KV veya KP’iniz size sormadan evinize komşu davet etse tepkiniz nasıl olurdu?

Çok şükür anlatmak istediğimi anlayan birisi çıktı.Ben de ağaç kavuğundan çıkmadım elbetteki eşimin ailesidir deyip her zaman el üstünde tuttum ne bi saygında kusur ettim ne de bi gönül hatır kırmışlığım oldu. annesi %70 engelli, doğumuma yaklaşık bir ay kala yanımıza geldiler sırf bebek yeni doğduğunda görmek ve ilk banyosunu yaptırmak için hay hay başımın üzerinde yerleri var dedim misafir ettim onunda engelli olduğunu bilerek iş yaptıracak değildim 9 aylık halimle sürekli ev temiz kalsın her an doğuma gidebilirim diye evi temizliyordum eline bi tane bez almışlığı olmadı. Aman eşimin ailesidir çayı kahvesi yemeği eksik olmasın dedim bırakın yemek yapmayı gelip mutfağa bir tane çay doldurmuşlukları olmadı. O da yetmezmiş gibi yazın kavurucu sıcağında kp dışarı çıkmışken temizlik yaptığım esnada şort ve göbeği açık bluz giymiştim eve geldiğindeyse de tansiyonum etkilenir gibi oldu nefes alamadım salonda klima karşısına oturdum kp beni öyle görünce evi terk etti aynı şehirde yaşadığımız akrabalarına gideceğini söylemiş neyse ikna edildi akşam eve geldiklerinde sanki ahlaksızlık yapmışım gibi teyzeme karşı bizim örf adetlerimiz diye mevzuya girdi rahatsız olduğunu kızgınlığının bana değil eşime olduğunu çünkü beni uyarmadığını falan söylediler direkt olarak benim yüzüme bile bakmadığı için cevabı ben değil teyzem verdi,örf adetten bahsedeceksek sizin buraya hiç gelmemeniz lazımdı çünkü kızm her an doğum yapabilir suyu gelir kanaması olur lohusalığında da sürekli emzirmesi gerekecek ne güzel başınızı öne eğip çekip gittiniz biraz gezinip geri dönmüş olsaydınız Kzım da üzerini değiştirirdi o esnada şu an da bunları konuşuyor olmazdık bence konuşmayalım da hiç yaşanmamış kabul edelim dedi ona rağmen o akşam evi terk edip gittiler iki gün sonra da doğumum oldu, sürekli bi hayal kurduğu için torunuyla ilgili eşimde annesine üzüldü sürekli aklı ailesindeydi bu tartışma yaşandığı için çünkü eşime sırt çevirdiler bir anda bu mevzudan ötürü.uzunca bir süre eşim kendini bize veremedi o durumda bile rol çaldılar yani öyle söyleyeyim. Bebek görmesinde de kendisi buradaydı ama dışarı işlerini halletmeye çıktıkları gün misafirleri ayarladılar komşular geldikten sonra kendisi misafir gibi geçti bir köşeye oturdu hizmet bekledi. Yani sürekli ben hizmet eden taraftayım bebeğim küçük, sürekli emziiryorum enerjim yok buna rağmen gık demeden hizmet ediyorum ama oğullarının hanımını insan yerine Koyupta kızım ne diyorsun gelsinler mi diyen yok. Bana kalırsa mevzunun kendi evlerinde oturuyor olmamızla alakası yok. Bu ev onların olmasa da kendilerine bunu hak görüyor olacaklar gibi. Saygısız ve bencil yanları var kendilerini tanıdıkça bunu daha iyi görüyorum.
Şu anlatılanlar. Ben konu sahibine hak verdim. Gelin değil köle almışlar sanki bu eş ve eş ailesinden çektiğimiz nedir bu kızların ya bıktırdılar artık. Evlilikten soğuttular insanı beeee

Siz bir an önce işe girin de kendi evinize çıkın. Bu terbiyesiz insanlarla muhatap olmayın daha fazla. Sizin giyiminize bile karışmışlar ya daha neler. Ayrıca bebeğini kalabalık ortama sokmak istemiyor diye bir sürü laf etmişler size yorumlarda, herkes kendi çocuğuna baksın ya bir o kalmıştı karismadiginiz
Benim bi işim var zaten yurtdışına çıkmaya çalışıyoruz zaten daha 2 buçuk yıllık evliyiz geçici süreli olduğu için bu evde oturuyoruz bu süreçte birikim yapma amaçlı.Yoksa inanın eşimde hiç memnun değil bu durumdan gidemezsek şehir bile değiştirmeyi planlıyoruz özellikle geçen günkü meseleden. Konu beni çok rahatsız etti sakin kafayla eşimle konuştuktan sonra hemfikir olduğumuza karar kıldık.Meğer onu da rahatsız etmiş bu konular benim tepkim o gün biraz yüksekti sadece sinirlerim bozulmuştu çübkü daha önceki mevzularla birleşince

