Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte o yaşlılar eli ayağı tutarken herkese kendini sevdirir anne olursa oğluna kizina olduğu gibi her gelin damat baştacı eder ,yok ego tatmin ederse gidecek kapısı olmaz.
Sevdirse de ego da tatmin etse anne annedir. Anne babanin haklari cok fazla dinimizde. (inanan için konuşuyorum).
Bazı anne babalar var baş tacı. Maddi manevi evlatlarına torunlarına harcar her şeyi. Bazısı var dediğininiz gibi ego tatmin eder veya umursamaz hiç. Bize düşen onlara da değer vermek. Bazen olgun ve affedici davranmak biz küçüklere düşüyor. Kabul edilebilir durumlar için söylüyorum. Bazı anne babalar var evlerden ırak. Hayatından uzak tutman gerekiyor.. o ayrı.

Okuyorum okuyorum kayınvalidenin kız kardeşi olarak algılıyorum. Bence öyle. Kendi kızı var derdi. Ya da görümcem var derdi. Kadından bahsederken kız kardeşi var demiş.

Ay senin 25 gn birşey değil benim kayınvalidem kp bir sokak arkada oturan eltimde tam 3 ay kaldılar en son kavga kıyamet koptu da öyle evlerine döndüler düşüncesizler. Hoç bana zoru yok bana öyle birşey yaparsa mecburen huzursuzluk çıkacak

Acaba damadını rahatsz etmemek için mi kızına gitmyor yoksa dağmadından dolayı kızında kendisni rahat hissetmediği için mi kızına gitmyor
Konu sahibi son cümlesinde rahatsız etmemek için kızına gitmez yazıyor. Biz de bunun üzerine yorum yapıyoruz.
Ayrıca istisnalar bir kenara bırakılırsa erkekler günün çoğunda evde olmuyor zaten.

Evliliğimin basinda ve sonrasında değer gormediysem değer vermemeyi tercih ediyorum,bakıp bakmamak katlanmak kişilerin tercihi benimkide bu yaşanmışlıklar var tabiki bu kararda,ne yasada ne dinimizde bakacaksın diye bir emir yok, yoksa kocamda bunu emredemez etmemeli.Baksnlarada lafim yok Allah iyiliklerini kabul etsin ben bu yönden iyilik etmemeyi tercih ediyorum eşimden de beklentim yok

Öyleleri adetleri kültürleri bu sekilde yasiyorlar. Oglum evlendide ayri bir yuva kurdu düsüncesi yok. Ve gördügünüz gibi ogluda yani esinizde ayni düsüncede. Yoksa bir günlügüne hasret giderip gelirdi. Yatiya alsada hafta sonu olurdu biterdi. Bence esinizle konusamiyorsaniz kayinvalidenizi karsiniza alin ve tatli tatli durumunuzu anlatin. Tavir koymaktan iyidir. Ondanda anlamiyorsa yapacak birsey kalmiyor.

Yaşlılara çok üzülüyorum yaaa 7 evladı bir odaya sığdırıyorlar. Ama 7 evlat onları bir odaya sığdıramıyorlar.
Yaslilarimizda birzamanlar gençti kimse aynı yaşta kalmayacak anne babalar ne zorluklar buyutuyorlar ama insan oğlu bilmiyor çok üzülüyorum böyle şeyler duyunca Allah herseyin hayırlısını versin

yani yılda 25 gun katlanılır ama yatılı misafir cidden zor, tuvalet temizliği yemeği özel hayatı şunu bunu. valla zor. mecburen eş hatrı için katlanıyo insan ama zor. kötu durumda olsa elbette insan bakar ama normalde çok zor.

Kadının anası babası gelse 25 gün kalsa erkek surat asıp oturur ki. İşten gelir yemeğini yer belki kızın ana babasıyla sohbet bile etmez çayını içer yatar ertesi gün de işe gider. Ne etliye karışır ne sütlüye. İş de yapmaz, hizmet de etmez. Zaten surat astığı için de bırak 25 i 3. günde kızın ailesi kalkar gider. Nedense kızın anne babasını rahat ettirmek, onlara hürmet etmek damatların pek umurunda olmuyor.

Ne yapacağınız hakkında inanın bi şey diyemiyorum. Allah sabır versin. Anlayışsız bir eşle ve kaynanayla hayat gerçekten çok zor. Eğer idare edecekseniz de çalışıyorsanız işe gidersiniz. Gelebildiğiniz kadar da geç gelirsiniz. Çıkın işten gezin alışveriş yapın, kahve için. Arkadaşlarınızla laflayın. Geldiğinizde de onun için düzen değiştirmezsiniz. Atın buzluğa yemek. Gelince yapın. Bi şey isterse de mutfak orda dolap orda. Kalksın yapsın. 25 gün kalacak insan zaten misafir olmaz. Madem sizi zora sokuyorlar öyle saça böyle tarak

Burada sorun kv nin geline gitmesi değil, kızına hiç gitmemesi. Sizde biliyorsunuz ki bazı kv lerde aman damanı rahatsız etmeyeyim ama geline gideyim o bana hizmet eder anlayışı var.
Insan sevildiği yere gider kızı yada oğlu fark etmez nerede rahat ediyorsa oraya gider benim anlamadığım bir evlat neden yetiştirilir yaslandigimizda başımız dara düştüğünde kime siginirsiniz evlat ya 9 ay karnında taşıdığı büyütüp beslediği ne fedakarlıklar yapan ANNEEEE yi BABAYI sokagami atalım gelin istemiyor damadın rahatı bozuluyor diye

Sizde ileride yaslanıp aynı şeyleri yaşayınca da yaptığınız bu yorumu hatırlayın

Sokaktan vatandaşı almiyorsunuz eve aldığın kişi kocanın annesi. İlerde seni de istemeyecek çocukların. Bunu hatırlarsın hiç rahatsız etmezsin tamam mı!
Ne zaman kv ler kocanizin annesi saygı sevgi şart yazsam kv lerine düşmanlar hemen taarruzdalar Sevgili çok ince düşünceli gelinler ilerde cocuklarinizin evlerine gitmek istediğinizde bunu hatırlayıp gitmeyeceksiniz Sen kv yi istemiyorsan seni de gelinin istemeyecek.
Not: Ben de ilerde sizlerin Gelinleri ni burada çok begenecegim soz Kolay gelsinnn

Tamam hani bazısı çok şirret olur, oğlu bile istemez o ayrı. Ama yani yılda 25 gün annemiz evimizde gelip kalamayacaksa o evi ne yapayım ben. Açıkçası zaten kayınvalidem gelip 25 gün kalmaz ama kalmak istese de oglunun evi. Gelsin, yesin içsin toplasin kaldırsın kendi evi derim. Kendi annem gelir 10 gün kalır, ben işteyken toplar kaldırır pişirir dip köşemi bile temizler. Ikisini de ayırt etmiyorum. Çok şükür karşımda öyle bir insan var o da benimkini kendi annesinden ayırt etmez. Düşüncesizlik ayrı ama biseye karışmayan kendi halinde anne baba gelip evladında kalmasın istemeyen umarım insan sesine hasret olacağımız o günlerde evlâdım beni arasa, cagirsa seslerini duysam diye hasretle beklemez. zira yaşlıların çoğunun gerçekten tek beklentisi o. Babaannemin annem onunla sohbet ediyor diye mutluluğundan ağladığını hatırlıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…