- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
Sevdirse de ego da tatmin etse anne annedir. Anne babanin haklari cok fazla dinimizde. (inanan için konuşuyorum).İşte o yaşlılar eli ayağı tutarken herkese kendini sevdirir anne olursa oğluna kizina olduğu gibi her gelin damat baştacı eder ,yok ego tatmin ederse gidecek kapısı olmaz.
Direk konuya gireyim.
15 yıllık evliyim kv erkek kardeşiyle başka şehirde yaşıyor. Ama hep evinde sıkılıyor. Kardeşiyle pek iyi değiller. Eşim şimdi yasak kalkar kalkmaz gidip annemi buraya getireceğim diyor. Sıkılmıştır annem diyor. Tamam gelsin oğlunu torununu görsün ama gelince okadar uzun kalıyorki, hani gitme buraya taşın desek gitmez ebediyen. Bulunduğum şehirde bir kiz kardeşi var ama ona uğrayıp bize dönüyor. Önce bize gelse sonra oraya gitse çözülecek iş ama eşim bana karışma sen diyor.
Şimdi ben nasıl bir tavır takınayım ki eşim bana alınmadan bu uzun misafirliğe bir çare bulayım. En son geldiğinde 25 gün kalmıştı. O da benim eşime tamam hadi artık dememle bitti. Eşimle tartışmıştık.
(Bu arada kv min bulunduğu şehirde kızı var ama hiç gitmez ona rahatsız etmemek için. )
Konu sahibi son cümlesinde rahatsız etmemek için kızına gitmez yazıyor. Biz de bunun üzerine yorum yapıyoruz.Acaba damadını rahatsz etmemek için mi kızına gitmyor yoksa dağmadından dolayı kızında kendisni rahat hissetmediği için mi kızına gitmyor
Öyle zaten. Kv nin kiz kardeşi var.Okuyorum okuyorum kayınvalidenin kız kardeşi olarak algılıyorum. Bence öyle. Kendi kızı var derdi. Ya da görümcem var derdi. Kadından bahsederken kız kardeşi var demiş.
Parantez içini okumamışm :)Öyle zaten. Kv nin kiz kardeşi var.
Evliliğimin basinda ve sonrasında değer gormediysem değer vermemeyi tercih ediyorum,bakıp bakmamak katlanmak kişilerin tercihi benimkide bu yaşanmışlıklar var tabiki bu kararda,ne yasada ne dinimizde bakacaksın diye bir emir yok, yoksa kocamda bunu emredemez etmemeli.Baksnlarada lafim yok Allah iyiliklerini kabul etsin ben bu yönden iyilik etmemeyi tercih ediyorum eşimden de beklentim yokSevdirse de ego da tatmin etse anne annedir. Anne babanin haklari cok fazla dinimizde. (inanan için konuşuyorum).
Bazı anne babalar var baş tacı. Maddi manevi evlatlarına torunlarına harcar her şeyi. Bazısı var dediğininiz gibi ego tatmin eder veya umursamaz hiç. Bize düşen onlara da değer vermek. Bazen olgun ve affedici davranmak biz küçüklere düşüyor. Kabul edilebilir durumlar için söylüyorum. Bazı anne babalar var evlerden ırak. Hayatından uzak tutman gerekiyor.. o ayrı.
Annesi sonuçta siz istemiyorsunuz diye evine kabul etmesinmi.O getireceğim annemi diyor işte, sorunum bu.
Sokaktan vatandaşı almiyorsunuz eve aldığın kişi kocanın annesi. İlerde seni de istemeyecek çocukların. Bunu hatırlarsın hiç rahatsız etmezsin tamam mı!
Yaslilarimizda birzamanlar gençti kimse aynı yaşta kalmayacak anne babalar ne zorluklar buyutuyorlar ama insan oğlu bilmiyor çok üzülüyorum böyle şeyler duyunca Allah herseyin hayırlısını versinYaşlılara çok üzülüyorum yaaa7 evladı bir odaya sığdırıyorlar. Ama 7 evlat onları bir odaya sığdıramıyorlar.
Direk konuya gireyim.
15 yıllık evliyim kv erkek kardeşiyle başka şehirde yaşıyor. Ama hep evinde sıkılıyor. Kardeşiyle pek iyi değiller. Eşim şimdi yasak kalkar kalkmaz gidip annemi buraya getireceğim diyor. Sıkılmıştır annem diyor. Tamam gelsin oğlunu torununu görsün ama gelince okadar uzun kalıyorki, hani gitme buraya taşın desek gitmez ebediyen. Bulunduğum şehirde bir kiz kardeşi var ama ona uğrayıp bize dönüyor. Önce bize gelse sonra oraya gitse çözülecek iş ama eşim bana karışma sen diyor.
