- 13 Ocak 2019
- 508
- 1.915
- 33
- Konu Sahibi Ondokuzdokuzondokuz
-
Evet bnde her agladiginda ac degildir dedm surekli gogsumu verdim sutum yetiyordur dedim sonra kizim uyudu ve 6 saat uyanmadi sonuc kostura kostra doktor cvp ac kaldigi icin kan sekeri dusmus ve malsf kansekeri dusen bebek surekli uyurmus su mama dusmanligindan vaz gecin ve insanlari yargilamayin ben emziremedm gelmedi sutum mama verdm ve cesitli sebeplerden mamayla buyuyen cocuklar var mamayla buyudu die asla sagliksiz ve obez degillerİlk 6 ay sadece anne sütü. Hele çocuk emiyorsa nasıl mama verirsiniz anlamıyorum bas bas bağırıyo doktorlar. Her ağladığında aç değildir bebek mama dayacağınıza emzik verin memenizi verin emsin.
Kayınvalideniz bir miktar hakli.
Teoride emzirdikçe anne sütü artar.
Bol su tüketip dinlenin.
Kadın da bunu söylemiş.
Isı gücü birak, bebegine bak, mama yerine emzir kotu niyetli bir yaklaşım degil.
Eğer hızla kilo aldıysa mama ile sağlıksız bir şekilde mi Alıyor diye endişe etmiş olabilir.
Buyuksehirdeyseniz hastanelerde emzirme hemşireleri oluyor, doğum yaptığımız hastaneye gidip tekrar görüşebilirsiniz
Facebook ta emzirme sanatı mi neydi grubun adı, bir bakin derim, detay bilgiler vardır. .
Emzirme kampları, sut arttırmanın yolları vs detay bilgiler var.
Deneyimlerde paylaşılıyor.
He düzenimi kurdum iyi böyle derseniz de kimse karışamaz.
Siz de haklısınız.
Ama Valide doğru söylüyor ve bence iyi niyetli.
Çocuğun iştahı mı ?? Allah aşkına güldürmeyin insanı piyasada bir sürü mamacı doktor var ama artık hastanelerde emzirme danışmanları var anne sütünü artırııcı eğitici programlar var. Kusura bakmayın ama çoğu anne kolaycı mamayı dayıyor çocuğa sonra neden sütüm azaldı. Karnı tıka basa doyan bebek daha anne memesini almak ister mi? Biberona alışan bebek memeden akan az sütle yetinir mi? Bilgimi kendime saklarsam konu sahibine nasıl yardımcı olabilirim? Kadının sütü geliyor çocuğun kakası normalse allah aşkına ne gerek var mamaya?Ya valla bi bitmedi sizin gibiler.
Yeter artık kendi bilgilerinizi kendinize saklayın.
Merak etmeyin herkes anne sütünün önemini biliyor.
Demekki çocugun iştahı ile gelen süt miktarı eşit değil.
Bizim doktorumuz bilinen çok iyi bir doktor.
Napcan iştahlı çocuga diyet mi yaptırcan deyip beni azarlamıştı.
kilosu çok önde gittiği için endişelenmiştim.
Doktorda ,o kilolar yürümeye balayınca gidecek demişti öyle de oldu.
Lütfen artık anneleri germeyin kasmayın.
Zaten bebek annesi olmak yeteri kadar yorucu.
Birde bilmişlik yapıp anneyi germeyin.
Yedidoğan bebekler 2 saatte bir emzirilir uyusa bile uyandırılır. Benim bebeğim de çok uyurdu hatta konu bile açtım buraya bebeğim sürekli uyıyor ne yapmam lazım diye. Bana herkes doktorun dediği gibiUyanmazsa sağıp ver dediler yani bebeğimin saatlerce uyumasına izin vermedim. Mememi tutmadı sağdım milim milim verdim. Ama asla mama vermedim. 6 saat olana kadar siz nerdeydiniz ? Aynı şekilde arkadaşımın da sütü gelmedi ağlaya ağlaya acıta acıta getirdi sütünü her gün kalktı hastaneye emzirme danışmanına gitti beraber emzirdiler ve sonuç çocuk yaşına giricek ve asla mama almadı . Sizin özel durumlarınız olabilir ama konu sahibinin sütü geliyor lütfen yanlış yönlendirmeyin kadını süt geliyorsa 3 aylık bebeğe 150 cc mama verilmezEvet bnde her agladiginda ac degildir dedm surekli gogsumu verdim sutum yetiyordur dedim sonra kizim uyudu ve 6 saat uyanmadi sonuc kostura kostra doktor cvp ac kaldigi icin kan sekeri dusmus ve malsf kansekeri dusen bebek surekli uyurmus su mama dusmanligindan vaz gecin ve insanlari yargilamayin ben emziremedm gelmedi sutum mama verdm ve cesitli sebeplerden mamayla buyuyen cocuklar var mamayla buyudu die asla sagliksiz ve obez degiller
ben de sizin gibi düşünüyorum.Kayınvalideniz bir miktar hakli.
