- 22 Mayıs 2013
- 2.025
- 5.972
- 358
- Konu Sahibi Ondokuzdokuzondokuz
-
Bebegim 2650 dogdu
10 . Gun 2700 geldi bebek
1. Ay Gununda 3000 kiloydu
42. Gunde 3 100 du
50. Gunde mama kullanmaya basladim simdi
74. Gunde 5.500 du kilosu
Doktorunuz ne diyorsa onu yapın onun dışındaki tüm eleştirilere ''he he tamam'' diyip geçin polemiğe bile girmeyin.Merhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
farkındayım bu 3. ayda goturcegım doktoru ıle paylasacagım haklsınız ama aptamıl kullandım ılk ve o bebegımı cok sısırdı 1 ayda cocuk 2 kılo aldı sımdı bebelac kullanıyorum ve o duzenlı aldırıyor aptamıl bebegımı kabız yaptı bebelac ıle anne sutu gıbı yapıyor ama emzırmede yapıyorum zatenBir ayda çocuk 2.5 kilo almış farkında mısınız? Bu yaş aralığı için bir bebeğin alması gereken kilo sadece 1.
Sütünüz yeterince gelmeyebilir, mamaya da karşı değilim tabiki verilebilir. Ancak belli ki gereğinden çok çok fazla veriyorsunuz. Bu tempoda devam ederseniz ve bu hızda kilo almaya devam ederse ilerisi için sıkıntı olabilir.
haklsıını zbıraz dıkkat edecegım tesekur ederım ılgılendırgnız ıcın3 aylik bebek için ogun basi 150 ml cok cok fazla. 450 ml mama ve hadi diyelim totalde 200 ml de anne sütü alsa ki bu da zor.. fazla besliyor gibisiniz ve bence bebek acliktan degil gazdan ağlıyor. Saat basi 30 ml gibi dusunmelisiniz. 3 saat icin 90 eder ve kutu uzerinde yazana degil (mamalarin cogu ithal ve ithal edildikleri ülke standartlarina uygun oneriler iceriyor) doktorun onerdigi periyotlara ve hacme gore mama vermelisiniz. Geri kalanlar anne sütü olmali. Bir de, sütünüzu sagip baktiniz mi kac ml çıkıyor bir sagimda 2 memeden toplam? Eger 150 olarak zorluyorsaniz midesi tabiki siser ve haddinden fazla genisler. Her agladiginda beslemeyin sakinlestirmeye calisin. Gazli bebek uyudu dersin 10 dk sonra baslar aglamaya...
cıkıyor sutum once hep emzırecegım daha sonradan az mama yapıp tekrar emzırecegım tesekur ederımSıktığınızda sütününüz akıyorsa var demektir. Emzirmeye ağırlık verin derim. Benimki
gibi bi damlacık bile zor çıkıyorsa önce yine emzirin sonra mamayı az ölçüde verin derim
benımde ılk oyledydı emzır emzır dıye cok dıyordu sutum azaldı sonra kendımı toparladım sımdıde 4. ayda ek besıne gecır dıyor ona kaysa pırnc unu ıle sut ver dıyorBen de 4 aylık olana kadar sağarak verdim arada da emziriyordum. Çocuk 36+6 fa doğdu 2500 doğdu ama ortalamanın üstündeydi kilosu hep. Kv sağma emzir diye diye sütümü kaçırttı. Şimdi anca günde 2 öğün emiyor 3-4 kere de mama veriyorum. İnsanı deli ediyorlar deli.
kolıklıgı var tabıkı 11 bucukdan asagı uyumuyor saat 6 da kesınlıkle tok olsada kalkıyor emzırecegım emzırıyorum zaten devamlı ama mamaya dıkkat edecegım3 aylık bebek 2 -3 saate bir emer.Gece kalkar. Kayınvaliden kötü bir şey dememiş mamayı bırak sürekli emzir emzirdikçe artar sütün.Bu arada ağlıyor diye doymuyor anlamına gelmez. Kolik olabilir.
Memeyi sıkınca süt gelmemesi sütün olmadığını göstermez amaSıktığınızda sütününüz akıyorsa var demektir. Emzirmeye ağırlık verin derim. Benimki
gibi bi damlacık bile zor çıkıyorsa önce yine emzirin sonra mamayı az ölçüde verin derim
oyle yapacagım :) yavas yavas azaltacagımTek öğünde 150 ml 3 aylık bebeğe çok değil mi?
Öğün sayisini arttirip miktari mi azaltsaniz?
