Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl yani. Kocaman kadın tek kalmaya korkuyor mu bu işe o kadar zıt oluyorum ki...

Herkes kendi evinde tek başına kalabilmeli. Bu kadar muhtaç duruma düşmesin kimse.

18 yaşında universite okumaya gittiğim şehirde bütünlemeye kaldığım için evde tek kalmistim. Bana yabancı bir şehirde kendimi ait hissetmediğim 1 evde tek kaldim.

Ama kimseye gidip yamanmadım.

Halen daha öyleyim.

Korkmak nedir ya. İcabinda bütün ışıkları aç, sabaha kadar tv karşısında otur ama kimseye minnet etme.

Ben olsam öyle yaparım ve yapıyorum da.

Çünkü sen gelinsin !!!
Hizmet etmekle sorumlusun !!!
Kizinin huzurunu niye bozsun !!!
Orada damat var !!!
Sen kimsin ki onun gozunde !!!
Kadin oğlunun evine geliyor !!!
Dikkat çekiyorum oglununnnnnnnnnnnnn!!!!!
Nolur ironi yaptım de

Kızına da gidebilir? 25 gün gerçekten çok uzun. Tamam annesi, taşımış büyütmüş emek vermiş ama çocuğu artık evlendi. Her evrenin bir sonu var. Evler ayrılmış. 25 gün içerisinde her şey olabilir. Kadın eşiyle tartışabilir, yayıla yayıla uzanabilir, bir gün canı yemek yapmak istemeyebilir, hizmet etmekten yorulabilir vs... Hani her şeye kocası da yardım edecekse eyvallah. Ama gelin bunlara katlanmak zorunda değil. Kendi annesi de gelse konu sahibi bakacak, kayınvalidesi gelse de gelin bakacak. Hatta ve hatta kayınvalideye gidildiğinde de gelin hizmet edecek. Bu çoğu ailede böyledir. Adaletli mi bu şimdi?

Çok güzel söyledin kv bizde 40 gün kaldı ben oruçda tutuyordum o zamanlar neye yetişeceğimi şaşırırdım o koşturmamı o halimi görmesine rağmen 40 gün boyunca bişeye el atayım demedi akşama kadar oturdu. Ben onun evine gitsem 1 gün kalsam aç kalıyorum çünkü benim gösterdiğim özeni onlar göstermiyolar.
Öyle uzaktan yorum yapmak kolaydır

Hahaha aynısını dedim eşime annem gelsin surda yatar kalır dedi, bende annemi getireyim oda kalsın bizimle dedim sustu

Yaaaa işte herkes önce biraz insan olsa her şey düzelecek. Kaynana eş olmadan önce biraz vicdanlı olsalar. Kırk kat el olsa kalkıp yardım eder.

Kayınvalide ve kayınpeder için sorunluluğumuz yok. Kendi anne babamız için dinde zorunluluk var.

Ama gelin hizmet etmezse olacakları bir düşünün...
O tamamen bambaşka bir konu. Ataerkil düzen konusu.. benim şimdiye kadar bahsettiğim ana baba hakkı konusu. En baştan eşe şu denebilir; annen baban gelebilir, kalabilir. Ama sorumlulukları sende. Ben sadece yaptığım yemeği biraz fazlalaştırırım. Yataklarıyla ilgilen, dağınıklıklarını topla, gönüllerini hoş et. Çıkıp gidip benim avutmamı bekleme. Düzenimi bozmam başım ağrırsa girer yatarım. Arkadaşım çağırırsa çıkarım.

Bu şartlarda erkek zaten uzun kalmalarını istemez. Kardeşini de arar annemi sizi davet diye. Ama baştan alıştırmak lazım. 15 sene sonra sen karışma der tabi adam.

E tabi orası doğru. Ama hangi erkek yapar ki... Neyse ki benim eşim de benimle aynı kafada, hiç sorun yaşamıyoruz.

Ben annemi babamı 20 yıl önce depremde kaybettim. İçimde öyle büyük boşluk ki ben de yıllardır yaşlıların kaldığı bir yere gönüllü olarak gidiyorum. Bir telefon etsinler diye bütün gün bekleyenler var. Rahmetli olan bir teyze mız vardı ve 5 cocugu varmış hiç aramadilar kadın her gün sorar di ya nasıl bir acı bu. Çocukları sen bak Hayır sen bak diye birbirine girmişler ve hiç kimse aramadi bile. Kadının durumu da iyiydi maaşı da vardı ama üzüntüsünü asla unutamam. Bırakın gelsin ler kalsin lar ya. Canın annem babam hayatta olsaydı kocam gelselsr laf etseydi yemin ederim boşanma sebebidir.
Mübarek gunde dilerim herkes kalbinin ekmeğini yesin. Nefret ediyorum kv KP leri dislayan insanlarda n. Ben yılda 25 gün kızımın evinde kalamayacaksam lanet olsun herseye

Sokakta değil ki
Türk filmi dramasından çıkın.
İleride size baksın diye çocuk yapıyorsanız da o evlada yazık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…