- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Ondokuzdokuzondokuz
-
9 da emzırıyorum bazen uyuyor 11 e kadar bazen uyumuyor o saate kadar oyalıyorum acıkırsa emzırıyorum 11 gıbı mama verıyorum uyuyor bazen uyumuyor oyun oynuyoruz 3 bucuga kadar oyalıyorum mama verıyorum sonra saat 10 30 a kadar oyalıyorum emzırıyorum bazen meme ıstemıyor cok acıktıgı ıcın o zaman mecbur 9 bucukda verıyorum ondan sonra mama vermıyorum hep emzırıyorum 11 bucukta uyuyor 6 da kalkıyor emıyor uyuyor 9 da kalıyor emıyor
bebegıme once emzırıyorum her aglafdıgında da vermıyorum onunla oyunlar oynuyorum benım bebegımın cok fazla gazı olmuyor kendı kendıne gazını cıkarıyor uyandıgında once oyun oynuyorum konusuyorum oyle bos yere aglamaz oglum mamadan oncede meme verıyorum doyup sakınlesıyorsa zaten mamayı hıc ellemıyorum
aynen canım 1 ogunde kac olcek verıyorsun
Sutun bebegin emdikce artar zaten bu sekildr devam edersen seni birakir kv dedigi gibi yavas yavas azslt 6. Ayinda zaten ek gidaya baslayacak kilo vermedigi surece mamayi az ver benceMerhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
Doyuyodur bebek ya benimde öyle karışan oldu 1 yıl sadece emzirdim kilosu sağlığı gayet güzeldi Anne sütü candır. Sen 2 3 damla da olsaMerhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
Kolaycıysa kolaycı , herkesin kendi çocugu sizi bağlamıyor.her anne anne sütünün önemini bilir ama çocugun durumuna göre ek mama verebilir.zehir vermiyor ya.zaten zor durumda annelere vicdan yaptırmanın anlamı yok.kaynana ve kayınpederin yaptığı pskolojik baskıyı sizde yapıyorsunuz konu sahibine.mama tü kaka değildir.ya biz pirinç unu ile büyümüş nesilleriz Allah aşkına artık biraz ufkunuzu açın.bitek bizim ülkemizde annelere bukadar anne sütü baskısı yapılıyor ,sütü az gelen bunalıma girip sütü kesiliyor mamaya başlıyor.işte hepsi sizin yüzünüzden.şu baskı kalksa annelerin üstünden emzirme işi süt verme işi okadar rahat olacakki.Çocuğun iştahı mı ?? Allah aşkına güldürmeyin insanı piyasada bir sürü mamacı doktor var ama artık hastanelerde emzirme danışmanları var anne sütünü artırııcı eğitici programlar var. Kusura bakmayın ama çoğu anne kolaycı mamayı dayıyor çocuğa sonra neden sütüm azaldı. Karnı tıka basa doyan bebek daha anne memesini almak ister mi? Biberona alışan bebek memeden akan az sütle yetinir mi? Bilgimi kendime saklarsam konu sahibine nasıl yardımcı olabilirim? Kadının sütü geliyor çocuğun kakası normalse allah aşkına ne gerek var mamaya?
Bebeğinizi annesi olarak siz herkesten daha çok düşünürsünüz. Anne sütü alıyorMuş bebeginiz. Bi göğüsteki sütü bitirip diğerine öyle geçin sondaki yağlı kısmı kilo aldırır. Birde burada belirttiğiniz gibi sadece anne sütüyle çok fazla kilo almamış kabul fakat 42. Günden 74. Güne kadar 32 gün geçiyor yani 1 ay. Bu süre zarfında bebeginiz 3.100 kilodan 5.500 kilo ya ulaşıyor. Yani 2.400 gram alıyor. Bununda farkına varmissinizdir herhalde. Bebekler ilk ay 1 kilo yada 1 kilonun üzerinde alırlar. Her ay bu alınan kilo daha azalır en az 600 gram alıyorsa aylık yeterli besleniyor der dr.lar ayrıca bebek 6 aya kadar doğum kilosunu 2 ye katlamissa gayet sağlıklı ve kilo alımı yeterlidir. Sizin bebeginiz 2650 doğmuş şu an 5500 yani bu hesaba göre 6 aylık olduğunda 5300 olmasi beklenir en az. Sizin bebeginiz 3 aylıkken bu kilo da. A Arya_Stark01 in de dediği gibi yeni doğanlar da 2- 2.5 saatte beslemek gerek geceleri 3 saatte besleyin diye belirtir dr.lar karnını doyurmaya olan ihtiyacı kadar gece uykusuna da ihtiyacı var bebeklerin diye. Niyetim sizi yargılamak değil yardimci olmak.iyi günlerde sağlıkla büyütün Bebeğinizi.Bebegim 2650 dogdu
10 . Gun 2700 geldi bebek
1. Ay Gununda 3000 kiloydu
42. Gunde 3 100 du
50. Gunde mama kullanmaya basladim simdi
74. Gunde 5.500 du kilosu
Sütsüz inek espirisini bile yaptılar bana..çok zoruma giderdi de bişey demezdim..şimdi keşke deseydim diyorum..bebek 5 günlük...annem moral için kızım sütün gelecek yolda... diyor. Kaynanam ise ne yolu, yolu mu kaldı kaç gün oldu gelse zaten gelirdi diye güya espri yapıyo...banyoya gidip ne kadar ağlamıştım..
