KV min masraflarını çocuklarına bölmesi

yeos

Bslngc:90 Gncl:84,9 1.Hdf:79
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
1.665
2.788
63
38
kv min eşi vefat edeli 5 sene oluyor. kocasından aldığı emekli parası var, oturduğu evinin dışında bir tane kira geliri var. ayrıca az değil çok da değil, kocasından kalma bankada parası var.

3 çocuğu da vefattan sonra hiç birşey almadı, bunların hepsi annesine kaldı(neden almadı, almalıydı falan demiyorum).

mesele şu ki; daha önce; mesela kirada olan evin masrafları oldu, boyası, izolasyonu, kapısı vs. masrafı 4 e böldü. şimdi de yine evle alakalı bir masraf çıktı. onu da 4 e bölme kararı almışlar. biz de 4de birini vercekmişiz. bin liranın üzerinde bir rakam.

bana çok mantıklı gelmiyor. sonuçta kenarda parası var, bizden zengin. tutup da kv ye bişi demem ama eşime de mi demesem.... sizce bu yapılan doğru mu? fikirlerinizi bekliyorum.

Bence karışmayın. Sonra annemi çekemiyorsun olur. Diğer 3 kardeş ve eşleri de bunu biliyor.
Eşiniz fikrinizi sorarsa siz de zor durumdaysanız bizim durumumuz çok iyi değil, annenin parası var kendi verse ve ileride ihtiyacı olursa biz ona versek diyebilirsiniz.

Birde şöyle düşün masrafı 4 bölüyor. Herkes payı oranında ödeme yapıyor. Ya çocuklarından biri kayırsa parayı diğerleri ödese idi. Kendi ödemeyip herşeyi tüm masrafları çocuklarına yaptırsa idi.
Bence güzel bir sistem kurmuş mümkün olduğunca adil davranmaya çabalıyor.

Ben sevdim kayinvalidenizin sistemini.Kimseye vermedi diyosunuz ama zaten yaşarken neden versin elbet bi gün sizin olacak onlar.

Siz hiç karışmayın eşinize de bişey söylemeyin.

ben de diğer kardeşler kabul etmiş biz de edicez diye düşünüyorum. sanırım eşim de böyle düşünüyor.

Acaba o daireyi ölünce çocuklara paylastiracagi icin mi boyle yapıyor?

vergisini bile 4 e bölüyor.

Büyük ihtimalle o paraya dokunmayıp ileride çocuklarına paylaştıracak. Bence karışmayın siz.

parayı kendi ihtiyaçlarına harcıyor. sağlıktır tatildir şudur budur.... sonuçta o para da bize kalcak sa da bu para da bizim cebimizden çıkıyor. ha ordan eksilmiş ha bizden eksilmiş yani o zmn

İyi de genelde kirada olan evin masrafı o evin kirasından karşılanır

Yani gelir o evden giderini de kira ile vermeli sanki

Kirayı kendi alıyorsa masrafı da yapmalı ama bunu şimdi söyleseniz olmaz da genel geçer bir konuşmada işte arkadaşınızın kiralık dairesine masraf çıktığını onu da gelen kira ile ödediğini anlatabilirsiniz diğer çocukların vs yanında

parayı kendi ihtiyaçlarına harcıyor. sağlıktır tatildir şudur budur.... sonuçta o para da bize kalcak sa da bu para da bizim cebimizden çıkıyor. ha ordan eksilmiş ha bizden eksilmiş yani o zmn

Haklısınız da, yanınıza yerleşmiyor sonuçta. Yanınıza yerleşmesindense bu daha iyi bence.
Emin olun kv. para alsa da yanımda kalmasa diye düşünen çok kişi vardır.

Ben sevdim kayinvalidenizin sistemini.Kimseye vermedi diyosunuz ama zaten yaşarken neden versin elbet bi gün sizin olacak onlar.

Siz hiç karışmayın eşinize de bişey söylemeyin.

ben de konuya o parantezi yanlış anlaşılmamak için açtım. vermeliydi gibi bir derdim yok. ama yine de mantıklı gelmiyor...

Yaşını başını almış kadınların kendine harcadığına karışmayın ama ya. Tabi ki kendine harcayacak, tatile gidecek. Ne kadar ömrü kalmış şunun şurasında?

Anne ölmeden neden mirasını çocuklarına paylaştırsın ki? O evler ve para şimdilik onun, vefat edince yine size kalacak.

Adil bir paylaşım yapmış bence de. Kimseye bir diğerinden fazla yüklenmemiş, kendini de kayırmamış.

ben de aynı şeyi düşünüyorum ama işte çocukları hiç bişi söylemezken ben nasıl söyleyebilirim ki. zaten aram hiç iyi değil. inanılmaz dışladı beni.

Haklısınız da, yanınıza yerleşmiyor sonuçta. Yanınıza yerleşmesindense bu daha iyi bence.
Emin olun kv. para alsa da yanımda kalmasa diye düşünen çok kişi vardır.

kötüyü düşününce tabi ki buna da şükür. sonuçta hiç geliri bile olmayabilirdi. mecbur bakacaktık. ama öyle bir durum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…