Lohusalar kulübü

Merhaba arkadaşlar, bende tatilden dönenlerdenim.

Nasılsınız, yavrular nasıl? Sağlık sıhhat yerindedir umarım herkesin.

Bizde enteresan bir yaz geçirdim. Oldukça yoğundu; Gülce bir kere 39 u görecek derecede ateşlendi, antibiyotik kullanmak zorunda kaldık maalesef

Nerdeyse 40 gündür evde değildik ve bir çok yere uğradık. Yavrum, ne doğru dürüst yedi ne uykusu kaldı. Her şey alt üst oldu. Tam bir yere alıştı, sonra biz başka bir yere geçtik. (düğünler ve bayram dolayısıyla) Ama en çok denizi sevdi. Banyoda ağlayan çocuk suya bayıldı ve şimdi banyosu bile daha rahat.

Dün bizim de doğum günümüzdü, ancak henüz yürümüyor. Erken emekleyip erken ayağa kalkınca yürür diye bekliyorduk ama henüz cesaret edemedi sanırım.

Toplam 7 dişi var, "gel gel, bay bay, öpücük, alo," yapabiliyor eliyle. Al-ver dediğinde veriyor. Anne, baba, dede, memi, teyze, abi, gel vs. bir çok kelimeyi söylüyor. 5 kere üst üste söylense öğrenecek durumda maşallah. Yemesi bayağı geriledi, o da dediğim gibi göçebe yaşamımızdan ve geçirdiği boğaz enfeksiyonundan sanırım. Doktor, düzenli öğün ver ve süte alıştır dedi. Meyva ve yoğurt konusunda serbestsin ama biberon kullanmaması dezavantajdır dedi. Biraz kilo almaya ihtiyacımız var sanırım. Memeyi de geri planda bırak, emerek rejim yapmış dedi. Bakalım inş eski düzenimizi tekrar sağlarız.

Bende artık evimdeyim ve eski arkadaşlarımı tekrar görmek isterim. Hepinizi ve kuzuları öpüyorum.

Mrb kızlar. Kimseler yoktu burda. Gerçi hala yok sayılır :) noldu bu foruma.
Vuslatcım biz aşılarımızı pzrtsi yaptırdık. 3 iğne yedi kuzucum. Biri de karma asıydı galiba. Calpol verdiğim için ateşi çıkmadı cok sukur. Asıdan sonra yıkayabilirsiniz dediler. Bir de 2 gün huysuzluk yapabilir dediler. Doktor kontrolumuzde de kan, idrar tahlili ve ultrason kontrolu yapıldı. 1 yasındaki rutin kontrolmuş bunlar. Biraz kansızlık cıktı. Ferrumu kullanmayıp yerine pekmez verdiğim için mi oldu bilmiyorum.
Kızlar bu arada kızımın doğumgününde gelen oyuncaklar arasında cok beğendiğim ve hiç beğenmediğim 2 oyuncağı söyliyim oyuncak almak isteyenlere bi fikir olur.
Fisher price ın eğitici masalcı tırtılını cok beğendim kızım da severek oynuyo. Cok bilindik cocuk sarkılarını söylüyor onun dışında harfleri rakamları vs de söylüyo. Ama yine fisher peiceın eğitici saati var kızımın ilgisini hiç cekmedi tırtıl kadar basarılı değil bence tavsiye etmiyorum
Benden şimdilik bukadar görüşmek üzere

slm kızlar nerelerdesiniz nasılsınız? özledim hepinizi
bizde karma aşımızı olduk, sorun olmadı çok şükür. küçük hanım ayaklandı, 1 dk durmuyor yerinde zapt etmek gün geçtikçe zorlaşıyor valla Allah yardımcımız olsun :) 10 tane dişimiz oldu, azıların sancılarını çekiyoruz son zamanlarda, bu yüzden çok huysuzuz. sürekli üzerimde küçük hanım. hani daha bunlar bebeyken yemek temizlik yapamıyorum diye yakınıyorduk ya, işte yine aynı durumdayım ben. sizler nasılsınız bilmiyorum :) bakın 2 dk olmadı şuraya gireli fark etti yokluğumu bağırmaya başladı hemen sıpa gelin arada bir kendinizden haber verin şekerler, seviyorum hepinizi, sizi ve kuzucuklarınızı öpüyorum

