Kv.Kp

Insanlarin mama dusmanligini anlayamiyorum benm kizim hep mamayla buyudu ve gelisimi hep yuzde 90 ondeydi hala oyle ama oyle aman amannnn asiri kilolu obez bi cocuk degil boyu ve kilosu gayet dengeli gelisimi yerinde saglikli bir bebek.cok sukur arkadasimin kizida anne sutu aldi aralrinda 3 gun var kizimla aralarindaki kilo farki sadece 100 gr asla isinize kimseyi karstrmayin gerekiyorsa gtmeyin bidaha bir yere ve doktor ne diyorsa uyun bosa dirsek curutmuyor o insanlar ve bizde bosa para odemiyoruz

İlk 6 ay sadece anne sütü. Hele çocuk emiyorsa nasıl mama verirsiniz anlamıyorum bas bas bağırıyo doktorlar. Her ağladığında aç değildir bebek mama dayacağınıza emzik verin memenizi verin emsin.
Evet bnde her agladiginda ac degildir dedm surekli gogsumu verdim sutum yetiyordur dedim sonra kizim uyudu ve 6 saat uyanmadi sonuc kostura kostra doktor cvp ac kaldigi icin kan sekeri dusmus ve malsf kansekeri dusen bebek surekli uyurmus su mama dusmanligindan vaz gecin ve insanlari yargilamayin ben emziremedm gelmedi sutum mama verdm ve cesitli sebeplerden mamayla buyuyen cocuklar var mamayla buyudu die asla sagliksiz ve obez degiller

Oh ya sonunda aklı başında bir tavsiye veren olmus.
O ayda bebek açlık dışında bir suru sebepten aglayabilir.Once neden agladigindan emin olmaniz gerek. Evet açlıktan da aglayabilir ama bu sutunuzun gelmedigi, yetmedigi anlamina gelmez. Bebek daha cok emmek istiyor anlamina gelir. Ve bebek emdikce daha cok sut gelir. Ayrica mamanın kolayligina alisan bebeginiz yakinda sizi emmek istemeyebilir, meme reddi yasayabilirsiniz. Bence siz bu mama isini iyi dusunun, cunku sutunuz var. Siz bence bebeginiz için bir doktor tavsiyesi daha alın..

Çocuğun iştahı mı ?? Allah aşkına güldürmeyin insanı piyasada bir sürü mamacı doktor var ama artık hastanelerde emzirme danışmanları var anne sütünü artırııcı eğitici programlar var. Kusura bakmayın ama çoğu anne kolaycı mamayı dayıyor çocuğa sonra neden sütüm azaldı. Karnı tıka basa doyan bebek daha anne memesini almak ister mi? Biberona alışan bebek memeden akan az sütle yetinir mi? Bilgimi kendime saklarsam konu sahibine nasıl yardımcı olabilirim? Kadının sütü geliyor çocuğun kakası normalse allah aşkına ne gerek var mamaya?

Yedidoğan bebekler 2 saatte bir emzirilir uyusa bile uyandırılır. Benim bebeğim de çok uyurdu hatta konu bile açtım buraya bebeğim sürekli uyıyor ne yapmam lazım diye. Bana herkes doktorun dediği gibiUyanmazsa sağıp ver dediler yani bebeğimin saatlerce uyumasına izin vermedim. Mememi tutmadı sağdım milim milim verdim. Ama asla mama vermedim. 6 saat olana kadar siz nerdeydiniz ? Aynı şekilde arkadaşımın da sütü gelmedi ağlaya ağlaya acıta acıta getirdi sütünü her gün kalktı hastaneye emzirme danışmanına gitti beraber emzirdiler ve sonuç çocuk yaşına giricek ve asla mama almadı . Sizin özel durumlarınız olabilir ama konu sahibinin sütü geliyor lütfen yanlış yönlendirmeyin kadını süt geliyorsa 3 aylık bebeğe 150 cc mama verilmez

ben de sizin gibi düşünüyorum.
çok da kulağı tıkamamak lazım.
bebeklerin açlıktan ağladığını düşünmek bir yanılgı..
bebeklerin isteği annede huzur bulmak..
kucağa alıştırma laflarına tıkayacaksınız kulaklarınızı ve bu sürecin geçeceğini bileceksiniz.
zaten 7-8 aydan sonra hiçbir bebek kucakta kalmak istemiyor, yuvarlanmak emeklemek istiyor.
doktorun da sen annesin bilirsin demesi bana biraz saçma geldi.
keşke sağlıklı düşünebilse yeni doğum yapan anneler..
tomrisin emzirme notlarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
öyle kampa girmiştim ben.. ye iç yat emzir şeklinde :)

aynen canım 1 ogunde kac olcek verıyorsun

Klasik. Hepsi aynı. Dr a sorun. Ses kaydı alın. Eşinize dinletin.

bebegıme once emzırıyorum her aglafdıgında da vermıyorum onunla oyunlar oynuyorum benım bebegımın cok fazla gazı olmuyor kendı kendıne gazını cıkarıyor uyandıgında once oyun oynuyorum konusuyorum oyle bos yere aglamaz oglum mamadan oncede meme verıyorum doyup sakınlesıyorsa zaten mamayı hıc ellemıyorum

Bu mama olaylarında ağzı olan konuşuyor. Benim de sütüm çok çok azdı. Mama ile destekledik. Herkes aaaaa mama mı veriyorsun, vah vah şeklinde tepkiler verirdi. Şimdi olsam hepsinin ağzının payını verirdim.

