Kzmakta haksz mym? Ben bilmiyorum ki...

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
arkdaşlar merhaba..

eşimle aramda oldukça sertçe bir geçimsizlik mevcut oluyor zaman zaman..bunlardan sonuncusunun nedenini anlatayım sizlere ve bana bunu yorumlarsanız çok sevinirim..

eşimin önceden tanıdığı arkdaşı ve eşi evimize geldiler,ilk kez görüyordum yani onları ..bende bir şeyler hazırladım..onları koydum önlerine..bayanla ilgilenmeye çalışıyorum elimden geldiğince,konuşuyorum ,soru soruyorum vs..bu esnada hafif baş ağrımdan dolayı biraz durgunum hepsi bu.bi ara bir baktım eşim bana işaret ediyo ağzı ile ne oldu diye,hiç dedim bir şey yok..sonra biz diğer odaya geçtik ve bayanla hem sohbet ettik hem çocuğu uyuttuk..1 saat sonra çok sevgili eşim beni çağırdı koridora doğru,bende sandımki bişey isteyecek..efendim canım dedim,dediki dondurmaları koysana..tamam dedim,dememle bir elini yüzüme götürdü parmakları ile ağzımı iki kenara doğru çekerek,yüzümede bastırarak gülümse işareti yaptı..surat yapma dedi..çok sinirlendim..surat yapmamıştım,ve o kişiler için (yeni tanıdığım) beni bu şekilde baskılayıp durmasına sinir oldum,ki zaten elimden geldiğince samimi olmaya çalışıyodum..ertesi günde KK da ki +18 i okudum die tam pazara çıkacakken geri soyundu ve yattı..arkadaşlarımızla buluşmamızı iptal etti,pazara gitmedi..ben kaldım öle..sonra tartıştım,çünkü susup oturacak,ceza verilecek kadar kötü bişey yapmamıştım.eşim sürekli insanların yanında beni göz hapsinde tutuyor,onlara göre uyumlandırmaya çalışıyor..anlamıyorum yaa..bazen esprileri ile insanların yanında beni aşağılar,sen hiç bişeysin demeye getirecek espriler yapar..ve sonra bunun adı espri olur..olay 5 gün oldu olalı ve ben hala sinirleniyorum..gidip özür dilememi bekliyor..ama ben bıktım,her kavgada ben özür dilicem,yoksa ceza verir kendince ve insanı yok sayar..bu durumdan bana nefret geldi artık..ne diyeceğimi bilmiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var..

Son düzenleme:
Yerden göğe kadar haklısın insanlarla ilişkini kendin şekilendire bilirsin samimiyeti yada mesafeyi kendi kişiliğine uygun olarak dengelersin,birde toplum için baskı altında olmak seni iyice kasıcaktır ve rahatsız edecektir seninle bu konuda konuşa bilir bekletisi olabilir ama sen bunu gönüllü olarak yaparsın eşinin yaptığı hiç hoş değil.Anlatığına göre sen haklısın tavrını koy ve özürdileme tabi bundan kastım kavga etmem vs.. değil kesinlikle eğer kavga edersen haklı olduğun durum haksızlıkla sonuçlanır,ama yaptığının doğru olmadığını seni üzdüğünü ve hayatının kalitesini ciddi anlamda düşürdüğünü mutlaka belirt.

ewet canım sonuna kadar haklısın sen neysen seni öyle kabullenmesi gerek.eşinde arkadaşlarıda.konuşmalarından anladım ki ilgilenmişsindir misafirlerle.eşinle bunu konuş sence ben gerçekten surat mı astım diye?ama bazı insanlar kendi pasifliklerini başkalarıyla kapamaya çalışırlar

eşin neden sana böyle bir baskı uyguluyorki
anladığım kadarıyla eğitimli bir kadınsında sen zaten nerde nasıl davranacağını evine gelen birini nasıl ağırlıyacağını biliyorsundur.yani eşin bu konuda fazla hassas ve mantıksız davranmış.bencede onun özür dilemesini bekle burda hatalı sen değilsin o

canım öncelikle gerçekten çok haklısınvereliniortakama eğer tek sorun buysa bence çözümlenebilir,mesela sakin ve mutlu bir anınızda ciddi ciddi konuş bu konuyu hatasını anlasın,umarım herşey düzelira.s.

