- 4 Ekim 2012
- 16.987
- 33.520
- 798
- Konu Sahibi Prensescann
-
Niye ki ?Evin hanımı pehhh
Oğlu evde yalnız yaşamıyor yalnız dikkatinizi çekerimO kadn dediğin eşinizin annesi,gelirken sizden izin mi alacak?
Yasamayana atip tutmak cok kolay gelir. Kimse istemez kocasinin ailesi ile kotu olsun huzuru bozuk olsun. Kvler de oglan benim nasilsa moduna girip yapmadiklarini birakmiyorlar. Basina gelmeyen konusmasin bence. Ya da buyuk konusup aynisini ceker. Ben de neler yasadim yasiyorum evimin huzuru sirf esimin ailesi yuzunden bozuluyor surekli. Kim ister huzursuz olayim sinir olayim ama oluyor iste. Yapan suclu degil tepki verip rahatsiz olan mi suclu?
Evin hanimi benim demek sahibi benim demek degil. Bir misafir geleceginde evi kim toplayip temizliyor kim ikram hazirliyor o manada deniyor. O zaman kadin hicbir sey yapmasin hazirlamasin hazirliksiz yakalansin ve kendini kotu hissetsin arkasindan bir de dedikodusu yapilsin. Bir kadinin evine gelecek kisiden onceden haberi olmasi evini duzenini ikramini gonlunce hazirlamak istemesinin neyi kotu?
Siz tek yaşıyorsunuz heralde. Ne kadr kötü olursa olsun eşiniz ona hala anne diyorsa kadın da oğlunun evine gelir. Bahaneye bile gerek yok. Haklı olablrsinz ama anasını silemezsiniz ki. Siz kendi yatak odanızı kitleyin. Ne hissedyrsanız öyle davranın. Aranız kötüyse formalite icabı yapcağnızı yapın geçin.Merhaba arkadaşlar , kv ile aramız bozuk , ama evime geliyor Dr bahanesi ile , aklım almıyor ya , oğluna söylemiş Dr a geleceğim diye uçak bileti vs hazır , daha önce de aynısını yapmıştı ve açık açık söylemiştim evin hanımı benim diye , yüzüme bile bakmazkwn kendisi evime kalkıp gelmişti , şu ara bi kaç kere bazı sebepler den aradı , altından böyle bişey çıkacağını biliyordum , ben çalışıyorum evimde napacak tüm gün , öyle sinirliyim ki aklım almıyor ya , kendi yaşadığı yer de Büyükşehir ama Dr a buraya geliyormuş !!!! Kızlar nasıl sakinleşebilirim , o kadına aşırı kırgın ve kızgınken oğluna söyleyip evime gelmesine tahammül edemiyorum
Hissettiğim gibi davranabilsem sorun yol zatenSiz tek yaşıyorsunuz heralde. Ne kadr kötü olursa olsun eşiniz ona hala anne diyorsa kadın da oğlunun evine gelir. Bahaneye bile gerek yok. Haklı olablrsinz ama anasını silemezsiniz ki. Siz kendi yatak odanızı kitleyin. Ne hissedyrsanız öyle davranın. Aranız kötüyse formalite icabı yapcağnızı yapın geçin.
Bende diyorum zaten keşke böyle olmasaydım , böyle hissetmeseydim ama yaşatılanları yok saymak kolay değil, kaldı ki kadın hasta galan da Değil, Şuramı bi göstermek istiyorum demiş, yaşadığı ilde kan tahlili de ultrAson da yağabilecek gayet iyi hastaneler var , diyelim ki gezmeye geliyo , başka birini bu derece huzursuz ederek gezmesi de ona haram olsun , en azından iki dakikalık bi telefon açarak gönül alınabilir , hoş arasa da aramasa ona çok öfkeliyim genel olarak , tek isteğim bana bulaşmasınAnneannemleri, babaannemleri ufacık bir rahatsızlık için babamlar gidip arabayla alıyor memleketten. Ne hayırlı evlat diye düşünürüm bende hep. Hayırlı evlat olabilmek için artık izin mi alınacak evin hanımlarından?
