Lohusalar kulübü

ben geldiiimm

rooa geçmiş olsun hayatım diş ağrısı çok beterdir yaa Allah yardımcın olsun teyzemede maaşallah

Biz daha gezme faslına başlamadık, yani başladık ta her gün değil. bu gün dışardaydık öğleye kadar, migrenim yüzünden güneşe fazla çıkamıyorum maalesef. Ama bu günden itibaren güneşin öyle çok yakmayacağı zamanlar da her gün çıkıcaz dışarı, evin yanında park var orada vakit geçicirez cimcimemle. eşim de 10 lük izne ayrıldı ki deymeyin keyfime dün kuzucum 2. dişinide çıkardı teyzeleri zaman zaman huzursuzluğunun dışında keyfi yerinde çok şükür. ek gıdaları almamaya başladı mamaya talim ediyoruz bu aralar. onuda diş huysuzluğuna bağlıyorum çünkü bazı bebeklerin diş çıkarma esnasında iştahsız olduklarını hatta kilo kaybı olabileceğini biliyorum o yüzden fazla takmıyorum kafaya, elbet düzelir

Kuzularrrr kuzucuklarrrr herkese selam,,,

Bahar geldi herkes coştu kimse evde durmuyor ve yazmıyor galiba :))

Öncelikle Roa'cım geçmişler olsun...

Vuslatcım hoşgeldin.. incileirniz hayırlı olsun...

Biz hergün çıkmaya başladık.Bizim evin etrafında tam 3 tane park var 1 tane kasap arasan yok ama çankaya belediyesi sağolsun 3 park yapmış ağlasammıı gülsem mi :))))

Çıkıyoruz hergün 3-5 arası uyku saatimize göre değişiyor yarım saat civarı parkta kalıyoruz. Bazen bebito beni izliyor ben parktaki aletlerle jimnastik yapıyorum süper oluo :)) Sebze püremiz yada mamamızı parkta yiyoruz 1 öğün parkta geçiyor yani. İmkanı olan herkese tavsiye ederim. Hatta yedirmekte en zorlandığınız şeyi parkta , dışarda yedirin bakın nasıl hüpletiyo :))

5. atak evremizi yaşıyoruz bugunlerde 4 gundur. Fenalardayızzzz sabrediyorum başka çare mi var :))

Bu cumartesi dr kontrolümüz var. Artık bu aydan sonra ben 2-3 ayda bir götürmeyi planlıyorum Allahım bir sebep yaratmasın inşallah.. Boy,kilo için sağlık ocağına gideriz diye düşünüyorum.

Koca totosunu halaaaa kaldıramıyor bizimki.. Bunu etrafımdakilerde doktorumuzda söyledi.. Zayıf yada daha az tontiş bebekler daha çok kolay hereket edrmiş. Bizimkinin maşallahı var hareketli, dönüyor vs. Ama totosunu kaldıramyor haala. Emekleme vs yok. Ama zaten beklentim de yok.. Erkek çocuklar biraz daha tembel oluyo biliyosunuz...

Konuşma da maşallahı var ama :)) Anneeee diyiişine ölürümmmmmmm. 2 kere de baba dedi :)) Ee daha ne olsun :)

Sabahları kahvaltı sorunumuz var. Bzı sabahlarrr yyor, bazı sabahlar illa mamasını yicek kahvltı istemiyor enteresan.. zorlamıyorum tabi...

Bu arada bebelac içmeye başlamıştı ya bizimki aptamili bırakınca.. Bu bebelac topaklanıyo bazen geçmyo biberondan. Kaynar su, iyice çalkalama.. herşeyi yapıyorum tabi. Philips Avent biberon kullanıyoruz biz. Onlar da saolsun saçma sapan biberon emziği yapmışlar. Geçmiyor mama delikleri genişletiyoruz vs. Gezmediğim mağaza kalmadı.

Vuslatcım sen de bebelac kullanıyodun bu sorunu yaşıyomusun ? Biberon olarak ne kullanıyosun ?