canlarım bu problem ilk kez yaşanmış değil..benzerleri türevleri sürekli hayatımda..olayı örnek oluşturması açısından anlattım en çok..eşim beni sürekli göz hapsinde tutuyor..nasıl güldüm,nasıl konuştum,güldüm,ağladım..şarkı dinledim (acaba kimi düşündüm???),neden kolumun birini aça aça yürüyorum?..bi erkek adı geçse konu anlatıyor isem,o erkekten hoşlanıyorummu ben? başlarda beni sadece eğitimi yahut kariyeri olan insanlara gülmekle konuşmakla suçlardı,oysaki alakam yoktur(ben çalışmıyorum bi defa,bunu sölemenin anlamı bile olmaz)..kimse sormadıkça ben eğitimimden falan bahsetmem..şimdi bunu demesininde imkanı kalmadı,çünkü arkadaşıda eşimle aynı mesleği yapıyor..yani onlarda eğitimli,kısacası sürekli beni eleştirme,yerme,bir şeylerle itham etme eğilimi..sanki ben onun bir nolu düşmanıyım yahu offff off

haliyle saygı maygı hak getire oluyor böyle şeylerle..

anlattığın kadarıyla senin hatalı olduğun bir durum göremedim ben açıkçası.eşin başkalarının görüşlerine fazla önem veriyor sanırım.öncelikle suratını asmana sinirlenip metazori gülmeni sağlamak yerine senin iyi olup olmadıüğını sorması lazım.bir insan boş yere surat asmaz herhalde.seni espiri malzemesi olarak kullanmasına gelince ki en nefret ettiğim şeydir bu bana göre erkeğin acizliğinden kaynaklanan bişey.başka mevzu mu kalmadı ki gülecek konuşacak seni kullanıyor.bu bazı erkeklerde var bazen benim eşimde yapıyor bunu yalnızken bana son derece düşkündür bana sarılmıyosun ilgilenmiyorsun diye şikayet eder hatta.ama dışarda ya da başka insanların yanında sanki beni umursamıyormuş erkeklik taslayan kadını ikinci plana atan bir erkek havası sunmaya çalışıyor.bunu neden yaptığını sorduğumda şakayla karışık erkek egemenliğinden bahsediyor.ve aynı senin bahsettiğin gibi her hareketime karışır bana kıskandığını söylüyor ama olay daha farklı yorumlara açılıyor.ben buna şüpheci ve fesat erkek tipi diyorum.her hareketten bir anlam çıkarmaya açlışırlar ve bu öyle bir hale gelirki artık sen bile kendinden şüphe etmeye başlarsın.korkunç bişey ben bunu bizzat yaşıyorum duymamazlıktan gemeye çalışıyorum.ama espiri konusunda kesinlikle tavrını koy çünkü sen onun eşisin kendine değer veriyorsa kendini öenmli görüyorsa eşinide yüceltmeli bu senin değil onun ayıbı birinci derecede

aranızda eğitim farkı falan mı var canım??

ben de tam bunu soracaktım.
aşağılık kompleksi gibi geldi bana.
sanki sen yüksek lisans mezunusun diye
kendini aşağı görüyor gibi
acısını da senden çıkarıyor
yazdıklarını okuyunca bu geldi aklıma
tabii bilemiyorum eşinin eğitim durumunu.

yani eğitim ya da başka bir şey ama birşeyin kompleksi olduğu gün gibi ortada..neyi kompleks yapıyor bilemem ama bence hareketleri kompleksinden kaynaklanıyor ve aklıma ilk eğitim geldi.iş olabilir konum olabilir ailenin maddi durumu olabilir...çünkü kişiliksiz bir insan ancak kendinden üstün olduğu bir tarafları varsa karşısındakinin,karşısındakini aşağılama olayına gider..

Eski sevgilim de eşinin tıpatıp aynısıydı canım.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Aramızda kompleks yapabileceği bir fark yoktu ama o yine de bana böyle davranırdı.
Sanki birşeylerin acısını çıkarmaya çalışıyor,intikam alıyor gibiydi.
Arkadaşlarının yanında aynı eşin gibi beni göz hapsinde tutardı ve istediği gibi davranmadığım için bana yabani diyordu.Ve arkadaşlarına da benden bu şekilde bahsettiğini söylemişti hiç utanmadan.Espri sanıyordu bunu kendince.

Bence kesin olarak tavrını koy ve açıkça konuş eşinle.Ciddi olduğunu görünce değişecektir umarım.

