- 6 Nisan 2010
- 506
- 254
- 323
- Konu Sahibi sekerciiik
-
- #2.281
arkadaşlar bugün 44. gün ve benim hala kanamam devam ediyor?
normal mi bu durum :18:
selam güzeller nasılsınız bakalım, özledim hepiniziepeydir Adana'dayım, giremedim maalesef ama iyiyiz çok şükür.
sevilenolmak, sormuşsun önce ben cevaplayalım şekerimsüper hızlı bir şekilde emekliyoruz, aklına gelebilecek her yerden tutunup kalkıyoruz, koltuğa tırmanıyoruz ama yürümüyoruz . day day duruyor ellerini bırakıp 5 saniye kadar ama adım atmak yok henüz. anne, baba, erdal(babasının adı) annenne, dede, zeyze (teyze oluyor ) gel, git, hadi, kalk, ditditlim(buda gidelim oluyor ) söylediğimiz kelimeler bunlar. daha anlaşılmayan bir sürü şey söylüyor ama biz anlamıyoruz çocuk napsın di mi
4 gün oldu yaşına gireli, hala yemek yemiyor dellendiriyor beni. 7 dişimiz oldu, 8 ve 9 yolda epey beyazlamış ve kabarmış yerleri. müziğe merak saldık bu aralar. şarkılara alkış yapıp tempo tutuyor, ayaktaysa dizlerini büküp açarak poposunu sallıyor, ellerinide havaya kaldırıp bilekten dansöz gibi kıvırıyor sıpa. bunlar teyzesinin marifeti o öğretti hepşimdilik bu kadar.
kızlar yaşına girdikten bir kaç gün sonra yapılacak bir aşı vardı, sanırım karma aşıydı. yaptıran var mı? 12 ağustosta girdik yaşımıza, bu gün sorduk doktora eylül 15 e kadar vakti var evinize dönünce yaptırırsınız dedi. yaptıran ya da bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi ve kuzularınızı
Anne adayı yaklaşık 40 hafta süren mücadeli ve zorlu bir yaşam döneminden sonra, o büyük anı yaşamış, zorun zorundan, canından, cananından geçip, artık anne olmuştur
Sarılıp, sarmalanmış, iki avucu arasında konulmuş yavrusunu sevgi, şefkat ve merhametle bağrına basmak ister. O, 40 haftalık özlem, her haftasında asırlara dağılmış uzun bir hasret olmaktan çıkmıştır artık. Kadın anne olmakla, kadın olduğunu da aşikarca ispat etmiş olmanın belki de, aaçığa vuramadığı önemli bir övüncünü de yaşıyordur artık. O, anne olmakla bir noktada veren olmuştur. Bu vergi ona göre çocuktur. Kimsenin veremediğini vermenin de açığa çıkmayan övüncüyle, genç annenin gözleri parlak artık.
Titrak bir sesle, hamileliğinin tüm sıkıntılarını bir tarafa bırakan annenin, çocuğuna ilk dokunuşuyla, tüm acıları birden savuşup, onu terk eder. Dünyada bir kadının en mesut ve mutlu anı işte bu andır. Bunun için, hiçbir anne, Ben hiç mutlu olmadım! dememelidir.
Doğum, anne adayının belleğindeki, binlerce endişe ve sıkıntıyı bir tarafa atan, kutlu buluşma anıdır. Bu buluşma, bilinen ve bulunanın var olup tutulamayanın varlığı hissedilip, bilindiği halde görülemeyenin buluşmasıdır. Bu buluşmanın büyük manası, anneden başka hemen hiç kimse tam olarak idrak edemez. Ondan başka herkes için, olay bir doğumdur. Ama anne için doğum ve doğurmaktan fersah fersah öte bir durumdur.
Lohusa olan genç anne hissiyatının en yüksek şahikasındadır. O, öyle önemli bir iş başarmıştır ki, bunu kelimelerle izah edebilmesi mümkün değildir. Bir lohusanın ruhiyatını tahlil edip, onu anlamak isterseniz, sarılıp, sarmalanıp yanına konulan ve olanların farkında bile olmayan, bebeğine bakışını bir iki saniyeliğine de olsa izleyiniz.
