Lohusalar kulübü

Slm canım öncelikle Allah kolaylık versin hakikaten günleri günlerini tutmuyor.Biz daha hiç diş çıkarmadık ama mesela dün 1 dk bile uyumadı gündüz.Gece saat 1 hala direniyor gözler olmuş vampir gibi ....Hepsi geçiyor ama daha doğrusu şekil değiştiriyor bak oğlum olmuş 11 yaşında şimdi de gecenin bir ssati sürpriz bir ödev çıkabiliyor mesela.Neyse sevgileri dünyaya bedel Allah elem keder vermesin.Fasülye nohutu sormuşsun ben bu ay kendimize pişirdiğim tüm yemeklerin üzerinden acısını tuzunu biberini atmadan önce aldım bebiş için. Yani mesela soğanlı etli kuru fasülye pişirdim ona bir tabak ayırdım baharatını öyle ekledim .Ama dediğin gibi ezilmiyor sadece bakliyatları ve makarnayı rondodan geçiriyorum hem kabukları da ayrılıyor onlardan korkuyorum boğazına yapışır diye.Kolay gelsin kuzucuğa öpücükler.

Canımcım bizimki 2 dişi aynı anda çıkarınca o acıdan ememedi. Allahtan tam 6 ayı doldurmuştuk ta bıraktı memeyi. Benim de hiç öyle ahım şahım sütüm olmamıştı. Zaten son zamanlarda sadece uykuluyken ve geceleri emmeye başlamıştı.. Ama tabiki pes etmemen en güzeli. inşallahh sütün artar canımcım...

Doktor bana kuru fas. ve nohutu haşla çatalla ez yedir dedi.. Azar azar alıştırma şeklinde sanırım..Ama bizimki çok komik biz sofradayken onu da mama sandyesine oturtuyoruz. Resmennn yutkunuyor bizi izlerken görmelisiniz :)) Bizde ağzına minik minik veriyoruz ekmek , makarna, yemegin suyundan vs.. Hatta dün tavuk verdik minik minik.. Vermeyi bırakınca ağladı velet. Bizden çok yedi valla :))))))Böyle işte yavaş yavaş olacak inşallahh ...

slm kızlar nasılsınız bakalım
biz hala hastaneye git gel halindeyiz. bu sabah kontrole gittik 1 hafta daha uzattı hava verme olayını, 2 gün daha antibiyotik kullanıcaz, bizim duyabildiğimiz kadarıyla hırıltısı kalmadı nefesinde, çok derinlerde az biraz kalmış dedi dr sırtını dinlerken. oda geçecek inşallah, perişan haldeyim resmen, bi uyusam 2 gün kalkmazmışım gibime geliyor çok şükür ki keyfi yerinde, olan bitenin farkında değil tabi yavrum, ilaç saatlerinde kavga ediyoruz sadece, onun dışında normaliz. dr yediği bir şeye alerjisi olabilir deyince ek besini kesmiştim 2 haftadır. bu gün muhallebi vereyim dedim almadı hanfendi. tekrar alıştırmaya çalışıcam sanırım al baştan olacak geçmiş olsun dileklerinin için sağolun kızlar, kendilerinize ve yiğenlerime iyi bakın öpüyorum hepinizi

O bi sofra ritüeli oldu zaten bizde :) kaşıgı ağzına götürüşünü takip eder, yutkunur son olarak da el kol çırpar bizde veririz tabi. hatta yoğurt yemeyen kızıma bizim yediklerimizi verip sonra yoğurt veriyorum filan güzel yiyor. en son öğleyin eşimle ıspanaklı börek yediler mesela :)

Ay geçen hafta hep bakliyat vardı menüde, keşke verseydim. gaz yapar diye vermemiştim. Desteğin için teşekkürler canımcım.

Merak etmiştik seni vuslat, daha iyi olursunuz inş. Bebişe ve kendine iyi bak.

Kızlar biraz korkarak bir şey sormak istiyorum; Bebeklerinizde hareketlenmeleri ile beraber kilosu değişmeyen ya da kilo kaybeden var mı??

Bizim hatun, zaten ayağı ayrı eli kolu ayrı oynadından inanılmaz hareketli ve dişlerden sonraki iştahsızlıkla beraber sanki kilosu değişmedi bu ay. Hatta kilo kaybetmiş bile olabilir malum havalardan sağlıkocağına götürmek nasip olmadı, evde kendim tarttım 300 gr kadar fazlası vardı. Ama sanki o pofuduk kollar bacaklar incelmeye başladı. Bebişlerin kilosunu da yazarsanız çok sevineceğim aslında. benim ki 7 aylık 8600 gr civarı kilosu boyu 71 cm.

