- Konu Sahibi sekerciiik
-
sütün yaramıyor ne demek yaaldırma sen kimseye ve emiyor olmasına dua et. ben 50 gün emzirebildim bebeğimi, maalesef sütüm kesildi. denemediğim yöntem kalmadı ama olmadı tekrar. olmayınca olmuyor işte, çok üzülüyorum ama elden bir şey gelmiyor. benim kızımda yeni bitirdi 3 ayını. bu gün kontrolümüz vardı, 5800 olmuş kilosu (2600 doğmuştu) boyuda 59 cm. gayet iyi dediler. boş ver sen, emin ol bebeğin kilolu olsaydı bu sefer de obez olacak bu çocuk derlerdi. illa ki bişe derler yani bozma moralini, sütüne ve bebeğine iyi bak. emzirebildiğin kadar emzir. daha güzel bir besin var mı bebeğin için. bak biz mamaya mahkum kaldık 50 günlükten beri. karşındaki insanın niyeti belliyse eğer kimseyi memnun edemezsin canım. duyma salla gitsin.
MerhAba arkadaslar uzun süredir yazmıyorum nasilsiniz sizlere bı sorum olcakti kızım 3 ayını yarın bitiriyor ve suan 5 kilo 800 gram 58 cm de boyu kızımı görenler ayına göre çok zayıf sütun yaramiyomu inek şutu ver muhallebi ver mama ver diyip duyurular basta kv sütun yaramıyor gaz yapıyor falan diye konuşmalarını hiç bitirmedi sagolsun canım çok sikiliyo bu duruma her hafta tarttirmaya götürüyorum ebeler çok iyi böyle devam diyor kızımın cis yapmadığa normal Dr da çok iyi diyor ama sürekli söyleye söyleye canımı sıkmayı başardılar esiminde desteğiyle umursamamaya çalışıyorum esim sürekli en iyi besin anne sutu takma onları dese de ben bı diğer tecrübeli annelere sormak istiyorum sizce kızım zayifmi sizin bebekleriniz nekadardi bu aylarda ek besin vermelimiyim sizce
Canım bence bebeğinin kilosu gayet iyi. Ya şu boş konuşan insanları hiç anlamıyorum. Özellikle de yeni doğum yapmış kadının sütüne kafayı takanları ya. Bilerek yapan da var cahilliğinden yapanda galiba. Cok sinirleniyorum bu sütün yaramıyo, yetmiyo vs yorum yapanlara. Sakın takma onları doktorun normal dediği sürecede sakın mama falam verme cocuğa canım
MerhAba arkadaslar uzun süredir yazmıyorum nasilsiniz sizlere bı sorum olcakti kızım 3 ayını yarın bitiriyor ve suan 5 kilo 800 gram 58 cm de boyu kızımı görenler ayına göre çok zayıf sütun yaramiyomu inek şutu ver muhallebi ver mama ver diyip duyurular basta kv sütun yaramıyor gaz yapıyor falan diye konuşmalarını hiç bitirmedi sagolsun canım çok sikiliyo bu duruma her hafta tarttirmaya götürüyorum ebeler çok iyi böyle devam diyor kızımın cis yapmadığa normal Dr da çok iyi diyor ama sürekli söyleye söyleye canımı sıkmayı başardılar esiminde desteğiyle umursamamaya çalışıyorum esim sürekli en iyi besin anne sutu takma onları dese de ben bı diğer tecrübeli annelere sormak istiyorum sizce kızım zayifmi sizin bebekleriniz nekadardi bu aylarda ek besin vermelimiyim sizce
rota virüs aşısı yaptırmayan anneler;şimdi sağlık ocağındaki hemşirelere sordum biz önermiyoruz dediler bende vazgeçtim öyle dediklerine göre vardır bi bildikleri...
canım hiç takma kafana bizizmkide seninkinin tam tersi şimdi sağlık ocağından geldik bugün 3 ayı bitirdik kilosu 7,600 yani fazla bn geceleri yatarken sadece 60 yada 90 cc mama veriyorum oda sütüm geceleri olmadığı için kimse sütün yarıyo demiyo mama veriyorum ya mamadandır diyolarkayınpederim bile kilosu fazla geldi sanki bana okadar çok doyurmasanmı napsan diyo ee çocuk doymayınca dururmu! yani her kafadan bi ses günde bir kere mama vermek kilosunu etkilermi? sadece mama yiyen bebeklerde var...yani anlayacağın kimse umrumda değil artık her kafadan bi ses çıkıyo sanki bizim elimizde...sen istemezmisin biraz daha toplu olsun,ben istemezmiyim biraz zayıf olsun...sana derler sütün yaramıyo bana derler mama verdiği için...salla boşver senin için nasıl rahat ediyorsa öyle büyüt bebeğini sağlıklı olsunlarda kaç kilo olursa olsunlar hep böyle kalmıcaklarya...
