Lohusalar kulübü

şimdiden sonra biraz zor alışır hayatım, sabırlı ve inatçı olman lazım ben kendimi bildim bileli hafif müzik dinleyerek uyurum. irem'ide öyle alıştırdım doğduğundan beri, hatta doğmadan ninni gibi geliyor yatıştırıyor kuzumu. uyku vakti geldiği zaman geçiyorum yatak odasına kucağımda şarkı söyleyerek uyutuyorum, yatırıyorum yatağına, müziğini açıyorum, telsizini açıyorum kapıyı kapatıp çıkıyorum. gayette rahat hareket ediyorum, yapılacak yemeğim varsa onu hazırlıyorum bazen makineyi açıp şöyle bi ortalığı temizliyorum. yatak odasının hemen yanında banyo var, çamaşır makinesi orada, birazda gürültülü çalışır benimki sağolsun onu bile çalıştırıyorum uyanmıyor maaşallah bebekkende tv. falan açıkken uyuturdum o yüzden alışık sese. gündüz ya da gece uykusu fark etmiyor. mesela gündüz pazara giderken yolda uyuyakalıyor arabasında, pazarın o gürültüsünde bile rahatsız olmuyor daha ne diyeyim

ne güzel maşşalah ireme bende tv sesi acıkken uyuturdum nolduysa sonradan oldu:44: dışardaki sesde benimkide rahatsız olmaz uyur ama evde cektiriyor sağolsun büyüdükçe gecer umarım . zaten konusmaya başladığında alcam karşıma konuscam şuanda konuşuyorum ama cevap alamadığım için bi faydası olmuyor

faydası olmuyor deme hayatım, konuşmayı ,ihmal etme sakın. taklit dönemine giriyorlar artık, söylediklerini taklit etmeye çalışıyorlar. ağızları laf dolu şimdi onların, ah bide anlatabilseler çok güzel olacak. irem benim taklidimi çok yapıyor mesela 'az mı acıktın çok mu' diyorum. 'çok' derken elimi havaya kaldırıp abartılı bir şekilde sallıyorum, aynısını yapmaya çalışıyor bir yandan da hoook diyor 'ben gidicem sen napacaksın burada' diyorum 'mıydı gitcem' diyor sıpa. gitcem'i alıyorum da 'mıydı' sı 'bende' oluyor heralde hep, öpebilir miyim, yanına yatabilir miyim, tarzında şeyler söylüyorum konuşurken, şimdilerde ağzında hep bilibilirim deyip duruyor daha bunun gibi bir sürü şey var. sen şimdi onunla ne kadar çok ve ne kadar düzgün konuşursan karşılığını misli misli alacaksın, çünkü çeneleri hiç durmayacak benim küçük canavar yeden yeden diye dolaşıyor ortalıkta. anlasın anlamasın fark etmez, ağzımı her açtığımda yeden diyor, son modamız bu

Merhaba hanımlar, nasılsınız ne durumdasınız kuzularla beraber?

Ben biliyorsunuz, artık çalışıyorum. İyi haber, korktuğum kadar kötü gitmiyor. Kötü haberse, Kızım geçen haftaiçi soğuyan havalardan mütevellit soğuk algınlığı ile muzdarip. Önce uyumadan geçirdiği günler, sonra ateş, sonra tıkalı bir burun ve hala devam eden iştahsızlığı ...Sadece yoğurt çorbasını severek yiyor, o da yarmalı olursa. Pirinçli bile yemiyor. Tek karnı doysun diye günde iki kere verdiğimiz oluyor. Yoksa tamamen aç gezecek.

Çalışan bir kadın daha sistemli derlerdi evet öyle oluyor ama daha çok uğraşarak! Bakıcı gelecek diye akşamdan evi bile temizleyip yatıyorum. Öğle arası kızı emzir yemeği apar topar ye ve hoop tekrar iş.

