Benim sizi alintiladigim yorumda size yazdigim cevap sadece “Yahu kadin demis ki annem calisiyordu gelin de o gun izinliydi neden bi kap yemek yapmamiş dedi bu kadar allah askina konuyu nerelere cektiniz” idi. Geri kalani diger yorumcularaydi bunu yorumumda belirttim.
Diger yorumlarinizi dikkatle okumadim ne yazdiginizi bilmiyorum.
Kayinvalide devamli calismiyor olsa bile o gun temizlige gitmiş biraz vicdani olan insan o gun icin bi kap yemek birakmaz mi eve? Ben zorunlulugu var demiyorum. Vicdandan bahsediyorum. Ben o gun izinliyim, kayinvalidem temizlige gidiyor ben o gun gezmeye bile gitcek olsam sabahtan bi makarna yapar bi karpuz keser dolaba koyarim. Kac yasinda kadin fiziksel gucle calismis butun gun.
Kaldi ki konu sahibi soyluyor evde butun isleri kayinvalide yapiyormuş. Bakin ben demiyorum ki butun isleri gelin yapmali kayinvalide oturmali. Ama ayni evde yaşaniyorsa birinden birisi eline telefonu alip odaya gecemez. Hangisi calisiyor olursa olsun. Gelin ( boyle bahsetmek istemiyorum ama hangi hitabi kullanacagimi bilemedigimden), eger kocasiyla yalniz yasiyo olsaydi yemek yapmayacak miydi temizlik yapmayacak miydi? Kimse kimsenin hizmetcisi degil bu saygisizliktir.
Konu sahibi de telefonda sitem etmekte hakli. Kadin zaten bi sey dememis ki yahu bu kadar tepki gosterecek ne demis.
Evde surekli yuk annemin ustunde, hadi gelin calisiyor diye ses etmedik. Annem temizlige gidiyor ve eve gelip ustune bi de ev halkina yemek yapiyor ben buna sitem ederim arkadas. Kimse etmem demesin hepimiz ederiz. Neden bi kap yemek birakmamis deriz yani kimse yalan konusmasin
Pardon siz kim oluyorsunuzda gelip burada hosunuza gitmeyen yorumlarin sahiplerini yalan yazmakla itham ediyorsunuz.
Sizin dusunceniz size, bizim dusuncemiz bize.
Bilir kisi edasiyla parmak sallar tarzda salladiklarinizi kendinize saklayiniz. Cok soylemek istiyorsaniz icinizde patlattiklatinizi direk konu sahibine yaziniz.
Bir aksam yapilmayan yemegin derdinde degil kimse burada. Keske idrak edebilmis olsaydiniz.
Calisan bir kadinin gerektiginde yemek yaptigini, gerektiginde temizlik yaptigini, ustune bir cok aktivite ile cocuk yetistirmeye calistigini hepimiz biliyoruz da yasiyoruz da.
Sorun burada konuda gecen kv ile konu sahibinin kokusmus zihniyetinde.
1000 defa yazdik, sizin dusuk alginiz icin 1001. Defa yazmayalim isterseniz.
Neymis kv delerimizle sorunumuz varmis, neymis gorumceymisiz. Uzmek istemezdim ama ne gorumceyim nede kv ile sorunum var.
Sizin normal olarak kabul ettiginiz geleneksellige
Zaten yemegide kadin yapar, calissada kadin yapar, calismasa da kadin yapmali, yapsaydi ne olurdu, tabi ki yapacakti dusuncenize katilmiyoruz, itiraz ediyoruz keske sizde edebilseniz.
Sizde bu taraftan bakinca
Kendi kabullenislerinizin, boyun egislerinizin hincini biz kabul etmeyenlerden cikarmaya calisan, nefret kusan bir haliniz var. Oyle gorunuyorsunuz.
Turkiye de %90 calisan calismayan, gelin olan olmayan kadinlar ustleniyorlarsa bir takim seyleri sizin gibilerin canak tutusu yuzunden.
Yapsaydi ne olurdu diyeceginize
Keske annende yapmasaydi o kadar yorgunlugun uzerine diyebilecek kadar guclu hissedebilseydiniz.