KV min masraflarını çocuklarına bölmesi

benim annemin de evi var, masrafı oluyo tabi ki. o da vergisini 4 e bölsün o zaman

Aslında o evden kira parasıyla da karsilayabilirdi masrafları ama zaten çocuklarına kalacak şeylerin bakım onarım masraflarını tek başına ustlenmek istemiyor. Kendisini sıkıntıya sokmak istemiyor yani bunda da haksız denilemez sanırım. çünkü bütün çocukların da ödeme gücü varsa bakım onarım için masraflara esit katılmaları normal. Bence gayet adil davranmış.

valla bence de öle
kaynanaya maaşımın yarısı vereyım ama ben de kalmasın yeter ki

benim kaynananın bizden değerli evlatları var zaten. he muhtaç olunca bize kalır o ayrı. hamileliğimden bu yana -ki bebeğim 6 aylık- değil gelip kalmak, lohusalığımda yanımda olmak, heralde 5 kere ancak aramıştır.

İlerde miras kavgası yapmasınlar diye herşeyi eşit bi şekilde bölmüş işte. Bence güzel düşünmüş.

tam istediğim kaynana tipi
akmasın da kokmasın da daha ne
siz bence bulandırmayın aklınızı eşiniz de tamam diyorsa hiç karışmayın
işte demişsiniz benım annemin de evi var o da bize kalacaksa o da bölsün madem masrafları diye , haklısınız
haklısınız ama elden bir şey gelmez malesef Allah bilsin
ben sizi burda haklı buldum ama şükredin işte kocam öldü deyip size yapışsa daha kötü emin olun

çok mantıklı ama para tatlı tabi ki....

Bizim de var böyle, babam tarafında; anlayabiliyorum.
Dairenin, dükkanın geliri babaanneye akar, maaşı bilemem neyi her şeyi var, ama bi tamirat-tadilat olur, bi pürüz çıkar, bi fatura ödenecektir, çocuklar öder.
Böyle olmaz, maddi durumu da iyiyse, niye yükleniyor ki çocuklarına? Tamam kefenin cebi yok, ölünce hepsi çocuklarının olacak ama geçim kaygısıyla gençliğini ev-iş arasında geçiren çocuklara durduk yere borç çıkarmak neden?

Kira parasından halletsin işte. Kendini çok aşarsa o zaman çocuklarına söylemeli.
Valla insan yaşlanınca paraya düşüyor, ben bunu gözlemliyorum yaşlıların çoğunda açıkçası.

siz niye karisiyonuz diyenleride ben anlamiyorum. gidicek olan para kendi elinden gidicek, kendini 1 ay sıkıcakki eşi payına düşeni ödeyebilsin. Durumu iyi olsa bile kendine ayrıyeten harcar eder bişey yapar. Madem herşeyi kv kendi almış, ki saten onun hakkı hayattayken, ozaman tüm masraflarıda kendi karşılamalı. İlerde çocuklarına kalması için denklemesi falan mantıklı gelmedi bana.

Kirayi kendi alıp paylasmiyorsa masrafı da kendi yapsin diye düşünülebilir ama soyle de bi durum var sonuçta anne bu büyütmüş emek vermis..

alsin kirayi nolucak zaten dörde bolunse bi yaraya merhem olmaz o kira parası barı kadın ahir omrunde rahat etsin.

Kendi annem olsa kirayi almasindan rahatsiz olmazdim.

ilerde zaten ev çocuklara kalacak o ev. Şimdi yapılan masrafla evin değeri artacak belki e tabi ilerde de geri dönüşü mutlaka olacaktır. Bence karismayin.

yani bunu da dörde bölecek hali yok.

bölmesini istemiyorum zaten. zamanında kiraya verelim de ay ay birer birer alırız demişti. sonra vazgeçti bu fikrinden. eşim birkere şakayla karışık hani kirayı döndüre döndüre alıyorduk dedi. güldü geçti.

Annelerine hediye almışlar gibi düşün
Anneleri de onları büyütürken türlü özverilerde bulunmuştur bu masrafların lafı dahi edilmez

ayrıca yasal olarak hepsi ona kalmıyordu. çocuklar ona devretti sonrasında haklarını

y akadın belli yaşa gelmiş 3 çocuğu büyütmüş evlendirmiş. şimdi de azcık onlardan yesin gezsin ya. ne bileyim. takmayın bu kadar.

Ölünce hepsi sizin olur aranız da bölüşürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…