Kızlar sizlere sorum şu, şu ara bebişlerinize aldığınız veya yaptıgınız, yemek olur oyuncak olur oyuncak olur, tavsiye edeceğiniz şeyler neler? Biraz net aleminden uzağım malum, gelişmelerden haberdar olayım

Sevgilerle öpüyorum hepinizi.

slm kızlar nasılsınız bakalım...
ben bu kez dertleşmeye geldim ama kimse yok sanırım. kızım hasta. ayın 2 sinde geniz akıntısı başlamıştı, basit bir üşütme gibiydi ama 1 günde solunumunda sıkıntı olmaya başladı. foçada hastaneye götürdüm ne yaptılarsa olmadı. izmire behçet uz çocuk hastalıkları araştırma hastanesine sevk ettiler. ve yoğun bakıma yatırdılar. 5 gün uğraştık solunumunu düzeltmek için. salgın bir virüs varmış. basit bir nezleyi bile özellikle 2 yaş altı çocuklarda direk ciğerlere indiriyormuş. zatürre dediler ama tam tanı koyamadılar. 12 gün yogun bakımda kaldık. bayramın 1. günü taburcu olduk düzeldi diye ama 4 gün sonra tekrar rahatsızlandı, yine ani bir geniz akıntısı ve hemen ardından solunum sıkıntısı. şimdi yine hastanede yatıyor. bu sefer yoğun bakım değil normal serviste. adanadan kız kardeşim geldi. bu gece o kalacak yanında, beni eve getirdiler. sürekli kan alınıyor tahliller testler yapılıyor. doktor bu gün kızımı alerjik bir bünyesi olduğunu söyledi. 4 yaşına kadar böyle ara ara hastanede yatacakmışız, 4 yaşından sonra tablet şeklinde bir ilaca başlayacakmış ve 7 yaşına kadar kullanacakmış. ondan sonra düzelme ihtimali %90 mış. kesin tanı olarak akut bronşiyolit dediler. şimdi alerji testleri yapılıyor. kesin bir şeye alerjisi olduğu da bulunabillirmiş. ama bulunamayada bilirmiş. sadece bünyeden kaynaklı da olabilirmiş. yani kesin hiç bir şey söylemiyorlar. her gün iğneler, alınan kanlar, açılan tıkanan yenilenen damar yolları, oksijen maskeleri kuzum da bende perişan olduk 19 gündür. bahsettiğim virüsün en çok bulaşabileceği yer parklarmış. dikkat edin kuzularınıza. Rabb'im kimseyi evladının canıyla sınamasın. dua edin nolur çok ihtiyacımız var

Vuslat'cım çok geçmiş olsun çok üzüldüm Allah şifasını versin inş. Sana ve eşine de güç kuvvet versin ki evladınız için daha iyi olabilesiniz.

İnş bu günler geçici olacak, ben inanıyorum ki çabuk toparlayacak. Çünkü bebekler tahmin ettiğimizden daha güçlü.

Öpüyorum seni ve miniği, lütfen yaz yeniden merak ederiz. Allah'a emanet olun.

sağol canım, irem hala hastanede. bu gün teyzesi kalacak yanında evdeyim ben. daha iyi gibi 1 ay oldu neredeyse antibiyotik ala ala mahvoldu kuzum. inşallah bir aksilik çıkmazsa yarın taburcu oluruz. pazartesi günü kontrol eden hoca öyle söylemişti. bekliyoruz bakalım, yarın sabah gidicem hastaneye inşallah kızımı alır gelirim hayırlısıyla. tekrarlayacak diye ödüm kopuyor. inşallah dediğin gibi çabuk toparlanır. hep diş çıkarırken kilo kaybı olacak diye korkardım 14 tane dişi oldu peş peşe çıkardı dişlerini kilo kaybetmedi ama bu hastane zayıflattı yavrumu.

