Lohusalar kulübü

merhabalar.. bende 14gunluk lohusayım.. kızım 2kilo 100gr dogdu suyu bitmişti önce suni sancı sonra sezeryana alındım. suan daaha iyiyim nadir olan agrılar ve inanılmaz uykusuzlk dısında. kızm gece uyanık gunduz sureklı uykuda merak ettiğim benım gıbı lohusa olanlar cok terliyormusunuz ve kendınızı bazen duygusal cokuntude hissediyormusunuz

gecmis olsun canım bebegini güle güle büyüt inşallah
duygusal cöküntünün hemen hemen hepsi 40 ın cıktıktan sonra gececek bebegin gece uykusunuysa 3. ayından sonra bilecek biraz daha sabır yani gece gündüz ayrımı yapman icin simdiden gece ve gündüz ayrı yerlere yatır terlemeyi bilemiycem ben lohusayken daha cok üsümüstüm ama hepsi gececek bi tanem sabırlı ol insanların dediklerini sakın kafaya takma eger cok bunalırsan yanlız kaldıgında aglamaktan desarj olmaktan cekinme sakın ha sakın kafaya takıp icine atmaki sütün kesilmesin canım benim

canım benim bunların hepsi gecici merak etme.bebeğinin uykusu da zamanla düzene girer.terlemeye gelince ben de cok terliyordum ki normalde cok terleyen biri değilimdir ama lohusayken özellikle geceleri emzirmeye kalktığım anda su gibi terliyodum bi anda.uşutmemeye calış cunku ustunde soğuması iyi değil

günaydınlarrr biz geldik nasıl gidiyor kızlarrbizim emeklemedurumları tam gaz devam ara ara alkıs yapıyor bi ara bir zamann bırakıyor sonra tekrar hatırlıyor dünde ALLAH dedi ilk defa üst üste6 7 kere ama bi görseniz ayyah ayyah diye pek hosuma gittiher gün babaya bye bye yapıyoruz ama bye bye yapamadık henüzbizimkinin derdi daha cok ayaklanmak her yere tırmanmak sanırımodadancıkınca mutlaka pesimden geliyo ama onunla oturursam o zaman süper onun icin tam istedigi yanii eeesizlerden haberler nasıll

Günaydın sevgili anneler,

Yoğun geçen bir günün ardından, bugün bol bol dinlenerek geçsin istiyorum. Ama ertelenen kızamık aşımız var bugün; inş ağrı, ateş yapmaz

Vee.. baba, dede, mama, meme, cicci kelimlerinden sonra benim güzel kızımın ağzından nihayet "anne" kelimesini duydum şükür. "nenne" diye başladı ve ağlarken özellikle tam anlamıyla anne diyebiliyor. Tabi neşeli anlarda "baba baba baba" demeye devam

Merhaba hoşgeldin aramıza. Hayırlı uğurlu olsun bebişin. Ben de çok terliyordum, gece gündüz pijama-çamaşır değiştirmekten bıkmıştım. Saçımı bile bu nedenle kestirdim. Hamilelikte oluşan ödemler ve vücutta oluşan su bu şekilde atıyor sanırım. Bir nevi hamilelikten sonraki vücut temizliği gibi. Bu sayede şişlikler vs iniyor daha çabuk sağlığımıza kavuşuyoruz. Benim hatta biraz yüzümde hamilelik lekeleri oldu, terleyince sil demişlerdi. Silmiştim ama tam anlamında da geçmedi.

Uyusada emzirmeyi ihmal etme, bol sütlü günler diliyorum şimdiden canımcım

Günaydın canımcım. Emeklemeyle bizim de başımız dertte, nereye gitsek pıt orda. üstelik parke ve fayansalara yatmayı-yalamayı çok seviyor. Halı ona dar geliyor, ne yapsam bişeyler mi sersem bilemiyorumki sağa sola. Ayağa kalkmayı da çok güzel başardı. Biz otururken bacağımıza tutunup kalkıyordu zaten, bir kaç gündür en alt kademe de olan yatağında ayağa kalkabiliyor. Kanepeye tutunup kalkıyor ayrıca. Üstelik bizim tv ünitesine dadanmış durumda, valla korkuyorum artık.

En çok istediğim şeyi yaşamışsınız ne güzel, bende en çok Allah demesini isterdim. Tebrikler canımcım. Devamı gelir inş.

huhuuu kuzular İstanbul'dan selamlar...

Bız evımızı pırıl pırıl yapıp babamıza bıraktık ve istanbul'a geldik... Şükür kavuşturana... çok özlemişim.. birkaç gun kalıp yazlığa geçicez kısmetse...

Maşallahh diş çıkaranlar,emekleyenler, kalkanlar ohh kuzularımıza maaşallah...

