- Konu Sahibi Merve34aslan
-
Umursamayın. İnsanlar illaki konuşacak dalga geçmeye çalışacak abuk subuk şeyler buluyorlar. Aynı şeyi bende yaşadım 7 yıllık evliyim ve mıç mıç bi ilişkimiz var herkes de sıkılmıyor musunuz dip dibe içimiz bayıldı kusucam gibi aptal saptal takılıyo bize bana anormal gelmiyo hayatta sevgiyi göstermek kadar güzel bişey yok bende onlarla dalga geçiyorum sizin gibi değiliz biz birbirimize aşığız diyorum öyle kalıyorlarKızlar benim eşimin dayısının oğlu var biz bunlarla 1 günlüğüne kampa gittik araçları var diye, ben eşim görümcemde geldi eşimle çok iyi anlaşırlar eşi ve 2 yaşında çocuğu var bunların
Bunlar 2 sene önce boşanma eşiğine geldiler sorun da karısının bunu aldatmasiydi tabi ne kadar doğru bilemem öyle duyduk eşinin telefonunda başka bi adamla mesajlarını yakalamış kadını dövmüş sığınma evine felan gitmiş sonra abisinin yanına gitmiş karısı, kocası da buna boşanma davası açmıştı dah sonra ne olduysa artık bi baktık barışmışlar
Ortamlarda canimli cicimli konuşmalar
Bizde eşimle 6 yıldır evliyiz bi oğlumuz var 4 yaşında biz eşimle ztn evin için birbirimizin adıyla asla seslenmeyiz hep aşkım hayatım canım gibi hitap ederiz neyse kapma gittik orda eşimle konuşurken felan aşkım söyle böyle diyordum bu adam da böyle karisi ile konuşurken sanki biz onları kıskanıyormuşuz gibi bi havalara giriyor eşini çağırırken aşkıııımmm diye uzatarak söylüyor ondan sonra sürekli beni küçük düşürecek şekilde konuşuyor özellikle bana yapıyor eşim de çok iyi anlaştığı için bişey demiyor ve adam aşırı konuşuyor her şeye bir lafı var
En son dönüşte bi konuyla alakalı konusuyorduk bende gülerek eşime degilmi kocam dedim o sırada bu adam yani eşimin dayısının oğlu ayy kusucam dedi eşiyle beraber güldüler bende ne dedin duymadım dedim o sırada görümcem konuştu kaynadı gitti ama eve gelince sinirden çatlayacaktim ya seni karın aldatmiş hala peşinde köpek gibi dolaniyorsun bide milletin ilişkisine laf ediyorsun bununla nasıl başa çıkabilirim sizce yani ne yapabilirim onunla aynı ortamlarda zamanında bu adamın annesi ile de bi kavgamız olmuştu 1 yıl konuşmadık felan şuan iyi gibiyiz bi srounumuz yok aka mesafeliyiz annesi ile ister istemez bu adam ile bi araya geliyoruz sizce ne demeliyim böyle zamanlarda bi akıl verin lütfen
Aşkla ne alaka acaba?Umursamayın. İnsanlar illaki konuşacak dalga geçmeye çalışacak abuk subuk şeyler buluyorlar. Aynı şeyi bende yaşadım 7 yıllık evliyim ve mıç mıç bi ilişkimiz var herkes de sıkılmıyor musunuz dip dibe içimiz bayıldı kusucam gibi aptal saptal takılıyo bize bana anormal gelmiyo hayatta sevgiyi göstermek kadar güzel bişey yok bende onlarla dalga geçiyorum sizin gibi değiliz biz birbirimize aşığız diyorum öyle kalıyorlar
Ben kendi adıma konuştum ergen de değilim. Herkesin evliliği ilişkisi farklıdır. 7 senelik evliyim 3 yıl da nişanlı kaldım hala telefonu seni seviyorum demeden kapatmayız ve buna alıştık herkesin içinde de seni seviyorum diyoruz anormal bakan da var tabiAşkla ne alaka acaba?
Bana biraz buldumcukluk geliyor mesela.