Onun gözlerinin nasıl da bir iki saniyede bir, bebeğine kaydığını, elini ona uzatırken tıpkı parmakları gibi yüreğinin de titrediğini beynindeki milyonlarca hatıra dolu hücrenin bir anda yok olup onların yerine babağiyle ilgili yeni hücrelerin ve yeni hatıranın doluştuğunu yaşamının ta merkezine, bu mini minnacık yavrunun nasıl kurulduğunu görürsünüz. Bu hal size onun ruhiyatı hakkında, hemen her şeyi detaylarıyla açıklayacaktır.
Merhabalar cici anneler biz lohusalar degisen psikolojilerimizin dert ortagı olalım ve bebişlerimizin sıkıntılarını sevinclerimizi bir arada paylaşalım istedim 9 aylık hamilelik maratonundan sonra psikolojileriniz uyku düzenleriniz nasıl alıskanlıklarınız degistimi benim gecem gündüzüm o artık esir aldı beni haydi buyrun sohbete..
yararlı bazı bilgileri asagıdaki sayfalarda yayınladım;
172:büyüme atakları
176:bacak vajina kol sıkılastırma egzersizleri
Mrb kızlar nasılsınız bebişler nasıl?
Son doktor kontrolumuzde vitamin surubuna basladık biz. Var mı aranızda baslayan diye merak ettim bi sorayım dedim
Gercekten gerekli mi bu bütün verdikleri takviye ilaçlar anlamıyorum ya. Yine herzamanki gibi hergün vermeyi de unutuyorum. Şurubun ismi de sanasol bu arada
selam kızlar nasılsınız?????? aranızda en uzun süre ortalarda görünmeyen ben vardım sanırım ama geldim artıkmaşallah bebişler hep yaşını doldurmuş bizde eylül 3 de girdik yaşımıza. allah hepimizin yavrularına sağlıklı mutlu uzun ömürler nasip eder inş.. vuslatcım iremin saçlarını ne güzel uzatmışsınız kıskandım valla nazar değmesin kuzuma bizde de henüz yürüme yok ama birkac adım atabiliyor . kızlar unutmadan söyleyeyim gecenlerde haberlerde gördüm calpol astım yapıyor diyor dr.ler. ayda bir kez vermek bile yeterli diyolar. duyan varmı aranızda?kafam karıştı :44: öyleyse neden üretiyolar onuda anlamış değilim.benim kuzucuk hatırlarsanız cok huysuz bi bebeklik gecirdi buraya girme fırsatım bile olmuyordu, şimdide ayaklanmalar başlayınca yine aynı durumdayız en büyük sıkıntım dışarı cıktığımızda artık bebek arabasında hiç durmuyor siz ne durumdasınız? şimdilik benden bu kadar zaman buldukca yazarım iyi geceler hepinize
bebişim dün ilk defa kendi basına ilk adımlarını attı nasıl mutlu oldum anlatamam zaten bi kac haftadır durmaya calısıp adım atıp düsüyodu ama artık yürüycek benim bebişim vuslatcım lavabo metoduna bayıldım en kısa süre icinde deniycembu arada dişimiz 6 oldu masallah veeeee bir gelişme daha iki üc gündür nane nannnannee diyor bana nane ben oluyorum tabi hiç peşimden ayrılmaz oldu artık onla kendimi bir bütün gibi hissediyorum en kısa zamanda görüsmek dilegiyle hoscakalın
hoşgeldin hayatımirem zaten epeyce bir saçlı doğmuştu o kadar kestir dediler ama dinlemedim sonuç bu işte calpol hakkında söylediğini duymadım şimdiye dek. aksine her seferinde önerirler, dr. a her kontrole gittiğimizde calpolün var mı yazayım mı der