Bidahaki ay et, kıyma olayına başlamak lazım nasıl olcak bilmiyorum valla...

Bi de arada yanımıza yatmaya alıştı. babasının koynuna sokulucak illaki. Biz de tedirgin uyuyoruz tabi heryanımız tutuk...

Bunların dışındaaa halaaa ödem atamadım, heryanım ağrı sancı, veeee 6 kg inatçı gitmek bilmiyor gitsinler artık (

Biz de durumlar bu kuzular... Herkesi çok çok öpüyorum...

Son düzenleme:
günaydınlarrrr...
hasta bebişlere geçmiş olsun biz de iyileştik gibi artık..
Sizinkilere kızamık aşısı yapıldı mı kızlar salgın varmış ya ? mayıs sonu gelin kızamık için dedi sağık ocağı.
bizde de diş falan yok hala .. emekleme de yok zillide :)
ben kanguruya koyup çıktım hafta sonu, Nisan'ı da elime aldım parka çıktık iyi geldi yavrucağa sağa sola bıkınıp durdu.. şimdi sabahları peşimizden ağlıyor artık :)

ben doğum öncesi kiloma geldim kızlar 57 yim
Ama eskisi gibi bi 57 değil yani bi tuhaf geliyorum aynada gözüme ve halaa karın var anlamadım yanii

tünaydın canlar nerelerdesiniz nasılsınız bakalım hava çok kötü burada, dün günlük güneşlikti ama bu gün yağmurla uyandık hala açmadı hava kapalı ve çok sıkıcı. ama benim umurumda mı değil tabi ki kızım yanımda keyfi yerinde çok şükür, eşimde yanımda hep birlikte tembellik yapıyoruz ne güzel

canımcım bizim biberonda philips avetn ve evet bebelac kullanıyoruz. dediğin gibi topaklanabiliyor mama. bende emziği değiştirmeyi düşündüm, kiminin delikleri çok büyük, fazla geldiğinden boğazına kaçıyor kuzumun ya da bol bol akıtıyor dudaklarının yanlarından, küçük deliklerde de topaklanma problem oluyor eeee bende naptım kendim deldim normal bebelac 1 kullanırken kullandığım 3 tane emzik vardı canım. biz 'mil' deriz kimi yerde 'tığ' diyorlar. bildiğimiz yün işlediğimiz mili bir güzel temizledim ve onunda biraz genişlettim emziğin ucunu. şimdi çok rahat kullanıyor tavsiye ederim. piyasada olan küçük ve büyük delikli olan emziklerin ortasında bir şey oldu

Kızlaaar! Diş konusunda tecrübeli annelerr! Bebeğim coook huysuz sürekli kucak istiyo. Hatta kucakta bile huysuzluk yapıyo. Diş çıkarıyo olabilir mi sizce? Diş cıkmadan nekadar önce huysuzluk yapmaya başlıyolar.
Bi de bebeklerinizi nasıl oyalıyosunuz gün içinde neler yapıyosunuz ben başedemiyorum artık benimkiyle. Zaten benim küçük yaramazı her gören Allah sabır versin diyo. O kadar yaramaz yani. Zaten doğduğu gündendir yaramazdı ama son 2 3 haftadır burnumdan getiriyo artık cok arttı huysuzluğu

Kızlar günaydın, hayırlı cumalar..
Nasılsınız bakalım, kuzular nasıl?
Bizde iyiyiz aslında, sabah kızımın bizim yataktan düşmesi dışında :/
O ses, gittiğimde gördüğüm görüntü, ordan onu çıkaramamam.. neyse geçti gitti diyelim.
Bir saat boyunca uyutmadım, fazla ağlamadı ve kaşının üzerinde hafif bi kızarık var.
Çocuk tabi düşe kalka büyüyecek yapacak bir şey yok.
Annenin psikoloji alt üst tabi.