slm kızlar nerelerdesiniz nasılsınız, kızım hastaneden çıktı çok şükür bu gün 5. günümüz evdeyiz. psikolojim fena, her an elim yüreğimde bir şey olacakmış gibi bekliyorum Rabbim bir daha ne kızıma ne başka kuzulara göstermesin hastane yüzünü inşallah. ilaçları bıraktım kızlar. siz siz olun bebeğiniz öksürüyorsa balgamı varsa balgam sökücü haricinde öksürük için ilaç kullanmayın sakın. öksürük için verdikleri şurup kızımı hastanelik etmiş. 'öksürüğünü keselim verdiğim balgam sökücü şurupla dışkısında atacak balgamı' demişlerdi ama öyle olmuyormuş işte. öksürük kesilince olduğu gibi ciğerlerde birikmiş. keçi boynuzu ve keçi boynuzu pekmezi aldım. her gün 1 çay bardağı suda keçi boynuzunu kaynatıp ılıtıyorum içine pekmezden katıp içiriyorum, çok faydasını gördüm. birde tarçın yağı varmış bilmiyordum ben. annem adanadan getirdi sağolsun onu her gün sabah akşam göğsüne sürüyoruz. bununda çok faydası oldu öksürüğüne. irem huysuzlandı daha geniş bir zamanda detaylı anlatırım, inşallah lazım olmaz ama olursa bilin istedim. iyi bakın kendinize ve kuzularınıza...

oh oh çok sevindim. arada girip bakıyorum ne durumdasınız diye ama mesajı yeni gördüm. geçmiş gitmiş olsun inş. Allah bir daha yaşatmasın. Aslında en iyi tedavi annenin ilgisi ve sıcaklığıyla yapacağı doğal tedaviler. Keçiboynuzu ben de duymuştum. Dut pekmezi alıcam bi de o da üzüm pekmezine göre daha iyiymiş.

Bende biraz kızımdan bahsedeyim; seçici yemek yemeleri devam ediyor. en sevdiği yoğurt çorbası ama yarmalı olacak, şehriye, bulgur vs. bu çorbaları da yiyor şükürr. Süte de alıştı ama süt kabızlık yapıyor diye devamlı vermek istemiyorum arada o da. kaşık maması yıyor bazen yatmadan. 6-10 ay arası düzenli yaptıgımız yogurt meyva saatleri, her şeyi yeme durumları tarihe karıstı maalesef.

Ayrıca yürümüyor daha, adımlıyor kalkıyor duruyor ama tam guvenıp harekete gecmedı. 10 dişi var, dün gece kabus gibi ağlamalarla bir gece geçirdik sanırım bi tane daha geliyor. konusması, hareketleri de normal gibi. bide telefonuma hayvan seslerinin oldugu bir uygulama ındırdım gayet eğitici, tavsiye ederim. bide bizim hatun tabak çanakla oynamaya basladı. mutfak seti aldık ne yemekler yapıyor ne yemekler :)

Ve tabi sabah ağlamaları, benim kaçarak evden çıkmam filan hala devam

Vuslat'cım tekrar geçmiş olsun. Allah bütün kuzulara sağlıklı sıhhatlı gunler nasıp etsın.

Herkeslereeeee selamlar,
Affınıza sığınıyorum uzun suren sessızlıgımden oturu... Buyudu veletler dimi ? Gözumuzun onunde hergecen gun şaka gbi gelıyor.. Nasıl gectı bu zaman ? sankı dun gıbı gelıp emmıyor yok uyumuyor dıye sızlanmalarımız... Allaha sukurler olsun ...

ben gecen zamanda anladım ki, annelik dunyanın en zor meslegı...
ne muhendıslık ne doktorluk ne baska bısı annelık hersey tum mesleklerın tamamı...

hasta cocugunun gece doktorusu,
oyuncagı bozuldugunda muhendıs
yenı oyunlar kurarken mımar
heryenı ogrettıgın seyde ogretmen
hergun degısık tatlar yaratan ahcı,
veeee bısuru seysın annesın daha ne olsun dımı :)

Allah hep bızımle yanıbasımızda var etsın onları ınsallah ıyı kı anne olmusum...

