Lohusalar kulübü

Saol canım :) benimki tembel totosunu yerden kaldırmıyo. Yere koyduğumda durmuyo aglıyo kızıyo bana al diye oyuzden emeklemeyecek bence. lalar 2 çeşit oluyo canım. Biri kapıya asılıyo bebek içinde hoplayıp duruyo. Ben ona cok guvenemediğim için almadım. Biraz arastırdım fisher price yagmur ormanı hoppala aldım. Benimki yurutec gibi yerde olan bişey yukarı biyere asılmıyo. Eşimle burdaki videoyu izledikten sonra hemen almaya karar verdik
Mini Alışverişkolik: la-Fisher Price Jumperoo

Heyecanla okudum doğum hikayeni :) bayağı telaşlı gecmiş. Ben de en cok bebeğimin nabzının azaldığını gözlerimle gördüğümde cok korkmuştum noluyo diye. Ayse önerin nefes tekniklerini okumuştum nabız konusunda biraz işime yaradı. Doktorum beni normale ikna etmişti ama olmadı beni aniden sezaryene aldılar nolduğunu anlamadım. sezeryandan sonra da cok ağrım oldu ama bence doğum işi sanş işi. Sanslıysan normal veya sezaryen hiç farketmez ikisi de iyi gecer. Sanssızsan da bisürü sıkıntı yasayabilirsin.

iyi senin esin sakinmis benimkini bi görseydin sanki o doguracak masallah dogumunda ne güzel ve cabuk gecmis cok güzell

cok gecmis olsun bebegini saglıkla kucagına almıssın ne güzel senin esinde sakinmiş peki dogumdan sonrası nasıl gecti

senin o jet dogumunu yerim yerim

cok gecmis olsun bebegini saglıkla kucagına almıssın ne güzel senin esinde sakinmiş peki dogumdan sonrası nasıl gecti

Evet canım sakindi hep öyledir zaten hiç telaş yapmaz. Bebeğimi bana gösterdiler :) sonra dikişi vs tamamlayıp beni ameliyathaneden cıkardılar. Çıkarken de bütün hastalar senin gibi olsa da günde 100 tane sezaryen yapsak dediler bana. Benim dedim ya heyecan ceneme vurmuştu sanki onların beni konuşturmasına gerek kalmamıştı ben sohbet ediyodum onlarla :) odaya alındıktan sonra da bacaklarındaki uyuşukluk gecene kadar cok iyiydim ama uyusukluk gectikten sonra ölüyodum ağrıdan. Kalkıp oturamıyodum, uzananıyodum yururken nefesim kesiliyodu ve bi 20 gune kadar da böyle sürdu. Normalde sezaryen sonrası bukadar agrılı olmaz ama bana denk gelmişti işte oturup aglıyodum sürekli her tek kaldığımda. Bebeğimi beşiğinden alıp kucaklayamıyodum bile cok zordu. doktorum ya bünyeden dolayı ya da kistin için biraz fazla acık kaldı için ondandır demişti yarım ağızla. Kistime bakmak için doğumdan sonra bana sakinleştirici verdiler kendimden geçmişim kendime geldiğimde dikişimi yapıyolardı yani naptılar o ara bilmiyorum. Ama bebeğimi emzirirken bütün agrılarım o an bitiyodu sanki Allahım nekadar büyüksün sen böyle güzel bişeyi bize yasattığı için sükürler olsun

Maşallahh zaten kızlar daha becerikli ve hevesli oluyor bu konularda erkekler daha tembiş :))) evet canım hop hop zıp zıp zıp yapıo

kızlarrrr sonunda ben bugün adet oldum cocugum 10 aylık oldu bense dogumdan beri ilk kez adet oluyorum

hey maşallahh :)))) ben de 2 kere oldum bugun yarın 3. olucam...Bu arada şekercim doğum hikayende pek bi actionlu :)

Şimdi kuzucum benim karşı olmamın nedeni şu ; bak videoda da dikkat edersen bebeişin ayağı yere tam basmıyo hopladıkça parmak ucunda basıyor. Bu özellikle erkek bebekler için iyi bir durum deil. tüm bebekler içinse bel konusunda sorun yaratabilir.. yürümede düz tabanlık yamuk basmak vs gibi sorunlar olabilir.. ya nebilim bunların hiçbiri olmasa da ben birşeyler kendiliğinden olsun istiyorum biz 4 kardeşiz.. hiçbirimizde bu tarz şeyler kullanmamış annem. ben 8. aylıkken emeklemeden yürümüşüm diğer kardeşlerimde hızlı yürümüşler. Ama bizim koca totolu tembiş oğlumuzdan aynı performansı göremedik :) olsun canı saolsun bu kadar dayandım artık almak saçma olur bence..ya tabi bu benim düşüncem kuzular kimse yanlış anlamasın sakın...

