Laf sokan insanlara tepkiniz ne oluyor

Umursamayın. İnsanlar illaki konuşacak dalga geçmeye çalışacak abuk subuk şeyler buluyorlar. Aynı şeyi bende yaşadım 7 yıllık evliyim ve mıç mıç bi ilişkimiz var herkes de sıkılmıyor musunuz dip dibe içimiz bayıldı kusucam gibi aptal saptal takılıyo bize bana anormal gelmiyo hayatta sevgiyi göstermek kadar güzel bişey yok bende onlarla dalga geçiyorum sizin gibi değiliz biz birbirimize aşığız diyorum öyle kalıyorlar

Aşkla ne alaka acaba?
Bana biraz buldumcukluk geliyor mesela.
Biraz da yaşı ufaklar yapıyor bunu. Ergenlik yani dili alışıyor herhalde sonrasında da
Elbette hitap ederken zaten herkes aşkım canım diyor da, bazıları böyle şov şov yapıyor. İşte kocammm demeler falan cidden insan bi evli de bunlar Allahın buldumcuğu diyor içinden

Ben kendi adıma konuştum ergen de değilim. Herkesin evliliği ilişkisi farklıdır. 7 senelik evliyim 3 yıl da nişanlı kaldım hala telefonu seni seviyorum demeden kapatmayız ve buna alıştık herkesin içinde de seni seviyorum diyoruz anormal bakan da var tabi

Alan razı veren razı hesabı o karısını affetmiş olay bitmiş. Sürekli bunu belirtmeniz garip. Bir de ortamda bayıyorsunuz demek ki sürekli aşkım, kocam diye takılıyorsanız. Bir de bunu söyelemek var söylemek var. Kimisi göze sokar gibi söyler kimisi normal konuşma arasında basitçe söyler göze batmaz. Son olarak da laf sokan insanları duymazdan gelmek en iyi cevaptır. Laf neden sokulur karşıyı rahatsız etmek için. Amaçlarına ulaşamayınca asıl onlar sinir olur

Bence burada laf sokma yok yalnız. Laf sokuyor olsa yüzüne duyura duyura söyler. Konuyu açan kişinin tarzı ile kendi aralarında dalga geçme gibi geldi bana daha çok. Birlikte dalga geçip gülüyorlarmış. O yüzden görmezden gelse de etkili olacağını sanmıyorum

Kocansu ne diyor? :) o fark etmemiş mi seni ezmeye çalıştığını. En azindan arkalarından konuştuğunuzda bir sey demedi mi? Eşin seviyor diye sen de görüşmek zorunda degilsin ayrica. Cok bayiliosa kendi görüşsün insanlari kucumsemekten baska espri uretemeyen hödükle. Ayrica onun aracindasiniz ne kadar tuhaf bulsa da adap geregi sizi küçük dusurmemeli normalde çünkü inip gidecek pozisyonda degilsiniz. Her laf sokana onu özel hayatindan belalti vuramayacagimiza göre? Özelini bilmedigin birine nasil karşılık verirdin onu düşün ve bi dahakine öyle ver. Bir seyleri biliyor olmaniz size eleştirme hakki da vermez maalesef. Adam alageyigin dik alasi olabilir ama mevzu sizin kocam da kocam demenizle dalga geçilmesi sapla samanı bir ayırın once.

Beni geren insanlarla gorusmem
Esim anlasiyorsa erkek erkege gorussunler balik tutsunlar ben dahil olmam
Ayrica aşkim hayatim yeri gelince(nadiren) kocacim falan anlarim da dimi kocaaam demek de itici beh kocam cay ic kocam hadi gidelim kocam gelseneeeeğğ

Aralarındaki ilişki onları ilgilendirir ama kiminle görüşüp görüşmeyeceğinize de siz karar verirsiniz
sen sana yapılana bak verebiliyorsan cevabını ver
içiniz almıyorsa onlarla niye geziyorsunuz
Siz de onları aşağılıyorsunuz dile dökmeseniz bile
rahatsızlık duyduğunuz ortamlara çok fazla dahil olmayın.
Laf sokmakla, cevap vermekle olacak iş değil bunlar. Anne baba olmuş insanlarsınız, en güzel cevap mesafe koymaktır.
siz de tepki verebilirdiniz.
Eşin seviyor diye sen de görüşmek zorunda degilsin
Esim anlasiyorsa erkek erkege gorussunler
1- Karşılık olarak laf sokmak pasif agresif davranıştır saygısızlığın çözümü asla değildir. Sınır çizme, özür kabulu, çaba, değişim aşamaları daha etkin bir yöntem.

2- Buluşmalara gitmezsiniz karşı taraf sorduğunda alındığınız kelime/davranışı söylersiniz.

3- Karşı taraf açıklama yapacak/özür dileyecek kadar değer veriyorsa; bir daha dürüst olmazsan yüzüme söylemezsen iletişimi keserim dersin kabul edersin.

4- Değer vermediğiniz yaşam tarzını beğenmediğiniz insanlarla kendi adınıza görüşmeme hakkınız var eşinizi bilmem ne yapar.

5- Yaptığınız davranışa gelirsek. Çevredeki en dengeli 3 insanın yapmadığı şeyi ben yapmamaya çalışırım. "Kocacım" kelimesini üst üste asla bir ortamda duymamışımdır.