selamlar güzellikler cok yakında yine beraberiz insallah bos kalmıs buralar evlatlar yasına girdi neler yaptıklarını yazmıssınız bizimki bye bye tutunarak kalkma ayakta durmaya calısma baba ge gee al ver deyince vermeler yani her haltı yiyorda bir anne demiyor arada beni yanına cok isteyince ııınniiii diye bi ses cıkıyor yani oda bir yada iki kez olmustur belkide odur bilemem artık yürümeye gayretimiz var ama sonuc yok 4 dişimiz cıktı 5. yolda inşallah biraz d vitaminimiz eksik geldi tam sınırdaydı bol bol sebze yedirmeye calısıyorum haslama püre ama yine emmeye devam tabi yüzde 80 emiyoruz yüzde 20 ek gıda diyebilirim sütcü bir amca bulduk her pazartesi bize 5 kilo süt bırakıyor hem yogurdumuzu hem peynirimiz hemde sütümüzü ordan karsılıyoruz organik takılıyoruz yani benim icin cok iyi oldu 12.ay asılarımızıda tamamladık gecende tam kan sayımınıda cok sükür atlattık bişey vermeye gerek kalmadı simdilik bu kadar öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:

Nekadar güzel bir kulüp olmuş böle lohusalar kulübü:))) çok hoşuma gitti iyi düşünülmüş:)

Mrb kızlar nasılsınız bebişler nasıl?
Son doktor kontrolumuzde vitamin surubuna basladık biz. Var mı aranızda baslayan diye merak ettim bi sorayım dedim
Gercekten gerekli mi bu bütün verdikleri takviye ilaçlar anlamıyorum ya. Yine herzamanki gibi hergün vermeyi de unutuyorum. Şurubun ismi de sanasol bu arada

slm güzeller nasıılsınız bakalım biz iyiyiz çok şükür, bir sıkıntımız yok. mevsim geçişinden kaynaklı nefes hışırtılarımız başladı yeniden, buhar kullanıyoruz, sanırım kabullendik bu durumu ve alıştık artık :s son güzel havalrı değerlendirip kızımla her gün parka inmeye devam ediyoruz. ama artık giderken kızımda benimle birlikte yürüyor tek elinden tutuyorum ya da o benim parmağımdan tutuyor parka kadar paytak paytak yürüyoruz yerde gördüğü yapraklara, taş aralarından fırlamış çimenlere ya da karıncalara denk getirmeye çalışıyor ayaklarını, gülüşü, adım atarkenki mutluluğu ömre bedel evin altını üstüne getirme ve benim anamı ağlatma konusunda git gide daha tecrübeli oluyor küçük canavarım

bize vermediler hayatım, ama şöyle birşey var, biz yaptırdığımız kan tahlilini henüz götürüp sağlık ocağına hemşiremize vermedik. ama dr. gördü sonuçları ve bir şey demedi. belki hemşiremiz der bilemiyorum. p.tesi götürürüm diye tahmin ediyorum, söylerlerse öyle bir şey bilgilendiririm

selam kızlar nasılsınız?????? aranızda en uzun süre ortalarda görünmeyen ben vardım sanırım ama geldim artık maşallah bebişler hep yaşını doldurmuş bizde eylül 3 de girdik yaşımıza. allah hepimizin yavrularına sağlıklı mutlu uzun ömürler nasip eder inş.. vuslatcım iremin saçlarını ne güzel uzatmışsınız kıskandım valla nazar değmesin kuzuma bizde de henüz yürüme yok ama birkac adım atabiliyor . kızlar unutmadan söyleyeyim gecenlerde haberlerde gördüm calpol astım yapıyor diyor dr.ler. ayda bir kez vermek bile yeterli diyolar. duyan varmı aranızda?kafam karıştı :44: öyleyse neden üretiyolar onuda anlamış değilim.benim kuzucuk hatırlarsanız cok huysuz bi bebeklik gecirdi buraya girme fırsatım bile olmuyordu, şimdide ayaklanmalar başlayınca yine aynı durumdayız en büyük sıkıntım dışarı cıktığımızda artık bebek arabasında hiç durmuyor siz ne durumdasınız? şimdilik benden bu kadar zaman buldukca yazarım iyi geceler hepinize

hoşgeldin hayatım irem zaten epeyce bir saçlı doğmuştu o kadar kestir dediler ama dinlemedim sonuç bu işte calpol hakkında söylediğini duymadım şimdiye dek. aksine her seferinde önerirler, dr. a her kontrole gittiğimizde calpolün var mı yazayım mı der
size müjde verelim teyzeleri, kızım bu gün kendi başına kalktı veeee ilk adımlarını attı eşimle çocuğa bir bakışımız vardı ki görmeliydiniz, sanki iremin ilk adımlarını görmedikte uzaylı gördük duvara yapıştırılan çizgi film karakterleri aldım bu gün. iremin boy hizasına gelecek şekilde yapıştırdım duvara. malum artık kolay kolay oyalanmıyorlar, artık lavaboya giderken bile yanıma oyuncak alıyorum, kapıya doğru yaklaşınca oyuncağı fırlatıyorum kapıdan, hanfendi oyuncağına sevinirken afedersiniz ben işimi bitirip çıkıyorum neyse işte meleğim o yapıştırma kağıtları görünce önce bir çığlık attı, kendi kendine ayağa kalktı (zaten 4-5 gündür kalkıyordu ama adım atmadan düşüyordu.) ve 7 minik adım atarak duvarın dibine geldi, bi duvardakilere baktı, bir geldiği yere baktı, sonra sarıldı boynuma kuzucum, ne kadar mutlu oldum tarif edemem öğleden sonra gezmeye gittik hep birlikte, sahilde de yürüttük biraz çok mutlu oldu yarın eşim gidiyor, 1 hafta yok, zorlu bir hafta beni bekliyor, fırsat buldukça gelirim yine. benden bu günlük bu kadar, seviyoruz sizi, iyi geceler hepinize