Evet inanılmaz huysuz oluyorlar canım, diyorsun ki bu sabah kesin dişle uyanacak ama yok. öyle mışıl mışıl uyuduğu bir günde de uyanıyorsun ki dişi çıkmış. Bu bir süreç yani ve bizde yeniden yaşıyoruz o dönemi. Hareketli, kıpır kıpır.. zaten yukardaki anlattığım olay bu sebepten. ne bulursa tadına bakıyor. Enerjisini belki dışarda atar, dışarı çıkarmayı dene ama dikkatli olarak. Sabır canımcım, biraz daha sabır hepsi aynı. öpüyorum.

Slm kızlar bu ara zaman mı çabuk geçiyor nedir ancak yazılanları okudum çıktım.Kızım sağolsun bu aralar tam bir kucak delisi oldu hele gezmelerimiz işkence .Hava alalım mutlu olalaım diye çıkıyoruz katıla katıla ağlıyor kucağımda gezecekmiş.Bazen ağlayarak bişey yaptırmaya alışmasın diye almıyorum dönüşte bir süre daha içini çekiyor uyurken bile.Vicdan azabından geberiyorum ama pek taviz vermiyorum aalacaksam da sustuğu bir ara alıyorum.Bugün ilk defa salıncakta salladım aşkımı .Geçen sene bu zamanlar onu nasıl beklediğimi hatırladım büyümüş te parka geliyormuş kuzum benim. Hala hiç dişimiz yok.Abisi de ilk dişini 11 aylık çıkarmıştı.Bana gelince kilolar aynen duruyor tek fark yürüyüş yapıyorum ama gr vermedim .7 kilo fazlam var gel gör ki şu tatlıdan vazgeçemiyorum kriz şeklinde ki ben tatlıdan nefret ederdim. Her sabah uyanınca söz veriyorum ağzıma tatlı sürmeyeceğim bugün diye olmuyorrrrrrrrrrrrrr.Bizden haberler bu kadar özletmeyin kendinizi .

slm kızlar nasılsınız bakalım. biz bitik durumdayız, perşembeden beri hastanedeyiz geçen pazartesi öksürüğü ve hırıltılı nefesi olmuştu iremin, dr. a götürdüğümde bronşit olabilir dedi ilaç verdi neyse geldik kullandık ama perşembe sabahı resmen sıkıştı yavrum, nefes alamıyor hırıltıdan. hemen atladık gittik hastaneye, çocuğu görür görmez yatış verdi. hemen nefes açıcı iğne yapılı oksijen verildi, damar yolu açıldı (4 denemeden sonra delik deşik oldu kuzum) serum takıldı. ömrüm tükendi resmen. hele ilk hastalanmasında hastaneye yatınca hepten bittim onla birlikte bende ağladım. şimdi iyi Rabb'bime şükürler olsun. cuma günü kontrole geldi dr. 'nefesi açılmış ciğerlerinde bir şey yok ama dün çok sıkışmıştı nefesi, kan tahlilleride temiz çıktı, hafta sonu burda dr. bulamazsınız, tekrar sıkışırsa kötü olur. 3 kere daha bu kadar kötü sıkışırsa astım teşhisi konur. ilk gördüğümde kalp yetmezliği demiştim ama değil çok şükür, o yüzden burada kalın pazartesi kontrolden sonra bakarız duruma' dedi. Allah razı olsun şimdiye kadar devlet hastaneleri hep bela olmuştur başıma, ilgilenmezler bende koparırım yaygarayı. burası küçük yer olduğundan mıdır nedir bilmem çok güzeldi. eşimde bizimle kaldı, 3 yataklı bir oda verdiler. tv lavabo falan her şey vardı. çok güzel ilgilendiler. kuzumda dün düzeldi bu gün daha iyiydi ama damar yolu tıkanmaya başlayınca yarında taburcu olma ihtimali yüksek olunca tekrar damar yolu açıp çocuğa işkence yapmayalım dediler. iremide zapt etmek zorlaştı, çocuğun elinde sürekli serum, kolunu oynatıyor sürekli, gece zaten uyku haram iki dk içimiz geçse ölüyoruz korkudan. o yüzden eve gönderdiler, saat 22:00 de gidip antibiyotiğini vurdurucaz, sabahta kontrole gidicez. şimdi yatağında uyuyor yavrum mışıl mışıl, Allah kimseyi sevdikleriyle hele evladıyla sınamasın. Bilirdim bilmesine de bu kadar insanın canı yandığını tahmin edemezdim. koca yatakta bir lokma kaldı meleğim, kolunda serum yüzünde oksijen aklıma geldikçe deliriyorum Allah beterinden saklasın tekrarını yaşatmasın inşallah