ya canım daha neler neler hayatım aksiyon olmus benim
bu arada caganımız bu konudada sana benziycek desene emeklemeden yürüyecek bana kalırsa bizimkide cekyata dayanıp hoplamalara basladı cuma günü bakıcam hoppala lara örümcege hiç bindiremedim buda icime sinmesse bi kac ihtyac alırım cıkar gelirim olmassa merak ediyorum bakalım gercekten güvenlimi bu arada senin kücük adam emeklemiyor ama dikkat ettiysen bicok aktivitesi önden gidiyor alkıs yapmak el cırpmak vs önce seninki baslamıstı hatırladınmı her bebek bir olmuyor demekki ..bense artık uyku arası dısında sürekli bi sekilde pesindeyim evin her yeri yastık oldu hava yastıgı gibiyiz

Zaten benım tesellim de o canım... konuşma ve diğer aktiviteler güzel ama fiziksel olarak tembiş :) ya şekercim çok muzur sürekli oyun bir muzurluk şok oluyorum bzen :)) 7/24 kamera olsa da çekse bizi :) dediğin gbi hava yastığı durumu tam güzel bir tanım olmuş harikasın :))) bende yere koyuyorum dönsün emeklesin oynasın dıye düşer diye de heryer yastık hergün süpürüyorum odayı bir umut :))))))))) aman canı sağ olsun da nezaman isterse o zaman yapsın :)

kızlar bebegi icin visko yatak kullanan veya bu konuda fikri olan varmı sert yatak devirleri gecti degiştirmeyi düsünüyorumda visko alsam nasıl olur acaba?..
bide bebegim 2 gündür anne sütünden baska hiçbişey almıyo alsada geri cıkartıyo bi ara alısmıstı simdi iki gündür böyle bi kac kişiye sordum dişten dolayı istahı gitmis olabilir mide bulantısıda yapabilir dediler sizde diş cıkarmadan önce istahsızlık olan yada bu sekilde olan oldumu acaba

Evet canım benimki de iştahsızdı dişten önce. Visko değil de orta sertlikte yarı ortapedik yatak öneriyo uzmanlar

Canımcım son 3 gun içinde farklı, daha önce tatmadığı birşey yedirdin mi ?

Yedırmedıysen dişten de olabilir evet... İştahsızlık yapıyor çünkü diş sancısı...

Biz park yatak kullanıyoruz. İçindeki yatağı da ,odasını yapana kadar yatağını da değiştrimeyi düşünmüyorum ben...
Benım de sorum var kızlar,

DEVAM SÜTÜNÜN 3 NUMARASINA GEÇEN VARMI ?

slm güzeller nasılsınız bakalım yumurcaklar nasıl
biz az evvel gezmeden geldik, yazdıklarınıza şöyle bir göz attım yatak konusu olmuş,

bizimki park yatak şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum. öyle çok sert kullanmadım zaten hiç yarı ortopedik. park yatağını netten sipariş ettiğimiz için yatağını özel olarak ayrı seçmiştik ilk aldığımızda, gayet rahat kullanıyor.

iştahsızlık konusu geçmiş, irem diş çıkaracağı zaman oluyor yani iştahsızlık değil aslında ama biberon ya da kaşık damağını ağrıtıyor o yüzden reddediyor yemeyi. ne kadar yumuşakta olsa kaşıkları damaklarıyla bastırıyorlar çünkü, bizimki ısırıyor resmen kaşığını ya da biberonunu çok ağrısı olduğunda belli ediyor yavrum sürekli ııı ııı ııı deyip duruyor, iyice fazlalaştığında calpol veriyorum ağrısı yatışınca kıtlıktan çıkmışcasına yiyor doyuruyor karnını.

bi de mama konusu geçmiş, irem 9. ayın ortalarındayken 3 numara mamaya geçtik, bebelac kullanıyoruz bildiğiniz gibi. geççişte bir sorun yaşamadık. emzik problem çıkardı biraz. yine 2 ye geçtiğimizde olduğu gibi büyük delik küçük delik sorunu yaşadık. önce phılips avent kullanıyorduk emzik olarak, istediğim ebatta emzik bulamadım bir türlü. belki olur ümidiyle eczaneden bebedor'un geniş ağızlıklı 2 no emziğini aldım. emzik kısmı halka halka geliyor. çok şükür istediğim gibi çıktı, mama akışı çok güzel tam iremin istediği gibi, o da memnun bende. sorun yaşayan varsa denesin derim

şimdilik bu kadar sonra yine kaçarım iyi bakın kendinize

Merhaba hatunlar, maşllah şenlenmiş buralar
Bizde bugün bütün gün temizlik vardı, karar verdim ben evde yokken temizlik yaptıracağım artık. İnanılmaz yoruldum, bayanla beraber bende çalıştım durdum, aferin bana

Buarada herkesin doğum hikayesini öğrenerek merakımı gidermiş oldum, teşekkürler Buarada farkettim ki benden sefil hamilelik yaşayan olmamış çok şükür. Zaten kimse de yaşmasın, inş bende yaşamamam bir daha o kötü zamanları Benim de elhamdulillah doğumum çok kolay geçmişti, olumlu düşündüm kendime güvendim ve her şey yolundaydı çok şükür.