Ben de o kadını yol saymak istiyorum da iyice yayılır kalır evimde diye YOk sayamıyorum , kaldı ki eşim ne kadar arkamda da olsa anasını Yok saymamı kabul etmez diye düşünüyorum , zaten böyle bir durumda içimden geldiği gibi davrnaabilsem zaten bu kadar huzursuz olmam içten içe , o kadına zerre acımıyorum artık ama işte istediğim gibi de davranmak çok lüks !!! Gelin ya adımız !! Hayvan gibi aramadan sormadan başkasının evine gidilmez !!! Bunu kendisi çok iyi biliyor ama gelin olunca geliniyor sanıyor , iki gündür gerçekten üzgün ve sinirliyim , yaşadığım herşey sil baştan beynimi kemiriyorSinirlenmekte haklısınız. Dingonun ahırı sanki. Tamam oğluna sordun eyvallah da bari gelini de bir arasaydı. Orası oğlunun da evi diyenler bilmeli ki şu dünyada bir insana yapılacak en büyük eziyet onu yok saymaktır. Kaldı ki akşam yemeği yatağı kabı kacağı temizliği oğlu değil aramaya bile tenezzül etmediği gelini yapacak. Hem adam yerine konmayacaksın hem çalışan kadın halinle hizmet edeceksin. Eşin arkandaysa hiç yüz verme. Ama eşin anasının arkasındaysa da hiç bulaşma. Oğlan anası olmak terbiye yoksunu gibi davranmayı haklı kılmaz
aynen.........Canim yasamayan cogu kisi seni anlamaz emin ol. O kalp kirikliklarini, mecburi hizmetleri, o keskeleri kimse anlamaz... Insanin en guzel duygularini öldurup senin kalbin kirilinca da sen suclu olursun. Cunku sen gelinsin erkek tarafina itaat etmesi gereken bir kolesin ( bazi ailelerin gozunde ) Anlamayana anlatmak kadar zor bir sey yok. Ben onceden sevgi degil ama saygi zorunlu derdim. Yasadiklarim gosterdi ki saygiyi bile hak etmeyenler var...
çok güzel anlatmışsın,Bence haklısınız. Benim eşimin ailesi de şehir dışında yaşıyor. Gelecekleri zaman benim kayınvalidem de beni aramaz eşime sorar ama eşim her seferinde eşime sormadan bişey diyemem anne biz gün planını yapar sana söyleriz der ve benim bilgim olmadan uçak bileti asla alınmaz. İş eşinizde bitiyor aslında, size sormadan tamam anne gel dememeli. Bunun da evin hanımı ve beyliği ile bir alakası yok çünkü bir evi paylaşıyoruz eşlerimizle kimse kendi kendine yatılı misafir ağırlamaya karar veremez diye düşünüyorum. Geldiğinde mesafeli davranın ve mecbur olmadıkça konuşmayın. Oğlu ilgilensin madem :)
Bu dediğiniz ne kadar uygulanabilir ki bırakın kapı kitlemeyi iki cevap vermeden geçseniz kıyamet kopar. Evde huzursuzluk yaratan bir kaynana eşine önem vermeyen ailesini herşeyden üstte tutan bir koca. Bu dediklerinizin onda biri yapılsa sen anneme saygısızlık yapıyosundan başlar uzar gider kavgalarSiz tek yaşıyorsunuz heralde. Ne kadr kötü olursa olsun eşiniz ona hala anne diyorsa kadın da oğlunun evine gelir. Bahaneye bile gerek yok. Haklı olablrsinz ama anasını silemezsiniz ki. Siz kendi yatak odanızı kitleyin. Ne hissedyrsanız öyle davranın. Aranız kötüyse formalite icabı yapcağnızı yapın geçin.
kapı kilitlemem mümkün değil zaten,Bu dediğiniz ne kadar uygulanabilir ki bırakın kapı kitlemeyi iki cevap vermeden geçseniz kıyamet kopar. Evde huzursuzluk yaratan bir kaynana eşine önem vermeyen ailesini herşeyden üstte tutan bir koca. Bu dediklerinizin onda biri yapılsa sen anneme saygısızlık yapıyosundan başlar uzar gider kavgalar
sana çüşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşçüşşşş diyorum artık ya.. benimde kayınvalidem büyükşehirde ama doktor için buraya geldi kaç defa. bende çalışıyorum. kalsın evimde nolucak. eşinin annesi farkında mısın??? benim annem gelecek eşim sinir küplerine binecek. ben o eşimin burnundan getirmesini bilirim. boşa demenişler kaynanaların azılı olduğu zamanlar gelindim gelinlerin azılı olduğu zaman kaynana
sana çüşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
Çözüm ne olcak o zamn. Yazan arkadaşa tavsye olark onu söyledm. Koca anlayışsızsa zaten baya işin içinden çıklmaz oluyo. Ve kötü kv ye iyide davransak kötüde davransak yine kötü gelin olmuyomuyuz? Herkesin durumu farklı tabi. Ama herkesinkinin nabzına göre şerbet. Yada kapıyı çekip gitmek. Çözüm arayana tavsiye verdim. Kendmi yerine koyaraktan.Bu dediğiniz ne kadar uygulanabilir ki bırakın kapı kitlemeyi iki cevap vermeden geçseniz kıyamet kopar. Evde huzursuzluk yaratan bir kaynana eşine önem vermeyen ailesini herşeyden üstte tutan bir koca. Bu dediklerinizin onda biri yapılsa sen anneme saygısızlık yapıyosundan başlar uzar gider kavgalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?