tamam canım dedıgını yapacagımSutun bebegin emdikce artar zaten bu sekildr devam edersen seni birakir kv dedigi gibi yavas yavas azslt 6. Ayinda zaten ek gidaya baslayacak kilo vermedigi surece mamayi az ver bence
emzırıyorum canım gazını cıkarıyorum hatta mamadan once ılk emzırıyorum doktor hatta bıberona alısan bebek ıyı ememez dedı ama bnım oglum gayet guzel emıyorDoyuyodur bebek ya benimde öyle karışan oldu 1 yıl sadece emzirdim kilosu sağlığı gayet güzeldi Anne sütü candır. Sen 2 3 damla da olsaemzir sadece aç diye ağlamazki annesi
sutum geliyor dedım yeterlı olmadıgı ıcın doktorum mama kullandırmaya basladı cunku bebek ayına gore cok cok kucuk kaldıgı ıcın doktor basladıSütüm yeterli demissiniz o zaman mama kullanmak için acele etmeyin eğer yetemesedeydi tabiki kullanın derdim ama bebek çok küçük biraz fazla besliyorsunuz gibi geldi banada.
tesekkur ederım farkındayım bır anda kılo aldı ama bebegım cok cok zayıftı dogdugunda herkes bebegımle dalga gecıyordu saglık ocagında ası vuran kadın bıle cok zayıf cok cok zayıf dıyıp duruyordu doktor da kılo aldıkdan sonra bebegın rengı yerıne gelmıs onceden cocuk cok zayıf dedı yanı doktora goturdgumdede bebek normal aylarındakı kılosuna ulasmıs suan cok guzel boyle devam edelım dedı ben bebegımı bayha emzırıyorum onunla once oyunlar oynuyorum daha sonradan yemek konusuna gecıyorum ama dogru bıraz azaltırsam daha ıyı olur tesekkur ederım tekrardanBebeğinizi annesi olarak siz herkesten daha çok düşünürsünüz. Anne sütü alıyorMuş bebeginiz. Bi göğüsteki sütü bitirip diğerine öyle geçin sondaki yağlı kısmı kilo aldırır. Birde burada belirttiğiniz gibi sadece anne sütüyle çok fazla kilo almamış kabul fakat 42. Günden 74. Güne kadar 32 gün geçiyor yani 1 ay. Bu süre zarfında bebeginiz 3.100 kilodan 5.500 kilo ya ulaşıyor. Yani 2.400 gram alıyor. Bununda farkına varmissinizdir herhalde. Bebekler ilk ay 1 kilo yada 1 kilonun üzerinde alırlar. Her ay bu alınan kilo daha azalır en az 600 gram alıyorsa aylık yeterli besleniyor der dr.lar ayrıca bebek 6 aya kadar doğum kilosunu 2 ye katlamissa gayet sağlıklı ve kilo alımı yeterlidir. Sizin bebeginiz 2650 doğmuş şu an 5500 yani bu hesaba göre 6 aylık olduğunda 5300 olmasi beklenir en az. Sizin bebeginiz 3 aylıkken bu kilo da. A Arya_Stark01 in de dediği gibi yeni doğanlar da 2- 2.5 saatte beslemek gerek geceleri 3 saatte besleyin diye belirtir dr.lar karnını doyurmaya olan ihtiyacı kadar gece uykusuna da ihtiyacı var bebeklerin diye. Niyetim sizi yargılamak değil yardimci olmak.iyi günlerde sağlıkla büyütün Bebeğinizi.
tesekkur ederım o 11 15.30 21.30 mama verdıgım sureler onun harııcınde bebegımı emzırıyorum o saaatler harıcısınde ama uyuya kalıyor emerken 3 ogun olarak o saatlerde verıyorum ama tavsıyelerınız ıcın tesekur ederım sızın dedıgını gıbı yapacagım suan bebegım 15.30 da karnını doyurdum ve uyuyor saat 17.00 veya 17.30 gibide emzırecegımYemek aralari çok uzun ve aldiginda çok fazla. Yani evet sürekli aç olmus oluyor ve bu sütün ile alakali degil. Bebek her 2-2.5 saat yemeli. Ve bunun haricinde aç ise, talep üzerine yemeli.
Yani bu tabloda mesela saat 11 ve 3 araligi çok çok uzun. Bebek tekrar saat 12.30-13 arasi yemeli. Sonra tekrar saat 14-14.30. Ki eger daha önce süt istemiyorsa.