Bizimkinin halaaaaa niyetı yok emeklemeye sanırım. Burası yanıyo çok sıcak üstünü hafiflettik sadece çıtçıt badiyle evin içinde. Bakalım belki şimdi hareeketlenir. Ama böle sizinkileri okudukça ben daahada hevesleniyorum ama tık yok malesef... Şimdilik benden bukadar arada kaçar gelirim inşallahh öptümmmm

kızlaaaar nerdesiniz niye kimse yok kac gündür.ben girdim bişeyler yazdım sonra göndere basamadım yazdıklarım silindi :) sonra yazmaım bişey.siz nerelerdesiniz bebişler nasıl

kızlaaaar nerdesiniz niye kimse yok kac gündür.ben girdim bişeyler yazdım sonra göndere basamadım yazdıklarım silindi :) sonra yazmaım bişey.siz nerelerdesiniz bebişler nasıl

Canım son günlerde olanlar hepimizin o kadar enerjisini düşürdü ki.. En azından ben olanlara çok üzgünüm ve bu mübarek günde sizlerden de dua etmenizi rica ediyorum. Kandiliniz mübarek olsun hepinizin..

slm kızlar nasılsınız bakalım
kaç gündür giriyorum sayfaya boş boş bakıp geri çıkıyorum, yazmak içimden gelmiyor bir türlü
bizde pek değişiklik yok, Adana'dayım, hafta sonu eve döneceğim hayırlısıyla. İrem'in alerji test sonuçları çıkmadı henüz, 2 yeni diş çıkardık, köpek dişlerini de tamamlamak üzereyiz Akşama kadar elleriyle gel gel yaparak Erdal gel diye babasını sayıklıyor küçük hanım. Yemek konusunda pek ilerleyemedik, hala normal yemeğe geçemedi, midesi bulanıyor gibi yapıyor ve reddediyor. Muhallebi, yoğurt, meyve, gece de devam sütüne talim durumundayız. Top oynamayı iyice öğrendik. Geçiyoruz karşılıklı ben ona atıyorum o bana atıyor ati diyerek. Emekleme yok hala, geri geri sürünüyoruz, beşiğinden tutulup kalkmaya çalışıyor ama hala nefesi arada bir de olsa sıkıştığından izin vermiyorum, ben izin vermedikçe vazgeçecek, kalkmak için ya da yürümek için çaba harcamayacağını düşünüyorum ama yapacak bir şey yok. Nefesi sıkışmasında varsın geç yürüsün.
Bende müthiş bir yorgunluk ve bitkinlik var, sürekli uyku halindeyim ve migrenimle başım dertte.
Bizden bu kadar güzeller, hepinize hayırlı kandiller diliyorum, Rabb'im hepimize bu kutlu günün tekrarlarını yaşamayı nasip etsin, dualarda olmak dileğiyle...

Canım son günlerde olanlar hepimizin o kadar enerjisini düşürdü ki.. En azından ben olanlara çok üzgünüm ve bu mübarek günde sizlerden de dua etmenizi rica ediyorum. Kandiliniz mübarek olsun hepinizin..

evet canım.sizin de kandiliniz mübarek olsun kızlar.bizim de yarın aşımız var.salgın var diye yaptıralım dedim.
vuslatcım sen yaptırmıştın demi.ateşi falan cıktı mı?hemşire huysuzluk ve ateş yapabilir dedi
benim küçük meleğimde de emekleme cabaları basladı.gecen gün cok az ilerledi ama hala doğru duzgun emeklemedi.tutunup tırmanıyo bazı yerlere bide.emeklemeden vazgectik artık yurumelerini bekliyecez galiba :)

kızamık aşısını yaptırdık hayatım, çok şükür ateşimiz olmadı. belki olacaktı ama izin vermedim. aşı olacağımız günün sabahında başladım calpol vermeye. o gün 6-7 saat arayla 3 kere verdim. hemşirenin huysuzluk dediği de bebeğinin yanında olmak istemesi. en azından iremde öyle oldu. sürekli yanımda olmasında rağmen boynuma atıldı durdu. gece de yanımda yatırdım, çok uyandı ama hemen dibinde beni görünce ağlamadı kuzum, bana bakıyor, elini yüzüme koyuyor gülücük atıyor geri uykuya dalıyordu. gecemizde rahat geçti yani. inşallah sizlerinki de böyle geçer. calpolü ihmal etme derim. gereksiz ilaç kullanımına bende karşıyım hepinizin olduğunu gibi ama aşı dönemlerinde gereksiz olarak görmüyorum bunu, önlem diyelim

tesekkür ederim canım.asımızı yaptık geldik gitmeden yarım saat önce calpol verdim.hemşireye kac saat sonra tekrar vereyim diye sordum cvp vermeyince tekrar sormayı unuttum o telaşta sen ona da cvp vermişsin, 6-7 saat sonra ben de bidaha vereyim :) ben 9. ayda yapınca 1 yasında biaha yapmayız diye düşünmüştüm ama sordum bidaha varmış cok uzuldum.kuzzum ağlayınca dayanamıyorum

geçmiş olsun canım, sorunsuz atlatır inşallah evet yaşında bir daha olacak, ağlamaları varsın aşıdan olsun sadece hayatım geçer gider

Günaydın arkadaşlar,

Nasılsınız, kuzular nasıl, haberler ne durumda?