Biraz da yaşı ufaklar yapıyor bunu. Ergenlik yani dili alışıyor herhalde sonrasında da
Elbette hitap ederken zaten herkes aşkım canım diyor da, bazıları böyle şov şov yapıyor. İşte kocammm demeler falan cidden insan bi evli de bunlar Allahın buldumcuğu diyor içinden
Aralarındaki ilişki onları ilgilendirir ama kiminle görüşüp görüşmeyeceğinize de siz karar verirsiniz
sen sana yapılana bak verebiliyorsan cevabını ver
içiniz almıyorsa onlarla niye geziyorsunuz
Siz de onları aşağılıyorsunuz dile dökmeseniz bile
rahatsızlık duyduğunuz ortamlara çok fazla dahil olmayın.
Laf sokmakla, cevap vermekle olacak iş değil bunlar. Anne baba olmuş insanlarsınız, en güzel cevap mesafe koymaktır.
siz de tepki verebilirdiniz.
Eşin seviyor diye sen de görüşmek zorunda degilsin
1- Karşılık olarak laf sokmak pasif agresif davranıştır saygısızlığın çözümü asla değildir. Sınır çizme, özür kabulu, çaba, değişim aşamaları daha etkin bir yöntem.Esim anlasiyorsa erkek erkege gorussunler
Bu tiplere herbokolog denıyor. Çok fazla aynı ortama gırmeyın. Şu kocam kelımesı bana da iğrenç gelıyo ama adam da herşeye karısmasın onu alakadar eden bır durum yok.Kızlar benim eşimin dayısının oğlu var biz bunlarla 1 günlüğüne kampa gittik araçları var diye, ben eşim görümcemde geldi eşimle çok iyi anlaşırlar eşi ve 2 yaşında çocuğu var bunların
Bunlar 2 sene önce boşanma eşiğine geldiler sorun da karısının bunu aldatmasiydi tabi ne kadar doğru bilemem öyle duyduk eşinin telefonunda başka bi adamla mesajlarını yakalamış kadını dövmüş sığınma evine felan gitmiş sonra abisinin yanına gitmiş karısı, kocası da buna boşanma davası açmıştı dah sonra ne olduysa artık bi baktık barışmışlar
Ortamlarda canimli cicimli konuşmalar
Bizde eşimle 6 yıldır evliyiz bi oğlumuz var 4 yaşında biz eşimle ztn evin için birbirimizin adıyla asla seslenmeyiz hep aşkım hayatım canım gibi hitap ederiz neyse kapma gittik orda eşimle konuşurken felan aşkım söyle böyle diyordum bu adam da böyle karisi ile konuşurken sanki biz onları kıskanıyormuşuz gibi bi havalara giriyor eşini çağırırken aşkıııımmm diye uzatarak söylüyor ondan sonra sürekli beni küçük düşürecek şekilde konuşuyor özellikle bana yapıyor eşim de çok iyi anlaştığı için bişey demiyor ve adam aşırı konuşuyor her şeye bir lafı var
En son dönüşte bi konuyla alakalı konusuyorduk bende gülerek eşime degilmi kocam dedim o sırada bu adam yani eşimin dayısının oğlu ayy kusucam dedi eşiyle beraber güldüler bende ne dedin duymadım dedim o sırada görümcem konuştu kaynadı gitti ama eve gelince sinirden çatlayacaktim ya seni karın aldatmiş hala peşinde köpek gibi dolaniyorsun bide milletin ilişkisine laf ediyorsun bununla nasıl başa çıkabilirim sizce yani ne yapabilirim onunla aynı ortamlarda zamanında bu adamın annesi ile de bi kavgamız olmuştu 1 yıl konuşmadık felan şuan iyi gibiyiz bi srounumuz yok aka mesafeliyiz annesi ile ister istemez bu adam ile bi araya geliyoruz sizce ne demeliyim böyle zamanlarda bi akıl verin lütfen
Aslında o an komik bi ana denk geldi ztn d3mem sürekli o an söylenmiş biseydi böyle bi twpki beklemiyordum asla kalakaldım kaldı ki onu asla alakadar etmiyor yani
Bizim ztn her zaman dedigimiz aşkım kelimesidir ztn eşimde sürekli kullanıyordu laf arasında yani böyle gözlerine sokarak değil tabiki ama kıskanç tipler bunlar ve büyük ihtimalle bizim aramizdaki bağ onları rahatsız etti1. Sirf araba var diye sevmediginiz birilerine eklenti olmayin. Yoksa arabaniz oturun evde ya da kiralayin kafa rahat olur.
