Laftan anlamayan veliler:(

Sizi anlıyorum ama bu tarz insanlar her yerde var, bende mesela sürekli mesai saatleri dışında aranıyorum, haftasonu geceyarılarında arayanlar bilmem ne, kurumsal hattı açık tutmamız isteniyor kapatamıyorum, bende arayanları engelliyorum artık. Pişkin pişkin aradım açmadınız diyorlar bir de pazar günü yahu...Sanki sizin tüm hayatınız işinizmiş gibi davrananlar.

Yıllık izne çıkacağımı duyan bir müşteri bizim işi halledip öyle çıkın demişti, ki izin işi bizde çok sıkıntıdır, yılda zaten 10 gün zor alabiliyorum belli zamanlarda. Ki işini de başkası yapacak ortada kalmayacak ben yokum diye.

Aman anlatmakla bitmez insanlar bencil, gerekirse sert olacaksınız ama kimisi de hemen Bimermiş Cimermiş şikayet döşüyor bir de onunla uğraştığınız için canınız sıkılıyor..

Velhasıl zor iş.

cahillik öylemi ben size herhangi agresif bir konuşma yapmadıgım halde abuk sabuk konuşan sizsiniz siz nasıl öğretmensiniz sabırlı olup çocuk eğitceksiniz bide yazık!

Çocuk önce ailede eğitilir.ilk eğitimi de anne karnında verilir.ben de zor bi okulda öğretmenim ve şöyle yorumlar görünce tahammül edemiyorum.
Demekki insan dayağı hak ediyor.oyle mı?demekki okulda üstüme yürüyen benle dalga geçen arkadaşımı tehdit eden öğrenciler bu zihniyetle yetiştiyor.

Öğretmen değilim ama tavsiyem gerekirse sert olun ama mesafenizi koruyun.
Ben günümüz öğretmenlerine gerçekten üzülüyorum bir öğrenci olarak,cidden işleri zor,özellikle küçük yaş çocuklar için.Sürekli velilerle iç içe,sürekli bir sorgu altında,veliler her şeyi sormayı hak görüyorlar kendilerinde,öğrenciler deseniz saygı duymuyor doğru dürüst.Biz ne zaman böyle bir toplum olduk anlamıyorum.

tabi canım bu tipler evde de aynı konuşuyordur. öğretmen mi o kim. bişey yapsın döverim onu. kimse onun prensesini eğitmeye kalkmasın. ama işin garip tarafı evde eğitmeye de karşı. madem öğretmeni beğenmiyor alsın çocuğu okuldan. premsesine niye evde bakmıyosa :/

Terbiye de,güzel ahlakta,doğru davranışlarda ilk olarak ailede verilir okulda pekiştirilir,bizim elimizde sihirli bir değnek yok maalesef,tabiki çocuklarimizin kişiliğine, karakterine bizlerde güzellikler katıyoruz ama aile kadar değil.

İdare kural koyucu olmalı, bu konuda diğer velilerden destek alınmalı. Çocukların dikkati dağılıyor girizgahıyla kuralcı veliler ayaklandırılırsa idare mecbur kural koyar

Öğretmen değil idare bu kuralı koymalı ve tüm çalışanlar ortak hareket etmeli..
Bir öğretmen izin verir diğeri vermez derken uzar gider..
Ben özel okulda çalışıyorum danışmayı aşamıyor veli.. katlara çıkması için kacak girmeye çalışması lazim diyelim başardı yakalanır illaki bir öğretmene ve danışmaya kadar eşlik ederiz..
Sonuçta veli gelip bir başkasının çocuğunu dövebilir de.. çocukların güvenliği için sıkı tutuyoruz bu durumu.. nöbetçi olduğumda da her veliyi tanımıyorum sonuçta.. Ama danışma tanıyor..
Arama olayını benim velilerim pek abartmıyor şanslıyım.. whatsapp grubu kurmak da yok okulumuzda.. Ama uyarı yine de sene başından yapılıyor öğretmenlerimizin de özel hayatı aileleri var lütfen hassas olalım diye.. kısacası iş idarede bitiyor..

Keske bizim ulkemize de 'homeschooling' opsiyonu gelse de bu ogretmen begenmeyenler cocuklarini alip evde kendileri egitseler. Ogretmenler de diger veliler de rahat eder. Tabii en fazla 1 aya cocugu yana yakila okula vereceklerini gorur gibiyim, kendileri bir cocuk egitemezler ama 30 cocukla ugrasan ogretmenlerden insan ustu caba beklerler.