Maşallah canım Allah nazardan korusun inşallah seninkine bakarak benimki zayifmis tatlım ya mama ver diye sana Dr mü söyledi tatlim
yok canım doktor söylemedi gece nedense benim göğüslerim bomboş oluyo yavrum emiyo ama boş boş emiyo...e doymayınca bende çareyi mamada buluyorum bugün sağlık ocağındaki hemşire mama verme çocuğu obez yaparsın dedi sanki keyfimden veriyorum sütüm olmuyo desemde hala aynı şeyleri söylüyolar bn anlamıyorum ya sırf mamayla beslenen bebeklerde var bnde mamayla büyümüşüm annemin sütü olmamış ama obez değilim geçen ay doktor kontrolünde doymadığını söylemiştim doktor aranıyosa verceksin çocuk aç bırakılmaz dedi içim nasıl rahat ediyosa öyle yapıyorum bnde süt sağdım bakalım125 cc çıkardım gece onu vericem bakalım umarım uyur sütün sindirimi daha çabuk olduğpu için çok çabuk acıkıyo mamayı gec 1 gibi veriyorum sabah 6-7 gibi emzirmeye kaldırıyorum ya bide şunu merak ediyorum ne zamandan ne zamana emziricez bn 2 saatte bi emziriyorum ama emzirmesemde öyle huysuzlanmıyo yani ağlamasınımı beklemeliyim offff....öyle işte...
slm kızlarr bende yaptırmadım rota virüsü korkuyorm yaabi de ben yastık kullanmıorum sizler kullanıyomuusnz ? bu arada beişlerin bıngıldakalrı ne durumda küçülmeler başladı mı ?
Tatlİm bebeğinin ihtiyaclarını en iyi sen bilirsin.. Mamaya başlamadan önce seni emdikten sonra agliyomuydu peki nasıl anladın boş emziğini ben nasıl anlicam ben 2 saati falan beklemiyorum bizimki elini emmeye çok hevesli maşallah elini ağzına götürdüğü zaman hemen emziriyorum hayır demiyo oda sagolsun bugün bizimde Dr kontrolumuz vardı 1 haftada 100 gram almış sadece onceleri 300 400 gram alırdı çok üzüldüm Dr da çok normal 3 aydan sonra azalır kilo alımı dedi bide yavrumun dısı cikiyomus meger çok canım sıkıldı ya offf napicami bilmiyorum
slm kızlarr bende yaptırmadım rota virüsü korkuyorm yaabi de ben yastık kullanmıorum sizler kullanıyomuusnz ? bu arada beişlerin bıngıldakalrı ne durumda küçülmeler başladı mı ?
canım boş emdiğini yutkunmamasından anlıyorum bide göğüslerim yumuşak oluyo:) yani boş oluyo bide elini emmesi çok normal bu aylarda elini emme isteği oluyomuş engellenmemesi gerekiyomuş bırak şapır şupur emsin bide diş çıkarıyo demişsin doktor neye göre anladı bunu bizimkininde ağzından salya akıyo internetten araştırdım tükürük bezleri çalışıyomuş bu aylarda yada diş çıkarmaya işaret ama ateşlenme felan yok seninkinde huzursuzluk varmı? doktorunda dediği gibi kilo alımları artık yavaşlarmış doktor kilosu normal diyosa normaldir canım takma klafana seninki kızmı erkekmi
ben hala yastik kullanmiyorum. Bingildagimiz kuculmeye basladi ilk dogdugunda 6x3 idi simdi 4x3 olmus. Doktor 1 yasina gelene kadar kapanir dedi.
Kız canım benimki zaman zaman benimde göğüslerim yumuşak oluyo ama emiyo bizimki aklım karıştı mama versemmi acaba bende kızım elini emmek den ziyade iki elini de yumruk yapıyor ve ağzına sokmaya çalışıyor salyasi çok ama çok akıyor huysuzluk 2 3 gündür var canım Dr bide damaklarına baktı sonra dısı çıkıyor dedi ama ateş yok kilosu çökmüş az bizimkinin ya
Kız canım benimki zaman zaman benimde göğüslerim yumuşak oluyo ama emiyo bizimki aklım karıştı mama versemmi acaba bende kızım elini emmek den ziyade iki elini de yumruk yapıyor ve ağzına sokmaya çalışıyor salyasi çok ama çok akıyor huysuzluk 2 3 gündür var canım Dr bide damaklarına baktı sonra dısı çıkıyor dedi ama ateş yok kilosu çökmüş az bizimkinin ya
cnm 6*3 nasıl oluyo 6 cm mi :) cahiiliğimi bağışla bende öe ölçüm olmadı sadece ilk doğduğunda 1 cm di.doktor küçük ama genetik olabilir dedi.
Cm canim bizimkini bingildagi baya genisti hatta doktor devit 3 u oglum 3 gunlukken baslatti. Normalde bebekler 2 haftalikken basliyor devit 3 e bizimki bingildagi genis oldugu icin baya bir erken basladik. Seninkinin de masallahi varmis yok denecek kadar kucukmus :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?