Kv yine geliyor Muş !!!

Haklisinda.. su evin hanimi benim lafina acaip kılım..

Ama maalesef dogru bir laf. Bir misafir geldiginde temizliginden yemegine, temiz carsafindan tum eksikliklere kadar hepsini biz kadinlar yapiyoruz. Kadinlar evi ve kendisini hazirladiktan sonra erkekler icin onemli degilki misafir gelmis veya gelmemis. Bacaklari celip oturuyorlar. Hele calisan bir kadinsan hazirlanmaya ayirdigin 1 2 saat cok onemli. Kaldi ki problem yasadigi birinin gelecegi zaman dolayli kisilerle ogrenmesi de hos degilki.

Bu konudan muzdaribim cunku babaminda cok yapmisligi var bu durumu. Eve misafir gelecek ama son gun soyluyor. E yarina hazir degiliz herkes okulda veya işte. Kim temizlik yapacak kim yemek hazirlayacak? Insana zorluk cikarmaktan baska birsey degil maalesef.

önce odanı kilitle onun kalacağı gün kadar git bir otelde kal.
başka rahatlayamayacaksın anlaşılan

Rabbim bagislarsa benimde bi oglum var ve ilerde ben onun evine gidemiycekmiyim diye dusundum ve uzuldum acikcasi aranizda ne gecti bilmiyorum ama orasi oglunun evi ve doktora geliyormus biraz anlayisli ol bence

Evet senin evin ama aynı zamanda oğlunun evi ... Sen nasıl sa çalışıyorsun bir akşamdan akşama göreceksin. O zamanda zaten yüzüne bakmıyor. Bol bol papatya çayı iç

Evin hanımı sensen eğer, eşinde o evin BEY'i...İlerde sende çocuğunun evine istenmediğinde, nasıl bir acı olduğunu anlarsın sanırım. Tamam belki kayınvalidenle anlaşamayabilirsin ama eşinin hiçmi hatırı yok...Zaten çalışıyormusun, kaç saat görcen kendisini. Tüm kötü yargıları, eskileri bir kenara atsan, yeni bir başlangıç yapsan. Hem kendin, hem eşin mutlu olurdu. Güleryüzle karşılasan kadını ( Zaten hastaymış) tatlı dille sohbet etsen, böyle bir geline kim kötü bir söz eder. Ha seni kıracak birşey söyledi diyelim, şakayla karışık ver sende cevabını.

Her hafta mi geliyor?
Bir de su evin hanimi benim klisesi. Sanirsin herkes bihter ziyagil olmus da kosklerde yalilarda yasiyor. Cok itici oluyor lutfen kusura bakmayin konu sahibi ama orasi esinizin de evi
eşim mi ağırlayacak ya da affedecek yapılanları ?
ben de o kısmı anlamıyorum,
keşke güle oynaya karşılasam içim bu kadar kırgın olmasaydı da............

maalesef yaşananlar çok köklü,
laf soksun da ben de şakayla cevabını vereyim seviyesinde değiliz maalesef......
ben de çok isterdim evimize bi büyüğümüz geliyor dizinin dibinde oturayım da muhabbet edelim diye ama maaleseff aşamıyorum yaşananları

Evin hanımı diye bir tabirmi var o ev senin olduğu kadar eşininde senin ailen gelebiliyorsa onun aileside gelebilir hem hastaymışta kadın
aslında tedavisini yaşadığı ilde de çok rahat yaptrıabilir,
ordada evladı var araba vs herşey var,
kaldı ki eşim yeni geldi yanından

eşim mi ağırlayacak ya da affedecek yapılanları ?
ben de o kısmı anlamıyorum,
keşke güle oynaya karşılasam içim bu kadar kırgın olmasaydı da............
İyi de gormezseniz gorusmezseniz kadin nasil telafi edecek kirginliklari? Uzaktan duman yoluyla mi haberlesecek? Yanlis dusunuyorsunuz madem bir seyler telafi edilsin oyle gorusulsun diyorsaniz o insanla vakit gecirmelisiniz.

