Kv ve gorumce ikilisi..

Evet cok dogru, suan soguk savas icindeyiz, annesiyle hic anlasamazdi, simdi ayrilmiyolar kv benim cocuklarimida gormuyor, bende istemiyorum gelmesini zaten.
Bence senden uzak durduguna sevinmelisin
Cunku bu insan kin ve ofke dolu belli
Buldugu firsatta da kusuyor bu hisslerini...yani merhametsiz...ve kimsenin boyle insanlara ihtiyaci yok....

Çok iyi anlıyorum sizi,boşverin siz onları bebeklerinizin en güzel dönemleri tadını çıkarın,bazen insanını en yakınındakilerinin yaptığını,el yapmıyor...

O zaman daha ne istiyorsun hiç gelmesinler valla böylesi insanlar.Birak ya o kızıysa esin de onun oğlu o sevincini paylaşıyorsa sizinde acınızı paylaşacak.

Ben çocuk seven, çocuk için yanan biri değilim. Bazen, olsa güzel olabilir diyorum ama genelde hiç istemiyorum. Fakat ben hassas olmanızı anladım. Sizi haklı buldum açıkçası. Onlar biraz empati yapsaydı eminim siz de daha yumuşak olurdunuz. Yani onlar size ilgi gösterseydi, doğru düzgün geçmiş olsun deseydi, siz de çocuk sevmelerine falan takılmazdınız diye düşünüyorum. Ben anlatımınızdan öyle anladım en azından. Onlar bir yakınlık göstermeyince siz de daha alıngan olmuşsunuz.

Bunlar neticesinde sanmayın ki eşinizin ailesi sizin gerçekten aileniz ya da günün birinde gerçekten aileniz olacak. Böyle bir şey aslında olmayacak. Takmayın, takılmayın. He deyin geçin. Başkalarını değiştiremezsiniz, siz değişin.

Kadın 6 ay karınunda tasımıs
Tüp bebekle hamile kalmıs
Zaten canı sıkkın
Karsı tarafın anlayıslı olup o yıl dgunu bile yapmaması gerekirdi
Benim cocugum yok bu arada
Ama yapılan ayıp

Kadın 6 ay karınunda tasımıs
Tüp bebekle hamile kalmıs
Zaten canı sıkkın
Karsı tarafın anlayıslı olup o yıl dgunu bile yapmaması gerekirdi
Benim cocugum yok bu arada
Ama yapılan ayıp

Diger kadın da 9 ay karnında taşımış. Cocugun yeni yaşını en doğal hakkı olarak kutlayacak tabi ki. Empati tek taraflı yapılmıyor. Çift taraflı yapılıyor.

Diger kadın da 9 ay karnında taşımış. Cocugun yeni yaşını en doğal hakkı olarak kutlayacak tabi ki. Empati tek taraflı yapılmıyor. Çift taraflı yapılıyor.
Birininki suanda var
Diğerininki ölmüş ama anlatabildim mi
Birisinin doğal yoldan olmus
Diğeri maddi ve manevi ugrasarak olmus
Birisi doğurmus diğeri doğuramamiş
O iki bebek topraga gömülmüşken
Minnacık cocugun d günü kutlaması cok önemli değil bence.
Biri yok biri var artık .

Kusura bakmayın, acınızı anlamam mümkün değil ve sizi de kırmak istemem.
Ama bu tavrınıza yaptığınız açıklamayı daha çirkin buldum.
Eşiniz sizin hayat arkadaşınız. Problemin onda olduğunu daha ilk mesajınızda vurguladığınızda da rahatsız etmişti. Şimdi problem onun yüzünden onun ailesi yardımcı olmalıydı düşüncesi ile farklı bir boyuta gelir mesele.
Siz karı-kocasınız. Hastalıkta sağlıkta bu mesele sizin meseleniz. Problem sizde olsaydı ve eşiniz sizin gibi düşünseydi çok üzülürdünüz.
Umarım adamın yüzüne de bu şekilde vurmamışsınızdır.
Onların evlatları baba olacaksa sizde anne olacaktınız. Sizin ailenizden birileri koysaydı madem elini yaşın altına...
Bir zahmet aile olmaya hazırlık yapıyorsanız birlik olmayı ve kendinize yetmeyi de öğrenin.
Ama sizin daha baştan tavrınız her şey başkaları yüzünden olduğu için hayatınıza böyle devam etmeniz çok normal...

Ben sağlıklıyım, tüp bebek yaptık, sıkıntı çektim çünkü eşim yüzünden...
İkiz gebeliğim vardı bebeklerimi kaybettim çünkü yardıma gelmediler, onlar yüzünden...

Bu ikisini de kendi adıma çok çirkin buluyorum.
başta haklılık payınızın daha çok olduğunu düşünüyordum artık öyle düşünmüyorum.

Duygularinizi anlayamayiz ama zor bir surec. Kaldi ki 6 aylik bebegi kaybettikten sonra hasta haliyle bebek sev yok 2 ay sonra dogum gününe git gibi sozlerin maksadini anlamadim. Gitmek mecburiyetinde degildiniz. Onemli olan sizsiniz sizin duygularınız. Size deger vermeyen insanlara deger vermeyin yok sayin onlari lutfen

Evet?
Babalar gününde babamızla anneler gününde annemizle sosyal medyaya fotoğraf da koymayalım o zaman? Annesi babası vefat eden yaşıtlarımız cok.

