KV min masraflarını çocuklarına bölmesi

Ne guzel sistem kurmuslar iste kendi kendilerine.
Mirasi annelerine devretmemis olsalar. Zaten o evle kalan para carcur olacakti. Kadin paraya dokunmuyor. Kira ve emeklisiyle de keyif yapiyo demekki bir yasindan sonra.

Zaten o ev degerlenecek ileride kv vefat ettiginde tum cocuklara bolunecek. Paraniz her halukarda size geri donecek.

Benim gözümde anne profili çok farklı.yani bu anne parayı yagdirsin demek değil ama varsa , evlatlarina sıkıntı veren kisi bana gore bencildir anne dediğin sen cil olmalı oysa ki.

Maaş varmış gelir varmış bilemiyorum kendi anneme bakıyorum bir de evlatlarının üzerine maddi manevi yıkılan anne ve kv bakıyorum şükrediyorum

Eşiniz tepki gosterecekse bence karismayin ama ben yapı olarak bunlara gelemedigim için söylerdim ,ha annem olsa da söylerdim

bir de şöyle bir durum var; bizim bir dünya borcumuz var. bu borçlar yüzünden ücretsiz izin alamadım. bir kardeşinin de durum aynı. diğer kardeşin durumu rahat borcu yok ama onun da hiç bir şeyi yok.

Eşin ses etmiyorsa bence sen karışma. Ben her ay eşimi sıkıştırıyorum ablana para ver diye ama umurunda değil. Keşke verse...
Ben babama veriyorum her ay para. Eşimin haberi bile yok. Olsa belki o da böyle düşünüp sinirimi bozacak.

ayrıca yasal olarak hepsi ona kalmıyordu. çocuklar ona devretti sonrasında haklarını
keşke haklarından vazgeçmeselermiş. Bazı anne babalar çocuklarını sırf sömürmeye uğraşıyor ne yazıkkı. KV'nizin huyunu suyunu bilmem tabi. Ama alan el de her zaman almak ister. Sizin yapabileceginiz en fazla esinize rahatsiz oldugunuzu söylemek ama yok huzurumuz bozulur o zaman diyosaniz bisey demeyin. Diger kardesler hic mi rahatsiz olmuyo ki?

en iyisi analar babalar yesin içsin bütün malları geliri de gideri de onun olsun. gitsin bu diyardan. illa bir nemalanma, sorun beklenti vs oluyor. ben de annemlere diyorum. ye iç gez bütn para senin hakkın kaç yıl çalıştınız. keyfinle sağlıcakla ye

Bu kadar fena olmayın ya neden olmasın.. anne o elbette yardım edicekler.. hepimiz evlatlarımız için birikim yapmıyo muyuz? evlatlarına kalıcak her şeyi..

Hem haksızlık edip sadece birine yüklenmiyo.. siz hiç karışmayın.. hele eşiniz sizi mağdur etmiyosa hiç hiç karışmayın..

Kvmin kocası başında emekli dahil 5 tane geliri 2 de evi var.. evine her ay 10 binden fazla para giriyo yine de eşim ihtiyaçlarını görür.. bende istediği bi şey olursa alırım yaparım.. maddi konular bıçak sırtı kendinizi üzdürmenize değmez

Çok saçma bir mantık.

Kiradaki ve oturduğu ev rahmetli kp'in üzerine idiyse eğer, zaten dörtte biri kv'ye kalmış olacaktı, diğer kısım çocuklara pay edilecekti. Ama diyorsunuz ki çocukları kendi haklarını ona devretti (bu devrin içinde nakit para da var tabi), o zaman aldığı kiradan karşılaması gerekirdi.

Burada en adaletli şey tüm çocukların ödemelere katılması, diğer kısım adaletsiz. Neden sadece gideri paylaştırıyor da geliri paylaştırmıyor?