iremde çok hareketli canım 2 diş çıkardı ve hiç kilo kaybı olmamıştı ama bu hastane faslı başladı başlayalı kilo kaybettik maalesef. yarın bizim 8. ayımız bitiyor geçen hafta 8500 gr. dı

günaydın kızlar uzuuuuunn bir aradan sonra hadi kahveye gece irem ateşlendi, sürekli mızırdandı durdu yavrum. bu günde pek keyifli maaşallah, hızına yetişebilmem için uykumu açmam lazım anlamadığım şu. uykusuz ve rahatsız geçirdik geceyi hatta son 2 haftayı diyebilirim. ama cilvelerinden de oyunlarından da geri kalmıyorlar bense vampir gibiyim nasıl oluyor bu :44: iyi ki öyle oluyor orası ayrı ama nasıl

Kızlar bebişlerinizin özel günlerinde dağıtabileceğiniz şirin mi şirin kurabiyeler yapıyorum.Bakarsanız cok sevinirim.
https://www.facebook.com/pages/Kurabiye-Evi/369138516527613

hepsi çok güzel görünüyor çok yaratıcı şeyler var ellerine sağlık. anladığım kadarıyla sipariş alıyorsun ve mersindesin. memleketim adana, 1-2 aya kadar gideceğim oraya, kızım için birşeyler yapmak istiyorum. o zaman ulaşabilirim sana

Evet canım Mersindeyim.Şehir dışınada kargoyla gönderiyorum.Ne zaman istersen seve seve yaparım prensesine.Modelleri beğenmene cok sevindim
Yakında daha cok model ekliycem.Anneler günü için filanda örnek koyarım yakında.

selamlar kızlar hemen yazıp cıkıyorum emeklemeyi sormussunuz evet yanlıs yazmadım rahatlayacaksınız cünkü kendi kendilerine emekledikleni farkedince sıkılmayacaklar sizi bunaltmayacaklar kendi kendilerine iki emekleyip bi oturup oyun oynayacaklar tabi sizin gözünüz üstünüzde olacak tedbirlerinizi alacaksınız ama o da bir birey oldugunun farkında olacak iste öyle benimki gıdayı kabul etmesse kusuyor bende yavas yavas vermeye calısıyorum sanırım emmekten kolay ayrılmayacak gibi gözüküyor

Selam kuzular,
Allahıma şükürler olsun havalar ısındı hergunn en az 1 saat parktayız. Çıkış saatimize göre ya sebze püresi, yada yoğurdumuzu parkta yiyoruz. Kendinden büyük miniklerin oynamasını izleyip çığlıklarla onlara eşlik ediyor kuzucan :) İlk salıncak deneyimimizi bile yaaşadık :)

Canımmmmm iyileşşsin hemencik iremcik.. Kıyamam yaaa keşke annen yada varmı bilmem ablan, kızkardeşin vs bi yakının gelseydi bu dönemde yanına.. Yalnız olmak, gurbet böyle anlarda daha zor .. Allahım yardımcın olsun...

Canım çok normal biz de diş dönemlerinde huzursuz ve iştahsız oluyoruz . 2 hafta önce 9.700 kilomuz , boyumuz 73 cm'di.. Ama kız / erkek bebek farkını unutmamak lazım. Farklı oluyorlar normal olarak...

kuzu dönmedin mi sen daha ? ohhhh kebap...
İnşalllahhhh dediğin gibi olur. Ben güvenlik önlemlerimi aldım şimdiden. Dolap kapakları için kilit, köşeler için köşe kapatıcı vs. Şimdi bebitonun hareketlenmesini bekliyorum :))))

Canım çok normal biz de diş dönemlerinde huzursuz ve iştahsız oluyoruz . 2 hafta önce 9.700 kilomuz , boyumuz 73 cm'di.. Ama kız / erkek bebek farkını unutmamak lazım. Farklı oluyorlar normal olarak...

Oy maşallah tosun paşaya Aslında görsel olarak bana incelmiş gibi geldi. Bacakları kolları filan önceden daha boğum boğumdu. Cuma sağlık ocağına gittim zaten, 8800 muş. sağlıklı olsun da gerisi önemli değil.

günaydın nasılsınız nerelerdesiniz, yumurcaklar rahat bırakmıyor mu yoksa
irem son duruma göre daha iyi gibi. ama ben değilim. paranoyağa bağladım resmen. ben kuzumun nefesinde hırıltılar duyuyorum babası duymuyor, bana bazen nefes almakta sıkıntısı oluyormuş gibi geliyor ama eşim son derece net bir şekilde hayır diyor. dün fark ettim ki sorun bende. 3 ay sonra evliliğimin 4. yılı dolacak. bu süre içerisinde defalarca ve günlerce yalnız kaldım eşimin işi sebebiyle, üstelik severimde yalnız kalmayı, öyle karanlık şimşek yalnızlık deprem gibi korkularım olmadı hiç ama artık var. iremin hastaneye yatmasının ardından ilk kez dün yalnız kaldım eşim nöbetçiydi ve ben ilk kez yalnız kalmaktan korktum. sabaha kadar kızın nefesini dinledim durdum. umarım bu durumu kalıcı bir sorun haline getirmem, perşembe günü iremin kontrolü var, dr. iyi derse anca o zaman rahatlarım gibime geliyor ben böyle kafayı yiyorum ama irem hanımın keyfi yerinde çok şükür. bir kaç gündür e dal dal dal e dal dal dal diyip duyuyordu. bilinçli olarak mı diyor bilmiyorum ama 2 gündür de ee dal gel ge deyip duruyor sürekli. eşim tabi havalarda 'kızım erdal diyo' diye geriniyor ortalıkta bu arada bizimki daha önce söylediği ya da söylediğini sandığımız şeyleri kullanmıyor artık. anne dışında diğerlerini söylemiyor hiç yarım yamalakta olsa. sizde de durumlar öyle mi?