Ben bu tarz şeylere ses çıkartmadım hiç ama hayatımdan çıkarmam gereken noktaya geldiğimde herkesi def ettim başımdan.Kimseye sen böyle yaptın,ettin demeden.Bundan sonra merhaba,merhaba…İlerisi yok.Böyle davranınca kimse evimede gelemiyor,bende gitmiyorum uzun zamandır.
Aynen öyle ben de o günden sonra karar verdim buna hayatımdan çıkaramayacağım malum, KV’em nasıl bana laf arasında kızım gibi olamazsın sonuçta dedi ben de sırf eşimin annesi babası diye onlara anne baba olarak hitap etmenin yanlış olduğunu düşünüyorum artık. İki gündür hitap şeklimi değiştirdim.” ..... amca ve ..... teyze “diyorum. Böyle yapmak bana Çok daha rahat hissettirdi

Valla ya o evden çıkacak ya da aşırı parlamadan politik olacak, ufaktan ipleri eline alıp herkese yerini gösterecek. Değil ev, çöp vermeyenle bile uğraşmak zor. Kızı alınca sanki okutup, kendi büyütmüş gibi saçma sapan hallere giriyorlar. Bu durumda psikoloji kaldırırsa ikinci seçenek. Ama bana kalırsa ev onların, huzur konu sahibinin olsun.
Aynı fikirdeyim. Gelir istediğimiz gibi at kostururuz diye ev veriyorlar. Sonuna kadar somuruyorlar malesef

Adamlar evlerini size bırakıp başka şehre taşınmışlar. Yıllarca orada yaşadıkları için de tanıdıkları insanlarla görüşmek istemişler. Ben olsam ne göz devirir ne de tepki gösterirdim.
Aç, susuz kaldığımız günler oldu. Kv tarafından paraları olmasına rağmen öldünüz mü kaldınız mı diye soran olmadı. Buna rağmen zaten mecbur değiller diye düşünüp hep saygılı oldum onlara karşı.
Evlerini bana bırakıp gitselerdi ömrümün sonuna kadar onlara minnet duyardım sanırım. Bazı insanların yokluk görmediği için ufak şeyleri dert ettiğini düşünüyorum.

Bu dönemde çok zor ama karı koca çalışıp kendinize bir ev alırsanız komşular da değişmiş olur. Adamlarda kendi evlerini kiraya verip yasliliklarinin tadını çıkarırlar.

Valla ya o evden çıkacak ya da aşırı parlamadan politik olacak, ufaktan ipleri eline alıp herkese yerini gösterecek. Değil ev, çöp vermeyenle bile uğraşmak zor. Kızı alınca sanki okutup, kendi büyütmüş gibi saçma sapan hallere giriyorlar. Bu durumda psikoloji kaldırırsa ikinci seçenek. Ama bana kalırsa ev onların, huzur konu sahibinin olsun.
Yani benimde bir insan evladı olduğumu unutuyorlar bence. Gelinlere neden böyle üçüncü sınıf insan muamelesi yapıyorlar bu KV ve kp’ler anlamıyorum. Kendi çocuklarına gelince öyle değil. Yemeğe oturacak oluyoruz mesela eşim bana yardımcı oluyor kendileri yemeğe başlamış oluyor salondan mutfağa sesleniyor paşam gel sen hadi otur yemeğine başla acıkmışsındır paşam diye eşime sesleniyor. Geçen kayınvalidem bebeğimle konuşarak severken çocuğum bana bakıp gülümsedi ayyyy sen teyzeyemi güldün annem dedi. Kendi çocuğuma annesi için dili böyle sürçtü. Siz Anlayın artık nasıl beni benimseyemediklerini nasıl aileden görmediklerini. Ben neyim o evde? Ne yaptım yani bu kadar kendimi uzakta tutmuşluğum yok evet son dönemde uzak durmaya çalışıyorum ama inanın evliliğimizden öncede evliliğimizin ilk yıllarında da çokta samimiydim içten davranıyordum bunları gördükçe hissettikçe uzaklaştım bende. Artık gelecekleri zaman özellikle bir haZırlık yapasım bile gelmiyor içimden ne yazıkki.

