Lohusalar kulübü

Canım evde oyuncaklarıyla oynuyo, kitapları var onlara bakıyo, beraber kuduruyoruz. Bi de en buyuk keyfi koltuk tepelerinde dolanmak. Dusecek diye indiriyorum hemen yine cıkıyo yaramaz. Dışarı cıkaramıyorum cok soğuk cünkü, biyere gittiğimde de götüremiyorum cünki hiç rahat vermiyo. Oyuzden genellikle evde kuzum.
Kızlar sizin uyku saatleri nasıl? Aksam kacta yatıyolar, gece kac kez uyanıyolar, sabah kacta kalkıyolar. Bi de gündüzleri kac kez kac saat uyuyolar. Benimki gündüzleri bi kere yatıyo artık. Gece de 23:30 dan önce yatmaz oldu

canım bizim de uyku sistemimiz eskisi gibi değil tabiki. Geçen sene 9 da sabah uykusuna yatan çocuk, 11 de uyuyor artık ve uyudu mu da 2 saat uyuyor rahat. Bi kere daha uyutsak hem gece uykusundan çalıyor gibi oluyor hem de huysuzlanıyor. Aksam da 8-8:30 gibi yatıyor en geç. Sabaha kadar da sorma, uuufff kaç kere uyandıgını sayamıyorum bazen 4-5 uyandığı da oluyor, 1 kere uyandığı da. uyanınca da kucağıma alıyorum bana sokuluyor ve uyumaya devam ediyor. Ama ben bişey yaptım siz yapmayın, malum ağırlastılar, daha rahat emzireyim diye yatağa alıp emziriyordum ve nerdeyse her aksam yatağıma uzanıp hem emizrerek hem de koynumda uyutuyordum. ama bebe alıştı ve gece uyanıp yatağımızı istiyor. unutturamıyoruz da..garip oluyor böyle de. keske alıstırmasaydım dıyorum sımdı :44:

Canım benimki de aksam 8:30- 9 gibi uyurdu ama artık 11-12 ye kadar uyutamıyorum. Gece uykusu da dediğin gibi bizde de aynı. Ben de yatakta emzirmeye alışltırdım uyanınca illa yanımı istiyo

slm kızlar nasılsınız bakalım, özledim hepinizi
biz iyiyiz çok şükür, ara ara kontrollerimiz devam ediyor, bir sıkıntımız yok şimdilik, inşallah olmazda. bizde evde pinekliyoruz kızımla, dışarı çıkmak ne mümkün bu havalarda kitap okuyoruz, çizgi film izliyoruz birlikte, bizimki şarkıya dayanamıyor çingenem benim kapı gıcırtısına oynuyor sehpalara koltuklara tırmanma zaten hat safhada, gözümü üzerinden ayıramıyorum. legolarla oynuyoruz, büyük zamanımız öyle geçiyor, bir ben takıyorum bi irem takıyor kule yapıyoruz. onun için takma aşamasından çok geri çıkarıp fırlatma aşaması zevkli tabi akşama kadar böyle geçiyor vakit. babası işten gelince hep o ilgileniyor sağolsun, bende ev işlerine koşuyorum. küçük hanımın en büyük keyiflerinden biri, babasının akşam getirdiği alışveriş poşetlerini açmak ve üçümüze paylaştırmak uyku düzeninden bahsetmişsiniz, çok şükür düzenimizi hala muhafaza ediyoruz. akşam 9-10 arası uyuyor, gece 1 gibi kaldırıp mamasını ve ilacını verip uyandırmadan geri yatırıyorum, sabah 6-7 arası uyanıyor. evimiz çok soğuk, tamamen salona taşınmış durumdayız. kızın beşiği salonda, bide yer yatağı attım bizde orda yatıyoruz. beşiğini hemen baş ucumuza koyduk, fermuarlı yerinide açık bırakıyorum. sabah uyanınca hoooop ordan kayıp aramıza sokuluyor ve bizi uyandırmaya çalışıyor kuzum öğlen 2 kere uyuyor, öğleden önce 10-11 gibi 1 saat, öğleden sonra 4-5 gibi 1 saatlik daha uykumuz var. havadisler bu kadar bizden. dikkat edin kendinize, kuzularınızı da öpün yerime

mrb kızlar
bebeğiniz ve sevdiklrinizle mutlu, sağlıklı ve huzurlu bi sene dileğiyle...