size müjde verelim teyzeleri, kızım bu gün kendi başına kalktı veeee ilk adımlarını attıeşimle çocuğa bir bakışımız vardı ki görmeliydiniz, sanki iremin ilk adımlarını görmedikte uzaylı gördük duvara yapıştırılan çizgi film karakterleri aldım bu gün. iremin boy hizasına gelecek şekilde yapıştırdım duvara. malum artık kolay kolay oyalanmıyorlar, artık lavaboya giderken bile yanıma oyuncak alıyorum, kapıya doğru yaklaşınca oyuncağı fırlatıyorum kapıdan, hanfendi oyuncağına sevinirken afedersiniz ben işimi bitirip çıkıyorum neyse işte meleğim o yapıştırma kağıtları görünce önce bir çığlık attı, kendi kendine ayağa kalktı (zaten 4-5 gündür kalkıyordu ama adım atmadan düşüyordu.) ve 7 minik adım atarak duvarın dibine geldi, bi duvardakilere baktı, bir geldiği yere baktı, sonra sarıldı boynuma kuzucum, ne kadar mutlu oldum tarif edemem öğleden sonra gezmeye gittik hep birlikte, sahilde de yürüttük biraz çok mutlu oldu yarın eşim gidiyor, 1 hafta yok, zorlu bir hafta beni bekliyor, fırsat buldukça gelirim yine. benden bu günlük bu kadar, seviyoruz sizi, iyi geceler hepinize
bebişim dün ilk defa kendi basına ilk adımlarını attı nasıl mutlu oldum anlatamam zaten bi kac haftadır durmaya calısıp adım atıp düsüyodu ama artık yürüycek benim bebişim vuslatcım lavabo metoduna bayıldım en kısa süre icinde deniycembu arada dişimiz 6 oldu masallah veeeee bir gelişme daha iki üc gündür nane nannnannee diyor bana nane ben oluyorum tabi hiç peşimden ayrılmaz oldu artık onla kendimi bir bütün gibi hissediyorum en kısa zamanda görüsmek dilegiyle hoscakalın
Hayırlı olsun yürüyen bebişlere :) benimki coktan adım atmaya baslamıştı zaten bugunkerde de artık yuruyo :) yürümesi değil de benim koltuklar alçak ve kızım koktuklarıma cok rahat tırmanıyo. Koltuğa cıkabilmesi tam bi eziyet sürekli arkasındayım düşmesin diye. 2 dişimiz cıkmıştı 2 tane daha cıktı. Toplamda sadece 4 dişimiz var yani :)
Baba dede mama teyze vs söylüyo bi anne demiyo :)
İştahımızda yok hele muhallebi tarzı şeyleri hiç yediremiyorum. Yoğurt seviyodu artık onu da pek yemiyo. Biraz kansızlık cıktı düzelir inş gecicidir.
Bi de artık uyutmakta zorlanıyorum hem uykusu var hem uyumuyo ve huysuzluk yapıyo. Vuslatcım ben de lavaboya gideceğim zaman onu bisikletine oturtup kemerini bağlıyorum öyle giriyorum. Benimki oyuncak falan dinlemez girer direk tuvalete mecbur sabit bi yere koyuyorum.
Roacım sen bakıcı işini halledebildin mi? Alıştı mı bakıcısına
Roacım sen bakıcı işini halledebildin mi? Alıştı mı bakıcısına
selam hanımlar umarım hepiniz bebeklerinle mutlusunuzdur. ben daha 2 haftalık anneyim ve bebeğşmde kusma problemi var nasıl başedeceğm bilmiyorum. sürekli emmek istiyor emdiginide cıkarıyor uyuyor midesi bulanıyor sürekli ve uykudan uyanıyor. gögüslerim mahvodu lohusalıktan gelen psikoloji bebegimin bu hali cok zor. aranızda bu sorunları yaşayan varmı fikir verin lütfen
Merhaba güzel anneler; özledim buraları, sizleri. Eski günleri, geçen sene bu zamanları...
Hatırlarsınız bebeğim çok huysuz değildi (hala da değil) ve ben hayatımın en güzel 13 ayını geçirdim canım kızımla.
Yazın bi ara işe dönmem gerekti ama ücretsiz izni devam ettirdik ve ben artık işe başladım.
Kendimi ikna etmeye çalışıyorum, ugrasıyorum ama hala alışamadım bu fikre.