Hoşuma gitmedi benim.
Ama eşim gelip bana "aşkım, sevgilim, biliyorum mantıksız ama üç kuruş dünyalık için annemi üzmek istemiyorum, zaten tüm kardeşler paylaşıyoruz, nolur sen de ses etme" dese kabul ederdim.

Onun dışında zaten kendi haklarını annelerine devretmişler, kira alma hakkı sadece annelerinde. Gideri karşılamak gibi bir mecburiyetleri yok.

bir de şöyle bir durum var; bizim bir dünya borcumuz var. bu borçlar yüzünden ücretsiz izin alamadım. bir kardeşinin de durum aynı. diğer kardeşin durumu rahat borcu yok ama onun da hiç bir şeyi yok.

şimdi kızacaksınız ama dünya kadar borcunuz var sanıyorum bebeğiniz oldu o yüzden ücretsiz izini araya kattınız peki borçlar bu denli yoğunken neden çocuk yapmaya karar verdiniz?

ben onun yerinde olsam o evi de satarım yer içer gezer ömrümün kalan kısmını güzel yaşamaya çalışırım.

Bi de miras kalmasa bile hepimiz ana babamıza bakmakla yükümlüyüz.. kendi çabalarıyla bi şeyler yapmışlar bizi de belli bi yaşa getirmişler.. daha da maddi rahatlığımızı düşünmek zorunda değiller..

İstese yer içer gezer tozar kimse de bi şey diyemez.. o zaman da malı mülkü yedi bitirdi düşüncesiz vicdansız anne olur

Anne hayatta iken mal derdine düsen evlatlari hic sevmem calismis kimbilir ne zorluklarla hayat gecirmis onuda evlatlarina versi kendi bir hayat yuzu gormden gitsin oylemi niye versin. Hayatta iken almamaniz normal zaten kira aldigi dairenin masrafini cocuklarina bölmus tek size degil sonucta size kalacak bir mal. Oda yarin ölüp gidecegim kimse bir ihtiyacin var mi diye sormuyor bari miras kalacak dairenin masraflarini ödesinler diye dusünmus olabilir. Onun ihtiyaci yok diye düsünebilirsiniz ama yaşlilar zor hayat gecirdigi icin evlatlarindan ilgi istiyorlar. Yardim istiyorlar. En guzeli bu meseleye siz müdahil olmayin eşiniz nasil isterse öyle yapsin

Valla benimkide bi sikinti oldumu dorde bolse keske kaynimin ve kendinin keyfi harcamalarinin borc sikintilarini hep esimden istedigi icin gerci verdirmedim hic ama uc senede heralde 10 kere bunun kavgasini haftalarca yapmisizdir esimle dusunun artik ben kendimden evimden bebegimden esim kendinden kisarken bunlari bilmesine ragmen bilincsiz harcamalarin kurbani bizi etmeye calistigi icin size yinede sukur edin derim ki benimkinin durumuda iyidir bizden her para istedikten sonra ustinden iki hafta gecmeden yine keyfi harcama yaparlardi yani paralari yok degil ne gelirse kar diye

başta çok sacma gelmisti ama yorumları okuyunca anladım olayı. bence de mantıklı olanı yapıyor kayınvalideniz. sakın bir sey demeyin bence. ileride de sorun cıkar cunku yoksa

Olacak şey değil.. Şayet bu konudan duyduğun rahatsızlığı sonuçlarını göze alarak dile getirmezsen bu böyle devam edecek biliyosun değil mi? Kira geliri neden bölünüp size verilmiyomuş? Nasıl adil bi durum bu böyle.. Maşallah kaynanaya kolayını bulmuş vala ekmek elden su gölden modunda. o ev zaten anne ölünce size kalacak derler bişey deseniz ama o da öyle olmuyor işte. Bence bu gidişata birinin dur deme vakti gelmiş.

ev çocuklarına kalacak diye masrafı da çocuklarına yaptırıyor canım bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…