çok zor bır eşin var, neden mutsuz olmak için ugraşır ki evlılıkte hep bir taraf anlamam. ne var guzel guzel geçınse senınle, kenara cektıgınde surat yapma dıyecegıne, canım bıryerın mı agrıyor, sankı moralın bozuk gıbı geldı bana, yorulduysan yardım edeyım falan dese seni gazlasa azıcık. çogu evlılıkte hep bu vardır bırısı mutlaka fevri ve zordur. iğneyle kuyu kazar gıbı duzelteceksın mecbur. ona edep,görgü ve tatlı dıl dersı vermen lazım. tv deki yarışmaya gönder bence sen kocanı, yontsunlar azıcık. uzme tatlı canını sevgıler.

Ona bu ilişkide sizin siz olduğunuzu ve onunda sizi siz olduğunuz için sevdiğini hatırlatın.sizde o olursanız evliliğinizin ne kadar monoton olacağını,sizi şekillendirmeye çalışmasından vazgeçmesini istediğinizi söyleyin.Olurmu hiç?herşey onun istediği gibi olsun.

eşinden neden özür dileyeceksin ki...
tavır koy hatasını anlayıncaya kadar...

Kizmakta haklisini birak yerden göye kadar haklisin...

Bir seyden nefret ediyorsam oda baskalarini rencide ederek saka ve espri yapmaktir...en uyuz oldugum sey..

Uzaktan akrabamiz olan bir cift var böyle...adam her firsatda baskalarinin yaninda kadincagizi kücük düsürürdü!! Icim parcalandirdi kadina...sanki dedigin gibi düsmani gibi hep onu alt etme kücük düsürme taktikleri uygulardi...benneyaptımki

Daha cocuk yastaydim onlara misafirlige gitmistik hic unutmam...az mi cok mu kadina tak etmis demekki....adam yine basladi ahh benim karim cok titizdir cok temizdir, gidin görün dolaplarin halini harman corman...hhahahhahahah basti kahkahayi...:1closedeyes:

Kadin durdu durdu...temizim tabi ya...temiz olmasam senin donundaki b....camasir suyu ile cikarmaya ugrasirmiyim kocacim dedi...annemle babamin yüz ifadesini unutamicam:1shok:...hele adaminkini görseydiniz resmen böyle :1shok: oldu...

Sonra bu olayi annemle konusmustuk...rahmetli ehhh kizim dinsizin hakkindan imansiz gelir demisti...

bu ne ayol.aklınca seni eğitmeye mi çalışıyo.ne cezası.sen onun çocuğu değilsin ki.
seni herşeyinle kabul etmemiş sanırım eşin.bu nasıl çözülür bilmem ama çok zor bi durum.Allah yardımcın olsun.
ben olsam onun yaptığı şeyin aynını ona yapardım.baksın bakalım insan nasıl hissediyo kendini:mymeka:

arkadaşlar dışarıda idim yeni geldim..hayır eşimle aramızda eğitim farkı falan yok..hatta ben çalışmıyorum,onun ise gayet iyi bir işi var..he bu arada onunla işi için evlendiğimi söyleyebilcek kadarda ileri gider..allahım ben nelerle uğraşıyorum yaa..off

yani beni sürekli sindirme,ezik hale getirme gibi bi derdi var..anlayamıyorum..kendime güvenli hallerim onu rahatsız ediyor sanırım,böyle olunca bana,artislik yapma bana falan der..kendimi izah etmek istediğimde falan hemen susturmaya çalışır,..nedeni anlayabilmiş değilim..

ben ona göre şekil alacakmışım..işte uygun kelimeyi yazmışsınız..yani ben diye bir şey kalmamalıymış..biz olacakmışız..iyi olalım ama beni tıpatıp kendisin istediği gibi yapmak nasıl biz kavramı oluyor anlamıyorum..:
oklava:

bu sorun oldukça köklü gözüküyor aslında..öle böle değil çünkü..sizler yanıt verdikçe daha iyi anlıyorum ne kadar haklı imişim sinirlenmekte..

ayy sen anlatirken ben sinir oldum ya , baskalarina şirin gorune bilmek icin seni harciyor :1no2:sakin gidip ozur felan dileme yasakkelime esas o gelsin senden ozur dilesin kaba şey sen mecburmuymusun onun arkadaslarina şempanzelik yapip surekli guldurmeye kendi yeterince yapmiyormuş , gercekten sinir oldum yaklava:

canım ben seni eşinin ne gördüğü konusunda şüpheliyim
sen onun gözünde bir eşmisin:1no2:
YOKSA KOCA BİR OYUN HAMURUMU:uhm:
şekil verip güzelce oynayabileceğizemuszemus
sizinki evlilik mimirmirmirmir
yoksa bir eğitmenlik kursu filan mıklava:klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…