- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
İyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa
cahillik öylemi ben size herhangi agresif bir konuşma yapmadıgım halde abuk sabuk konuşan sizsiniz siz nasıl öğretmensiniz sabırlı olup çocuk eğitceksiniz bide yazık!
tabi canım bu tipler evde de aynı konuşuyordur. öğretmen mi o kim. bişey yapsın döverim onu. kimse onun prensesini eğitmeye kalkmasın. ama işin garip tarafı evde eğitmeye de karşı. madem öğretmeni beğenmiyor alsın çocuğu okuldan. premsesine niye evde bakmıyosa :/Çocuk önce ailede eğitilir.ilk eğitimi de anne karnında verilir.ben de zor bi okulda öğretmenim ve şöyle yorumlar görünce tahammül edemiyorum.
Demekki insan dayağı hak ediyor.oyle mı?demekki okulda üstüme yürüyen benle dalga geçen arkadaşımı tehdit eden öğrenciler bu zihniyetle yetiştiyor.
Terbiye de,güzel ahlakta,doğru davranışlarda ilk olarak ailede verilir okulda pekiştirilir,bizim elimizde sihirli bir değnek yok maalesef,tabiki çocuklarimizin kişiliğine, karakterine bizlerde güzellikler katıyoruz ama aile kadar değil.Çocuk önce ailede eğitilir.ilk eğitimi de anne karnında verilir.ben de zor bi okulda öğretmenim ve şöyle yorumlar görünce tahammül edemiyorum.
Demekki insan dayağı hak ediyor.oyle mı?demekki okulda üstüme yürüyen benle dalga geçen arkadaşımı tehdit eden öğrenciler bu zihniyetle yetiştiyor.
Yorum yapan öğretmenlere bakıyorum da resmen velilere düşman kesilmişler.Sınıf mevcutları artık maximum 30-35 kişi ve velilerin çoğu eskiye göre daha bilinçli ve hocam eti senin kemiği benim ne yaparsan kabulumuzdur zihniyeti bitti artık.
Bir öğrenci yetiştirirken tabiki velilerin desteği ve görüşleri alınmak veliler dinlenmek zorunda.Ben sadece öğrencimi bilirim velisinin fikri beni bağlamaz zihniyetli öğretmenlik 80'li yıllarda kaldı.Türkiye'de öğretmenlerimizin çalışma saatleri, tatilleri bir çok mesleğe göre çok daha rahat.Bırakın velilere daha okulun ilk günü duvar örmeye çalışmayı da bence veliler ile sık sık iletişime geçecerek öğrencinin durumunu nasıl daha fazla geliştirebilirize kafa yorun.Öğretmenler ile bu diyologları yaşamamak adına şartlarımı zorlayarak oğlumu bu sene özel okula yazdırdım ilkokul için.Oğlum seneye okula başlayacak ama daha şimdiden öğretmeni belli olduğu için öğretmeni ile tanıştık ve herzaman birlikte oğlumu yetiştireceğimizin güvenini verdi bana.
bu sene 1. sınıf velisiyim
valla velilerden nefret ettim
bu kadar her şeye karışılmaz ki
yok öğretmen şöyle yapsın, yok öğretmen böyle yapsın
bir de gerçekten ses çıkarılacak şeylere kimse gık demiyor, küçücük şeyler için bıdı bıdı bıdı bıdı
kadın ısrarla diyor ki para göndermeyin, uyarı üstüne uyarı
veli gruba mesaj azıyor "ama çocuğumun canı çok cips çekiyormuş, o yüzden hergün 50 kr gönderiyorum, küçük paket cips alıyor, ya siz de gönderin alsınlar yazık ya"
kadın ısrarla diyor ki, gelmeyin, sınıfa girmeyin, güvenlik de var, veliler güvenliği nasıl atlatırız da sınıfa gireriz peşinde
neymiş, merak ediyorlarmış çocukları, tabi ya okulda yerler çünkü çocuğu
şiir okunacak aaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
anneler günü aaaaaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
karne alınacak aaaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
böyle biiiiiiir sürü saçma sapan şey
bizim öğretmenin de hatalı olduğu şeyler var ama veliler akıl alır gibi değil yani
Iyide fatma kendini ne kadar kötü hisceder biliyormusun? Üstelik kendisi sorumlu olmadigi halde. Ebeveynik sorumsuzluğunu çocuga yüklenilmez. O çoçuk nasil ailesinszn utanir, üzülür.
Yaptiğiniz hiç bir şekilde doğru değil. Bu küçük yaşta kiyaslanmak çok kötü. Bu yaşra bile rekabetin olmasi.
Düzen istiyorsaniz veli üzerine oynamaniz lazim. Kural onlara işleyecek. Mesela geç gelenler bir sonraki saat, tenefüste girebilir olayi iyi yapiliyor.
