- Konu Sahibi sekerciiik
-
biz eskişehirde yaşıyoruz havalar bozuk burda kızım 2,5 aylık ama keliz :) kafamızda saç yok kimi giydir diyo kimi çıkar diyo malum her zamanki gibi karışanımız eksik olmuyor gece yatarken giydiriyorum bende
kızlar bebişlerinize evde şapka ve eldiven giydirmeye devam ediyor musunuz?
selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
fakülteye gittik kızımın ultrasonu eegsi çekildi ultrason temzi ama ne yazıkki eegsinde 2kez havalesi çıktı ..
o iki kasılma yani..
2 gündür ne yiyorum ne uyuyorum ölü gibiyim ..
fakültede dr mr istedi ...
daha sonra başka bir profun özel muaynehanesine gittik o mra gerek görmedi kasılmaların reflüden kaynaklı olabileceğini söyledi biraz umut oldu içime inş. reflüdendir ama bana çok saçma geldi reflüden o şekilde kasılma olur mu ?
dua edin bize çok..
bide size tavsiyem yok gazı yok ağlaması yok kusması demeyin nolur bende kızımın gazından gece uyanmasından şikayet ederdim şimdi diyorum onlar bu sorunun yanında hiçmiş kızlar ..
bebeklerinize sıkıca sarılın ve lütfen şikayet etmweyin ..
selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
fakülteye gittik kızımın ultrasonu eegsi çekildi ultrason temzi ama ne yazıkki eegsinde 2kez havalesi çıktı ..
o iki kasılma yani..
daha sonra başka bir profun özel muaynehanesine gittik o mra gerek görmedi kasılmaların reflüden kaynaklı olabileceğini söyledi biraz umut oldu içime inş. reflüdendir ama bana çok saçma geldi reflüden o şekilde kasılma olur mu ?
dua edin bize çok..
bide size tavsiyem yok gazı yok ağlaması yok kusması demeyin nolur bende kızımın gazından gece uyanmasından şikayet ederdim şimdi diyorum onlar bu sorunun yanında hiçmiş kızlar ..
ben giydirmiyodum ikisini de.şimdi havalar soğudu elleri soğuk oluyo diye giydiriyorum mecburen.şapkayı da en azından banyodan sonra giydireyim diyorum ama hiç sevmiyo sapkayı ağlıyo mecburen cıkarmak zorunda kalıyorum onu da.
bizim de yarın aşı günümüz4 tane ası yapılacak bebeğime.kızlar aranızda rota virus asısı yaptıran varmı bizim doktorumuz önerdi onuda alıcam.siz ası yapmadan ates dusurucu verdiniz mi? sağlık ocağında verin dediler doktorumuz ise verme ateşi cıkarsa sonradan verirsin dedi
Selam güzellikler,
2 gundur oğlumla başbaşayız. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Bugunler geçsinnn :)
Ankara'nın kışı da kapıda. Dün akşamdan beri kombiyi yakıyoruz üşütmesin paşa.
Yarın aşımız varr 67 gunluk olduk. Bakalım aşımız nasıl olucak annem burdayken olsaydı keşke uımarım gece hzursuz olmaz bebeğim
Neşe'cim maaşallahın varr.. Biz de döndük. Hüngür şakır ağlama krizine girdim resmen( Annemin evdeki varlığına ne çok alışmışım. Halbuki 8 yıldır uzağız ama bebeğimle yalnız olmakk nasıl desem koydu bana. Dün ilk yalnız günümüzdü bugun 2. çok şükür idare ettik..Akşam 6 gibi bir gaz sancısı tuttu okadar. Allah büyük inşallah alışıcam başarıcam..
Canım bizimki gündüz bölük börçük yarım yamalak uyur . Akşam 8 ile 11.30 arası uyur. sonra uyanır emer yine uyur gece de 2.30 ve 6.30 da kalkar. kendi düzenini kurdu şükür. Ama tabiki hergün birbirinin aynısı olmuyor. dün öğlen mesela 2 saat uyudu.Akşam uyuduğunda da ben bütün işlerimi halletm şükürler olsun.
yalnız BİR SORUM OLACAK KIZLARR... Siz kaç saat uyursa uyusun uyandırmıyormusunuz? mesela akşam en son 7 de yedirmiştim 8.45 de uyudu 12 ye kadar uyanmayınca kendim uyandırdım artık. öyle olunca da düzenini bozmuş oluyorum. bu yuzden istemiyorum uyandırmak ama bi yandan da korkuyorum. siz uyandırıyormusunuz hala benim gibi ??
