sakince ısrar ısrar ısrar en sonu bende bı güzel yikiyom ortalığı anca anliyo,bı keresinde neden ısrar ediyon netim ben dedim "olsun inadını kararını değiştirmeye çalıştım dedi "insanı çileden cikartiyorlar bogasim geliyo bu cinsleri
Evet uyum saglatmak icin yapiyorlarmiş.test ediyolar resmen.ah bi bilseniz icinde oldugum durumu.pisman olmamak icin elimden her geleni yapiyorum.gerisini allaha birakiyorum .hayirlisini diliyorum.

Tabi kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil ama sonra kadın tarafının anasına bir şey olduğunda da adam öyle düşünür ki düşünmeli zaten. Birazda vicdan meselesi bilemiyorum ben büyük konuşmayayım da benim eşimde tek erkek çocuk bir de Görümcem var ve kesinlikle anası da babası da benimle kalsın isterim .bugün ona yarın bana

Tabi kimse kimsenin anasına bakmak zorunda değil ama sonra kadın tarafının anasına bir şey olduğunda da adam öyle düşünür ki düşünmeli zaten. Birazda vicdan meselesi bilemiyorum ben büyük konuşmayayım da benim eşimde tek erkek çocuk bir de Görümcem var ve kesinlikle anası da babası da benimle kalsın isterim .bugün ona yarın bana
Bu dusunce iki tarafli olunca o evlilik tadindan yenmez.Ben de boyle dusunuyordum ama bencillik olmayacak.hep benim anam olunca olmuyor.

Back
X