6-Aşırı saygısızlıkta eşinizinde mesafe koyması gerekir fakat bu durum o kadar aşırı değil. Haklılık payları var ama dürüst olmamaları sorun yüzüne söylemeliler.

7-Ayrıca çoğu insan anında tepki veremez, adrenalin salgılar kalakalır.En yakın zamanda İlk planlama yaşanacak durumda kendiniz dahil olmayın.

Son düzenleme:
Bu tiplere herbokolog denıyor. Çok fazla aynı ortama gırmeyın. Şu kocam kelımesı bana da iğrenç gelıyo ama adam da herşeye karısmasın onu alakadar eden bır durum yok.

1. Sirf araba var diye sevmediginiz birilerine eklenti olmayin. Yoksa arabaniz oturun evde ya da kiralayin kafa rahat olur.
2. Biz de ev icinde birbirimize bir sürü farkli sekilde hitap ederiz hatta bazilari asiri mic mictir ama soylemesi cok tatli geliyor.
Lakin bunlari tutup insan icinde soylemiyorum, soylemiyoruz. Ismiyle de hitap etmem ama genelde toplum icinde hayatim diyip gecerim sadece. Baska insanlar varken normal konuşma akişinda askoluşum askiom kocam beyim karim yerim şeklinde muhabbetler cok sacma sapan geliyor bana da muhtemelen taklidinizi yapmislardir o uzatarak soylediklerinde filan.

Nereden biliyorsunuz aldattığını kadının çok duydum bunu ya vardı benim çevremde de kadın hakkında aldattı aldattı niyeyse inanmıyorum ve bu kul hakkı dedikodu ben karakterli biriyim sevmediğim insanla görüşm3m tavsiye ederim ve evet itici yani değil mi kocam o ne yani sürekli böyle konuşuyorsan tek dalga geçen onlar değildir.

Ben bu kadar da dip dibe olmadım yani bence çok normal karı koca arasında normal konuşurken canım aşkım felan diyordum ztn bişey isterken alırken yada bi köşede tek başımıza konuşurken vs. Ama demekki aşırı kiskanılmışız bunu anladım
Birdaha onlarla aynı ortama girmemeye çalışıcagim
Birde sadece bu değil onun dışında da bı kaç saygısızlıgi oldu

7-Ayrıca çoğu insan anında tepki veremez, adrenalin salgılar kalakalır.En yakın zamanda İlk planlama yaşanacak durumda kendiniz dahil olmayın.
Adrenalin tepkisizlik yaratmio aksine vücudu hareket etmeye zorluyor. Bu incindigin anlarda lafi gedigine koyamama konusu benim de kafami cok kurcalamistir hep. Sakin kalip guzelce savusturmak buyuk erdem gelir bana. Ben sinirlendigimde ya duman ediyorum ortami ya da onu yasamamak icin cekip gidiyorum. Evrimsel bi durum bu aslinda. Kavga edebiliosan et yoksa sıvış arada kaliosan böyle apisip kalio insan far görmüş tavşan gibi :) sonra eve gittiginde gece keşke şunu deseydim diye dön dur uyuyama... Sebebi aslinda hem psikolojik hem fizyolojik. Fizyolojik çünkü amigdala, algiladigi tehditi, düşünme merkezi kortekse ugramadan hormon kontrol paneli gibi bisey olan hipotalamusa gönderiyor. Yani bilinçli düşünemeden otonom sinir sistemi aktive oluyor. O da adrenalin kortizol salgilayip kalbi hizlandiriyor tabi. Limbik sistemin eline kalmış oluyoruz. O da anca salak sulak refleksler yaratabilir. Yani bu laf sokanlara güzelce cevap veremeyen insanlarin beyni, alttan almayı, susmayı ya da gülüp geçmeyi güvende kalma stratejisi olarak öğrenmiş vakti zamaninda. Cocukken agzini actiginda kendini savundugunda bi tane patlatildiysa susturulduysan veya tepki gosterdiginde cezalandırıldiysan yalniz birakildiysan bu gruptan olman gayet olagan konusahibi. Ben gibi haddinden fazla sinirleniosan da maskelenmis duygularin var demektir. Sana cagristirdigi ortbas ettigin ofke utanc kirginlik degersizlik gibi duygulari saklayip daha güçlü görünmek icin sinirleniyorsundur. Bi laf vardi. Öfke, kalbimizin kırıldığı yere dikilmiş bekçidir diye o hesap.

ben olsam bidaha görüşmezdim eğer anlattığınız gibi laf sokarak ve bizim ilişkimize göndermeli konuşuyorsa, zorunlu olarak aynı ortamda bulunmuşsak da yakın davranmazdım soğuk atardım. böyle insanlara cevap versen de yine bi şekilde seni sinir etmeyi biliyorlar

karısı aldattı diye defalarca belirtmeye ne gerek var anlamadım. emin de değilim diyorsunuz üstelik. kadın aldatmış, adam çok seviyormuş affetmiş. eeeee size ne bundan? bunun sizinle dalga geçmeleriyle ne ilgisi var?

of şu an kelimelerle ifade etmekte güçlük çekiyorum ama çok iyi bildim sizin gibi insanları.

aşk sözcüklerine okeyim, olabilir ne güzel seviyorlar birbirlerini derim ama yok tanımadan itici geldiniz bana.

bizden de dayı oğlu için “sen bu aşk dolu çiftle dalga geçeceğine, .rospu karına bak” dememizi beklediniz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…