Bende senelerdir yemek yaparım çorba salata yoğurt birşeyler ana yemek şeklinde işten gelip eksiksiz bir gün ev ne kokuyor dememiştir dün kapıdan geldi biber dolması yapmış kv anneee yemek mi yaptın ne güzel kokuyo diyor hemen dedim aç bıraktım ben seni senelerce Allah tan kork bir gün kapıdan girerken böyle birşey demedin kv de oğlum desene karına oda yapıyor ya hep dedi ama kabardı yani fark ettim onu kocamı tavuk gibi yolmak istedim o an anası gitsin bi ben yemek yapmayı bırakayım
Evet o da ayrı bir konu. Benim kv dışarda da çok yapar onu. Bi yere gittiğimizde eşimin yanına otur diğerlerini konuşurken onla sohbet etmeye çalışır bir şey aldıysak eşimi yanına çekip birlikte vermeye çalışır. Çok ilginçYeni evlendigim zaman kendi evi gibi davranıyordu. Bir iki aylık evliydim bı akşam çaya çağırdım evlerimiz araba ile 10 dakikalık mesafede bı baktim kendine eşya getirmiş pijama iç çamaşıri günlük kıyafetler falan dedim bunlar ne napcan. Buraya getirdim kalınca duşa girerim sıcak olursa lazım olursa falan dedi. Meğerse kendince yatiliya gelmiş. İlk o an bozmadım. Kaldı o akşam. Daha sonra eşimin akrabalari geldi misafirliğe bı baktım kapıya o çıkıyor karşılamaya hoşgeldiniz falan evi gezdiriyor kendi evi gibi :) mutfağa geçip kafasına göre davranıp yemeğe girismeler. hop dedim orda bı dur. Burası benim evim kafana göre davranamazsin. Falan bir sınır cizdim. Bidaha bırak misafir karşılayıp ev gezdirmeyi sana şu gelmek istiyor bile diyemedi. Şimdi misafir gibi gelir giderler.
Görümce görmeyeyim ömrümceYav benimki sürekli böyle alttan alttan imalı mesaj vermeye çalışıyordu . Artık bende öyle yapıyorumgeçenlerde mesela bana diyor ki eskiden böyle haberli gelmek yoktu herkes istediği zaman istediğine giderdi, çok güzel komşuluk vardı dedi. Sağolsun eşim kasıtlı mı dedi bilmiyorum ama ‘’hiç benim eşimlik iş değilmiş o ‘’ dedi hahahaha içimin yağları eridi. Anlamadım dedi kv. Ben de ‘anne ben habersiz gelinmesini sevmiyorum
Ya onu diyor dedim . İşin daha da güzeli o gün görümcem habersiz gelmişti bize ve bu muhabbet esnasında karşı koltukta oturuyordu
Onlar gelince herşeyin en iyisiniyapıyorum ben istiyorum ki misafir gibi takılıp gitsinler ama yok kendi evleri gibi takılıyorlar hatta fazlasıyla kendi evleri gibi yapıyorlar yeri geliyor kendi evlerinde göstermedikleri rahatlığı bile bende yaparlar ve aşırı rahatsız eder bu durum beni.Sizin düzeniniz nasıl kv kp yi eve davet edip öyle misafir gibi yemeğini çayını tatlısını vs. güzelce ağırlayıp uğurlar mısınız?
Yoksa kendi evleri gibi istedikleri zaman gelip uğrayıp, istedikleri gibi yapıp yiyip kalırlar mı?
Ben genelde güzelce ağırlamaya çalışırım kv iş yapmasını istemem. (Yaşlı diye neticede ve gerek duymam. ) Eşim de annem istediği zaman gelir istediği zaman temizler diyor. Ağır hazırlık yapınca onlar rahat edemiyorlar diyor. ( ne yapıyim hiçbir şey hazırlamadan gelin kendi eviniz gibi oturun yemeğinizi kendiniz yapın mı diyim) Siz nasıl yapıyorsunuz?
Görümce görmeyeyim ömrümce
Görümceler de kapatılsın
Bu konu başlığı açılasıya kadar bir şeyi farketmediğimi anladım. Ben bir aralar kv gelecek olduğunda sürekli böyle misafir gibi hazırlanır ikramlar yapardım. Hatta bir ara Kv’dem de eşime demiş ki biz misafir değiliz her zaman böyle uğraşmasın falan . Çakallar demek ki beni düşündükleri için değil kendileri rahat takılmak istiyorlarmışOnlar gelince herşeyin en iyisiniyapıyorum ben istiyorum ki misafir gibi takılıp gitsinler ama yok kendi evleri gibi takılıyorlar hatta fazlasıyla kendi evleri gibi yapıyorlar yeri geliyor kendi evlerinde göstermedikleri rahatlığı bile bende yaparlar ve aşırı rahatsız eder bu durum beni.