Çocuk yürümeye bir başladı, sadece boyu kaldı hala da incecik. Çok konuşmasınlar, herkes kendi işine baksın.

bende cok emzırdım ılk zamanlarbebek cok emdıgı ıcın doktor sutun kalmaz o yuzden her sanıye her dakıka emzırıyordum ama sutum yetmedı o yuzden mamaya basla dedı zaten

9 da emzırıyorum bazen uyuyor 11 e kadar bazen uyumuyor o saate kadar oyalıyorum acıkırsa emzırıyorum 11 gıbı mama verıyorum uyuyor bazen uyumuyor oyun oynuyoruz 3 bucuga kadar oyalıyorum mama verıyorum sonra saat 10 30 a kadar oyalıyorum emzırıyorum bazen meme ıstemıyor cok acıktıgı ıcın o zaman mecbur 9 bucukda verıyorum ondan sonra mama vermıyorum hep emzırıyorum 11 bucukta uyuyor 6 da kalkıyor emıyor uyuyor 9 da kalıyor emıyor

Çocuğu giydirsen giydirme derler, giydirmesen çocuğu üşüttün derler, çalışsan aa çocuğu evde bakıcılarda annesiz bıraktı derler, çalışmasan bir iş yaptığı yok evde oturuyor derler, bağırsan aaa çocuğa bağırılır mı derler, bağırmasan bu çocuğu sen şımarttın derler, çocuk zayıf olur bakamamışsın derler, çocuk kilolu olur mamayla mı besledin kucaklara sığmıyor yazık derler. Kısacası derler de derler...

Bende mama yıyen cocuk hem tombık olur algısı vardı.Bu arada bende kızımı 8 aya kadar hem mama hem süt olarak besledım şuan 17 aylık mama ıcıyor hala.Doğduugundan beri mama içen cocuga bakıyorum kızımdan daha zayıf sonra anladım bu bunye ıle alakalı bebegın ıstahı ıle alakalı dıye dusundum.Benım kızım yemeyı sever o yuzden.Her bebek bır degıl.

bazı aileler oğullarının evlendiğini kabul edemeyip harcamalarına karışmaya çalışıyorlar.Kendilerine hercasa oğulları ses çıkartmazlar ama karısına,evine,çocuğuna harcadığında yazık oğlumun paralarına diye yakınırlar.Böyle düşünmüş olabilirler.Ama kv "müdahale ederim" dediğinde daha net bir şekilde tersleyecektin.Ailesinin sözünü dinlemez pek algısıda çok yanlış çünkü ailesi olumsuz birşey söylediğinde etkilenmeyen erkek görmedim ben daha.Boşver doktora gidin beraber doktor ne derse onu yaparsın

bende cok emzırdım ılk zamanlarbebek cok emdıgı ıcın doktor sutun kalmaz o yuzden her sanıye her dakıka emzırıyordum ama sutum yetmedı o yuzden mamaya basla dedı zaten
Kuzum benim bak seni ve bebegini dusundugumuz için soyluyoruz. Sana bebek cok emince sutun kalmaz diyen doktoru bir degistir once sen. Yok oyle bir sey. Tam tersi bebek ne kadar emerde sut o kadar artar. Bebek emdikce sut gelir. Sakin memelerin sut dolmasini bekleme, asıl o zaman sut azalir. Bebek emdikce vucut daha cok ihtiyac var diye daha cok sut uretir. Oyle mememi sıktım sut cikmadi, bir damla geldi sut yok gibi seyler de dusunme. Memeler sivilce degil ki sıkasın. Benim de hic bir zaman ben sıkınca sutum gelmedi hatta sagınca da hep bir kac damla geldi. Ama bebegim hep doydu cok sukur. Asla saat tutarak emzirmedim. Her huysuzlandiginda meme verdim, aglamasini da beklemedim. Mama kotu, ben en dogruyum en iyiyi bilirim asla demiyorum. Sadece diyorum ki senin sutun var, sut varken mamaya ihtiyac yok.

3 ay mamaya başlamak için çok erken bence tabi Dr a goturduyseniz ve onerdiyse o ayrı ama bir doktor çocukta gerçekten ciddi gelişim geriliği yoksa mama onermemeli . Ayda 600 Gr alması gelişmesi için yeterli ve doymadigini neye göre anlıyorsunuz emince ağlıyor diye mi ? Bebekler sürekli ağlar sürekli memede olmak ister. Mamayı vrince birkaç saat bişey istemiyor diye doyuyor zannediyorsun ama aslında mama onu şişiriyor anne sütü gibi hazmedilen bişi değil çocuk yiyip bayılıyor anneler de doydu da uyudu zannediyor.
Ayda 600 Gr alamadıysa mamaya baslamak gerekebilir ama sırf doymuyor diye olmaz çünkü mama verdikçe senin sütün zaten azalacak zamanla yetmicek sende bak ztn yetmiyodu bn haklıyım diceksin.
Şimdi okudum da. Anne sütü ile 3 günde 100 Gr aldı çok az demişsin o normali zaten. 3 günde 500 Gr alması çok anormal. Üzgünüm ama kayınvalidenz haklı bence. Bebekler ayda 600 Gr alması gerekiyor. Ayrıca emzirmenin saati yok gak meme guk meme yapmalısınız 9 da emince 2 saat beklemesine gerek yok bazen 24 saat memede olabiliyo daha çok küçük o . Size Tomris in emzirme notlarını öneririm lütfen okuyun ben çok şey öğrenmiştim doğru bildiğimiz çoğu şey yanlış

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…