2. Biz de ev icinde birbirimize bir sürü farkli sekilde hitap ederiz hatta bazilari asiri mic mictir ama soylemesi cok tatli geliyor.
Lakin bunlari tutup insan icinde soylemiyorum, soylemiyoruz. Ismiyle de hitap etmem ama genelde toplum icinde hayatim diyip gecerim sadece. Baska insanlar varken normal konuşma akişinda askoluşum askiom kocam beyim karim yerim şeklinde muhabbetler cok sacma sapan geliyor bana da muhtemelen taklidinizi yapmislardir o uzatarak soylediklerinde filan.
Ben bu kadar da dip dibe olmadım yani bence çok normal karı koca arasında normal konuşurken canım aşkım felan diyordum ztn bişey isterken alırken yada bi köşede tek başımıza konuşurken vs. Ama demekki aşırı kiskanılmışız bunu anladımUmursamayın. İnsanlar illaki konuşacak dalga geçmeye çalışacak abuk subuk şeyler buluyorlar. Aynı şeyi bende yaşadım 7 yıllık evliyim ve mıç mıç bi ilişkimiz var herkes de sıkılmıyor musunuz dip dibe içimiz bayıldı kusucam gibi aptal saptal takılıyo bize bana anormal gelmiyo hayatta sevgiyi göstermek kadar güzel bişey yok bende onlarla dalga geçiyorum sizin gibi değiliz biz birbirimize aşığız diyorum öyle kalıyor
Adrenalin tepkisizlik yaratmio aksine vücudu hareket etmeye zorluyor. Bu incindigin anlarda lafi gedigine koyamama konusu benim de kafami cok kurcalamistir hep. Sakin kalip guzelce savusturmak buyuk erdem gelir bana. Ben sinirlendigimde ya duman ediyorum ortami ya da onu yasamamak icin cekip gidiyorum. Evrimsel bi durum bu aslinda. Kavga edebiliosan et yoksa sıvış arada kaliosan böyle apisip kalio insan far görmüş tavşan gibi :) sonra eve gittiginde gece keşke şunu deseydim diye dön dur uyuyama... Sebebi aslinda hem psikolojik hem fizyolojik. Fizyolojik çünkü amigdala, algiladigi tehditi, düşünme merkezi kortekse ugramadan hormon kontrol paneli gibi bisey olan hipotalamusa gönderiyor. Yani bilinçli düşünemeden otonom sinir sistemi aktive oluyor. O da adrenalin kortizol salgilayip kalbi hizlandiriyor tabi. Limbik sistemin eline kalmış oluyoruz. O da anca salak sulak refleksler yaratabilir. Yani bu laf sokanlara güzelce cevap veremeyen insanlarin beyni, alttan almayı, susmayı ya da gülüp geçmeyi güvende kalma stratejisi olarak öğrenmiş vakti zamaninda. Cocukken agzini actiginda kendini savundugunda bi tane patlatildiysa susturulduysan veya tepki gosterdiginde cezalandırıldiysan yalniz birakildiysan bu gruptan olman gayet olagan konusahibi. Ben gibi haddinden fazla sinirleniosan da maskelenmis duygularin var demektir. Sana cagristirdigi ortbas ettigin ofke utanc kirginlik degersizlik gibi duygulari saklayip daha güçlü görünmek icin sinirleniyorsundur. Bi laf vardi. Öfke, kalbimizin kırıldığı yere dikilmiş bekçidir diye o hesap.7-Ayrıca çoğu insan anında tepki veremez, adrenalin salgılar kalakalır.En yakın zamanda İlk planlama yaşanacak durumda kendiniz dahil olmayın.
Pişman ve zekiyiz.sonra eve gittiginde gece keşke şunu deseydim diye dön dur uyuyama...
Anlamadiginiz konularda yorum yapmayın lütfen iyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?