Vuslatcım selam,
yine atak döneminize girmiş olabilirsiniz bence. önceden konuşmuştuk ya büyüme ataklarııno normal olabilir yani.
Bu arada bu mama olayına artık iyice alışmak ve kabullenmek zorundayım sanırım bende(
Önceden gunde 1-2 kere veriyoduk.
40 cc sonraki haftalarda 60 cc ve şimdi 90 cc ye çıktık gunde 2 yada 3 kere.
çok zorluyorum kendimi vermemek için ama ağlamasına dayanamam tabiki. aç kalacağına yesin napim.. sen nasıl yapıyosun bana biraz anlatırmısın ? sütüm var gibi geio bana neden doymyo anlamıyorum mamaaya mı alıştı acaba ? bide hep aynı saatlerde yiyor mama..
selam canım
12 gun bence çok erken ilaç için. biraz daha beklemelisin bence. en az 20 gün birşey verme. sonra milupanın rezene çayından günde 2 çay kaşığı tavsiye ederim. Benim oğlum 67 günlük. şükürler olsun henüz hiç şurup vs kullanmadık. rezene çayı çok işe yarıyor..tavsiye ederim.
bebeğin hayırlı olsun canım, Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallahnursenin bir zararı olmaz çünkü oda bitkisel bir şurup. yinede içine sinmiyorsa kimyon kaynatıp suyunu (günde 1-2 çay kaşığı) verebilirsin. kimyon gaz sancısına, kekik ise karın ağrısına iyi gelir. uykusunda karnına küçük masajlar yapabilirsin bebeğinin, gaz çıkarmasına yardımcı olur
üffff aşı zamanıbiz sorun yaşamadık ateşi falan olmamıştı. aşıdan önce ve 6 saat sonra calpol vermiştim ama onun etkiside olabilir bilemicem. canları yandığı zaman bizimde canımız yanıyor işte tek sıkıntımız o oldu inşallah sizde sorunsuz atlatırsınız,şimdiki aşılar öncekiler gibi değil korkutma kendini
mama konusuna gelince, biz mamaya kesin geçiş yaptık hayatım. sütüm yok çünkü. bunu anlatamıyorum millete sütüm az değil yok! bu süt mevzusu yüzünden bi kaç kişiyi saçından tuttuğum gibi alaşağı edicem memlekete bi gidimdeneyse gelelim mamaya. 3 gün öncesine kadar olan zamanı yazıyorum hayatım. hatta yediğini içtiğini yazıyorum ya ben gün gün. 1 gününü aktarayım sana. gece 1:10 da 80 cc, 3:00 de 70 cc, sabah 8:00 de 100 cc yemiş ardından nurse vermişim. 11:00 de 110 cc, 14:30 da 75 cc +nurse, 15:30 da 55 cc, 16:10 da 30 cc, 18:30 da 80 cc, 22:10 da 125 cc + nurse toplam 725 cc. bu 1 günü ama hep böyle olmuyor. toplam 600 cc yediği günlerde var, 650 de var, 750 de var. dün 520 yedi mesela. bir anı bir anını tutmuyor ki bizim bu haftalarımızda günde 800 cc yi bulması lazım diyor mama kutusunun üzerinde. hemşiremiz orda yazana aldırma sen, bebeğin ne kadar istiyorsa o kadar ver, orda birazda işin ticari bölümü var dedi bende ne kadar istiyorsa o kadar veriyorum. bi düzene otursaydı şu geçiş dönemini atlatıpta, hem saatleri belli olurdu, hemde miktarı. bi 30 bi 100 yemezdi
Cok tskler saolun dun doktora gittik sordum gaz ilacina baslayabilirsin dedi aksam icirdim ama sanki fayda etmedi gece uyanip emdiginde gazini cikarmakmicin ugrasiyor musunuz?sanirim bebekten bebege degisiyor oglumda gazliydipek bsey fayda etmiyorduBirde bisey sorcam dun doktora gittigimizde gobegimizde aciklik vardi onu yaktilar hala yikayamadim kizimi bu yuZDen devam ederse 2-3 gun sonra tekrar yakilcak doktor bugun yikayin dedi ama esim guvenemedi iyice iyilessin dedi koktu valla cocuksiliyorum ama napsam yikasam mi beklesem mi:26:
ben giydirmiyodum ikisini de.şimdi havalar soğudu elleri soğuk oluyo diye giydiriyorum mecburen.şapkayı da en azından banyodan sonra giydireyim diyorum ama hiç sevmiyo sapkayı ağlıyo mecburen cıkarmak zorunda kalıyorum onu da.