Adamlar evlerini size bırakıp başka şehre taşınmışlar. Yıllarca orada yaşadıkları için de tanıdıkları insanlarla görüşmek istemişler. Ben olsam ne göz devirir ne de tepki gösterirdim.
Aç, susuz kaldığımız günler oldu. Kv tarafından paraları olmasına rağmen öldünüz mü kaldınız mı diye soran olmadı. Buna rağmen zaten mecbur değiller diye düşünüp hep saygılı oldum onlara karşı.
Evlerini bana bırakıp gitselerdi ömrümün sonuna kadar onlara minnet duyardım sanırım. Bazı insanların yokluk görmediği için ufak şeyleri dert ettiğini düşünüyorum.

Bu dönemde çok zor ama karı koca çalışıp kendinize bir ev alırsanız komşular da değişmiş olur. Adamlarda kendi evlerini kiraya verip yasliliklarinin tadını çıkarırlar.
Olayı dramatize etmeye gerek yok evlerinden taşınıp başka şehire taşındıkları da yok.Sadece evlerinden bir tanesini bize açtılar düzenimizi kurana kadar :)

Yani benimde bir insan evladı olduğumu unutuyorlar bence. Gelinlere neden böyle üçüncü sınıf insan muamelesi yapıyorlar bu KV ve kp’ler anlamıyorum. Kendi çocuklarına gelince öyle değil. Yemeğe oturacak oluyoruz mesela eşim bana yardımcı oluyor kendileri yemeğe başlamış oluyor salondan mutfağa sesleniyor paşam gel sen hadi otur yemeğine başla acıkmışsındır paşam diye eşime sesleniyor. Geçen kayınvalidem bebeğimle konuşarak severken çocuğum bana bakıp gülümsedi ayyyy sen teyzeyemi güldün annem dedi. Kendi çocuğuma annesi için dili böyle sürçtü. Siz Anlayın artık nasıl beni benimseyemediklerini nasıl aileden görmediklerini. Ben neyim o evde? Ne yaptım yani bu kadar kendimi uzakta tutmuşluğum yok evet son dönemde uzak durmaya çalışıyorum ama inanın evliliğimizden öncede evliliğimizin ilk yıllarında da çokta samimiydim içten davranıyordum bunları gördükçe hissettikçe uzaklaştım bende. Artık gelecekleri zaman özellikle bir haZırlık yapasım bile gelmiyor içimden ne yazıkki.

Vallahi haklısın çoğu aile böyle eşimin ailesi de böyle hem de arada hiç bir sorun yok Ken yeni evliyken ben anlayamıyorum

O zaman kirada oturanlar içinde ev sahipleri ziyarete geldiğinde kafasına göre kendi misafirlerini kiracıya sormadan çağırabilirler öyle mi nasılsa ev onların söylediğiniz buna çıkıyor biraz.Onlarınki kişilik meselesine giriyorsa bu da benim kişiliğim, saygısızlık olarak değerlendiriyorum
Sizinle aynı şeyi savunuyoruz,bazı arkadaşlar ev onların olduğu için misafir çağırırlar birşey diyemezsin demişler ben buna katılmıyorum.Misafir gittiği yere misafir çağıranlar ev onların diye çağırmıyor bence,ayıp olabileceğini hoş karşılanmayabileceğini akıl etmek istemiyorlar.O ev size verildiyse sizindir,ve evin içindeki işleyiş size kalmıştır

Bak poltik ol derken neyi kastediyorum biliyo musun? Mesela çocuğa annem diyor. Kendince anne dedirtecek. Seni bilerek sinir ediyor hem de masum anne olacak. Cahil kadınlar çok yapar bunu. Her defasında sen de "babaannen gelmiş" de. Gülümseyerek. Bir şey derse " ay çocuğun kafası karışır." De. Bir şey mi dedi. İnatla yap sessiz sessiz. Delirtirsin onu. O da oğluna söylenir. Sen de " ben ne yaptım ki onları düşünmekten başka" dersin üzgün üzgün. O kadar.

