• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lafları Çok Koydu..

slm kızlar

inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler

1.si anneniz sürekli çalışmıyormuş iş çıkmış gitmiş. Anneniz zaten durumdan rahatsız olsa oğluna söylerdi siz söyleyince sanane der illaki anneniz söylese abıniz sanane diyemezdi karışmayın kimsenin işine
2.si gelini süs diye almadık demek son derece yanlış süs diye almadıysanız hizmetci diye mi aldınız
3.sü kadın yıllık izinde evde oturup yemek yapmaya almadı dışarda yiyip gelecek oğluyla oturup yerler işte yada kardeşiniz varmış o hazırlasaydı yani. Kadın kadının düşmanıdır her zaman bunu söylerim abiniz karısına niye laf söyletsin ki bildiğin dolduruşa getiriyorsunuz annenizi

Evet o evde oturan herkes işlere yardım etmeli bu konuda haklısınız ve konu anne/babaysa bal gibi de karışılır bana göre, abi abla her kimse istediği kadar bağırıp çağırabilir ama kullandığınız kelimeler gerçekten hiç hoş değil, fazla cinsiyetçi yaklaşımlarınız var bu yüzden insanların kafasında acabalar oluşuyor. Ayrıca anneniz belki büyütüyordur o da olabilir ama eğer böyle değilse bu iletişimi bir dedikodu ya da doldurma olarak da görmüyorum, normal bir konuşma.
Bir de söylemeden geçemicem şu "gelin" kelimesi o kadar negatif kullanılıyor ki çok itici gelmeye başladı artık gerçekten, ileride evlenirken yasaklıcam herkese :KK53:

Son düzenleme:
Dimi ama noop
Genc nesil bile bunu yaparsa nasil degisecek bu ulkede kadina bakis
Hayır bir de her işi kadınlar yapıyor halâ , gelin kaynana ya da evin kızı.Dışarda çalışsalar da kadınlar yapıyor yemeği.Asıl süs erkekler bence bu sistemde."Gelin" alınıyor erkeğe , anne yemek yapıyor , gelin çalışıyor.Merkezde hep erkek var.Kadınlar da birbirini yesin böyle.

ben hizmetçilik yapsın demiyorum zaten farkındaysan biraz anneme yardımcı olabilir diyorum neden anlamak istemiyorsunuz kadına yazık değilmi gelini yapmayınca mecbur her işe koşturuyor bacakları ağrıyor kalbinden rahatsız biraz insaf ya ne bu yorumlar
Annenize üzüldüm ancak burdaki tek suçlu asalak yaşayan abiniz.Evlenmiş halâ annesinden medet umuyor.

Ohh ne ala hem maddi durumları kötü diye annenizin başına ekşisinler hem hanımefendi çalışıyor diye sırf anneniz evde diye bütün işi anneniz yapsın ve burada da gelip anneniz evde yapsın bir zahmet , gelin çalışıyor denilsin.
Ne ala yaşam.
Kocası çalışıp karısı çalışmayınca da akşama kadar kadın evde yap tabi bütün işi, kocan yardım etmesin diyor mu böyle düşünenler? Ev işi iş değil zaten!
Asıl böyle düşünerek kadın kadını küçümsemiş oluyor.
Annenizin yerinde olsam ayırırım evlerini ne halleri varsa görsünler. Ayıp .

Konu sahibi haksız görünüyor ama yeni nesil gelinler hep böyle.Çalışmayanlar daha fena üstelik.Hem çalışmıyor hem evde iş yapmıyor hem de her şeyin en iyisini en güzelini hak ettiğini düşünüyor.Tam bir asalak insan modeli.Yemek yapmak çok zor bir şey gibi yansıtmışlar nedense.Burda gelin çok ya herkes görümceye saldırmış.

Ohh ne ala hem maddi durumları kötü diye annenizin başına ekşisinler hem hanımefendi çalışıyor diye sırf anneniz evde diye bütün işi anneniz yapsın ve burada da gelip anneniz evde yapsın bir zahmet , gelin çalışıyor denilsin.
Ne ala yaşam.
Kocası çalışıp karısı çalışmayınca da akşama kadar kadın evde yap tabi bütün işi, kocan yardım etmesin diyor mu böyle düşünenler? Ev işi iş değil zaten!
Asıl böyle düşünerek kadın kadını küçümsemiş oluyor.
Annenizin yerinde olsam ayırırım evlerini ne halleri varsa görsünler. Ayıp .

