- 28 Ekim 2011
- 614
- 341
- 123
- Konu Sahibi sekerciiik
-
mrb kızlar ..
üzgünüm hemde çok üzgünüm..
kızım bundan 1 ay önce emzirip yere koyduğumda kasıldı kaldı gözkapakalrı titredi çok kısa sürdü 5 -6 sniye filan çok önemsemedik..
ama bügün yine oldu sabah yüüzzüstü yatrdım oynasın diye düz çevirdiğimde yine kasıldı aynı şekilde çok kısa sürdü ..
acile götürdük ama çocuk nörolojisine sevk etti ..
sanırım kızımda rahatsızlık var..
ağlamaktan öldüm resmen ..
minik meleğimi o halde görmek yıktı beni
umarım bişey çıkmaz ama korkarımki çıkıcak bu normal bi durum değil..
herşey kötü bi kabus gibi..
mrb kızlar ..
kızım bundan 1 ay önce emzirip yere koyduğumda kasıldı kaldı gözkapakalrı titredi çok kısa sürdü 5 -6 sniye filan çok önemsemedik..
ama bügün yine oldu sabah yüüzzüstü yatrdım oynasın diye düz çevirdiğimde yine kasıldı aynı şekilde çok kısa sürdü ..
mrb kızlar ..
kızlar bebeklerinizi kacta gece uykusuna yatırıyosunuz:106:ben 6 7 gibi yatırıyorum gündüz uyusun uyumasın bu satte yatmaya alıstırdım sabah ezanıyla ayaktayız 9 a kadar falan sonra o sabah ezanında kalkmasının karsılıgını uyuyor iste bu belli olmuyo bazen yarım saat bazende 3 saat ama gece uykusuna mutlaka alıstırın sizinkiler nasıl gecede bi kac defa kalkıyoruz sizlerinki nasıl ???
hoşgeldin şekercim özlettin kendini, yalnız kahve içtim hep
benim kız 3 gündür huysuz, ya da yeni mi huy ediniyor bilemiyorumnormal şekilde mamasını yemiyor. önce 90 cc ya da 120 cc veriyordum 3-4 saatte bir yiyordu rahattı. şimdi bazen 20 bazen 30 çok nadir 50 cc yiyor o yüzden gündüz uyku denen bişe yok 3 gündür. normal yediği miktarı parça parça tamamlıyor ama huzursuz oluyor, sık ve az yediğinden çok gazı oluyor. saat başı acıkıyor normal yemeyince doymuyor tabiki. önce gündüz uykusu normaldi, şimdi hiç yok diyebilirim. buna rağmen akşam ve gece uykusu değişmedi çok şükür. akşam 7 civarı yatıyor 9 ya da 10 a kadar. mamasını yiyor tekrar yatıyor. gece 2 gibi uyanıyor, mamasını yerken uykuya dalıyor en son sabah 6 da kurulu saat gibi uyanıyor,gece uykusu çok iyi maaşallah
benim kız 3 gündür huysuz, ya da yeni mi huy ediniyor bilemiyorumnormal şekilde mamasını yemiyor. önce 90 cc ya da 120 cc veriyordum 3-4 saatte bir yiyordu rahattı. şimdi bazen 20 bazen 30 çok nadir 50 cc yiyor o yüzden gündüz uyku denen bişe yok 3 gündür. normal yediği miktarı parça parça tamamlıyor ama huzursuz oluyor, sık ve az yediğinden çok gazı oluyor. saat başı acıkıyor normal yemeyince doymuyor tabiki. önce gündüz uykusu normaldi, şimdi hiç yok diyebilirim. buna rağmen akşam ve gece uykusu değişmedi çok şükür. akşam 7 civarı yatıyor 9 ya da 10 a kadar. mamasını yiyor tekrar yatıyor. gece 2 gibi uyanıyor, mamasını yerken uykuya dalıyor en son sabah 6 da kurulu saat gibi uyanıyor,gece uykusu çok iyi maaşallah
Ne guzel sizinkilerin bi uyku duzeni var. Benimkinin kaçta yatıp kacta kalkacagı belli olmuyo gece 1-2-3-4 herseferinde degişiyo. Ne sekilde yatacagıda belli değil bazen besiginde sallanarak bazen sallanmadan olduğu yerde pişpişleyerek bazen ayakta sallayarak vs. sizinkiler nasıl uyumaya alıştı?benimki de ac olduğu halde yemiyo aglıyo surekli bazen napacagımı sasırıyorum öyle durumlarda hem istiyo hem yemiyo
canlarım nasılsınız yorucu bir tatil diyeyim artık pek tatile benzemiyodu ya bayram dan sonra herkese hayırlı aksamlar biz döndük ankaraya esim gelmeden üc dört gün önce geldi ama inanın kızlar bebişlemi ilgileneyim babasıylamı bilemedim bi trip sormayınher bayram bizimkilerin yanındayız ya resmen didişecek yer aradı ankaraya döndük her sey süt liman ben memleketteyken niye böyle yapıyo onuda anlamadım bayramın ücüncü günü döndük trenle döndük veeeee ufak bebişleri olanlar icin kesinlikle tavsiye ediyorum treni yolculuk saati uzun olmasına ragmen cok rahat ettik onu yemek yenen yer oluyo ya onu actım güzelce yatak yaptım üzerinede tülbent ısık gelmesin diye babayı restoranta gönderdik arada kontrol etti bizi sürekli yolcuulugumuz böyle gecti simdi ankaradayız özlemisim evimin herseyini basbasayız oglusumla ama benim oglum gezmek alıstı gün icinde gezdirmessem aglıyo bugünde arkadasıma gittik her gün bi yer arıyoruz artık gezecek
kızlar bebeklerinizi kacta gece uykusuna yatırıyosunuz:106:ben 6 7 gibi yatırıyorum gündüz uyusun uyumasın bu satte yatmaya alıstırdım sabah ezanıyla ayaktayız 9 a kadar falan sonra o sabah ezanında kalkmasının karsılıgını uyuyor iste bu belli olmuyo bazen yarım saat bazende 3 saat ama gece uykusuna mutlaka alıstırın sizinkiler nasıl gecede bi kac defa kalkıyoruz sizlerinki nasıl ???