Ben evde bebekleri oyuncakla oyalamak yerine dışarda enerjilerini atma taraftarıyım ama her zaman mümkün değil tabi. lanın hep aynı yerde durması biraz bebişi sıkar gibi, bizimki mama sandalyesine bile tahammül edemiyor artık. Ve evet sevilenolmak'cım bi kamera olsa da zekalarını hareketlerini kaydedebilsek. Emeklerken kafa göz daldıklarını saklayabilsek ama güzel hatırlarız inş.

Yatak konusunda biz de park yatak kullanıyoruz, kraftınkini. O zaman visco yatak aldık biz ama annem yatağın ölçülerinde yün yatak yaptı ince bir şey. Onda yatıyor şuan sıcacık ohh. Ama visco altta, yün döşek üstte şekilde. Geçenlerde viscoyu çıkardım biraz aşağı insin diye, kuzu iki gece üstüste ağladı. Sonra anladım ki yün yatak ince oldu galiba, bebeğimin yanı beli ağrıdı Düzelttim tabi, kızın uyku düzeni de düzeldi.

Kızlar, benim kızım beni görünce belki anne demiyor ama "cici cici" diyor Dışarı çıkmak için hazırlandığımda, saçlarımı gördüğünde, hoşuna giden bir şeyi bulduğunda hemen "cicci cicci" demeye başıyor kuzucuğum. Alkış ve bay bay olaylarını önceden öğrenmişti, şuan "Allah Bir" üstünde duruyoruz parmakla beraber ama yok

Evim mis oldu şükür, bende duşumu aldım, kızımı uyuttum, bir tabak makarna yedim ve şuan gözümü açamıyorum. Dinlenmem lazım galiba.. Herkese sevgiler, seviyorum sizi.

evet her zaman tatmadıgı bişeylerden tattırmaya calısıyodum ama artık hepsine agzını kitliyor son 2 gündür pek istemiyordu zaten bugün hiç yemedi simdi uyudu bakalım anne sütüyle duruyor keyfi yerinde gibi bunun dısında degişikligi yok pek

Günaydın hanımlar,

Yine yeni yeniden, yorgun olduğum bir gece kızım 4-5 kere ağlayarak uyanır

Kızlar benim sorum şu, kızımın 4 dişi birden kabarmış yine ve öncekilerden de biliyorum ki;15 güne kalmaz çıkacaklar.

Şuan 4 dişi var, ee 4 daha gelirse 8.. 1 yaşına girmeden bu kadar çok dişi olması normal mı acaba?

Çıkmamasından belki tedirgin olunur ama ben çıkmasından tedirgin oldum iyi mi

Buarada aşağı, parka indik ama felaket bi sıcak var, 11-16 saatleri arası dışarı çıkmamak lazım sanırım. 10 dk zor dayandık. Bide şapkasız çıkmamak lazım tabi

oo burda tecrübeli anneler varmış
selamlar hepinize
13 martta doğum yaptım
2 ay 10 günlük bi oğlum var
uyku problemini az da olsa hallettik
yani önceden hiç uyuyamıyordum
kayınvalidem bebeği alıyordu, bana emzirmek için getiriyordu
yoksa uyumak mümkün değildi
şimdi hiç değilse birkaç saat uyuyor geceleri
o da emmek için uyanıyor, bölük pörçük uykuyla idare ediyoruz işte
öneriniz var mı bu konuda?

bi de gündüzleri de pek uyumuyor, ondan dolayı ben de dinlenemiyorum
tuvalete bile zor gidiyorum inanır mısınız?

sütümün artması için önerileriniz var mı?

canım uyku düzeni için sadece sabır diyebilirim sana.simdi bebeğin gece gündüz arasındaki farkı bilmiyo ama zamanla öğrenecek.artık onu karanlıkta yatırmaya baslayabilirsin gece-gündüz farkını öğrensin diye.sütü arttırmanın en iyi yolu da stres yapmamak,kafaya takmamak ve her emzirmeden sonra muhakkak bi bardak suyunu iç.su sütü arttıran en önemli sey.ama merak etme sütün de zamanla artcaktır.bebeğin henüz küçük olduğu için sütün ona yetiyordur zaten.sakın doktorun önermediği sürece sütüm yetmiyo diye mamaya başlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…