Yalnız konuyu yanlıs okudunuz sanırım durumu kötü olan kaynana ve kayınpedermis ayrıca onlarda geline ev açılmazmış kızı direkt evlenirken yanlarına almışlar oğlan çalıştığını babasına verirse bu gençlerin ihtiyacı giyimi alışverişi olmayacak mi gidip kayinpederde orkid sutyen yada don parası mi isteyecek? Konu sahibi gelini yerden yere vuruyor yapmıyor etmiyor süs diye mi aldık bir kadın için abim bana bağırdı diyor da kendi de kayinpederinden aynı koşullardan şikayetçi eve torunlara bakmıyormuş tüm gün gezip geliyormuş diye aglaniyor çare arıyor aynı koşullarda gelinle o zaman niye aglaniyor madem o kadar kötü değil aile ile yaşamak yardımcı olmamak o zaman gelini yerden yere vurmayacak hanımefendi.kendi diyor ki yaptığım halde yapmadı deniliyor benim için belki gelin hanim icinde geçerli olamazmi?

Bence sizin yaklaşımınız çok çirkin. Gelin diyerek ne ima ediyorsunuz? Abiniz hizmetçi diye evlenmemiş ama umarım siz, sizi hizmetçi gören biriyle evlenirsiniz. Normalde kadın çalışıyorsa yoruluyordur ve iş yapmak istemiyordur evde. Yorumda okudum sofra bile kurmuyor demişsiniz ama abiniz sofra kurmaya yardım ediyor mu? Küçük kardeşiniz ne yapıyor evde? Kaç yaşında bu kardeş? Benim 6 yaşındaki yeğenim bile sofra kurmama yardım edebiliyor. Yeter ki istesin. Anneniz istemiyorsa o gün yemek yapmayabilirdi. Bir şeyler atıştırırdı diğerleri de kendilerini düşünürlerdi. Sizin dışarıdan müdehale etmeniz yersiz. Abiniz tepki vermekle iyi yapmış. Ortalık karıştırıyorsunuz resmen. O kadın için beni dışladı diye bakıyorsunuz ama bu kişi abinizin karısı. Sizden de anneden de daha yakın artık. Bunu bilin. İnsan yaşamadan anlamazmış. Kocanız sizi itip elin kızı deyince ne düşündüğünüzü anlarsınız belki.

Hayır bir de her işi kadınlar yapıyor halâ , gelin kaynana ya da evin kızı.Dışarda çalışsalar da kadınlar yapıyor yemeği.Asıl süs erkekler bence bu sistemde."Gelin" alınıyor erkeğe , anne yemek yapıyor , gelin çalışıyor.Merkezde hep erkek var.Kadınlar da birbirini yesin böyle.
Elbet degisecek bu duzen ama is kadinlarda bitiyor , kadinlar cocuklarini duzgun yetistirmedikten sonra cok zor bu toplumda degisim olmasi

Konu sahibi haksız görünüyor ama yeni nesil gelinler hep böyle.Çalışmayanlar daha fena üstelik.Hem çalışmıyor hem evde iş yapmıyor hem de her şeyin en iyisini en güzelini hak ettiğini düşünüyor.Tam bir asalak insan modeli.Yemek yapmak çok zor bir şey gibi yansıtmışlar nedense.Burda gelin çok ya herkes görümceye saldırmış.

Biz yemeğe değil tavır ve düşüncelerine kizdik konu sahibinin.Hem gelinim hem gorumceyim hem kaynana kayinpederimle kaynimla 1 sene beraber yaşadım hem çalışıyorum hem 2 cocugumada evimede işten gelince gül gb bakıyorum .madem öyle o zaman konu sahibi suanda gelinleriyle aynı koşulda yaşıyor kayinpederiyle yaşıyor ama aglaniyor ve care arıyor yapsamda yapmadı deniliyor benim için diyor belki o kızda yapıyor ama yapmadı deniliyor nede olsa aynı şeyler başına geliyor niye ağlıyor o zaman o da gelin onu süs diye mi almışlar aglamayacak o zaman. Gelin icin bizde geline ev açılmaz süs mü aldık yapacak tabiki abim bi kadın için bana bağırdı diyor o sıradan bir kadın değil bundan sonraki hayat arkadaşı hatırlatayım bu arada.

slm kızlar

inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Abin yapsaymış evdeymiş madem. çalışıyoda olsa genç. annende hata yapmamalıydı otursun oğlu yapsın karısına kıyamıyosa

Kesinlikle yeni nesil özellikle çalışmayan kadinlar çok daha tembel
Organik yemeklerden konuşuyorduk
Bütün çalışan kadınlar yok salcayi şöyle yaparız yoğurdu şöyle mayalariz diye anlatıyor çalışmayan kadin aman ona kolumumu yoracagim onunla kim uğraşacak diyor hepsine
Para harcamaya gelince her şeyin en iyisini biliyorlar ama

Yalnız konuyu yanlıs okudunuz sanırım durumu kötü olan kaynana ve kayınpedermis ayrıca onlarda geline ev açılmazmış kızı direkt evlenirken yanlarına almışlar oğlan çalıştığını babasına verirse bu gençlerin ihtiyacı giyimi alışverişi olmayacak mi gidip kayinpederde orkid sutyen yada don parası mi isteyecek? Konu sahibi gelini yerden yere vuruyor yapmıyor etmiyor süs diye mi aldık bir kadın için abim bana bağırdı diyor da kendi de kayinpederinden aynı koşullardan şikayetçi eve torunlara bakmıyormuş tüm gün gezip geliyormuş diye aglaniyor çare arıyor aynı koşullarda gelinle o zaman niye aglaniyor madem o kadar kötü değil aile ile yaşamak yardımcı olmamak o zaman gelini yerden yere vurmayacak hanımefendi.kendi diyor ki yaptığım halde yapmadı deniliyor benim için belki gelin hanim icinde geçerli olamazmi?
Nerde yazıyor bunlar. İlk mesaj da görmedim ben öyle bir şey.
Velev ki öyle bir durum var evlenmeselerdi anne babaya güvenip.