Bizde iyiyiz şükür, haziran ayını da yarılamış bulunuyoruz ama hava kasvetli ve boğucu.

Kızım epey büyüdü gibi geliyor bana. Zaten emekliyordu ama tutup kalkması, sıralaması, ayakta durması gayet güzel.

Fır fır evi dolanıyor. yürütece de biraz, sağı solu ellemesin diye bindiriyoruz. İnş en kısa zamanda yürüyecek gibi.

Tepkileri çok değişti kızımın; artık kızdığını, sevindiğini net bir şekilde anlıyoruz.

Elinden bir şey alınınca ağlıyor şımarıkça,istediği olmayınca gene yaygarayı basıyor. Bu da çok hoşuma gitmiyor aslında.

Dün ütü yaparken, yere koyuyorum; emekleyerek geliyor ütü masasına tırmanıyor, yürütecine koysam, kablolara saldırıyor fişi çekmeye çalışıyor. Gözümün içine muzur muzur bakıp kabloyu ısırıyor. Ben hayır deyince, oyun zannedip daha çok yapmaya başladı. Sonra bende ütü yapmaktan vazgeçtim tabi.

Kızımın peşinde koşmaktan fazla kilolarım da gidiyor şükür.

Buarada 2 dişimiz çıktı toplam 6 dişimiz var. Ama bunlar çok zor çıktı sanki. Ya da tepkisini artık anlatabildiği için bize de öyle geliyor olabilir.

Uyku düzeni aynı, yemesi aynı. Aldığımız hamak işimizi baya kolaylaştırdı.

Ve ben bu ayın sonunda işe başlıyorum.

Haber beklediğimiz bir bakıcı adayımız vardı ama olumlu cevap gelmedi. Söyleyen bir iki kişi var ben bakayım diyen ama tam ciddi ciddi görüşmedik. Geç kaldık biliyorum, biraz deneme süreci gerekiyor ama benim aklımda kızı benimle beraber götürmek var. Bakalım inş başarabilirim. Bu günlerde bunla yatıp bunla kalkıyorum. Sizde bana dua edin olur mu, hayırlısı neyse ona karar verelim inş.

Hepinizi öpüyorum..

Mrb canım. Benim böcüş de emekliyo artık ama az az ilerliyo nedense. Bi de bye bye yapıyo bize :) şimdi de hoppalasında bağıra cağıra zıplıyo.

Bakıcı bulmak gercekten zor canım. Bulması dert bulduğundan memnun kalabilmek ayrı dert memnun kaldığını elinde tutman ayrı dert. Allah yardımcın olsun. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah

slm kızlaar nasılsınız bakalım
nihayet evime gelmiş bulunuyorum özlemişim işin tuhafı daha evime gelir gelmez sanki adanaya hiç gitmemişim gibi bir rehavet çöküyor neden ki
neyse bizde değişen bir şey yok. patır patır diş çıkarmaya devam ediyoruz, 7. geldi onun dışında ne emekleme ne yürüme ne yemek yeme hiç bir şey yok yemek tattırayım dediğim zaman ya 2-3 kaşık sonrası kusuyor ya da dudaklarını kapatıp başını sallıyor hanım efendi ek gıdaya ilk başladığımız düzende devam ediyoruz mecburen.
tam uyuyor şimdi yazacaktım ki uyandı meleğim, görüşürüz canlar

merhabalar kizlar nasilsiniz hosgeldin vuslatcim bende oglusla evdeyiz o biraz yatti simdi arkadasla sohbet ettik telefonda buraya bi bakim dedim sonunda cumartesi sabahi ilk disimiz cikti alttan cikmis yarim pirinc tanesi kadarcik..

Merhaba kızlar nasılsınız? Melekleriniz nasıl napıyolar
Görünmüyosunuz nezamandandır kimse pek girmiyo

Roacım naptın bakıcı işini karar verebildin mi?

Biz yine büyük huysuzluk dönemine girdik. Yeni dişimiz geliyo galiba. Emeklemeye başladığındandır da uyutmak cok cok zorlaştı. Yatırmaya calışırken durmuyo yerinde,huysuzluk yapıyo ve uyumuyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…