Saat 15.30 ile 21 arasida çok çok uzun. Yukarda yazdigim tabloya devam edersek, saat 16-16.30 tekrar yemek yemeli. Ve saat 18-.18.30 tekrar yemeli ve saat 20-20.30 tekrar yemeli,.. Uyuyuncaya kadar.
Yani dedigim gibi aralar 2-2.5 saat olmali en fazla 3 saat.
Su an ki hali ile çoçuk aç oldugundan dolayi süte saldiriyor. Midesi küçük olmasina ragmen, o 150'yi götürüyor, sirf aç diye. Sonra o mide iyicene sisiyor ve yine rahat degil. Ve bu bir kisir döngü. O mide genisleyecek ve zaman ile o 150 bile yetmeyecek ve çoçuk çok yapay bir sekilde fazla kilo alacak.
Yani sana tavsiyem, yemek aralarini kisalt ve mamayi azalt. Yani 150 yerine 60 verilmesi lazim. Ilk basta bu az gelirse, en azindan 90'a indir. Ve en önemlisi, yemek aralarini kisalt canim.
dogru soyluyorsun o zaman sımdı uyuyor bebegım 15.30 da mama verdım dun 2 kere mama verdım ve butun gece uydu 4 de kalkp emzırdım bırde 6 da kalkıp emzırdım ama sımdı uyandıgında ılk emzırıp daha sonra onunla oyun oynayacagımUyandiginda önce yemegini ver çoçugun, ondan sonra oyna. Uykudan sonra bebekler aç olur. Önce ya emzir, ya mamayi ver, ondan sonra oyuna basla canim. Açlik oyalanilcak birsey degil. Mama zehir degil. Bende kizima sadece 1.5 ay emzirebildim hem sütüm az diye, hem benim bilgisizligimden dolayi öyle oldu fakat hiç pisman degilim.
Yani az mama veriyorum, az ögün diye daha iyi olmuyor canim. Mamayi gönül rahatligi ile vermelisin. Bende verdim ve kizim simdi neredeyse 3 yasinda ve sagligi, herseyi yerinde.
emzrıyorum tabıkı yerı gelıyor sutumu sagıp verıyorum bıberonla daha ıyı doyuyor dıye ama bebek buyumedı ılk dogdugunda gece gunduz oyle 20 dakıka fılan degıl saatlerce emzırdım ama doymadı oglum ve 50 gun boyunca ne o uyudu ne ben uyudum ama cocuk o kadar actı kı ılk 30 ml mama ıle saatlerce uyudu ben kaldrmasam daha 2 gun uyurdu suanda da emzırıyorum her seferınde ılk emzırıyorumNekadar gereksız bu ınsanlar ya emzırmeyıp mama verenlere karsıyım ama doymuyorsa yapılacak bısey yok. Bana demıslerdı ılk cocugumda hastalıgına cok uzulmustım sutum kesıldı mecbur mamaya basladım herkes aynı seylerı soylemıslerdı kımseyı ılgılendırmez bu cocugu benden daha fazla hıcbırınız dusunemezsınız yorum yapmayın cok yapmak ıstıyorsanız bana duyurmadan yapın kavga edıp kotu olmayalım demıstı. Ama ılla soyleyecek bı laf buluyorlar sımdıkı cocugum 3 yasına gırecek hala emıyor onada laf soyluyorlar. Cocugunun ac kalmasına hıcbır anne dayanamaz hıc onları takma doktor bı sakınca gprmedıyse karısmayın de gec bıldıgını yap
benımde ılk sutum oyle azaldı zaten aglardım sutum yetmıyor dıye evde kımsede yoktu yenı dogum yapmısım 10 gun olmus sutum az dıye agladım ama sonra kendımı toparladım sımdı sutum gelıyor ama bebek doymuyor doktor gelısımı gerıden geldıgı ıcın mama dedı zatenKolaycıysa kolaycı , herkesin kendi çocugu sizi bağlamıyor.her anne anne sütünün önemini bilir ama çocugun durumuna göre ek mama verebilir.zehir vermiyor ya.zaten zor durumda annelere vicdan yaptırmanın anlamı yok.kaynana ve kayınpederin yaptığı pskolojik baskıyı sizde yapıyorsunuz konu sahibine.mama tü kaka değildir.ya biz pirinç unu ile büyümüş nesilleriz Allah aşkına artık biraz ufkunuzu açın.bitek bizim ülkemizde annelere bukadar anne sütü baskısı yapılıyor ,sütü az gelen bunalıma girip sütü kesiliyor mamaya başlıyor.işte hepsi sizin yüzünüzden.şu baskı kalksa annelerin üstünden emzirme işi süt verme işi okadar rahat olacakki.
Unutmayınki annenin pskolojisi bebeğin anne sütü almasından daha önemli.çünkü anne pskolojisi bozulursa bebek doğrudan negatif etkilenir süt azalır anne çocuga bakamaz hale gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?