Kv.Kp

Bebegim 2650 dogdu
10 . Gun 2700 geldi bebek
1. Ay Gununda 3000 kiloydu
42. Gunde 3 100 du
50. Gunde mama kullanmaya basladim simdi
74. Gunde 5.500 du kilosu

Bir ayda çocuk 2.5 kilo almış farkında mısınız? Bu yaş aralığı için bir bebeğin alması gereken kilo sadece 1.
Sütünüz yeterince gelmeyebilir, mamaya da karşı değilim tabiki verilebilir. Ancak belli ki gereğinden çok çok fazla veriyorsunuz. Bu tempoda devam ederseniz ve bu hızda kilo almaya devam ederse ilerisi için sıkıntı olabilir.

Doktorunuz ne diyorsa onu yapın onun dışındaki tüm eleştirilere ''he he tamam'' diyip geçin polemiğe bile girmeyin.

farkındayım bu 3. ayda goturcegım doktoru ıle paylasacagım haklsınız ama aptamıl kullandım ılk ve o bebegımı cok sısırdı 1 ayda cocuk 2 kılo aldı sımdı bebelac kullanıyorum ve o duzenlı aldırıyor aptamıl bebegımı kabız yaptı bebelac ıle anne sutu gıbı yapıyor ama emzırmede yapıyorum zaten

haklsıını zbıraz dıkkat edecegım tesekur ederım ılgılendırgnız ıcın

[
Sıktığınızda sütününüz akıyorsa var demektir. Emzirmeye ağırlık verin derim. Benimki
gibi bi damlacık bile zor çıkıyorsa önce yine emzirin sonra mamayı az ölçüde verin derim
cıkıyor sutum once hep emzırecegım daha sonradan az mama yapıp tekrar emzırecegım tesekur ederım

benımde ılk oyledydı emzır emzır dıye cok dıyordu sutum azaldı sonra kendımı toparladım sımdıde 4. ayda ek besıne gecır dıyor ona kaysa pırnc unu ıle sut ver dıyor

3 aylık bebek 2 -3 saate bir emer.Gece kalkar. Kayınvaliden kötü bir şey dememiş mamayı bırak sürekli emzir emzirdikçe artar sütün.Bu arada ağlıyor diye doymuyor anlamına gelmez. Kolik olabilir.
kolıklıgı var tabıkı 11 bucukdan asagı uyumuyor saat 6 da kesınlıkle tok olsada kalkıyor emzırecegım emzırıyorum zaten devamlı ama mamaya dıkkat edecegım

benımde ılk oyledydı emzır emzır dıye cok dıyordu sutum azaldı sonra kendımı toparladım sımdıde 4. ayda ek besıne gecır dıyor ona kaysa pırnc unu ıle sut ver dıyor
Sütünüzün az olduğunu ne düşündürdü? Çok uyanması doymadığı anlamına gelmiyor. Günde 3 kere verilen mama da kademeli azaltılarak çok rahat bırakılabilir. Çocuk zaten fazla kilo almış, 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi oluyorsa doyuyor denektir ayrıca, Doyma kriteri budur

en son ölcturdugumde kilosu 5500 du boyu 60 cm dı gunde 3 ogun verıyorum 150 ml yıyor
Canm bizde en son 2 ayda olculdu suan uzerinden 18 gun gecti boyu 60 kilosu 5100 du bende gunde 4 kere 125 ml veriyorum mama. Sutum de var ama as kilo aliyor. Bebegim 3500 dogmasina ragmen iki ayda az aldi. Ve ben en basindan beri mama+anne sutu ilerliyorum okadar kilo almadi yani mamaya baglamalarini dogru bulmadm. Benimde etrafimdaki herkes bebegimin cok kucuk oldugunu zayif oldugunu söylüyor israrla benimde oyle moralimi bozuyorlar. Ayda ortalama 600-800 gram almasi normal dedi benim doktorum. Oyuzden aylik aldgi kilo takibine gore karar verirsin nekadar mama verecegine sen etrafindakileri bosver.

ılk baslarda hep emzırdım mama aklımızda bıle yoktu doktor 10 gun sure verdı emzırdım devamlı bebek hıc kılo almadı ondan sonra zaten mamaya basladık 3 gun deneme surecı ıle mama da kılo aldı doktor saglıgında bır sıkıntı yok sorun doymaması dedı

aslında bebegım suan olması gerektıgı kıloda ve boyuda aynı kıloda
  • 3 aylık erkek bebeklerde kilo; alt sınır; 4100 gr. ortalama kilo 5900 gr. üst sınır ise, 7500 gr. dır.

3 aylık erkek bebeklerin boyu; alt sınır; 55 cm. ortalama 60 cm. üst sınır ise, 65 cm. dir.
benım oglum 5500 60 cm

Tamam o zaman öyle gerekmiş ama büyük ihtimalle şimdi gerek yok. Kilosu iyi. Çişli bezlere de bakarak kademeli olarak mamayı bırakabilirsiniz. Ayrıca mamayı biberonla vermek meme reddine sebep olur, emzik de öyle.
Facebookta emzirme sanatı grubu var oraya üye olmanızı tavsiye ederim, çok doğru yönlendiriyorlar

Ya bende 2,5 aylik bebegim var gunde 6-7 kere bes degistiriyorum bunun 3-4 tanesi zaten dediginiz gbi margarin ağırlığında oluyor. Ama bende mama+anne sutu ilerliyorum. Bana doktor ilk ay az kilo aldgni soyledi bebegimin oyuzden mamayi birakamadm. Gunde 4 basen 5 sefer 125cc mama veriyorum. Onun disinda benide emiyor. Uyku duzeni gunduz az az ve sk sk uyuyor yani 10-15 dk ancak uyuyor emiyor geri uyuyor emiyor geri uyuyor gbi. Ama geceleri oyle degil yatinca kesintisiz uyuyor. Oyuzden uykuyu tokluga baglamiyorm ama ben kilo alimina bakarak mamaya devam ettim doktor kontrolunde

tesekkur ederım dedıklerınız uygulayacagım

Bebekler 2 yaşına kadar emzirilmesi gerekiyor diye biliyordum

benım oglumda aynı gecelerı guzel gunduzlerı az uyuyor

evet hızlı kılo aldı cunku gelsıımı gerıledıg ıcın doktor ılk 5 dakıka meme sonra mama ver dıyerek kılosunu toparlamaya calıstı daha sonrada mamayı 3 ogune cıkardık sımdı duzenlı yıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…