bebişim dün ilk defa kendi basına ilk adımlarını attı nasıl mutlu oldum anlatamam zaten bi kac haftadır durmaya calısıp adım atıp düsüyodu ama artık yürüycek benim bebişim vuslatcım lavabo metoduna bayıldım en kısa süre icinde deniycem bu arada dişimiz 6 oldu masallah veeeee bir gelişme daha iki üc gündür nane nannnannee diyor bana nane ben oluyorum tabi hiç peşimden ayrılmaz oldu artık onla kendimi bir bütün gibi hissediyorum en kısa zamanda görüsmek dilegiyle hoscakalın

Masallah kuzuya
Listeden gördüm de atladim geldim buraya :)
Nzamandir hic goremiyorum seni önceden sık gorurdum mesajlarini iyisindir inşallah sende :)

Hayırlı olsun yürüyen bebişlere :) benimki coktan adım atmaya baslamıştı zaten bugunkerde de artık yuruyo :) yürümesi değil de benim koltuklar alçak ve kızım koktuklarıma cok rahat tırmanıyo. Koltuğa cıkabilmesi tam bi eziyet sürekli arkasındayım düşmesin diye. 2 dişimiz cıkmıştı 2 tane daha cıktı. Toplamda sadece 4 dişimiz var yani :)
Baba dede mama teyze vs söylüyo bi anne demiyo :)
İştahımızda yok hele muhallebi tarzı şeyleri hiç yediremiyorum. Yoğurt seviyodu artık onu da pek yemiyo. Biraz kansızlık cıktı düzelir inş gecicidir.
Bi de artık uyutmakta zorlanıyorum hem uykusu var hem uyumuyo ve huysuzluk yapıyo. Vuslatcım ben de lavaboya gideceğim zaman onu bisikletine oturtup kemerini bağlıyorum öyle giriyorum. Benimki oyuncak falan dinlemez girer direk tuvalete mecbur sabit bi yere koyuyorum.
Roacım sen bakıcı işini halledebildin mi? Alıştı mı bakıcısına

maalaşşah paşama şekercim bizim sıpaların doğumlarıda peş peşe oldu yürümeleride

bizde sadece muhallebi türü şeyler yiyoruz başka bir şey yok uyuma konusu bizde de var bu aralar, gerçi diş sıkıntısı sanırım uykusuna inliyor yavrum bizim kıza kemer falan hak getire, hele bi bağla bakim ne oluyor sıkıntılı hanfendi, hiç ellemezsen öylece oturur ama sınır koydun mu yandın, anası kılıklı işte nolcak

selam hanımlar umarım hepiniz bebeklerinle mutlusunuzdur. ben daha 2 haftalık anneyim ve bebeğşmde kusma problemi var nasıl başedeceğm bilmiyorum. sürekli emmek istiyor emdiginide cıkarıyor uyuyor midesi bulanıyor sürekli ve uykudan uyanıyor. gögüslerim mahvodu lohusalıktan gelen psikoloji bebegimin bu hali cok zor. aranızda bu sorunları yaşayan varmı fikir verin lütfen

Merhaba güzel anneler; özledim buraları, sizleri. Eski günleri, geçen sene bu zamanları...

Hatırlarsınız bebeğim çok huysuz değildi (hala da değil) ve ben hayatımın en güzel 13 ayını geçirdim canım kızımla.

Yazın bi ara işe dönmem gerekti ama ücretsiz izni devam ettirdik ve ben artık işe başladım.

Kendimi ikna etmeye çalışıyorum, ugrasıyorum ama hala alışamadım bu fikre.

