- 3 Şubat 2018
- 25.775
- 110.896
- 598
- Konu Sahibi cilekreceli_
-
Sanane size ne diyenler, eminim ki aynı durumu yaşasanız böyle demezdiniz.
Yok zamanda koltuk takımı almak olmaz bana göre. Düğün için önceden birikim yapmış olsalar neyse ama borçları bile varken üstüne 5 bin borç yapmak ne kadar mantıklı ?
Anne baba yardım etmek zorunda değil diye bir düşünce empoze edilmiş yeni nesile ama eğer doğurduysan destek olmak zorundasın kimin anne babası git nasıl evlenirsen evlen der ki elinden geleni yapmaya çalışır yurtdışında yaşamıyoruz. Türk toplumunda bu böyledir.
Ve eminim böyle diyenler de mutlaka bir destek beklemiştir ya da bekleyecektir.
Ama benim için destek olmasa bile düşünce yeter.
Gelin hanımın sorunu diyenler olmuş işte düşünceli olmak zor iş yıpratır bu kadar düşüncesiz insan varken etrafta.
Benim problemim karışmak ya da karışmamak değil istersem öyle de bir aldırtmam ki o koltuk takımını ama sırf üzülmesin diye birşey demedim kimseyekendı evladında öyle yaparsın.
Kv ne karışamazsın yanı .
Böyle kendını yeeerryerrr bitirirsin.
İmkanınız varmış yapmışsınız ne güzel ama imkanları yok diyorum neden anlamak istemiyorsunuz !!Ben evlenirken kv ve kp den birsey beklemedim. Dügün günüme kadar ne takarlar ederler diye bir fikrim yoktu,cünkü bizde maddiyat pesine düsmek ayip sayilir. Onlar ellerinden ve fönüllerinden geleni taktilar. Dügün masraflarina gelince: Hepsini esim ve ben karsiladik. Hemde bir kurus borc almadan. Annelerimiz babalarimiz bizi büyütmüs,okutmuslar daha ne istiyoruz ki? Ha tabi bizde "bizi evlendirin, para nerde?" Moduna girebilirdik,ama elimiz ayagimiz tuttuktan sonra ne gerek var. Ve yine dedigim gibi: sizin hesabiniza karisilmasini istemiyorsaniz,sizde karismayin kimseye!
Benim problemim karışmak ya da karışmamak değil istersem öyle de bir aldırtmam ki o koltuk takımını ama sırf üzülmesin diye birşey demedim kimseye
Düşüncesizlikler beni yiyip bitiriyor doğru dediniz aşmak gerek çünkü herkes bir ben olamıyor
İmkanınız varmış yapmışsınız ne güzel ama imkanları yok diyorum neden anlamak istemiyorsunuz !!
Evet şöyleee bir eski konularını gezdımde yazık ömrune .Benim problemim karışmak ya da karışmamak değil istersem öyle de bir aldırtmam ki o koltuk takımını ama sırf üzülmesin diye birşey demedim kimseye
Düşüncesizlikler beni yiyip bitiriyor doğru dediniz aşmak gerek çünkü herkes bir ben olamıyor
İmkanınız varmış yapmışsınız ne güzel ama imkanları yok diyorum neden anlamak istemiyorsunuz !!
Anne babaya göz dikmek değil bu onların yapması gerekiyor zaten ama biz ortak nokta bulamayacağız sizinle o yüzden düşüncenize saygı duyuyorum diyip susuyorum en iyisi bu sanırımImkani olmayan ya beklentileri indirecek (bir bakiyoruz parasi olmayan yinede en lüks esya altin büyük dügün felan istiyor) veya imkan olana kadar bekleyecek. Evlenmeyi artik o kadar maddiyata döktü ki millet,senelerce borca girerek evleniyorlar. Yani kendi imkanlarini yaratmayanin anneye babaya göz dikmeye hakki yok
Evet biliyorum ama engel olamıyorum bu düşüncelereEvet şöyleee bir eski konularını gezdımde yazık ömrune .