kızlar neler yapıyosunuz? meleklerimiz büyüyo ve her gecen gün yeni şeyler keşfedip öğreniyolar. benim bu aralar merak ettiğim sey emziği nasıl bıraktıracağım, memeden ne zaman ve nasıl kesmeliyim bir de tuvalet eğitimine ne zaman başlanmalı? aranızda bunları yapıp basaran ya da bu konuda fikri olan var mı?

teşekkür ederiz canım, yeni yıl hepimize başta sağlık olmak üzere güzel gönlünüzde ne yatıyorsa onu getirsin inşallah...

irem kendiliğinden bırakmıştı emziği canım, hiç çaba sarf etmedim, hatta çok küçüktü bıraktığında 6-7 aylık falandı. bu yüzden emzik bıraktırma konusunda bir fikrim yok. meleğim zaten 3 ay anca emebildi anne sütünü biliyorsun, o yüzden memeden nasıl kesersin onuda bilmiyorum tuvalet eğitiminde benimde aklım karışık, kimisi 2 yaş öncesi zararlı diyor, kimisi kas yapısı açısından 3 yaş beklenmeli diyor, kimisi geç bile kalmışsın küçükken daha kolay öğrenir diyor hangisine inanıcam bilmiyorum gerçi şimdiki çocuklar bi acayip, sen ne kadar çabalarsan çabala olmuyor bazen. kendilerini hazır hissettiklerinde her şeyi yapıyorlar vakti geldiğinde. şimdiye dek bunun örneklerini çok yaşattı irem bana :) ben yinede şu havalar bi ısınsın yaza doğru denemeyi düşünüyorum. kışın çok zor olur, zaten evim buz gibi, ee illa ki altına yapma durumları olacak bezsizliğe alışana dek, sürekli yıkıyacam diye üşütürüm Allah korusun. irem kakasını söylemeye başladı zaten kakasını yapacağı zaman elini hemen bezine atıyor anneee diye bağırıyor kuzum tamam yap kızım alırım ben diyorum yapıyor, ben bezini alıyorum oda ıslak mendilini alıp geliyor yatıyor önüme ishalse söylemiyor tabi orası ayrı.
bizim papağan oldu iyice teyzeleri. geçen gün masada kahvaltı yapıyorduk eşimle, iremde yerde legolarıyla oynuyordu. birden kalktı masaya doğru koşmaya başladı, bende kenardaki kahvaltılıkları çekerde düşürür diye 'dikkaaaatt irem geliyooor' dedim tabakları çektim. sizinki o günden beri ayağa kalkıp her yanımıza koşuşunda 'tikaaaakk gelcem' diyor öldürüyor gülmekten

Evet tam papağan bunlar. Benimki bi de taklitçi :) bana da ismimle sesleniyodu cadı anne demiyodu artık anne demeye başladı ama yine de baba dediği kadar sık söylemiyo. Babasına resmen sesleniyo baba baba diye banaysa sadece ağladığında anne diyo :)
Tuvalet eğitimi konusunda ben de senin gibi düşünüyorum yaza doğru en doğru zaman gibi geliyo ama aynen döylediğin seyler benimde kafamı karıştırıyo. Emzik konusunda da bi fikrim var ama denemeye korkuyorum. İlaç emziği aldım. İçine bebeklere gaz için içirilen bi bitki cayı var tadı bayağı bi acı, ondan koyup emziğin bu diye ons vermeyi düşünüyorum ama yapacağı huysuzluğu vs gözüm kesmiyo

Kızlar bi de diş temizliğini nasıl yapıyosunuz
Diş macunu ve fırcası için cok küçükler. Fırcalama alışkanlığı kazansın diye bişey aldım ben fırcalarken onun da eline onu veriyorum. Temizliği de gazlı bez ya da temiz bi tülbentle yapın diyolar ama benimki izin vermiyo. Siz nasıl yapıyosunuz merak ettim

Dün kızıma ilk kez diş ipi denedim ben
Baya da uslu durdu yani yaparken. Aslında şöyle; bizim kız zeytini çok sever, 5-6 tane götürür nerdeyse kahvaltıda. O da dişlerine takılıp kalıyor bazen. Diş ipi gerekliydi yani. Genelde ise, ilk olarak diş fırçası aldım ve karsısına gecip kendi dişlerimi fırçaladım. ee diyoruz ya kopyala yapıştır yapıyorlar diye. İşte öğrendi gitti. Alıp eline, evi dolana dolana diş fırcalıyoruz. Bazen yere surmeye calısıyor ya da fırcanın ucunu ısırıyor. o nedenle gözetim altında yapılmalı/yaptırılmalı.