Kaldık yine biz bize çiçek gibiErkek tarafı komple kapatılsın
Oh miissKaldık yine biz bize çiçek gibi
Hepsi birbirinden fena deseneBu konu başlığı açılasıya kadar bir şeyi farketmediğimi anladım. Ben bir aralar kv gelecek olduğunda sürekli böyle misafir gibi hazırlanır ikramlar yapardım. Hatta bir ara Kv’dem de eşime demiş ki biz misafir değiliz her zaman böyle uğraşmasın falan . Çakallar demek ki beni düşündükleri için değil kendileri rahat takılmak istiyorlarmış
Hepsi birbirinden fena deseneşey yapsaydın gelince zeytin peynir verip güzel ağırlamayi çok sert bir şekilde kesseydin keşke kv şok tabi
Benimki de tam tersi herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünür yanında yapma etme der ama arkandan da gittik şunu yaptı bunu yaptı der. Ay o kadar nefret ediyorum ki anlatamam ama işte kocam şu saygı olayını çok büyütüyor gözünde. büyüklere aileye her zaman saygılı olmak Lazmmış bla bla bla
Bende buna takiliyorum aslinda nevresim degilde ben evde yokken mesela sabah erken aceleyle ciktim diyelim odamiza girip yatagimi toplasin istemiyorum orasi özelim gibi geliyor. Ama o ne olacak kafasinda takmamalimiyim bilemedim.Şehir dışında yaşıyorlar. Ztn sinir bilen had bilen insanlar çok nadir geldiler bu yıl kpederimi kaybettik. Kvalidemi Zorla bir kaç gün getirdik o hali ile boş durmadı şu an kıyamam ztn hiç hali yok. Ama aşırı hazırlık yapmam bize ek 1 kişi gelir. Benim eşim de hiç geri durmaz. Ben gittiğimde de ne yemeğim eksik olur nevresimlere kdr gündüzden geçirmiş hazırlamış olur.
Ay bende bendeSizin yaptığınız şeylerin arkasından konuşunca onun yaptığı emeğe saygısızlık olmuyor muymuş. Büyükler saygı görmek istiyorsa önce büyüklüğünü bilsin cidden çok gıcığım hepsine ve asla sevemeyeceğim galiba
Ay bende bendehemde ne büyük saygısızlık ama işte insan olan düşünceli olur
Bende buna takiliyorum aslinda nevresim degilde ben evde yokken mesela sabah erken aceleyle ciktim diyelim odamiza girip yatagimi toplasin istemiyorum orasi özelim gibi geliyor. Ama o ne olacak kafasinda takmamalimiyim bilemedim.
Misafir gibi gelir misafir gibi giderler , daha fazlası olamaz artık..Sizin düzeniniz nasıl kv kp yi eve davet edip öyle misafir gibi yemeğini çayını tatlısını vs. güzelce ağırlayıp uğurlar mısınız?
Yoksa kendi evleri gibi istedikleri zaman gelip uğrayıp, istedikleri gibi yapıp yiyip kalırlar mı?
Ben genelde güzelce ağırlamaya çalışırım kv iş yapmasını istemem. (Yaşlı diye neticede ve gerek duymam. ) Eşim de annem istediği zaman gelir istediği zaman temizler diyor. Ağır hazırlık yapınca onlar rahat edemiyorlar diyor. ( ne yapıyim hiçbir şey hazırlamadan gelin kendi eviniz gibi oturun yemeğinizi kendiniz yapın mı diyim) Siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben hiç sevmem çocuk muyuz biz yatağımızı toplasınlar yok yokBende buna takiliyorum aslinda nevresim degilde ben evde yokken mesela sabah erken aceleyle ciktim diyelim odamiza girip yatagimi toplasin istemiyorum orasi özelim gibi geliyor. Ama o ne olacak kafasinda takmamalimiyim bilemedim.
Kendi yatağımı hiç kimseye açmam, 15 yılda ne eşim böyle bir talepte bulundu ne ben teklif ettim. İç çamaşırım geceliğim orada, sabah don değiştirmem gerekse yahut bornozum havlum lazım olsa nasıl gireceğim oraya. Aklı olan hiç kimse de başkasının yatak odasında kalacak kadar edepsiz olmamalı.Peki bir şey daha sorayım yatılı kaldıklarında kendi yatağınızı açar mısınız yoksa misafir odasına mı açıyorsunuz
Bende sevmem evimde de biyerlere dokunsun istemem kimse. Bende gittigimde yatili nereyi gosterirlerse oraya oturur yardim gerekirse ederim. Herseyede burnumu sokmam ama benimde evimde ise giderken yatak odasinin kapisini kapatsam bile acip toplayip cikmasi hic aliskin oldugum bir kultur degil.Ben hiç sevmem çocuk muyuz biz yatağımızı toplasınlar yok yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?