Herşeyı bu kadar kafana takarsan kafayı yersın .
Azcık relaxxxx ... Kimseyı düşünmeee .. Yuvana bak sağlığınaaaa..
Ben bile harcamama dikkat ediyorum ama 3 5 kenara koyayım yardım edelim diye
Biz de evlenen insana yardım edilir,sanane sen niye yardım ediyorsun
tak bir tane hdiyelik bilezik çekil kenera
Biz de evlenen insana yardım edilir,
Hem ne olmuş yardım etsem bir tarafım mı eksilecek
Akıllı ve bencil deseniz daha doğru olacaktıyooo bir tarafın eksilmeyecek
kv size güvenip koltuk takımını değiştiriyor bunun farkına varsan iyi olur ,
fikir sordunuz cvp verdik insanı paylamanızada gerek yok hanım efendi ,
kv akıllı kadınmış bu arada
Akıllı ve bencil deseniz daha doğru olacaktı
Aslında eski nesil,genç yaşlarda kendi bulduklarıyla evlendirip sorumluluğu bir türlü evlatlarına vermeyen anne babaların bunu görevmiş gibi kendilerine ve topluma empoze etmelerinden kaynaklanıyor.Doğurduysan destek olacaksın diye bir mantık yok.Hayatta her şey evlilikten ibaret de değil.Anne baba doğurduysa eğitimini tamamlayana kadar mesuldür.Ama şimdi ki zaman da insanlar büyüyüp evlenecek yetişkinliğe eriştiyse,çalışmayı birikim yapmayı,başklarına bağımlı olmamayı bilmeli.Türk toplumunda böyledir diye bir kalıp bir kural bir ferman yok.Herkesin şartları,hayata bakışı farklı.Anne baba çocuğunu büyütüyor ömür boyu sırtında taşıyamaz.Gerektiği ölçüde destek verir.Sırf oğlumu evlendirecek diye dişinden tırnağından arttırıp,kaç yaşına gelmiş insan bi koltuk takımı da heveslenip almayacak mı ya.Kimse kimsenin kazancına ne alıp ne almadığına bu kadar müdahil olmamalı.Alın teri kutsal bir şey.Sonra bütün eşyasını anne baba alıp,düğününü anne baba yapıpta,sonra vay efendim kaynanam şuna karıştı bunu almama karıştı ucuz aldı az aldı dememeli.Herkes kendi yuvasının ihtiyacını kendi ölçüsünde kendi kaşılamalıSanane size ne diyenler, eminim ki aynı durumu yaşasanız böyle demezdiniz.
Yok zamanda koltuk takımı almak olmaz bana göre. Düğün için önceden birikim yapmış olsalar neyse ama borçları bile varken üstüne 5 bin borç yapmak ne kadar mantıklı ?
Anne baba yardım etmek zorunda değil diye bir düşünce empoze edilmiş yeni nesile ama eğer doğurduysan destek olmak zorundasın kimin anne babası git nasıl evlenirsen evlen der ki elinden geleni yapmaya çalışır yurtdışında yaşamıyoruz. Türk toplumunda bu böyledir.
Ve eminim böyle diyenler de mutlaka bir destek beklemiştir ya da bekleyecektir.
Ama benim için destek olmasa bile düşünce yeter.
Gelin hanımın sorunu diyenler olmuş işte düşünceli olmak zor iş yıpratır bu kadar düşüncesiz insan varken etrafta.
Yalnız değilsinizBen size dokunan kısım ne onu anlamadım?