Sütünüzün az olduğunu ne düşündürdü? Çok uyanması doymadığı anlamına gelmiyor. Günde 3 kere verilen mama da kademeli azaltılarak çok rahat bırakılabilir. Çocuk zaten fazla kilo almış, 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyor denektir ayrıca, Doyma kriteri budurbenımde ılk oyledydı emzır emzır dıye cok dıyordu sutum azaldı sonra kendımı toparladım sımdıde 4. ayda ek besıne gecır dıyor ona kaysa pırnc unu ıle sut ver dıyor
Canm bizde en son 2 ayda olculdu suan uzerinden 18 gun gecti boyu 60 kilosu 5100 du bende gunde 4 kere 125 ml veriyorum mama. Sutum de var ama as kilo aliyor. Bebegim 3500 dogmasina ragmen iki ayda az aldi. Ve ben en basindan beri mama+anne sutu ilerliyorum okadar kilo almadi yani mamaya baglamalarini dogru bulmadm. Benimde etrafimdaki herkes bebegimin cok kucuk oldugunu zayif oldugunu söylüyor israrla benimde oyle moralimi bozuyorlar. Ayda ortalama 600-800 gram almasi normal dedi benim doktorum. Oyuzden aylik aldgi kilo takibine gore karar verirsin nekadar mama verecegine sen etrafindakileri bosver.en son ölcturdugumde kilosu 5500 du boyu 60 cm dı gunde 3 ogun verıyorum 150 ml yıyor
ılk baslarda hep emzırdım mama aklımızda bıle yoktu doktor 10 gun sure verdı emzırdım devamlı bebek hıc kılo almadı ondan sonra zaten mamaya basladık 3 gun deneme surecı ıle mama da kılo aldı doktor saglıgında bır sıkıntı yok sorun doymaması dedıSütünüzün az olduğunu ne düşündürdü? Çok uyanması doymadığı anlamına gelmiyor. Günde 3 kere verilen mama da kademeli azaltılarak çok rahat bırakılabilir. Çocuk zaten fazla kilo almış, 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyor denektir ayrıca, Doyma kriteri budur
aslında bebegım suan olması gerektıgı kıloda ve boyuda aynı kılodaCanm bizde en son 2 ayda olculdu suan uzerinden 18 gun gecti boyu 60 kilosu 5100 du bende gunde 4 kere 125 ml veriyorum mama. Sutum de var ama as kilo aliyor. Bebegim 3500 dogmasina ragmen iki ayda az aldi. Ve ben en basindan beri mama+anne sutu ilerliyorum okadar kilo almadi yani mamaya baglamalarini dogru bulmadm. Benimde etrafimdaki herkes bebegimin cok kucuk oldugunu zayif oldugunu söylüyor israrla benimde oyle moralimi bozuyorlar. Ayda ortalama 600-800 gram almasi normal dedi benim doktorum. Oyuzden aylik aldgi kilo takibine gore karar verirsin nekadar mama verecegine sen etrafindakileri bosver.
Tamam o zaman öyle gerekmiş ama büyük ihtimalle şimdi gerek yok. Kilosu iyi. Çişli bezlere de bakarak kademeli olarak mamayı bırakabilirsiniz. Ayrıca mamayı biberonla vermek meme reddine sebep olur, emzik de öyle.ılk baslarda hep emzırdım mama aklımızda bıle yoktu doktor 10 gun sure verdı emzırdım devamlı bebek hıc kılo almadı ondan sonra zaten mamaya basladık 3 gun deneme surecı ıle mama da kılo aldı doktor saglıgında bır sıkıntı yok sorun doymaması dedı
Ya bende 2,5 aylik bebegim var gunde 6-7 kere bes degistiriyorum bunun 3-4 tanesi zaten dediginiz gbi margarin ağırlığında oluyor. Ama bende mama+anne sutu ilerliyorum. Bana doktor ilk ay az kilo aldgni soyledi bebegimin oyuzden mamayi birakamadm. Gunde 4 basen 5 sefer 125cc mama veriyorum. Onun disinda benide emiyor. Uyku duzeni gunduz az az ve sk sk uyuyor yani 10-15 dk ancak uyuyor emiyor geri uyuyor emiyor geri uyuyor gbi. Ama geceleri oyle degil yatinca kesintisiz uyuyor. Oyuzden uykuyu tokluga baglamiyorm ama ben kilo alimina bakarak mamaya devam ettim doktor kontrolundeSütünüzün az olduğunu ne düşündürdü? Çok uyanması doymadığı anlamına gelmiyor. Günde 3 kere verilen mama da kademeli azaltılarak çok rahat bırakılabilir. Çocuk zaten fazla kilo almış, 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyor denektir ayrıca, Doyma kriteri budur
aslında bebegım suan olması gerektıgı kıloda ve boyuda aynı kıloda
Tamam da 2650 doğmuş ve kilosunu ikiye katlamış şimdiden, bir ayda 2,5 kilo almış
- 3 aylık erkek bebeklerde kilo; alt sınır; 4100 gr. ortalama kilo 5900 gr. üst sınır ise, 7500 gr. dır.
3 aylık erkek bebeklerin boyu; alt sınır; 55 cm. ortalama 60 cm. üst sınır ise, 65 cm. dir.
benım oglum 5500 60 cm
tesekkur ederım dedıklerınız uygulayacagımTamam o zaman öyle gerekmiş ama büyük ihtimalle şimdi gerek yok. Kilosu iyi. Çişli bezlere de bakarak kademeli olarak mamayı bırakabilirsiniz. Ayrıca mamayı biberonla vermek meme reddine sebep olur, emzik de öyle.
Facebookta emzirme sanatı grubu var oraya üye olmanızı tavsiye ederim, çok doğru yönlendiriyorlar
Bebekler 2 yaşına kadar emzirilmesi gerekiyor diye biliyordumMerhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
benım oglumda aynı gecelerı guzel gunduzlerı az uyuyorYa bende 2,5 aylik bebegim var gunde 6-7 kere bes degistiriyorum bunun 3-4 tanesi zaten dediginiz gbi margarin ağırlığında oluyor. Ama bende mama+anne sutu ilerliyorum. Bana doktor ilk ay az kilo aldgni soyledi bebegimin oyuzden mamayi birakamadm. Gunde 4 basen 5 sefer 125cc mama veriyorum. Onun disinda benide emiyor. Uyku duzeni gunduz az az ve sk sk uyuyor yani 10-15 dk ancak uyuyor emiyor geri uyuyor emiyor geri uyuyor gbi. Ama geceleri oyle degil yatinca kesintisiz uyuyor. Oyuzden uykuyu tokluga baglamiyorm ama ben kilo alimina bakarak mamaya devam ettim doktor kontrolunde
emıyor zaten oglum doymadı ıcın gelısımı az oldugu ıcın mama verıyoruzBebekler 2 yaşına kadar emzirilmesi gerekiyor diye biliyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?