Ah yavrum kıyamam ben ona.Geçmiş olsun canım benim.Biz de oğlum 5,5 aylıkken Diyarbakır da yaşamıştık aynı şeyi bronşiyolit olmuştu 3 gün yattık hastanede .Allah kimseyi yavrusuyla sınamasın.Eve geldik eşyalarını toplayıp hastaneye yatışımız yapılacak eşimle hüngür hüngür ağlamıştık biz bu çocuğa balkamıyoruz diye.Sonra aynı odada 40 günlük bebekleri görmüştüm aynı hastalıktan yatan şükretmiştim.Allahım tez zamanda şifasını versin.Biz olsak 1 ay kendimize gelemeyiz çocuklar hemen toparlanıyor.Allahtan eşin izindeydi ya seferde olsaydı.İrem kuzum verdiği gr ları da çabucak geri alır annesi sen üzülme lazımsın ona.Tekrar acil şifalar diliyor öpüyorum ikinizi de.

sağol canım benim, haklısın iyi ki eşim izindeydi, yoksa ne halde olurdum bilemiyorum Dediğin gibi beterin beteri var, Allah'ım hepsine acil şifalar versin inşallah... Az evvel hastaneye gidip antibiyotik iğnesini yaptırdık, malum yakan bir iğne çok ağladı kuzum. İlk kez bu kadar sımsıkı sarıldı boynuma içini çeke çeke. Çok şükür nefes alışı normal. Gece boyu gözetimimde olacak, sabahta kontrole gideceğiz, inşallah her şey yolunda olur da geri döneriz evimize. Siz ne yapmıştınız, o 3 günlük hastane yatışından sonra tekrarladı mı, nelere dikkat ettin canım? Her şeylerine dikkat ediyoruz ama sakınan göze çöp batarmış derler ya hani,nasıl hasta ediyoruz anlamıyorum. İrem'e tam bir şeyde demedi doktor. Bronşit dedi ama, toz ya da bahar alerjisi de olabilir dedi. Bilmiyorum ne yapacağımı Yarın soru yağmuruna tutucam kadını

Günaydın, çok üzüldüm vuslatcım geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Beterinden korusun inş. Sen anlatırken kendi evladımı düşündüm, yok bunun kendi evladı başkasının evladı olayı yok hepsi çok acı..çok çok geçmiş olsun tekrar. öpüyorum miniği..

arkadaşlar,
biberonların web sitelerinde yazar SAKIN deliği kendiniz genişletmeyin diye. aman diyim, çok sakıncalı.

mağazalarda çok ürün var, bazen satıcılar bile bilmeyebiliyor bu detayları. çok araştırmıştım ben o yüzden. avent'i resmen hatmetmiştim hem sitesinden hem blogundan.
bakın burda anlatıyor hangi aya hangi biberon: Biberonla İlgili Her Şey 2 | Hamile ve Anne
anne sütü veriyorsanız ayına göre 1, 2, 3 veya 4 delikli başlıklardan seçiyorsunuz.
mama veriyorsanız da akış ayarlı emzikleri var onlardan seçiyorsunuz. Mama için 3 aylık olduktan sonra I,II,III çizgili bir biberon emziği var. III çok akıtıyor mesela, 3 aylık bebeğim mamayı iyi yiyor diyorsan burnunun hizasına III çizgisini getirip veriyorsun. yok boğuyor diyorsan da II ya da I.
6 aydan sonra daha çok mama alabileceği için bebiş Y kesikli biberon başlığı var.