Lütfen çocuklarkin üzerine oynamayi birak ama.
bu sene 1. sınıf velisiyim
valla velilerden nefret ettim
bu kadar her şeye karışılmaz ki
yok öğretmen şöyle yapsın, yok öğretmen böyle yapsın
bir de gerçekten ses çıkarılacak şeylere kimse gık demiyor, küçücük şeyler için bıdı bıdı bıdı bıdı
kadın ısrarla diyor ki para göndermeyin, uyarı üstüne uyarı
veli gruba mesaj azıyor "ama çocuğumun canı çok cips çekiyormuş, o yüzden hergün 50 kr gönderiyorum, küçük paket cips alıyor, ya siz de gönderin alsınlar yazık ya"
kadın ısrarla diyor ki, gelmeyin, sınıfa girmeyin, güvenlik de var, veliler güvenliği nasıl atlatırız da sınıfa gireriz peşinde
neymiş, merak ediyorlarmış çocukları, tabi ya okulda yerler çünkü çocuğu
şiir okunacak aaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
anneler günü aaaaaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
karne alınacak aaaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
böyle biiiiiiir sürü saçma sapan şey
bizim öğretmenin de hatalı olduğu şeyler var ama veliler akıl alır gibi değil yani
Bakıyorum da buraya yorum yazan her öğretmen siz de dahil sinir küpüsünüz.Nerden hangi velinin kötü bir davranışını yakalasam da haddini bildirsem modundasınız cahilsin diye yüzüne haykırmanın fırsatını kovalıyorsunuz.Size göre velilerin çoğu hadsiz hep ne bu cüret modundasınız.biz halk dilinde buna sen kimsinki benimle bu şekilde konuşuyorsun cümlesini kullanıyoruz.Rabbim siz ve sizin gibi veli ve öğrencileri üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışan öğretmenlerden benim evladımı ve diğer yavrularımızı korusun.Evet Ben de bir çeşit veli gurubuna gerçekten kızıyorum kendi çocuğuna iyi davransın diye öğretmenine karşı gereksiz bir övme pohpohlama davranışına giriyorlar ve bu davranışı gören öğretmen de kendini kaf dağında sanıp başlıyor velileri her fırsatta hadsizlikle suçlamaya.Her mesleğin zorluğu vardır ve siz hadsizlikle suçlasanızda işinizin bir parçası da veli ile anlaşmanın bir yolunu bulmak.Evet tatilleriniz çok Türkiyedeki bir çok meslek grubuna göre çok daha çok yani öğrencilerinizi ve velilerinizi içinde bulundukları cahillik ve hadsizliklerinden kurtaracak vaktiniz bol.15 yıllık mühendisim her meslekten her yaştan insanla çalışıyorum ama malesef öğretmenlerimizin içinde bulundukları ego ve velilere had bildirme çabaları hiçbir meslek gurubunda yok.Bakış açınız öğretmenleri anlamadığınızı açıkça ortaya koyuyor.
Ben sadece öğrencimi bilirim gerisi beni ilgilendirmez düşüncesinde değil hiçbir öğretmen,ilgili veli istiyoruz ama ilgiden kasıt da şu;çocuğunun dersleri ile ilgilensin,çocugunun ödevleri ile ilgilensin,öğretmenin duyurularını takip etsin,öğretmenle saygı çevresinde iletişim halinde olsun.. (Bana sadece ismimle hitap eden,canım,tatlım,güzelim diyen velilerim oldu)
Gelip öğretmene yapacağı işi ögretmesin; bu bir
Sadece kendi çocuğu ile ilgilenilsin gibi bir mantıkta olmasın; bu iki
Çocuğunun olumsuz davranışlarını öğretmene bağlamak ve onunla çatışmak yerine öğretmenle işbirliğine girsin; bu üç
Öğretmen birşey diyor ve yapıyorsa bir bildiği vardır desin ya da aklına birşey takıldığında şikayet etmek yerine öğretmene sorsun; bu dört
Çocuğunun kişisel ihtiyaçlarının karşılanmasını öğretmenden beklemesin,öğretmen bunu yapıyorsa inisiyatif kullandığı için yapıyordur görevi olduğu için değil,bununla iyi öğretmen kötü öğretmen etiketi yapıştırmasınlar; bu beş
Hiçbir öğretmen velinin görüşlerini hiçe saymaz ukalalık ve hadsizlik içermediği sürece; bu altı..
Siz de öğretmene işini öğretme potansiyeline sahip olan velilerdensiniz anladığım kadarıyla; bu yedi..
Bir anektod paylaşmak istiyorum:
Daha okulun ilk günü karşıma geçip seni gözüm tuttu diyen velim vardı..Bu veliye duvar örmem gerekirken tebessüm ettim geçtim ve sonucunda ne oldu biliyor musunuz? Çocuğumun her istediğini yapacaksın boşuna mı para alıyorsun dedi aynı veli..
Ve bir de tatillerin çok olduğundan söz etmişsiniz tatillerin çok olması her velinin hadsizliğini ve cahilligini tolere etmemiz anlamına mı geliyor anlayamadım.
bizim öğretmenimiz kesinlikle veli grubundaolmayı kabul etmiyor eğer sizde öğretmenseniz hemen çıkın gruptan veli yorumlarını görmeyin inanın çok zorAl bendende okadar zamane velileri boyle bizde mi boyle olucaz acaba, simdi kapadim watsaptan veliler grubu tam kadinlar hamami vay sakiz gtrmisler okula cocuj arkadaslarina vermemis anne sok olmus paylasmayi bilmezlermis nasil uzulmus ay icim sisti takmayin ne takiyorsunux yapin bebeginizi Allah nzmn verirse ozmn siz ne blceksiniz. Velilerde bilemez sizin durumunuzu.
bizimde rehberlik öğretmenimiz sürekli diyor okul kapısının giirişinde velilerin girmesi yasak diyeKapida güvenlik yokmu ?
Bizim okulda kapidan bile almiyorlardi aileleri
Cocugu kapidan birakip gidiyoduk
Idareyle görüşün ve guvenlik kapidan almasin kimseyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?