selamlar kızlar bende oynadıgımız oyunları yazıyım size

böyle bi yere bişeyin arkasına saklanıp sonra birdeen geldi geldi geldi yaparak ortaya cıkıyorum sonra geldiii deyip alkıs yapıyoruzz
ikincisi ;kim gelcek kim gelcek deyip kolları acma bunu biliyosunuz zaten
bide araba calıstırmacamız var beni kullanırken gördü ya simdide buldugumuz anahtarla bişeye takıp araba calıstırıyoruz tabiii
hoppidi var bide kim gelcek deyip size dogru gelince hoppidi deyip ucak yapıyoruz havada ucuyoruz birazvermem gelmem miliomm (biliyom demek o galiba).....:122:arabalar kamyonlar sürmece park etmece
oyuncak yaptıgımız fişi bi yere takar gibi yapıp bızzz yapıyoruz

bide iki gündür sanırım azı dişleri cıkmaya calısıyo..duyduguma göre azı dişi zor ama kısa süre icinde cıkan bir diş diye söyleniyor..

bizden haberler bu kadar simdilik öpüyorum hepinizi...

Son düzenleme:
Arkadaslar merhabalar, bugun dogum yapalı bir ay oldu kalan bi kac kilom var ve sarkık bi göbişim

egzersize baslamayı dusunuyorum ama fitness veya pilates yada aeorobik ?? hangisini tercih etmeliyim..yada ekstra onerileriniz nedir?
ve bacaklarımda göbegimin altında kırmızı cizgilerden olusan catlaklar var,kırmızı iken henuz kremlerle gecebiliyor diye duymustum olabiliyormu? lütfen yardımm edin kendimi berbat hissediyorum:18:

Plates göbeği toparlamada iyi ama evde tek basına değil profesyonel biyere gitmen lazım yoksa sakatlık yapabiliyo. Çatlaklar için hiçbi fikrim yok. Sadece lazerle biraz azaltılabiliyo diye biliyorum

merhaba arkadaşlar,
tecrübelisiniz diye size sormak istedim.
Allah nasip ederse mat ortası gibi doğumum var.
ben kpss ye hazırlanıyorum.
annem gelecek ve sınava kadar bizimle kalıp yardımcı olacak.
arada çıkıp hava almam,kütüphaneye gitmem falan sıkıntı olmasın diye,
tabi gene vaktimin büyük kısmını evde geçireceğim bebeğimle ilgileneceğim.
annem ders çalışabilmem için gelecek daha çok.yemek,temizlik vs yardım etmek için.
Allah'a şükür eşimde anlayışlıdır.
ama benim sorum şu,
daha doğrusu bu sorun 2 saat kadar önce oldu
ben gebeliğim süresince çok verimli ders çalıştım,hiç salmadım kendimi.
iradem kuvvetlidir.
alt komşumuzu çaya davet ettim,onunda bebeği var.
annen olduğu için doğumdan sonrada rahat çalışırsın merak etme,zaten yeni doğan bebekler genelde uyur,
sende ders çalışırsın dedi.
bugün anneside vardı ve bana yapamazsın aklın hep bebekte olur,konsantre olmazsın derse falan dedi canımı sıktı..
ben yapabileceğimi düşünüyorum.
sizler tecrübelisiniz.çalışabilir miyim?
lohusa psikolojisi vs...çalışmama engel olur mu?
dediğim gibi annem ve eşim çok anlayışlı ve fedakarlar Allah razı olsun.
hiç yoktan 3 4 saat çalışablirim gibi geliyor,
lohusalık bitincede 6 saate kadar çıkarım.
şuan 35 haftalık olmama rağmen en az 4 saat çalışabiliyorum rahatlıkla.
şimdiden çok teşekkürler cevaplarınız için ve yavrularınızla hayırlı ömürler

bu bebeginin durumuna baglı canım uyuyabilir yada tam terside olabilir bu belli olmaz yeni dogan bebekler gündüz uyursa gece uyumaz yada gece uyursa gündüz ilgi ister yani mutlaka sana ihtiyacı olacak baslangıcta esinin sana yardımcı olacak olması cok cok iyi ama kendininde dinlenme ve adapte olma sürecini unutma derim misafir falan dan ziyade dersinin ve bebeginin onlardan cok daha önemli oldugunu aklından cıkarma derim sevgiler

anlıyorum canım,çok teşekkür ederim cevabın için.
kendime dinlenme süresi olarak 10 gün ayırdım zaten.
biz tüm aileden uzaktayız gelenimiz gidenimiz olmayacak,bebek görme için vs...
yaza kadar sadece annem,eşim,ben ve bebeğim olacağız.
annem çok yapıcı ve anlayışlı kadındır,birazda ondan alıyorum bu cesaretimi galiba: )
beni çok iyi tanıyor,bunalacağım noktaları çok iyi bildiği için rahat atlatırım diye düşünüyorum,
inşallah bebeğimde uyku düzeni çok değişmeyen bir bebek olurda planlarım suya düşmez
peki bebek bir haftalık olduktan sonra ben günlük 3 4 saat çalışabilir miyim?
(ben sadece kızımı emzirip sevip,koklayacağım: ) alt değiştirme,uyutma vs anneme ait olacak)