Şimdi ben nasıl bir tavır takınayım ki eşim bana alınmadan bu uzun misafirliğe bir çare bulayım. En son geldiğinde 25 gün kalmıştı. O da benim eşime tamam hadi artık dememle bitti. Eşimle tartışmıştık.
(Bu arada kv min bulunduğu şehirde kızı var ama hiç gitmez ona rahatsız etmemek için. )
Insan sevildiği yere gider kızı yada oğlu fark etmez nerede rahat ediyorsa oraya gider benim anlamadığım bir evlat neden yetiştirilir yaslandigimizda başımız dara düştüğünde kime siginirsiniz evlat ya 9 ay karnında taşıdığı büyütüp beslediği ne fedakarlıklar yapan ANNEEEE yi BABAYI sokagami atalım gelin istemiyor damadın rahatı bozuluyor diyeBurada sorun kv nin geline gitmesi değil, kızına hiç gitmemesi. Sizde biliyorsunuz ki bazı kv lerde aman damanı rahatsız etmeyeyim ama geline gideyim o bana hizmet eder anlayışı var.
Aradaki fark arkadaş değil ANNEEEE cnm hiç bir şey ile kimse ile kiyaslayamayizSizde yakın arkadaşımızı 1 ay sizde kalması için anlaşma yapın görsün kocanız nasıl oluyormuş diye!
Benim Kayinvalidem her sene yaz aylarında gelir 1 yâda 2 ay kalırdı üstelik ben kal biraz daha dememe rağmen durmazdı. Kış dönemi bende kal anne derdim yok kuzum evime gideyim derdi. Yani ben uzun yatıya misafir aldım ama sizi anlamıyorum. Yilda 25 gün ne ki. Insan kendi evladının evine de sığmıyorsa vay halimize.
Sizde ileride yaslanıp aynı şeyleri yaşayınca da yaptığınız bu yorumu hatırlayınOfff valla kimisi amma dramatize etmiş durumu.Yok "sende yaslanacaksın" falan.Eli ayağı tutan,gidip çocuğunun evinde haftalarca kalmasın bi zahmet.Elin kızı mecbur mu hizmet etmeye?Herkesin bi düzeni var.Çok özleyen arasın oğlunu "birkaç gün gelip kalın" desin.Damattan çekiniyorlar ama gelini insan yerine koyan yok.Halbuki bütün yük gelinde.
Ne zaman kv ler kocanizin annesi saygı sevgi şart yazsam kv lerine düşmanlar hemen taarruzdalarSokaktan vatandaşı almiyorsunuz eve aldığın kişi kocanın annesi. İlerde seni de istemeyecek çocukların. Bunu hatırlarsın hiç rahatsız etmezsin tamam mı!
Ben sizi gönülden tebrik ediyorumSizde ileride yaslanıp aynı şeyleri yaşayınca da yaptığınız bu yorumu hatırlayın
Tamam hani bazısı çok şirret olur, oğlu bile istemez o ayrı. Ama yani yılda 25 gün annemiz evimizde gelip kalamayacaksa o evi ne yapayım ben. Açıkçası zaten kayınvalidem gelip 25 gün kalmaz ama kalmak istese de oglunun evi. Gelsin, yesin içsin toplasin kaldırsın kendi evi derim. Kendi annem gelir 10 gün kalır, ben işteyken toplar kaldırır pişirir dip köşemi bile temizler. Ikisini de ayırt etmiyorum. Çok şükür karşımda öyle bir insan var o da benimkini kendi annesinden ayırt etmez. Düşüncesizlik ayrı ama biseye karışmayan kendi halinde anne baba gelip evladında kalmasın istemeyen umarım insan sesine hasret olacağımız o günlerde evlâdım beni arasa, cagirsa seslerini duysam diye hasretle beklemez. zira yaşlıların çoğunun gerçekten tek beklentisi o. Babaannemin annem onunla sohbet ediyor diye mutluluğundan ağladığını hatırlıyorum.Ne zaman kv ler kocanizin annesi saygı sevgi şart yazsam kv lerine düşmanlar hemen taarruzdalarSevgili çok ince düşünceli gelinler ilerde cocuklarinizin evlerine gitmek istediğinizde bunu hatırlayıp gitmeyeceksiniz Sen kv yi istemiyorsan seni de gelinin istemeyecek.
Not: Ben de ilerde sizlerin Gelinleri ni burada çok begenecegim sozKolay gelsinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?