Parasının çoğunu babası alan biri ne kadar birikim yapabilirse artıkAslında eski nesil,genç yaşlarda kendi bulduklarıyla evlendirip sorumluluğu bir türlü evlatlarına vermeyen anne babaların bunu görevmiş gibi kendilerine ve topluma empoze etmelerinden kaynaklanıyor.Doğurduysan destek olacaksın diye bir mantık yok.Hayatta her şey evlilikten ibaret de değil.Anne baba doğurduysa eğitimini tamamlayana kadar mesuldür.Ama şimdi ki zaman da insanlar büyüyüp evlenecek yetişkinliğe eriştiyse,çalışmayı birikim yapmayı,başklarına bağımlı olmamayı bilmeli.Türk toplumunda böyledir diye bir kalıp bir kural bir ferman yok.Herkesin şartları,hayata bakışı farklı.Anne baba çocuğunu büyütüyor ömür boyu sırtında taşıyamaz.Gerektiği ölçüde destek verir.Sırf oğlumu evlendirecek diye dişinden tırnağından arttırıp,kaç yaşına gelmiş insan bi koltuk takımı da heveslenip almayacak mı ya.Kimse kimsenin kazancına ne alıp ne almadığına bu kadar müdahil olmamalı.Alın teri kutsal bir şey.Sonra bütün eşyasını anne baba alıp,düğününü anne baba yapıpta,sonra vay efendim kaynanam şuna karıştı bunu almama karıştı ucuz aldı az aldı dememeli.Herkes kendi yuvasının ihtiyacını kendi ölçüsünde kendi kaşılamalı
Ne güzel moral veriyorsunuz ee başkaakıllı ve bencil olması altınları size kitleyip koltuk takımını almasına engel değil
bilakis onun için güzel bir olay ,
Bak yine aynı şeyi söyleyeceğim.Bir erkek kendi ayakları üzerinde durmadan evlenmemeli.Kazancının çoğunu babaya veriyorsa,kendi kişiliği oturmamışsa,kendi parası üzerinde söz sahibi olacak olgunlukta değilse evlenmesin.Parasının çoğunu babası alan biri ne kadar birikim yapabilirse artık
Aslında eski nesil,genç yaşlarda kendi bulduklarıyla evlendirip sorumluluğu bir türlü evlatlarına vermeyen anne babaların bunu görevmiş gibi kendilerine ve topluma empoze etmelerinden kaynaklanıyor.Doğurduysan destek olacaksın diye bir mantık yok.Hayatta her şey evlilikten ibaret de değil.Anne baba doğurduysa eğitimini tamamlayana kadar mesuldür.Ama şimdi ki zaman da insanlar büyüyüp evlenecek yetişkinliğe eriştiyse,çalışmayı birikim yapmayı,başklarına bağımlı olmamayı bilmeli.Türk toplumunda böyledir diye bir kalıp bir kural bir ferman yok.Herkesin şartları,hayata bakışı farklı.Anne baba çocuğunu büyütüyor ömür boyu sırtında taşıyamaz.Gerektiği ölçüde destek verir.Sırf oğlumu evlendirecek diye dişinden tırnağından arttırıp,kaç yaşına gelmiş insan bi koltuk takımı da heveslenip almayacak mı ya.Kimse kimsenin kazancına ne alıp ne almadığına bu kadar müdahil olmamalı.Alın teri kutsal bir şey.Sonra bütün eşyasını anne baba alıp,düğününü anne baba yapıpta,sonra vay efendim kaynanam şuna karıştı bunu almama karıştı ucuz aldı az aldı dememeli.Herkes kendi yuvasının ihtiyacını kendi ölçüsünde kendi kaşılamalı
Babanızın borcu varken imkanı yokken başkalarından borç isteyip borcunu kapatmasına izin verir misiniz?Bak yine aynı şeyi söyleyeceğim.Bir erkek kendi ayakları üzerinde durmadan evlenmemeli.Kazancının çoğunu babaya veriyorsa,kendi kişiliği oturmamışsa,kendi parası üzerinde söz sahibi olacak olgunlukta değilse evlenmesin.
Ohoooo sen de herşeye verecek bir cevap buluyorsun.Baba da kendi hayatından meshul oğul da.Kimse kimseye güvenerek borç yapmamalı.Bir kere yardım ederim.2.borçta vermem.Babanızın borcu varken imkanı yokken başkalarından borç isteyip borcunu kapatmasına izin verir misiniz?
Yoksa başkasına muhtaç etmeyip paşa paşa aylığınızdan mı verirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?