Roacım sen bakıcı işini halledebildin mi? Alıştı mı bakıcısına

Canımcım, bu ikinci bakıcımız. İlki, bebeğimin el becerilerinin ve konuşmasının gelişmesini istiyorum dedim diye gurur yaptı çekti gitti. Çokta alışmamıştık aslında. Ama bu teyzemizi çok seviyoruz. Tabi Gülce henüz yeni olduğu için öyle çok düşkün değil ama ağlamıyor da. Ben yanlarındayken de beni istiyor bu gayet normal. yemeği zor yiyen bir çocuk ama yeni yöntemleri var, parçalayıp önüne koymak gibi. Zaten muhallebi filan vermiyorum ben, biz ne yersek o. Oyunlar oynatıyor konuşuyor, uyutmakta zorlanıyor biraz; ben memede uyuttugum için yeri belli oluyor sanırım. Yaklaşık 15 gün beraberdik, bir sıkıntı yaşamadık hatta ablam gibi oldu kendisi. Ev işlerine de yardım ediyor kızım uyuduğunda. Yemek filan işte neye vakit kalırsa.
Yine de çok zor, kendi kına gecemde annemden ayrılmak nasıl içimi acıttıysa aynısı sanki. Duygusallasma bu kadar diyorum kendime ama biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım.Teşekkür ederim canım hatırlayıp sorduğun için.

Buarada maşallah kızlar, sizin bebişler yürümeye başlamış. Bizimkinde hala tık yok. düz duvara bile tutunarak gidiyor ama yürümede tık yok. Hadi yürüyelim dediğimiz an kendini yere atıyor.
Ama telefonla konusmaktan tutun, tarakla sacını taramaya kadar hatta ıslak mendille yerleri silmeye kadar her şeyi yapıyor maşallah

Akşam kaçta yatırıyorsunuz kızlar bebişleri? Bizimki bazen 21-22 sularında uyuyor. 20:00 sıralarında uyutmaya çalışmalıyım artık.

Öptüm hepinizi.

Bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım, güle güle büyüt meleğin daha çok minik, alışma sürecinde henüz, anne karnında ki rahatı arıyor hala, zamanla geçer merak etme. eminim gözün gibi bakıyorsundur ama malum hava değişimi dönemleri, ufacık bedeni ondan etkilenmiş olabilir, belki biraz üşütmüştür ondan bulanıyordur midesi, ayaklarını sıcak tutmaya çalış. sürekli emmek istemesi çok normal, daha dur memeden ayıramadığın zamanlar olacak :) göğüslerim mahvoldu derken emzirmeden dolayı oluşabilen çatlamalardan yaradan bahsediyorsun sanırım. eğer öyleyse bir sürü kremler var bunun için. şimdi hepimiz farklı bir şey söyleriz çünkü herkesin teni bünyesi farklı. bana iyi gelen sana gelmeyebilir. en masumu zeytinyağı. biraz pamukla sürersen emzirme sonrası iyi gelecektir. her emzireceğinde yine pamukla hafif nemlendirirsen faydasını görürsün. zamanla geçecek merak etme. Allah kolaylık versin

canım hoş geldin, bizde seni özledik. ayrılmazdık buradan bir zamanlar iremde yürüyelim dediğimizde bırakıyordu kendisini, birden bire oldu ne olduysa. seninki de öyle olacak bak gör. benim gibi şaşırıp kalacaksın bakıcı olayına sevindim senin adına, bayanı gözün tutmuş gibi. e uyurkende zorlasın bir zahmet anne yerini tutar mı hayatım, alışır zamanla benim küçük canavarın uyku saati aynı hala akşam 9 u çok nadir görüyor, 20:30 dedi mi gidiyor gözler rahatsız olduğu, diş sancısı çektiği dönemler ayrı tabiki onlar saymıyorum. keyfi yerindeyse hiç zorlamıyor meleğim maaşallah

vuslatcım o saatte irem uyuduktan sonra evde nasıl hareket ediyosun? yemek bulaşık tv felan kastediyorum, yani sesden rahatsız olmuyormu? benim kız uyuduktan sonra evde çıt çıkaramıyoruz 2 hafta öncesine kadar gece 1 den önce uyumazdı bu aralar 10 gibi uyuyor ama sonrası zor benim için. gündüzleride aynı ses cıkaramıyoruz biraz gürültüye sese alıştırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum hiç uyumaz diye valla cok zor oluyo böyle bakalım ne kadar sürer.müzikle uyutayım diyorum alkış yapmaktan uyumuyor tv acıyorum bakmaktan uyumuyo offfffff napcam ben yaa bi fikir ver

Canım inş bu bakıcıyla sağlıklı, mutlu bi şekilde büyütürsün Gülceyi. Bakıcı işi zor bilirim. Ben de ücretsiz izindeyim ama bitince başlamak zorundayım ve şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl bırakıp giderim diye oyuzden cok iyi anlıyorum seni. Bi şekilde alışacaz ama ilk bi kaç ay cok zor gecer heralde.
Benimkinin uyku saati değişken. Bazen gec uyuyo bazen erken. Ama 21:00 dan sonraki uyku cok önemliymiş yani o saatte yatmış olmaları gerekiyo. Tabi uyumak istemiyolarsa yatırmak imkansız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…