Arkadaşlar selam.Dün bi durum yaşandı ve eşime karşı tepkim aşırı mıydı bana bi yardımcı olun bi fikir verin ne yapmam gerekir bu durumda.Şu an yaşadığımız ev eşimin ailesine ait biz yaşıyoruz kv ve kp’im farklı bir şehirde yaşıyor bir haftadır bizdeler. Burada senelerce yaşamışlar ve Apartmandaki komşuları tanıyorlar. Dün akşam komşu arayıp çaya davet etti ama KP’im ısrarla siz gelin dedi hiç bize sormadan. Kayınvalidem en son bana baktı tepkime ben de göz temasını kaçırıp başımı çevirdim her hangi bişey söylemedim sanırım o tepkimden anlayıp biz geliriz dedi ve onlar çıktılar daha önce de kv’dem çocuk görmeye komşular gelmek istiyor demişti ben sadece tek bi tane komşu abla ile görüşüyorum bebeğimin aşıları falan da tam olmadığı için tüm apartmanın toplanıp gelmesini istememiştim sadece o görüştüğüm ablaya gelmesini söyledim ama ertesi sabah kv eşimi arayıp komşulardan bir kaç kişi daha gelecekmiş deyip kapıyı açtığımda tüm apartmandaki kadınları karşımda görmüştüm yediğim en büyük kazıktı belki bana öyle hissettirdi o an ve çok sinirlenmiştim. Dünkü olayı da yaşayınca işin dozu ses çıkartmadıkça artmaya başladığını anlayıp onlar çıktıktan sonra eşimle ufak bir tartışma yaşadık çünkü o da annesi biz geliriz dedikten sonra niye öyle dedin gelselerdi bize diyerek babasının bize sormadan yaptığı o davranışı tastiklemiş oldu onun ailesi tabi daha önce de burada yaşamışlar ama artık burası bizim evimiz bu kadar rahat davranıyor olmaları beni aşırı rahatsız etti. Siz olsanız nasıl bir tepki gösterirdiniz?
Ay ne kadar abartmışsınız. Adamlar kırk yılın başı gelmiş eski ahbaplarını çağırmışlar ne var bunda? Sürekli olan bişey değil ki. Önlerine 2 çay koyacaksınız ki kv niz bile size bırakacağını düşünmüyorum ikram kısmını. Bence abartmayın sizinde çocuğunuz var hepimiz bir gün yaşlanacağız empati kurun biraz

konu sahibi senin hakkını eşin arayacak ve annesini ve babasını azarlayacak ancak o vakit bunlar birdaha bu girişiminde bulunmaz ama esim pasif ise işin zor

Ay ne kadar abartmışsınız. Adamlar kırk yılın başı gelmiş eski ahbaplarını çağırmışlar ne var bunda? Sürekli olan bişey değil ki. Önlerine 2 çay koyacaksınız ki kv niz bile size bırakacağını düşünmüyorum ikram kısmını. Bence abartmayın sizinde çocuğunuz var hepimiz bir gün yaşlanacağız empati kurun biraz
Kv’dem %70 engelli ayakta desteksiz duramıyor kendisine zor bakıyor Missfir ağırlayacak durumu yok. Ben işin misafir ağırlama kısmında değilim ki zaten mesele beni kızı gibi görmedikleri halde gösterdiği rahatlıkları ve hiçe saymalarındayım. Mesela evden çıkacak oluyorlar güle güle gidin diyorum bi hoşçakal demez sessiz sedasız arkasına bile bakmadan gider anne cevap verir genelde. Yemeğimi yer bi eline sağlık bi ziyade olsun falan demez. Hiçe saymaya bunlarda girebilir bence

Kv’dem %70 engelli ayakta desteksiz duramıyor kendisine zor bakıyor Missfir ağırlayacak durumu yok. Ben işin misafir ağırlama kısmında değilim ki zaten mesele beni kızı gibi görmedikleri halde gösterdiği rahatlıkları ve hiçe saymalarındayım. Mesela evden çıkacak oluyorlar güle güle gidin diyorum bi hoşçakal demez sessiz sedasız arkasına bile bakmadan gider anne cevap verir genelde. Yemeğimi yer bi eline sağlık bi ziyade olsun falan demez. Hiçe saymaya bunlarda girebilir bence
ay kaynana cadıymış :KK12:

Yıllardır orada yaşamışlar komşularını çağırmalari bana normal geldi. Bu kadar abartmanin alemi yok bence. Sizi haksız buldum ben

Ama bu yaklaşımda absurtmus yani. İyi yapmışsınız o zaman hak etmemişler başka türlüsünü

Back
X