Bakış açınız öğretmenleri anlamadığınızı açıkça ortaya koyuyor.
Ben sadece öğrencimi bilirim gerisi beni ilgilendirmez düşüncesinde değil hiçbir öğretmen,ilgili veli istiyoruz ama ilgiden kasıt da şu;çocuğunun dersleri ile ilgilensin,çocugunun ödevleri ile ilgilensin,öğretmenin duyurularını takip etsin,öğretmenle saygı çevresinde iletişim halinde olsun.. (Bana sadece ismimle hitap eden,canım,tatlım,güzelim diyen velilerim oldu)
Gelip öğretmene yapacağı işi ögretmesin; bu bir

Sadece kendi çocuğu ile ilgilenilsin gibi bir mantıkta olmasın; bu iki

Çocuğunun olumsuz davranışlarını öğretmene bağlamak ve onunla çatışmak yerine öğretmenle işbirliğine girsin; bu üç

Öğretmen birşey diyor ve yapıyorsa bir bildiği vardır desin ya da aklına birşey takıldığında şikayet etmek yerine öğretmene sorsun; bu dört

Çocuğunun kişisel ihtiyaçlarının karşılanmasını öğretmenden beklemesin,öğretmen bunu yapıyorsa inisiyatif kullandığı için yapıyordur görevi olduğu için değil,bununla iyi öğretmen kötü öğretmen etiketi yapıştırmasınlar; bu beş

Hiçbir öğretmen velinin görüşlerini hiçe saymaz ukalalık ve hadsizlik içermediği sürece; bu altı..

Siz de öğretmene işini öğretme potansiyeline sahip olan velilerdensiniz anladığım kadarıyla; bu yedi..

Bir anektod paylaşmak istiyorum:
Daha okulun ilk günü karşıma geçip seni gözüm tuttu diyen velim vardı..Bu veliye duvar örmem gerekirken tebessüm ettim geçtim ve sonucunda ne oldu biliyor musunuz? Çocuğumun her istediğini yapacaksın boşuna mı para alıyorsun dedi aynı veli..

Ve bir de tatillerin çok olduğundan söz etmişsiniz tatillerin çok olması her velinin hadsizliğini ve cahilligini tolere etmemiz anlamına mı geliyor anlayamadım.

Benim kızım 2 yaşında, kreşe başladığında inşallah öğretmeni sıkboğaz eden velilerden olmayız diyorum. Öğretmenlerin de işi zor, kendi etrafımdan da biliyorum, her şeyde öğretmeni darlıyorlar. Aynı zamanda inşallah iyi bir öğretmene denk geliriz

Çocugu hasta olur öğretmenın ustune atar neymıs havlu koymuyormus ,bır baska çocuk özel eğitim alması gerekıyor velı parmak sallayıp tehdıt edıp sınıf kapısında avazı cıktıgı kadar bagır ,küfür eder öğretmen hep sususar ıdare korumaz egıtımın geldıgı nokta ve battıgı nokta.

Kısır yapalım börek yapalım kısmına kahkaha attım yaa..Hepsi mi aynı olur vallahi kısır börek modundalar hep

Eğitimde dolaylı öğrenme denilen bir kavram var. Bunun hakkında bir bilginiz yoksa lütfen konuşmayınız. Öğretmenden daha iyi bilmediğiniz birşey hakkında konuşmanız absürd oluyor da o bakımdan söylüyorum.

ahahah okuldaki tek ögretmenler siz degilsiniz velilerimizin pardon ogretmenlerimizin dediklerini dinlememek ...ödevleri azaltalım diyorsa yapacaksiniz 7 24 watsappta iletisimde kalacaksiniz ne istenirse o ögretilecek siz onlardan daha mi oyo biliyorsunuz ögretmen hanim

Kısır börek deyince..
Geçenlerde sırf aidat bahanesi için müdür bey dedi ki velilerle kaynaşmak adına okulda kahvaltılı veli toplantısı yapacakmışız kendi sınıfımızın velileri ile.. Dedim ben para istemem kimseden, kaynaşmak da istemiyorum çünkü cidden kaynayacak velilerim var sağ olsunlar..
Toplantı yapmadım ta ki benim velilerden bir kısmı müdüre çıkana kadar.. Neden toplantı yapmamışız? Dedim tamam ama yemeksiz olsun, yok yemekli olsunmuş. Neyse hadi yapalım dedim şu gün şu saat..
Toplantıya girdim elime bir tabak tutuşturdular, abartmıyorum tam 2 saat ayakta kaldım, o tabak elimde, veliler tek tek gelip çocuklarını soruyor. Tabi diğerleri oturdu sofralar kuruldu çoluk çocuk ve anneleri iyice yediler, doydular. 2 saat sonra baktım benim tabak aynen elimde, bayılacağım artık açlıktan ayakta zor duruyorum. Biri gitmeden biri geliyor. 2 saat sonunda bir sandalye çektim oturdum, etrafıma baktım yiyen dağılmış. Kimi veli benimle görüşmedi bile.. Yemek için gelmişler sadece.. Dedim Nisan'da da genel toplantımız var, hemen ay börekli çörekli yapalım hocam aynı bugün gibi diyorlar. Yahu siz yediniz, siz dedikodunun dibine vurdunuz, olan bana oldu. Dedim yok, o yemekli olmaz. Aaa olur muu, diyorlar. Yeminle çok çok zorda kalmadan ilaç içmem, o gün eve nasıl gittiğimi, ilacı nasıl dayadığımı bilmiyorum. Manyak gibiydim tüm gün..