Sonra, düğün fotoğrafı, eşle sevgiliyle gidilen tatillerden de fotoğraf koymayalım. Evlilik hayali olan ama hiç evlenemeyen, üzülen bir sürü insan var.

İş yerimizde yaşadıklarımızı da anlatmayalım. İşsiz olan, okuyamayan insan cok fazla.

Kimin neye kırıldığını nasıl bileceğiz biz? Kim neyi ne kadar içerliyor bilebiliyor musunuz? Gayet normal sekilde siz de o bebeğin Sevinçlerine ortak olup atlatmaya çalışın dedim. Kaldı ki konu sahibinin maşallah iki bebegi var su an ama hala eltisine takmış durumda. Böyle içlerinizi şişirip, kafanızda kuracağınıza hayatı yaşamaya odaklanın. Sürekli dış odaklı yaşayan insanları anlayamıyorum. Mutluluk tercih meselesi bence.

Son düzenleme:

Bu arada konularınıza baktım. Umarım en kısa zamanda sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Haklısın canım.benim arkadaşım doğumda bebeğini kaybetti.benim de bir oğlum var.arkadasimin yanında oğlumu kucağıma alamiyordum kendimi kötü hissediyordum.seninkiler epey düşüncesizmiş.hele hala ayrı olay.zarla zorla yegenlerin olmuş ama görmeye gitmiyorsun.benim yeğenim olduğunda eve gelmesini bekleyemeyip,otobüse binip hastaneye gitmiştim.bosver görüşmek isemeyen gorusmesin.evlatlarinla mutlu huzurlu ol

Şöyle düşünün o zaman.bir yakininiz çok yeni annesini kaybetse,siz o kişinin karşısında annenizi ah annem canım annem diye sarılır opermiydiniz.buda onun gibi bişey.kaldiki evlat daha baska.ama son paragrafa katılıyorum orda haklısınız

Bebek sevme ve doğum günü konusunda hak verdim size. Gitsin kızının evinde sevsin kayınvalideniz sevecek yer mi kalmadı. Ya da doğum günü için tutacak mekan mı kalmadı. Görümceniz gelip sizinle konuşabilirdi, biz doğum günü yapıcaz kendini iyi hissedersen gel sana da değişiklik olur vs gibisinden. Ben lohusalığı ağır geçirdim, zaten doğum yapınca insan psikolojisi alt üst oluyor bir de bunun üstüne bebek yok! Psikolojinizi tahmin bile edemiyorum. O bebeğini kaybetse siz karşısında sevseniz acaba kayınvalideniz aynı şekilde davranacak mıydı tabi ki hayır size düşman olacaktı. Benim arkadaşım kendi isteğiyle kürtaj olmasına rağmen o günlerini hatırlamasın diye hamileliğimde çenemi kapattım, herkes de bi zahmet akrabasına düşünceli davransın. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, isteyen herkese versin İnşallah.
Son olarak herkesin dediği gibi beklenti içine girmeyin. Bırakın görüşmesinler ne güzel işte ne işiniz var o insanlarla artık zaten eşiniz de sizin arkanızdaysa kafanıza takmayın bile. Bebekleriniz ömürlü olsun.

Allah bagislasin bebeklerinizi Allah olmayanlara da nasip etsin lns konunuza gelince siz haklisiniz yada onlar hakli gibi bir durum degil bir taraf beklemiş diger taraf görmezden gelmis yani sonuc iki tarafta istediği davranisi sergilemiş buna söylenecek pek bisey yok bazi arkadaşlara katiliyorum yukarıdan gelen bir emir varsa buna Karsi gelinmez kul bahanedir sizin meleklerinizin rıskı yokmus bu dunyada yaşadığınız uzucu olaya gelince bazi insanlar yaşadıklarının yasini tutar etrafınında onunla ayni seyi hissetmesini bekler bazi insanlarda durum tam tersidir metanetli olunmasından yanadır farzedelim kayinvalideniz ve gorumceniz bebeklerinizi kaybettikten sonra sizinle yas tuttular olayi unutmaniza izin vermediler ozamanda buraya yaptıklarından bunaldiginiz icin konu acicaktiniz yani yine goreceli bir durum.evet siz kayinvalidenizin ve gorumcenizin biseyi olmuyorsunuz varsayıyorum. Ama esiniz onlarin bir parcasi size nispet yaparak cocuk sevdiklerini dusunmuyorum yaptilarsa bu cok acımasızca yada yaptılar diyelim e ozaman bu kadar vicdansız insanlardan bebeklerinize göstermelik bir sevgi neden bekliyorsunuz zaten gelmesinler görüşmek istemiyorum derken diger yandanda gelmemelerine neden bu kadar takildiniz

Eklemek istediğim bir seyde var gorumcemin dugun gunu cicekciye gittik bana sende gir iceriye cicek begenmeme yardim et dedi bende arabada Bekliyim gelmiyim dedim israr etti dogumuma 10 gun var istemeyerek indim arabadan cicekcice girdim 7 8 adim sonra havalandırmadan aşağıya yuvarlandim yani bir Kat mesafesinden daha cok kotu oldum tabi mesela orda Allah korusun ogluma bisey olsaydi kime ne diyebilirdim nasip.gorumcemin israriyla girdim diye oglumu kaybetseydim omur boyu onumu suclayacaktim yani sizin kaybettiginiz ikizleriniz kayinvalideniz yüzünden degil yaradanin emriyle tutunmadi ona takilip kendinizi uzmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…