kuzularrr 15 aylık olduık... yuruyor kosuyor top oynuyor, ıstedıklerını cok rahat anlatıyor ıstemedıklerını de acıkca bellı edıyor. basıt ısteklerımızı uyguluyor canı ısterse tabı.. Hadı oglum yat artık dedıgımde oyuncaklarını bırakıp kosup basını yastıgına koymasına bayılıyorum :)
herseyımız saatlı ve bır asker dısıplınınde. dakıkası şaşsa bozguna ugruyor. mızmızlık hat safhada. uyku yemek oyun park hersey planlı. sanırım başak burcu erkegı boyle bısı :))

uzun suren kaka tahlılı temız cıkan bır ıshal vakamız oldu yarın daha detaylı bır tarama yapılacak umarım inşallah hersey yolunda gıder...

acayıp babacı baba demek oyun demek.. son zamanlarda çalan her telefona benden önce kosup Alaa dıyor :) sanırım annesı gıbı ıletısım manyagı olacak :)

gelelım annesıne yanı bendenıze :) ev hanımlıgının bana gore olmadıgını hergecen gun daha ıyı ıdrak etmıs bulunuyorum :) sofra kur topla yıka aaaaaa ılllallahh geldi ama sabırlıyım 1,5 yılım daha var sonra Allah'ın ıznıyle kpss konusunda azmedıp halledıcem bu ısı. daha ınsanı saatlerde calısmak ıstıyorum cunku.
veee dogum kılolarımdan tamamen kurtuldum suan hamıle kaldıgım kılonun 2 kg altındayım. bu konu da kapandı ve sırtımdan bır yuk daha gıttı.

ıste boleee kuzularrrr suan tek sıkıntım Ankara'ya gelen kış hergun en az 45 dk parktayız bız. ben cıkarmasam kendısı kosup gıdıyor ve sokak kapısını acıyor kapıyı kıtlemeden oturmuyorum gunduz. dolayısıyla bu havaların soguması tek kabusum (

daha sık gırmeye ve yazmaya calısıcam umarım herkes ıyıdır hepınızı ve kuzuları opuyorum...

Vuslatcım cok gecmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın inş ne bunu ne baska bi derdi, hastalığı. Allah meleklerimizi korusun.
Öksürük surubunun zararlarını ben de duymuştum. Bizim doktorumuz bize prospan veriyo bitkisel. Senin de tehlikeli diye bahsettiğin bu mu canım
Buysa artık ben de kullanmıyım

kızlar aranızda reflor kullanan var mı ishal için? kızım kaç gündür cok kötü ishal doktor bu ilacı verdi dün basladım kullanmaya ama hala etkisi olmadı daha erken belkide etki etmesi için. salgın varmış

Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Hiç ishal olmadığı için kızım bilmiyorum maalesef. Bol sıvı tüketmesi gerektiğini biliyorum, bide patates filan

Kızlaarr.. ikinciyi düşünen var mı aranızda, ya da ne zaman düşünüyorsunuz?

Şuan ufak bir iltihap problemim var, tedavim bitince ben düşünüyorum Allah nasip ederse. Şöyle kızım 17.-18. aylarına geldiğinde.

Ciddi misin? Buyuk cesaret bana duşuncesi bile agır geliyo. Aslında beraber buyumeleri acısından guzel ama bitaneyle kafayı yerken ikinciyi düşünemiyorum. Uykusuz geceler gazlı bi bebek sezaryen sonrası o ağrılar, kv problemi ... Hiç düşünemiyorum psikolojim bozuk bu konuda. Tabi benim biraz kötü gectiği için bukadar korkuyorum,sansıma guvenmiyorum.
Birincileri beraber buyuttuk ikincileri de beraber buyutecez galiba :) artık ikinciler konuşulmaya başladı bile ama ben arada en az 3 yıl olsun istiyorum herseyin hayırlısı tabi