Agirlamak dediginiz seyi esiniz de yapabilir bu arada. Evin hanimi,evin misafir agirlayicisi,pek cok kavram kargasaniz var. O ev esinizle ikinizin. Gelen gideni de beraber agirlarsiniz. Bu arada ben de birilerine gitmek istiyorsam kendi akrabam olan kimse onu ararim erkek veya kadin. Eger aradigim kisi erkekse esine musait bir zaman sormasini rica ederim gorusmek icin. Bu kadar basit.

aslında tedavisini yaşadığı ilde de çok rahat yaptrıabilir,
ordada evladı var araba vs herşey var,
kaldı ki eşim yeni geldi yanından
Muşta tip büyük illerdeki kadar gelişmiş değildir neticede hasta eşinizinde annesi sizin anneniz aynı durumda olsa emin olun eşinizden izin bile almazdınız o benim annem diye biraz empati oda eşinizn annesi

Son düzenleme:
Bunlari biliorumda.. gicik bi laf yaa evin hanimi soylemi..

bir ömür böyle geçmez ama, eşinin ailesiyle ortak bir uyum kurmak ZORUNDAsın. Bir hikaye vardı duydunmu bilmem.

Günün birinde güzel bir genç kız
sevdiği, aşık olduğu adamla evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Çok mutludur, fakat kaynanası ile geçinememeye başlar. Kuşak farkı nedeniyle kişilikleri tamamen farklıdır. Bu nedenle ve daha birçok küçük sebeple her gün kavga edip tartışırlar. Kocası da annesi ve karısı arasında kalmaktan sıkılmış, mutsuz olmuştur.

Genç kız, bu böyle gitmez, bir şeyler yapmak gerek diye düşünür, eski bir tanıdığı olanbaharatçıya gider ve derdini ona anlatır. Yaşlı adam baharatlardan bir karışım hazırlar, kaynanasını zehirlediği belli olmasın diye der ki:

– Bu karışımı 3 ay boyunca her gün kaynanan için yaptığın yemeklerin içine az bir miktar koyacaksın. Kimsenin şüphelenmemesi için ona çok iyi davranmalı, onun en sevdiği, güzel yemekleri yapmalısın.

Sevinç içinde eve dönen genç kız yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her günkaynanasının sevdiği en güzel yemekleri yapar. Kaynanasının yemeğine az miktarda zehridamlatır. Kimse şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kaynanası da çok değişir ve ona kendi kızı gibi davranır. Evde artık herkes mutludur. Genç kız suçluluk duymaya başlar. Pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehrin etkisini yok edecek panzehir için yalvarır.Kaynanasının ölmesini artık istememektedir. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran genç kıza bakar, gülmeye başlar ve der ki:

– Merak etme sana verdiğim karışım çeşitli vitaminler içeriyordu. Olsa olsa kaynananı sadece daha da güçlendirdin. Gerçek zehir ise senin ile kaynanan arasındaydı. Sen ona iyi davrandıkça o da değişti ve aranızdaki zehir yerini sevgiye bıraktı, böylece siz gelin kayna değil, gerçek bir ana kız oldunuz.

Eski bir Çin atasözü; “Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.

Muşta tip büyük illerdeki kadar gelişmiş değildir neticede hasta eşinizinde annesi sizin anneniz aynı durumda olsa emin olun elinizden izin bile almazdınız o benim annem diye biraz empati oda eşinizn annesi
muş tan gelmeycek,
yani muşş diyorum eşimden öğreniyorum,
yine aynısını yaptı kadın,
benim şaşırdığım şey ben sevmesem evdeki bayanı arayıp iletişim kuruyrum eğer evine gid3eceksem,
hele d eişim düşmüş modda gi,dewrsem,
çünkü misafir geldğinde yük büyük oradna bayanda oluyor ve razı olsun istiyorum evinde kaldı

Of Allah aşkına eşleriniz aradaki dengeyi kurmuyor pasif kalıyor kalkıp kaynanayı kötülüyorsunuz. Benim kaynanam bana laf edemez, neden? Çünkü eşim laf ettirmez ama annesine saygısızlık da etmez. Ben de kaynanama laf edemem, neden? Çünkü eşim laf ettirmez ama bana saygısızlık da etmez.
Bırakın onu bunu da eşleriniz azıcık aradaki dengeyi kursun.
Ev sizin tek değil ayrıca. O kadının oğlunun da evi!

Sanki ev sırf sizin eviniz. Siz evin hanımı iseniz eşinizde o evin beyi.
Evin hanımı olunca ne oluyor anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…