bizim de yarın aşı günümüz4 tane ası yapılacak bebeğime.kızlar aranızda rota virus asısı yaptıran varmı bizim doktorumuz önerdi onuda alıcam.siz ası yapmadan ates dusurucu verdiniz mi? sağlık ocağında verin dediler doktorumuz ise verme ateşi cıkarsa sonradan verirsin dedi
ne annem yanımda ne kaynanam, birine 8 diğerine 17 saat uzaklıktayım karışanım yok şükür :) yerim ben onun kel kafasınıgece daha çok terlemez mi hani üstünü falan da örtüyoruz o bakımdan. ben beşiğinin üzerinden çarşaf geriyorum, jasminin önerisi sağolsun akıl akıldan üstündür :) o yüzden gece de giydirmiyorum.
selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
o iki kasılma yani..
dua edin bize çok..
kızlar benim kızım uykusunda ağlıyor gibi hıçkırıyor sizin bebişlerinizde de oluyormu? her bebekde olur derler ama bazen cok uzun sürüyor buda beni korkutuyor ona bakarken üzülüyorum kıyamıyorum yavruma
canım bugun doktor kontrlumuzde doktor bi 20gune gece uykusunds aglamaları baslar normaldir cunku ruya görmeye baslar bebekler oyuzden de sık sık aglar dedi. Seninki de oyuzden aglıyo olabilir.
Biz de bugun asımızı yaptırdık. Asıdan önce ateş dusurucuyu verdim bi saat önce yine verdim ama yine de cok huysuz durmuyo
canım çarşafı nasıl geriyosun tamamen boydanmı? evet kafası terliyo şapka değişimi yapıyorum o zaman şu çarşaf olayını anlatırsan bi deniyim
rota virus aşısını bilmiyorum diğer aşılarına vurulmadan önce ateş düşürücü vermedim eğer 38 i geçerse 1 çay kaşığı ver dedi hemşire ama ateşlenmediği için vermedim
rota virus aşısını bilmiyorum diğer aşılarına vurulmadan önce ateş düşürücü vermedim eğer 38 i geçerse 1 çay kaşığı ver dedi hemşire ama ateşlenmediği için vermedim
kol ve bacakları ağrıyordur canım huzursuzluğu ondan olabilir, benim kızda da olmuştu. kucağına alırken sırtı sana gelecek şekilde al, bacakları sana temas etmezse ağrısı fazla olmaz, koluna da dikkat edeceksin artık. biz aşı olduğumuz da akşama kadar o şekilde kucağımda durmuştu ve rahattı
ben her turlusunu denedim ama yine de ağlıyo.ilaç uykusunu getiriyo uyuyo sonra da uyanıp uyanıp ağlıyo.uyumadan bidaha veriyim diyorum ilacı sonra uyurken cıkarsa atesi diye korkuyorum.bi yandan da boşyere vermesem mi diyorum.anne olduktan sonra herseye evhamlanır oldum ya:106:
sabah vurulduysa ve şimdiye dek ateşi olmadıysa daha olmaz, yine de sen bilirsin canım. benim kız aşı olurken çok korkmuştu, çok kastı kendini ve çok ağladı. o korku yüzünden de ağlayarak uyanıyor olabilir. ben o gün yanımda hatta sabaha kadar göğsümde yatırmıştım, uyku arasında korktukça parmağımı sıkıyordu kuzum, öylelikle atlattık. yani demem o ki sadece can yanmasından değil korkusundan da ağlıyor olabilir kuzucuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?