Emziğe, biberona sürekli bakmak lazım kesik/kopuk/çizik var mı diye. Normalde ömrü 3 ay bu tip gereçlerin. Eğer böyle bir bere varsa hemen atıyorsun. O yüzden deliği bizim açmamız çok sakıncalı. Yarar beklerken zarar olmasın aman.

Et, kıyma, sebze olayı da kolay. Aventin buharlı pişiricisi ile ben balığı dahil her şeyini ufak porsiyonlarda pişirip taze taze vermiştim. Beni hiç zorlamadı katı gıda olayı. Sen de halledersin canım. Yalnız azar azar başla hepsinden. Doktorun sana söyler zaten neyle ne kadar başlayacağını.

selamlar kızlar bi cırpıda okudum yazdıklarınızı giremiyorum bir zamandır özledim hepinizi burayı memlekete gelmek cok güzel hasret gidermek cok güzel güzel olan bişeyde burda günler cok cabuk geciyor bebişinin sürekli bi seveninin elinde en cokta dedesinin tabi sıkılmadan oynuyorlar birlikte

........aksamları dedesi gelince gel dedesi gel gel gel faslımız var ve bu yüzden simdi efe dege ge gege dededee demeye basladı ilk heceleri o oldu arada vavavava mamamamam diyor bide arka arkasına veeee dün ilk defa dedesine dogru kalkıp emeklemeye calıstı ve basardı gercekten emekleme anları cok güzel gözlerim yasardı resmen mutluluktan müthiş bi andı kızlar cok rahat edeceksiniz emeklemeye baslayınca vuslatcım canım hastaneye gittiginizi okuyunca kendi yasadıklarım geldi aklmıa basını besige carptıgında ordan oraya gezmistik bizde bişey yok diye eve geldik ertesi günü kusunca öyle korktumki bişey var diye nasıl gittim hastaneye nasıl girdik o tomografiye gelde bana sor adak adadım yavrum iyi olsun hep mutlu olsun inşallah diye sükür bişeyi yok ama sen gelde annelere sor bakalım insan kendinden geciyor resmen RABBİM sabrını versin gelmis gecmis olsun zaten iremin zor anlarda sana sarılmasına bayılıyorum onuda senide görmememe ragmen sizi cok seviyorum canım esinlede hasret giderirsiniz artık bizimde babamız pazar günü gelcekmis inşallah almaya yeter artık aaaaaa diyodu en son telefonda resmimize bakmaktan tuhaf olmus sanırım yolcuyuz artık inanın hiç gitmek istemiyorum burda arkadaslarımla öyle vakitler geciriyorumki inşallah en kısa zamanda hepten geliriz artık
......benim kücük melegim ayaklanmaya calısıyor kızlar tutup kalkmaya calısıyor ek gıdaya gelince doyumluk yemiyor hibişeyi kafama takmayım diyorum emiyor ama yinede zorlamak istemiyorum kendi iyice yiyecegi zamanı bilir diye ara ara ona özel corbalar yapıyoruz biberona en fazla 30 cc yiyor burdaki organik yumurtalar var kendi tavuklarımız ufak ve bol sarılı onlardan veriyorum onunda sarısının yarısını falan yiyor sma 2 numarasını almıstım ona devam sütü diye ama yüzüne bile bakmıyor koca mama duruyor öylece onu hiç sevmedi bende ara ara icine muzlu hero babyy vardı ondan bi kasık karıstırıp öyle veriyorum herseyin tadına bakıyor ama asla karnını onlarla doyurmuyor yine bana yönelip emmek istiyor yavas yavas alıstırmaya calısıyorum bende en azından reddetmedi ya sükür diyorum biz biberonu bebedorunkini kullanıyoruz memnunuzda simdilik bir büyük bide kücük boyu var tutacaklı degil normal herbirininde iki tane yedek emzigi var biri cok akıslı biri normal zaten biberonu eline alınca eviriyor ceviriyor agız kısmını basparmagının ve isaret parmagının arasına alıp sıkıyor cok komik ilk biberonu aldıgında nasıl yadırgamıstı nasıl bişey bu diye hadi görüsürüz kızlar kendinize bebişlere iyi bakın öpüyorum hepinizi....