Teoride emzirdikçe anne sütü artar.
Bol su tüketip dinlenin.
Kadın da bunu söylemiş.
Isı gücü birak, bebegine bak, mama yerine emzir kotu niyetli bir yaklaşım degil.
Eğer hızla kilo aldıysa mama ile sağlıksız bir şekilde mi Alıyor diye endişe etmiş olabilir.
Buyuksehirdeyseniz hastanelerde emzirme hemşireleri oluyor, doğum yaptığımız hastaneye gidip tekrar görüşebilirsiniz
Facebook ta emzirme sanatı mi neydi grubun adı, bir bakin derim, detay bilgiler vardır. .
Emzirme kampları, sut arttırmanın yolları vs detay bilgiler var.
Deneyimlerde paylaşılıyor.
He düzenimi kurdum iyi böyle derseniz de kimse karışamaz.
Siz de haklısınız.
Ama Valide doğru söylüyor ve bence iyi niyetli.
aynen canım 1 ogunde kac olcek verıyorsunCanım bende bebeğime mama veriyorum anne sütüyle beraber aynı dediğin gibi günde 3 bilemedin en fazla 4 öğün. Ne zararı varmış anlamadım dinleme sen kimseyi önemli olan bebeğinin güzel sağlıklı kilo alması zaten fazla gitseydi sana derdi anne sütun yeterli mamayi bırak diye doktor.
3. ayda bebegın gıdıcez canımKv ve kp i sallayın he deyin geçin. Eşinizle de doktora gidin doktordan duysun bakalım. Günde 3 kere bence çok değil mama için.
Klasik. Hepsi aynı. Dr a sorun. Ses kaydı alın. Eşinize dinletin.Merhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
bebegıme once emzırıyorum her aglafdıgında da vermıyorum onunla oyunlar oynuyorum benım bebegımın cok fazla gazı olmuyor kendı kendıne gazını cıkarıyor uyandıgında once oyun oynuyorum konusuyorum oyle bos yere aglamaz oglum mamadan oncede meme verıyorum doyup sakınlesıyorsa zaten mamayı hıc ellemıyorum3 aylik bebek için ogun basi 150 ml cok cok fazla. 450 ml mama ve hadi diyelim totalde 200 ml de anne sütü alsa ki bu da zor.. fazla besliyor gibisiniz ve bence bebek acliktan degil gazdan ağlıyor. Saat basi 30 ml gibi dusunmelisiniz. 3 saat icin 90 eder ve kutu uzerinde yazana degil (mamalarin cogu ithal ve ithal edildikleri ülke standartlarina uygun oneriler iceriyor) doktorun onerdigi periyotlara ve hacme gore mama vermelisiniz. Geri kalanlar anne sütü olmali. Bir de, sütünüzu sagip baktiniz mi kac ml çıkıyor bir sagimda 2 memeden toplam? Eger 150 olarak zorluyorsaniz midesi tabiki siser ve haddinden fazla genisler. Her agladiginda beslemeyin sakinlestirmeye calisin. Gazli bebek uyudu dersin 10 dk sonra baslar aglamaya...
esımle bırlıkte gııdıcez bu kontroluneKlasik. Hepsi aynı. Dr a sorun. Ses kaydı alın. Eşinize dinletin.