slm kızlar hastalar iyileşemedi yaa çok üzülüyorum bizimki de hala düzelemedi ama dün dr. daha iyi ciğerlerde bi şey yok dedi
dedi de bende de paranoya oldu sürekli sanki hırlıyor gibime geliyor.. perşembeye kadar ilaçlara devam eğer öksürük kesilmezse tekrar görücem dedi dr.

vuslat sana da çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin bir an önce toparlasın şu bıdıklar

bu arada pazar günü bizim de ilk dişimiz çıktık... İlk ben gördüm kızıma diş hediyesi alıcam bu yüzden ama ben görmemiş gibi yaptım 4 yaşındaki kızım Nisan'a gösterdim :) aaa Yağmur'un dişini ilk sen gördün sen artık onun diş perisisin diye eğlendik
bu akşam da buğday alıcam diş buğdayı yaparız ailecek

daha iyi olmasına sevindim canım inşallah tamamen iyileşirler, onlar bir şekilde toparlanıyor da biz cidden kafayı yiyoruz işte dişinizde hayırlı olsun gerisi de kolaylıkla çıkar inşallah bu arada yeni dikkatimi çekti söylemeden geçemiciim, 'irem' son anda aklımıza gelmeseydi bizim kızında adı yağmur olacaktı

Son düzenleme:

Merhaba canımcım, cuma gecesi günüm var ve diş buğdayı da yapacağım onun hazırlıkları ile uğraşıyorum şu ara. Paranoya da üstüme yoktur, sizin yerinizde biz olsaydık ben daha beter olrdum heralde ama sakin kalmaya çalışmak lazım. kendimiz için, onlar nasıl olsa herhalukarda mutlu olmayı biliyorlar.
Benim kızım çok net şekilde "baba" diyebiliyor, karambole de demiyor; bizzat eşimi görünce diyor. mutlu oluyorum bende ama "anne" dese fena olmaz yani el çırpmayı, güle güle yapmayı öğrendi. bütün kablolar ilgisini çekiyor hatta şuan mouse nin kablosunu kemiriyor iyiyiz şükür, bazen mızmız olması ve istediğini yaptırmaya çalışması dışında. uyumaya geçerken bir fasıl ağlamasını da unutmamalı.

Hayırlı olsun dişiniz ve diş buğdayınız

yaa vuslat benim kızım anne demedi daha hiç ama söylemleri degişiyor hep dedigin gibi vavava diyordu ankaradayken uzun zamandır demiyodu yine basladı mesela bizim hala disimiz yok bu aradaaaa

benim kızım da henüz diş çıkarmdı ama yeri belli olmaya başlamış.emekleme adına da hiçbir cabası yok cünkü yerde sürünmeyi sevmiyo. ya oturacak ya da kucağım da ayakta olacak hanfendi.bi ara "ba ba ba ba" diyodu şimdi onu terketti "de de de" ve "gel gel gel" gibi bişeyler söylüyo.ama tabi anlamını bilmeden bence.
veeee yine herzamanki gibi canıma okumaya devam ediyo huysuzluğumuz son gaz devammm.isyan edyorum bazen

günaydın kızlaar fırtınalı gıcık bir foça sabahından selamlar çok zor durumdayım iremin şarkı söyleyen telefonunu kaybettim bulamıyorum, sıpa onu istiyor tüm oyuncaklarını fırlatıp fırlatıp ağlıyor sanırım yoruldu sabahın 7 sinden beri şimdi örümceğinin üzerine yengeç gibi yayılmış tv izliyor

yaa vuslat benim kızım anne demedi daha hiç ama söylemleri degişiyor hep dedigin gibi vavava diyordu ankaradayken uzun zamandır demiyodu yine basladı mesela bizim hala disimiz yok bu aradaaaa

senin kız mı şekercim aklımla mı oynuyorsun bana mı öyle geliyor

o canımıza okuma olayını bırakmazlar canım, en büyük hobileri benim kız ne güzel bırakmıştı yine başladı saç çekmeye, elinden alınca ağlıyor direk, eline vurur gibi yapıyorum o da bana vurur gibi yapmadan geçiriyor şaak diye emekleme konusunda hiç acele etmiyoruz arada denemelerimiz oluyor ama başarısız çünküüüü o popo yerden kalkmıyor bi türlü babası emeklemeden yürümüş belki kızıda öyle olur benim sorunlarımdan biri ek gıda veremiyor olmak, dişle, hastalanıp hastanede yatma zamanlarımız çakıştı birbirine o esnada bıraktı kaşıkla yemeyi. hala da başlamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…