Canımcım, bu ikinci bakıcımız. İlki, bebeğimin el becerilerinin ve konuşmasının gelişmesini istiyorum dedim diye gurur yaptı çekti gitti. Çokta alışmamıştık aslında. Ama bu teyzemizi çok seviyoruz. Tabi Gülce henüz yeni olduğu için öyle çok düşkün değil ama ağlamıyor da. Ben yanlarındayken de beni istiyor bu gayet normal. yemeği zor yiyen bir çocuk ama yeni yöntemleri var, parçalayıp önüne koymak gibi. Zaten muhallebi filan vermiyorum ben, biz ne yersek o. Oyunlar oynatıyor konuşuyor, uyutmakta zorlanıyor biraz; ben memede uyuttugum için yeri belli oluyor sanırım. Yaklaşık 15 gün beraberdik, bir sıkıntı yaşamadık hatta ablam gibi oldu kendisi. Ev işlerine de yardım ediyor kızım uyuduğunda. Yemek filan işte neye vakit kalırsa.
Yine de çok zor, kendi kına gecemde annemden ayrılmak nasıl içimi acıttıysa aynısı sanki. Duygusallasma bu kadar diyorum kendime ama biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım.Teşekkür ederim canım hatırlayıp sorduğun için.
Buarada maşallah kızlar, sizin bebişler yürümeye başlamış. Bizimkinde hala tık yok. düz duvara bile tutunarak gidiyor ama yürümede tık yok. Hadi yürüyelim dediğimiz an kendini yere atıyor.
Ama telefonla konusmaktan tutun, tarakla sacını taramaya kadar hatta ıslak mendille yerleri silmeye kadar her şeyi yapıyor maşallah
Akşam kaçta yatırıyorsunuz kızlar bebişleri? Bizimki bazen 21-22 sularında uyuyor. 20:00 sıralarında uyutmaya çalışmalıyım artık.
Öptüm hepinizi.
Merhaba güzel anneler; özledim buraları, sizleri. Eski günleri, geçen sene bu zamanları...
Hatırlarsınız bebeğim çok huysuz değildi (hala da değil) ve ben hayatımın en güzel 13 ayını geçirdim canım kızımla.
Yazın bi ara işe dönmem gerekti ama ücretsiz izni devam ettirdik ve ben artık işe başladım.
Kendimi ikna etmeye çalışıyorum, ugrasıyorum ama hala alışamadım bu fikre.
Canımcım, bu ikinci bakıcımız. İlki, bebeğimin el becerilerinin ve konuşmasının gelişmesini istiyorum dedim diye gurur yaptı çekti gitti. Çokta alışmamıştık aslında. Ama bu teyzemizi çok seviyoruz. Tabi Gülce henüz yeni olduğu için öyle çok düşkün değil ama ağlamıyor da. Ben yanlarındayken de beni istiyor bu gayet normal. yemeği zor yiyen bir çocuk ama yeni yöntemleri var, parçalayıp önüne koymak gibi. Zaten muhallebi filan vermiyorum ben, biz ne yersek o. Oyunlar oynatıyor konuşuyor, uyutmakta zorlanıyor biraz; ben memede uyuttugum için yeri belli oluyor sanırım. Yaklaşık 15 gün beraberdik, bir sıkıntı yaşamadık hatta ablam gibi oldu kendisi. Ev işlerine de yardım ediyor kızım uyuduğunda. Yemek filan işte neye vakit kalırsa.
Yine de çok zor, kendi kına gecemde annemden ayrılmak nasıl içimi acıttıysa aynısı sanki. Duygusallasma bu kadar diyorum kendime ama biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım.Teşekkür ederim canım hatırlayıp sorduğun için.
Buarada maşallah kızlar, sizin bebişler yürümeye başlamış. Bizimkinde hala tık yok. düz duvara bile tutunarak gidiyor ama yürümede tık yok. Hadi yürüyelim dediğimiz an kendini yere atıyor.
Ama telefonla konusmaktan tutun, tarakla sacını taramaya kadar hatta ıslak mendille yerleri silmeye kadar her şeyi yapıyor maşallah
Akşam kaçta yatırıyorsunuz kızlar bebişleri? Bizimki bazen 21-22 sularında uyuyor. 20:00 sıralarında uyutmaya çalışmalıyım artık.
Öptüm hepinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?