bende cok emzırdım ılk zamanlarbebek cok emdıgı ıcın doktor sutun kalmaz o yuzden her sanıye her dakıka emzırıyordum ama sutum yetmedı o yuzden mamaya basla dedı zatenBu arada herkesin sütü olmayabilir .Süt veremedik diye anneliğimizi bile sorgulayanlar olabiliyor.İnsanı taze anneyken bu durum çok üzüyor.İlk bebeğimi hiç emziremedim mememi tutamadı. Çok üzülmüştüm . İkinci oğlumu emzirmek nasip oldu. Sürekli emzirdim saatlerce ilk aylar memede kaldı . Gece 2 saate bir emzirdim. Sütüm yetti sükür. Şuan bir yaşında gece 2 saate bir kalkıp mutlaka emiyor
Yani
Sabah 6da meme aliyor
Sonra uyuyor
Saat 9da kalkiyor ve süt vermiyormusun saat 11e kadar?
Yada saat 9da verip ve 11de tekrarmi veriyorsun?
Ve saat 11den 3bucuga kadar vermiyormusun? Yani öglen saat 12de yatarsa, saat 2de kalkiyor demek (2 saat uyuyor) diyorsun. Yani uyandiginda saat 2de veriyorsun degilmi?
Bence detayli bir yaz tam ne zaman yemek verdigini.
Ve bence 150ml çok gibi daha 3 ayini doldurmamis bir bebek için. Yanlis hatirlamiyorsam o aylarda kizima 60ml veriyordum. Ve kesinlikle eger öncesinden emziriyorsan, 150ml çok fazla.
Tam ne kadar mama sütü vermen için bir formül var.
Su an bebek 3üncü ayinda ve formül söyle
130ml x bebek kilosu/ yeme ögünleri
Yani su an bebek 4 kilo diyelim ve yeme ögünleri 8
O halde 130*4/8 yapiyorsun, yani 65ml çikiyor. Yani asagi yukari 60 ml veriyorsun her sise basi.
Bende mama yıyen cocuk hem tombık olur algısı vardı.Bu arada bende kızımı 8 aya kadar hem mama hem süt olarak besledım şuan 17 aylık mama ıcıyor hala.Doğduugundan beri mama içen cocuga bakıyorum kızımdan daha zayıf sonra anladım bu bunye ıle alakalı bebegın ıstahı ıle alakalı dıye dusundum.Benım kızım yemeyı sever o yuzden.Her bebek bır degıl.Merhaba hanımlar
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
bazı aileler oğullarının evlendiğini kabul edemeyip harcamalarına karışmaya çalışıyorlar.Kendilerine hercasa oğulları ses çıkartmazlar ama karısına,evine,çocuğuna harcadığında yazık oğlumun paralarına diye yakınırlar.Böyle düşünmüş olabilirler.Ama kv "müdahale ederim" dediğinde daha net bir şekilde tersleyecektin.Ailesinin sözünü dinlemez pek algısıda çok yanlış çünkü ailesi olumsuz birşey söylediğinde etkilenmeyen erkek görmedim ben daha.Boşver doktora gidin beraber doktor ne derse onu yaparsınMerhaba hanımlar
Kuzum benim bak seni ve bebegini dusundugumuz için soyluyoruz. Sana bebek cok emince sutun kalmaz diyen doktoru bir degistir once sen. Yok oyle bir sey. Tam tersi bebek ne kadar emerde sut o kadar artar. Bebek emdikce sut gelir. Sakin memelerin sut dolmasini bekleme, asıl o zaman sut azalir. Bebek emdikce vucut daha cok ihtiyac var diye daha cok sut uretir. Oyle mememi sıktım sut cikmadi, bir damla geldi sut yok gibi seyler de dusunme. Memeler sivilce degil ki sıkasın. Benim de hic bir zaman ben sıkınca sutum gelmedi hatta sagınca da hep bir kac damla geldi. Ama bebegim hep doydu cok sukur. Asla saat tutarak emzirmedim. Her huysuzlandiginda meme verdim, aglamasini da beklemedim. Mama kotu, ben en dogruyum en iyiyi bilirim asla demiyorum. Sadece diyorum ki senin sutun var, sut varken mamaya ihtiyac yok.bende cok emzırdım ılk zamanlarbebek cok emdıgı ıcın doktor sutun kalmaz o yuzden her sanıye her dakıka emzırıyordum ama sutum yetmedı o yuzden mamaya basla dedı zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?