Bakıyorum da buraya yorum yazan her öğretmen siz de dahil sinir küpüsünüz.Nerden hangi velinin kötü bir davranışını yakalasam da haddini bildirsem modundasınız cahilsin diye yüzüne haykırmanın fırsatını kovalıyorsunuz.Size göre velilerin çoğu hadsiz hep ne bu cüret modundasınız.biz halk dilinde buna sen kimsinki benimle bu şekilde konuşuyorsun cümlesini kullanıyoruz.Rabbim siz ve sizin gibi veli ve öğrencileri üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışan öğretmenlerden benim evladımı ve diğer yavrularımızı korusun.Evet Ben de bir çeşit veli gurubuna gerçekten kızıyorum kendi çocuğuna iyi davransın diye öğretmenine karşı gereksiz bir övme pohpohlama davranışına giriyorlar ve bu davranışı gören öğretmen de kendini kaf dağında sanıp başlıyor velileri her fırsatta hadsizlikle suçlamaya.Her mesleğin zorluğu vardır ve siz hadsizlikle suçlasanızda işinizin bir parçası da veli ile anlaşmanın bir yolunu bulmak.Evet tatilleriniz çok Türkiyedeki bir çok meslek grubuna göre çok daha çok yani öğrencilerinizi ve velilerinizi içinde bulundukları cahillik ve hadsizliklerinden kurtaracak vaktiniz bol.15 yıllık mühendisim her meslekten her yaştan insanla çalışıyorum ama malesef öğretmenlerimizin içinde bulundukları ego ve velilere had bildirme çabaları hiçbir meslek gurubunda yok.

bizim öğretmenimiz kesinlikle veli grubundaolmayı kabul etmiyor eğer sizde öğretmenseniz hemen çıkın gruptan veli yorumlarını görmeyin inanın çok zor

Kapida güvenlik yokmu ?

Bizim okulda kapidan bile almiyorlardi aileleri
Cocugu kapidan birakip gidiyoduk

Idareyle görüşün ve guvenlik kapidan almasin kimseyi
bizimde rehberlik öğretmenimiz sürekli diyor okul kapısının giirişinde velilerin girmesi yasak diye

Ben bu eski, tecrübeli, ilkeli sınıf öğretmenlerinin olduğu bir dönemde okudum, ilkokul hocamın üstümde davranış açısından emeği çok büyüktür. Bizim zamanımızda annelerimiz hiç okula zırt pırt gelip taciz etmezlerdi, hatta veli toplantıları ya da hastalandığım zamanlar haricinde bir defa geldiğini hatırlıyorum, onda da altıma yapmıştım Dönemimiz velileri çocukları konusunda biraz buldumcuk olabiliyorlar o konuda gözlemlediğim kadarıyla hak veriyorum size. Ancak sizin özel hayatınızda yaşadığınız gelişmelerden bu velilerin niye haberi var? Bence bu konuda siz hatalısınız. Velilerin sizin özel hayatınıza saygı göstermeleri gerektiği konusunda sizinle hemfikirim, yalnız, bu çocuklar davranış açısından en şekillenmeye müsait yaşlardalar sonuçta, sizin çocuklara karşı tavrınız da biraz yanlış bence. Hafif top attım da kıyameti kopardı da... Başkasının çocuğunu sevemeyecek, ciddi bir çocuk sevgisi ve öğretme aşkını hissedemeyen insanlar bence ilkokul öğretmeni olmamalı. Zira ben ilkokul öğretmenlerinin lise öğretmenlerinden bile yeri geldiğinde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde eski veliler olmadığı gibi eski sınıf öğretmenleri de yok maalesef... Özveri istiyor, bu özveriyi göstermeyen de bu kadar çocuklarla iç içe bir meslek seçmemeli sanki, hani branş öğretmenliği daha mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…