Kızlar nolur bana yardım edin, benim bebenin meme sendromları beni öldürecek. artık bırakıyor mu ne yapıyorsa yapsın yani yeter. yaklasık 15 gundur dogru duzgun uyanıkken emzıremıyorum hep uyku arasında uyumak uzereyken. önce sallayıp bı guzel mayıstırıyoruz sonra meme. artık bu aksam gece mamalarından verdım bıraz memeye hıc agzını surmeyınce. onu da öğürdü durdu midesi bulandı. Memeyi bırakacak mı acaba yoksa ben mi abartıyorum???

İyi akşamlar kuzular...

Offf bişey diyeyim mi size bu bahar yaramadı bizim kuzulara bence. Zaten bahar ayları yetişkinler de de iyi sonuçlar vermez. Bebeklerde de öyle sanırım...İyice telellelli oldu bizimki. Resmennn yapışık ikiz gibiyiz. UYumuyor da gece-gündüz sürekli kucakta.. Kafasını göğsüme gömüyor resssmenn ŞEFKAT İSTİYORUMM diye bağırıyyor :)))))))

Cumartesi dr kontrolumuz vardı. Şükürler olsun gelişimi güzel dedi dr. makarna pilav haşlanmış nohut kuru fasulye şehriye minik minik tavuk kıyma.. Artık bunlara başlayalım dedi. Alışması lazım dedi... Biz de başladık bakalım.. Ama sürekli kucağımdayken çok zorlanıyorum ben . Ne ara çorba yapcam bilmiyorum. yoğurdunu geceleri mayalıyorum ama çorbanın taze olması lazım sonuçta...offff

Kızlar dr dedi ki, Türkiye'de şuan kızamık salgını var, normalde 1 yaşında yapılan kızamık aşısı hem 9. ayda hem 1 yaşında yapılıyor artık. sağlık ocağınızla grüşün dedi. Haberiniz olsun...Bizden haberler bunlar...

Canımmmm çok çok geçmişler olsun.. Allah beterinden saklasın, dermansız dert vermesin kuzularımıza...

Öncelikle bilgiler için teşekkrler canım... İnan ben de Aventi hatim ettim. Amaaaaa Avent şuan resmenn kurnazlık yapmış. Naturel serisi biberonlarını piyasaya yeni sunduğu için klasik biberonların emziklerini stoklarda bulamıyorsunuz. Ne mağazalar, ne eczaneler, ne internet.. Bakmadığım yer kalmadı. Tamamen satış stratejisinin kurbanı olduk... En iyi marka, işin uzmanı diye kullanıyorum çare yok.. Zaten esasında bizim sorunumuz biberonda değil.. Mamada.. Aptamil kullanırken hiç böyl bir sorun yaşamadım. Bebelac'ın yoğun protein yapısından kaynaklanıyor bu durum. Beslenme hattını arayıp şikayet ettim ama çözüm önerileri yok malesef...İdare ediyoruz bakalım şimdilik ama deliği büyümeye mecbur kalıyruz bi anlamda...

Canım hoşgeldinnnnnn parayla değil sırayla şimdide ben seni kıskanıyorum :)) Ama dönüyorsun demek sayılı gün çabuk geçiyor.. Burda günler geçmezken memleketlerimizde çabucak geçiyor. Neyse ki, Haziran da yazlıkta olucam bende.Ailemle. Allah nasip ederse çok sabırsızlanıyorım kuzucuk denize girecek vs. Allahımmm güzel günler yaşamak nasip etsin inşallah ağız tadıyla huzurla...Demek emekliyor efecik.. totişini yerim onun :=) Bizimki yattığı yerden kalkıp oturuyor kendi kendine.. Ama emekleme vs yok (korkuyorum ben valla rahat edeekmişiz gibi gelmiyor bence resmen süründürecekler bizi peşlerinde :)) şekercim hazır organik yiyecekler bulmuşken peynir, yumurta ve yoğurt alıştırırsan çok rahat edersin benden söylemesi...