:) Herkes aynı şeyi düşünüyor olabilir evet. Ama bende şuara bi deli cesareti var anlatamam. Tabi bu işler bi cesaretle olacak şeyler değil ancak kendime göre düşünüyorum ve böyle daha mantıklı geliyor. Bana göre bi kere düzenin bozulduysa yeniden düzen kurupta bozmanın anlamı yok. İlk kez hamile kaldığımda ben çok istemememe rağmen eşim istiyordu. Ee o çocuksuz hayatımız artık olmayacağına göre ya 1 olmuş ya 3 ya 5 farkeder mi..bence etmez. Çok şükür hamileliğim sıkıntılı geçmesine ragmen hem doğumum hem kızımın ilk bebekliği çok iyi geçti. Uyumlu ve problemsiz bir çocuk oldu. onun bu halleri bana cesaret veriyor tabi. Ustelik biz ailemizden uzaktayız, çalışmaya başladım ve hatta yaza tayinimiz çıkabilir. Bakıcımızdan çok memnunum, sıkıntılı gececek bir hamilelikte bana yardımcı olacağını varsayıyorum. Çalışırken günler daha cabuk gecer ve kısa surede beklenen gün gelir diyorum ki kızımda da aynısı oldu. tayinimiz çıktıgında kızımı tanımadıgım ınsanlara emanet etmeden kendim ikisine bakayım ücretsiz izne ayrılayım dıyorum. bu sürede insaları tanırım sehre alısırım ve bırakmak daha kolay olur dıyorum. Elbette ki 28 yaşında biri olarak enerjimm ve saglıgım kaybolmadan olmasını tercıh ederım. vs vs sebepler işte. Ve sanırım bebek kokusunu da çok özledim. :) tek beni düşündüren sevgimi ve ilgimi paylasmak zorunda kalacak olan kızım.. o da bir kardesi oldugunda benim sevgimi tamamlayacak buna inanıyorum.

Anladım canım. Anlasılan sen kararını kesin vermişsin bana da hayırlı olsun demek düşer. Umarım hamileliğin de doğumun ve doğum sonrası da gayet iyi gecer. Galiba bana o cesaret hiçbi zaman gelmeyecek :)

selamlar hanımlar hemen bakıp cıkıcam bayagı yogunum bu aralar acayip hareketliyizmanisaya geldik alısma süreci cetin gecti atlattık bi kac kelimemiz var verdim tamam ama yarım yarım söylüyor cok komik ve cok tatlı bunlar yaa

canımmmm su an iremin yanında olup ona sarılmak istiyorum gercekten cok yakınımda biri gibi üzüldüm fıstıgıma cok ama cok gecmis olsun sen güclü ol hepsi gecer bi tanem öpüyorum ikinizide

selam doğum yapmama cok az kaldı Allah nasip ederse . bebeğim ocak sonuna doğru olacak kış bebeği nasıl giydirmeliyim acaba siz nasıl giydirdiniz hastane cıkıslarını ve bikac kısa kollu cıtcıtlılarını yıkadım tulumu kadife nasıl giydirmeliyim iki parca pijama takımı var iki parcama iyi yoksa tulum almalımıyım sizlerden yardım bekliyorum . teşekkürler

Mrb canım. Bizim bebekler yaz bebeğiydi. Ama benim deneyimlerine göre bebeğine tek parçalı tulum giydirmelisin cünkü iki parcalılar küçük bebekler için cok uygun değil, karnı falan acılabiliyo diye rahat olmuyolar. Tulumun altına da giydirmek için patikli yumuşak pantolon tercih edebilirsin bacakları üşümesin diye. Kilotlu coraba göre bebekler için patikli altlar daha rahat oluyo. Hastane cantasına 3 adet takım koy bence( battaniyesiyle birlikte) cunku bebek kusabiliyo vs ustu kirleniyo ve değişmek zorunda kalıyosun. Tulumu kadife alırsan daha iyi olur bence. Hastane cok sıcak olursa ustunu ince örtersin. Allah bebeğini kazasız belasız sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Selam hanımlar, nasılsınız cümleten.

Benim kızımda 15 gündür yürüyor maşallah. Nihayet diyelim aslında değil mi, 15 aylıkken yürüdü de kendisi.

Kış geldi, evde bisiklet filan mı alsam diyorum. Nasıl oyalayacağız bu cocukları. Sizler nasıl geçiriyorsunuz gün içinde vaktinizi,oynadıgınız oyunlar neler? paylaşalım olur mu..öpüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…