kv oglunun evinde cekinir mi?

Yasam111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
999
1.027
83
37
Iyi aksamlar. Dert degil ama aklima takiliyor sizden de fikir almak istiyorum. 3 yillik evliyim. Eskiden kv pek gidip gelmezdi hep siz gelin derdi. Bende xalistigim icin ara ara giderdik. Simdi 6 aydir Kv cocuguma bakiyor. Allah razi olsun her gun gelip gidiyor ve cok guzel bakiyor.
Sikinti ettigim konu bizim evde oldugu surede hic bisey yiyip icmiyor. Sabah gelirken evinde kahvalti yapiyor. 2 ay onceye kadar yarim gun kaliyordu. Ben gelince cikiyordu. Anne dur biseyler yiyelim diyordum yok benim gitmem lazim acele isim var falan deyip cikiyordu hemen.simdi 3 e kadar kaliyor mecburi ogle yemegi yiyiyor ama onu da yarim yamalak atistirir sekilde.. sabah o gelince ben cikiyorum hemen. 3 te de ben geldigim gibi o cikiyor. Hic bisey ikram edemiyorum Kac defa soyledim anne bsk dolapta meyve var , pasta var cikar ye yada ac kalma bizi beklme diyorum ama hic bisry yemiyor.
Uzuldugumu kendimi huzursuz hissettigimi de soyledim. Ben zaten seevmem, gunduz vakti yemem, dokunur bana vb birsuru bahana ama kendi evinde yiyor.
Dolapta birsuru kuruyemis var hayatta acip bir tane almaz. Simdi bir tabak hazirladim masaya koydum. Sabah cikarken soylerim ama biliyorum yine hic dokunmayacak.
Ben ona gittigimde cok rahat davraniyorum istiyorum ki o da oyle davransin ama yok sofra kurdugumda bile cok az yiyor tabagin kenarindan tirtikliyor.
Bu konu da ne yapabilirim nasil davranmaliyim. Acaba Benden mi kaynaklaniyor ustune dusmeli miyim yoksa kendi haline mi birakmaliyim..????
Uzun oldu tsk ederim okuyanlara
Not: kendi istegi ile bakiyor torununa cokkkk seviyor. Esim cuzi bir miktar para veriyor onu bile zorla aliyor.

Evt cnm cekinir,gelinin duzeni sonucda
Merak ettigim baska bi yere gidince de mi oyle yani sormak istedigim huyu mu acaba?
Bence ustelemeyin hazirlayip koyun masaya yerse yesin
Arada da soylememe gerek yok anne siz karninizi doyuyursunuz deyin hersey var dolapda deyin
Sikinti etmeyin sizlik bi durum oldugunu dusunmuyorum.
Cok ince fikirli tatli bi gelinsin sen :)

Bazi insanlar rahat olamayabiliyor daha evvel bu rahatligi yakalayamamissiniz muhtemelen alisildigi gibi gitmis kimi insan bu yapidadir sanki durustluk belirtisi gibi gelir ... umarim aşar bunu evimde ikramlarimi yemeyen vs hickimseden haz etmem .s

Yapısından kaynaklı olabilir.

bende okurken iki sene mecburi çok yakın bi akrabamın evinde kaldım asla sofradan tam doyup kalktığımı bilmem bir kez bile o buzdolabının kapağını açmadım ama kendi evim de tabiki daha rahatım. Bence ısrar etmeyin üzerine düşmeyin.

Canı isterse yer. Siz teklifinizi yapınız gerisine karismayin. Durduk yere yanlis anlasilmalar olur sonra.

Tsk ederim mutlu oldu sizde cokkkk tatlisiniz :)
Beraber pek bir yere gitmedik genelde onun evine gidiyorduk. Kendi evinde guzel guzel yer. Bana da surekli ikramlarda bulunur bende bu konularda rahatim. Istiyorum ki karsimdaki de rahat olsun..

Ay ne güzel kv miş öyle.
Siz mesafeli mi davranıyorsunuz, yanlış anlamayın saygı anlamında.
Çok ince düşüncelisiniz sanırım o durumda benim de içime batardı.
Bu konuyu konusun alınıyorum bak gönül koyarım diyin.
Gençse eve alışması için ,anne bir çorba yapar mısın diyin.
Ya da gitme sunu yapalım canım çekti tek yemek istemiyorum diyebilirsiniz.

Baskasinin evinde kalmak zordur tabi. Bende baskasinjn dolabini hayatta acmama ama boyle bir gun degil iki gun degil. Biraz rahat olsa bende daha huzurlu olacagim :)

Normalde çekinmezler ama sizinkinin çekindiği kesin, bebek bakmakta kolay değil enerji isteyen bir iş mutlaka kahvaltı yapmalı, yemek yemeli bunu siz,güzellikle empoze edin. Ama gerçekten çok sıkılgan galiba benim anneannemde öyleydi açlıktan ölse dolabın kapagını açıp bakmaz, birgün biryere gitmişiz,gecikmişiz biz gelene kadar aç kalmış mesela niye açıp yemiyorsun anneanne insan kendini aç bırakırmı dedik kızım biz,öyle gördük ögrendik kimsenin dolabını açamayız derdi eskilerin terbiye şekli galiba..

Canım kimi insan öyledir yapacak bişey yok sen yeterince ilgili davranmışsın yinede her defasında teklif et

Bayıldım kayinvalidenize, düşünceli bir insan belli ki. Tabii ki yese düşüncesiz olmazdi ama yine de ince fikirli belli. Siz de gereken nezaketi gösterip defalarca soylemissiniz, artık ısrar edilecek birşey yok bence.
Ben de abimlerin evinde, annemin evinde bile hatta, dolabı açıp birşey almam hayatta. Düzenli değil ama ihtiyaç halinde çocuklara da bakmak için gittiğim oluyor, yemem yani. Ev sahibi yokken yiyemem rahat edemiyorum

Ne güzel dert ya. Maşallah, nazar değmesin. Hep böyle dertler okusak, tüm dertlerimiz böyle kibar kibar derler olsa keşke.

Cevap olarak: Sizden kaynaklanmıyordur. Huyu öyledir. Burada ne eş aileleri okuyoruz. Sık sık gelip buzdolabını açıp, maddi durumu kısıtlı olan evdeki küçük çocuk için alınmış şeyler dahil izin istemeden, sormadan alıp her şeyi yiyip bitiren bir eş ailesi vardı. Onda da konu sahibi "siz isteyin, ben vereyim" diyordu, rahatsız olduğunu belli ediyordu da takmıyorlardı. Yani sizden kaynaklanmıyor, kayınvalidenizin kişiliğinden kaynaklanıyor.

Canım kimi insan öyledir yapacak bişey yok sen yeterince ilgili davranmışsın yinede her defasında teklif et

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim :)
Huzursuz oldum kendini rahat hissetsin istedim. Dediginiz gibi boyle devam edecek galiba...

Evet o konuyu hatirliyorum. Hic kimsenin dolabini acmam(annemin haric)
Birilerinin benim dolabimi karistirmasi da hosuma gitmezdi ama bir gun degil iki gun degil isterim ki cok kasmasin kendini. O rahat olsa ben daha rahat oluyorum
. Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. :)

ben de kimsenin evinde dolabı açıp yemek yiyemem, kardeşimde bile, yapı meselesi bu, değiştiremezsiniz.
boşuna üzülmeyin sizinle ilgili olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…