Bugun 27 gun oldu dogum yapali. Dogum yaptigimgunden beri esinden nefret ediyorum her seyi her hareketi batiyo
. ve son gunlerde bu cocugu neden bu adamdan yaptim diye dusunuyorum keske baska biriyle evlenseydim diyorum . bosanmayi dusunuyorum ne yapmaliyim dogumdan once cok iyiydik bu hale nasil geldik bilmiyorum sanki hayatimdaki boslugu dolduruyordu simdi o boslugu oglum dolduruyo esimin cocugu sevmesini bile istemiyorum sanki onun cocugu degil gibi delirdim mi ben sizce

hayır canım sen sadece lohusasın hepsi gececek merak etme biraz sabır

Benim bebeğim uslu bir bebekti ve ben hamileliğim boyunca özellikle yatmadan önce uzun uzun kitap okurdum.
bebek doğum ta gündüzler onu uyuturken filan kitap okuyayım bir yandan da dedim. Sonra, onu seyretmenin kitap okumaktan daha iyi geldiğini farkettim.
Ben akıl vermek için demiyorum, nihayetinde iş hayatı da önem arzeden bir konu. öyle olmasa işe başlamazdım ama bebeğine bağlı ve aranızdaki ilişkiye bağlı. Sadece şunu tavsiye edebilirim, şimdiden ayarlamalar/planlar yapma. Nihayetinde yolunda gitmediğinde ki günde 3-4 saat ders çalışmaktan bahsediyorsun, psikolojinin buna da hazır olması lazım. Mesele asıl orda başlıyor. sevgiler, mutlu doğumlar.

anlıyorum canım.
kendimi şartlandırmamaya özen gösteriyorum mümkün mertebede.
üretmeyi,çalışmayı seviyorum.
ders veya başka bişey...bu beni çok mutlu ediyor.
boş durduğumda rahatsız oluyorum.
hamileliğim boyunca hep çalıştım.bazen günde 9 saatleri bile buldu.
son aya girmeme rağmen sekteye uğramadım fazla.
konularımın büyük çoğunluğu hallolduğu için doğumdan sonra sekteye uğramak beni çok sarsmaz.
ama psikolojik olarak etkilenir miyim ondan korkuyorum,zaten o yüzden bu başlığa yazdım: )
acaba bu bende ters tepki yapar mı...
belki deli diyeceksiniz ama ben ders çalışınca rahatlıyorum,motive oluyorum sanki.
bebeğim olduğunda onla doya doya vakit geçireceğim Allah'ın izniyle.
ne iş ne başka bişeye değişmem yavrumu...
fakat sorun dersten ziyade benim boşlukta olmam.o boşluk beni yıpratır mı?
o yüzden fırsat buldukça derslere dönmek istiyorum.
bebeğimi kucağıma alınca bu heves söner mi bilmiyorum,sönsede canım sağolsun feda olsun yavruma
peki siz kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?yardımcı olacak yakınlarınız var mı?
güzel günlerde büyütün evladınızı inşallah

canım ben henüz doğum yapmadım ilk bebeğim olacak,
o yüzden fikir vermek şuan için haddime değil,tecrübeli arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır fakat araştırdığım kadarıyla,
lohusa kadın birşeye takılıyormuş bu dönem boyunca ve bu her bayanda değişkenlik gösteriyormuş,
mesela kimi bebeğini yadırgıyormuş,hayatını kısıtladığı düşüncesiyle pişmanlık yaşıyormuş,
kimi eşine fazla düşkün oluyormuş ve onun kendisini sevmediği psikolojisine kapılıyormuş,
kimi eşinden nefret ediyormuş...
yani bir çok dalı varmış bu lohusa psikolojisinin.ben seninkininde normal olduğunu ve geçeceğini düşünüyorum.
lohusa tüm bayanlara genel çözüm:sabır+zaman sanırım.
eğer sana bebek bakımında yardımcı olacak biri varsa sık sık yürüyüşlere çık,temiz hava al,
eşinle bir iki saatliğine kaçamak yapın...iyi gelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…