Merhaba arkadaslAr 12 gunluk kizim var hafiften gaz sancilari basladi nurse harvers diye bi ilac aldim baslasam erken olur mu ne dersiniz bir de gazini cikaramiyorum uyudugu icin ne kadar ugrassamda bi tavsiyeniz var mi:26:
Merhaba arkadaslAr 12 gunluk kizim var hafiften gaz sancilari basladi nurse harvers diye bi ilac aldim baslasam erken olur mu ne dersiniz bir de gazini cikaramiyorum uyudugu icin ne kadar ugrassamda bi tavsiyeniz var mi:26:
Selam güzellikler,
2 gundur oğlumla başbaşayız. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Bugunler geçsinnn :)
Ankara'nın kışı da kapıda. Dün akşamdan beri kombiyi yakıyoruz üşütmesin paşa.
Yarın aşımız varr 67 gunluk olduk. Bakalım aşımız nasıl olucak annem burdayken olsaydı keşke uımarım gece hzursuz olmaz bebeğim
Vuslatcım selam,
yine atak döneminize girmiş olabilirsiniz bence. önceden konuşmuştuk ya büyüme ataklarııno normal olabilir yani.
Bu arada bu mama olayına artık iyice alışmak ve kabullenmek zorundayım sanırım bende(
Önceden gunde 1-2 kere veriyoduk.
40 cc sonraki haftalarda 60 cc ve şimdi 90 cc ye çıktık gunde 2 yada 3 kere.
çok zorluyorum kendimi vermemek için ama ağlamasına dayanamam tabiki. aç kalacağına yesin napim.. sen nasıl yapıyosun bana biraz anlatırmısın ? sütüm var gibi geio bana neden doymyo anlamıyorum mamaaya mı alıştı acaba ? bide hep aynı saatlerde yiyor mama..
bebeğin hayırlı olsun canım, Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallahnursenin bir zararı olmaz çünkü oda bitkisel bir şurup. yinede içine sinmiyorsa kimyon kaynatıp suyunu (günde 1-2 çay kaşığı) verebilirsin. kimyon gaz sancısına, kekik ise karın ağrısına iyi gelir. uykusunda karnına küçük masajlar yapabilirsin bebeğinin, gaz çıkarmasına yardımcı olur
üffff aşı zamanıbiz sorun yaşamadık ateşi falan olmamıştı. aşıdan önce ve 6 saat sonra calpol vermiştim ama onun etkiside olabilir bilemicem. canları yandığı zaman bizimde canımız yanıyor işte tek sıkıntımız o oldu inşallah sizde sorunsuz atlatırsınız,şimdiki aşılar öncekiler gibi değil korkutma kendini
mama konusuna gelince, biz mamaya kesin geçiş yaptık hayatım. sütüm yok çünkü. bunu anlatamıyorum millete sütüm az değil yok! bu süt mevzusu yüzünden bi kaç kişiyi saçından tuttuğum gibi alaşağı edicem memlekete bi gidimdeneyse gelelim mamaya. 3 gün öncesine kadar olan zamanı yazıyorum hayatım. hatta yediğini içtiğini yazıyorum ya ben gün gün. 1 gününü aktarayım sana. gece 1:10 da 80 cc, 3:00 de 70 cc, sabah 8:00 de 100 cc yemiş ardından nurse vermişim. 11:00 de 110 cc, 14:30 da 75 cc +nurse, 15:30 da 55 cc, 16:10 da 30 cc, 18:30 da 80 cc, 22:10 da 125 cc + nurse toplam 725 cc. bu 1 günü ama hep böyle olmuyor. toplam 600 cc yediği günlerde var, 650 de var, 750 de var. dün 520 yedi mesela. bir anı bir anını tutmuyor ki bizim bu haftalarımızda günde 800 cc yi bulması lazım diyor mama kutusunun üzerinde. hemşiremiz orda yazana aldırma sen, bebeğin ne kadar istiyorsa o kadar ver, orda birazda işin ticari bölümü var dedi bende ne kadar istiyorsa o kadar veriyorum. bi düzene otursaydı şu geçiş dönemini atlatıpta, hem saatleri belli olurdu, hemde miktarı. bi 30 bi 100 yemezdi
canım Saol bilgilendirdiğin için.
sen srf mamaya gectıgın ıcın en azından bebegının doyum noktasıını anlamıssın. biz hem süt hem mama olunca anlaamıyoruz. akşam 8-sabah 8 arası sorun yok emiyor. sabah 8 akam 8 arası aç resmen. kaç cc vericem kaç kere vericem haala çözebilmiş değilim. Bir de şu uyandırma meselesinde ne diyosun canım kaç saat uyursa uyusun uyandırmıyosun sen ?
kızlar bebişlerinize evde şapka ve eldiven giydirmeye devam ediyor musunuz?
ben giydirmiyorum. doğum adana da oldu, orada atlet kilotla duruyordu yavrum sıcaktanşimdi evimizde izmir'deyiz havalar limoni ama
evde giydirmiyorum. dışarıda giyiyor ancak, hoş dışarıda çok nadir çıkıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?