Kesinlikle yeni nesil özellikle çalışmayan kadinlar çok daha tembel
Organik yemeklerden konuşuyorduk
Bütün çalışan kadınlar yok salcayi şöyle yaparız yoğurdu şöyle mayalariz diye anlatıyor çalışmayan kadin aman ona kolumumu yoracagim onunla kim uğraşacak diyor hepsine
Para harcamaya gelince her şeyin en iyisini biliyorlar ama
Çalışan çalışmayan kadınlar diye genellemesek. Çalışmıyorum her şeyimi de kendim yapıyorum 'yeni tabirle organik yani'

Konu gelim olunca nekadar iki yüzlü
davranıyorsunuz
Kaynana aynısı ı yapsa hepiniz aslan kesilirsiniz
O evde sadece kaynana yaşamıyor herkes yaşıyor kadın kendi evini neden terketsin nekadar ayıp terbiyesizce gelinin yaptığı biz misafirlikte bile yardım ediyoruz
Kaaynanada suçlu çünkü göndersin baksınlar Başlarının çaresine kimsenin hizmetçi ligini yapmasın
Ayrıca bir evde.yemek yapılıyorsa tek yapılmaz sanki herkes kendine göre yapıyor burda öyle yorum yazmışlar
Göndersin gitsinler annende sana şikayet edeceğine göndersin
Aynen tam iki yüzlülük. Ki bende bir gelinim.

Nerde yazıyor bunlar. İlk mesaj da görmedim ben öyle bir şey.
Velev ki öyle bir durum var evlenmeselerdi anne babaya güvenip.
Ileriki yorumlarda yazıyor canım baba tek maaşla gecinemedigi için geline ev acmamışlar gelin kaynana kayınpederi bide küçük kayinla beraber yaşıyormuş iki gencte çalışıyormuş yoksa anne babaya güvenen yok ikisini nde eli ekmek tutuyor anlayacagin.o gün yemek yapılmasa ne olur iki yumurta kırılır bir menemen yapılır gene gönüller bir olur ama konu sahibi ileriki yorumlarda gelini süs diye mi aldık yapacak tabiki bi kadın için abim bana bağırdı dedi kendi de kayinpederiyle yaşayıp çare arıyor ağlıyor? Peki sana bir sorayım izin verirsen eşinin ailesi senin için gelinde gelin dese süsmüsün o evde dese senin için bi kadın dese sen hala onlarla aynı evde yasarmısın karı koca çalışıyorsun bide ?

Hala maddi durumları yok diye o evde kalıyorlar diyorlar yahu :olamaz: kv kp in durumu yok o yüzden o evde kalıyorlar 2 kişi çalışıp geçindiremez mi evi az mantıklı olun :işsiz:
Bir tek kp çalışıyor kirada oturuyorlar sizce kim evi gecindiremiyor diye birlikte yaşıyorlar bu kadar zor olmamalı bunu anlamak :işsiz:

Ileriki yorumlarda yazıyor canım baba tek maaşla gecinemedigi için geline ev acmamışlar gelin kaynana kayınpederi bide küçük kayinla beraber yaşıyormuş iki gencte çalışıyormuş yoksa anne babaya güvenen yok ikisini nde eli ekmek tutuyor anlayacagin.o gün yemek yapılmasa ne olur iki yumurta kırılır bir menemen yapılır gene gönüller bir olur ama konu sahibi ileriki yorumlarda gelini süs diye mi aldık yapacak tabiki bi kadın için abim bana bağırdı dedi kendi de kayinpederiyle yaşayıp çare arıyor ağlıyor? Peki sana bir sorayım izin verirsen eşinin ailesi senin için gelinde gelin dese süsmüsün o evde dese senin için bi kadın dese sen hala onlarla aynı evde yasarmısın karı koca çalışıyorsun bide ?
İki tarafı da dinlemeden karar vermem bu konularda. Onların yerinde olsam zaten aynı evde yaşamam ben.
Üslup hoş değil o ayrı bir konu ama bir evde birlikte yaşanıyorsa herkes bir işin ucundan tutmalı.
Konu sahibinin tepkisi sadece o gün için değildir , bir birikmişlik vardır mutlaka.

Back
X