Tatlıcım öncelikle sen bi sakinleşş stres yapma... eğer sadece uykuluyken almaya başladıysa malesef yavaş yavaş bırakuyor demekki. Bizimki öyle olmuştu. 2-3 hafta sadece geceleri emzirebildim . sonra aynı anda 2 diş çıktı ve bıraktı.. Benden sana tavsiye günde kaçç cc çıkarabilirsen gceleri uyurken emzir, gündüzleri sağ sütünü biriktir. Tek öğünde de olsa kaç cc topladıysan ver.. Eğer sağmassan kaçar sütün. 3 saatte bir sağ. kaç cc çıkarsa kâr...

Son düzenleme:

Vuslatcığım hiçbirşey yapmadık iyileşti çok şükür .Bütün gün aklım sendeydi ne dedi dr diye.Alerjik değilse çabucak toparlar Allahın izniyle.İyi haberlerini bekliyoruz İrem kuzumun.

Günaydın kızlar, dün mama verdiğimi söylemiştim (bebelac tahıllı gece maması) onu öyle bir kustu ki.. ben böyle bir kusma görmedim yanı. onu kusunca rahatladı ve ben emzirdim uyudu. Sevilenolmak, bende sütümün azaldığını hissediyorum evet. zaten sol göğsümü doğru dürüst ememedi. bakalım hayırlısı artık.

canım benim çok geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın inşallah

hayırlı olsun canım demek emeklemeye başladı senin meleğin.nasıl cok rahat edecez anlamadım ama.bunu söyleyen ilk annesin etrafımda :) genelde peşinden kosmaya baslıyosun bi saniye yalnız bırakamıyosun diye söyleniyo anneler sen böyle deyince bi umut oldu içimde valla gercekten daha mı rahat olur diye :)

canım sıkma canını belki bi geçiş dönemidir.sen ısrarla emzirmeye devam et

Canımcım bu nohut fasulye filan nasıl verilmesi gerekiyormuş detay versen biraz :) heralde haşlayıp ezme şeklindedir. Bende bugün sebze çorbasını kevgirden geçirdim taneli olsun diye, çok şükür sıkıntı olmadı. içinde kıyma da vardı. Buarada çorbayı iki gün verebilirsin diye biliyorum. ilk ek gıdaya geçildiğinde bende hergün yapıyordum ama sonra iki günü geçirmemeye çalışıyorum. tupperware nin saklama kabında saklıyorum inş sıkıntı olmuyordur.
Bizimki emme konusunda çok dengesiz canım, bazen saldırıyor bazen hiç almıyor bazen 2-3 dk geçmiyor emdiği vs vs. Annem her telefonda aman emzir bilmem ne der başlar, ama olmayınca da olmuyor işte. Bu mesajı yazdığım an coşmuştum tahmin edeceğin gibi. O gece zaten verdiğim mamayı da kustu sevmedi. şimdilik ite kaka devam ediyoruz ama çook ciddi diş sıkıntısı var. özellikle akşamları çıldırıyor, emziğini bile ağzına almıyor kaldı ki emsin. üst dişler sanki daha zor olacak. akşamları uykuya hemen geçen kızımı iki gündür zıplaya zıplaya uyutuyorum kucağımda var mı ötesi. Aklımdan hep cennet ucuz değil geçiyor, Allah yardımcımız olsun hepimizin.

canım sıkma canını belki bi geçiş dönemidir.sen ısrarla emzirmeye devam et

Evet canım emziriyorum ve bırakmaya hiç niyetim yok. inş bizim cadı da azıcık dişini sıkar. İlk günlere döndüm, hoşaflar içiyorum humana çaya başladım sütüm artsın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…