Lohusalar kulübü

tünaydın kızlar, kızımla birlikte öğlen kalktığımız için günaydın vaktini geçirdik bizim keyfimiz yerinde çok şükür sizlerde iyisinizdir inşallah

hoşgeldin canım, hayırlı uğurlu olsun meleğin
süt konusunda buradaki en bahtsız olan anne benim sanırım, meleğim 50 gün anca emebildi sonra sütüm olmadı
bende hiç biri bir işe yaramadı ama faydasını gören arkadaşlar var onları yazayım sana;
bir kere her şeyden önce bol su, kompostalar, helva, humana çayı, rezene çayı, kuru incirin kaynamış suyu, malt alkolsüz içecekler, siyah üzüm, bulgur (pilav)... aklıma gelenler bunlar. diğer konu başlıklarını da kontrol edersen arkadaşların yaptığı kendi karışımlarda var işlerine yarayan bizlerle paylaştıkları. inşallah işine yarar ve bol bol sütün olur

Merhabalar hoşbulduk teşekkür ederim ben de dediklerinizin çoğunu denedim sayılır bir de şu malt içeceğini deneyeceğim bakalım artık hayırlısı

kızlar merebalar bayağdır giremiyodum ama artık inş bol bol görüşcez..
malum kötü günler yaşadık bayağ ama çok şükür atlattık ..
kızımdan iyi haber tahlilleri tetkikleri normal çıktı bizi fakültede bayağ korkuttular ama..
özel bi profa gittik doktor bize kızımızda hiçbir korkulacak bişeyin olmadığını söylediler çok şükürrrr ..
bizde rahat bir nefes aldık şükürrrr..

selammlarrrrrrrrr

Canımcımm Vuslatcığımın söylediklerine ek olarak çok saçma belki ama uyku :))) sütün en iyi ilacı .
Ama insanlar her nekadar emzir emzirdikçe sütün gelir dese de olmayıncca olmuyor. Benim gğüslerim de hiçbir zaman öle taş gibi olmadı, bazıları akıyo falan diyo ben de yok öle bişi. 3 aylık olduk. mama takviyeli gidiyoruz canları sağolsun da ben artık dert etmiyorum ben de mama ile büyümüşüm maşallahım var :))))

ohhhhh bizde 11 de kalktık maşallah bugun kuzulara :)

Merhabalar hoşbulduk teşekkür ederim ben de dediklerinizin çoğunu denedim sayılır bir de şu malt içeceğini deneyeceğim bakalım artık hayırlısı

malt içeceklerinin faydasını gören çok ama piyasada pek yok sanırım ben nette buldum ancak.

canımmmm şükürler olsun çok sevindim. Allah yavrularımızın acısını göstermesin bizlere. onları kazadan beladan hastalıktan kötülerin şerrinden korusun inşallah. Gelmiş geçiş olsun cnaım...

merhabalar kızlar hepinizin masallahı var kuzucuklar büyüyor bizim hemsire ası tarihini yanlıs yazmıs daha bugün vurulduk o üclü asıyı bizim oglan gezmekci oldugu icin hemen eve getirmedim burda bi kac katlı makro market var orayı gezdirdim yavruyu öyle bakındı sonra gelirken uyuyakaldı yine eve gelipte yarım saat daha kestirdikten sonra yapısık ikiz durumlarımız basladı canım oglum eve gelince canı yanıyo demekki su uyuma zamanlarımızda bi uzasaydı inşallah banyo yaptırıp gec yatırınca biraz uyuyor ama bizim oglan erkenci oldugu icin kacta yatarsa yatsın erkenden kalkıyor sizler aksamlar kac gibi yatırıyosunuz uyku saatler bellimi yoksa spontanmı takılyosunuz sevilenolmak canım bi ara doktoru sormustun ben tıp akültesine gidiyorum burda bana cok yakın cokta iyi ilgileniyolar memnunum yani jasmin canım cok gecmis olsun YÜCE RABBİM evlatlarımızı korusun inşallah aramıza tekrar katıldıgına sevindim sana msj atmıstım ama yogunluktan görmedin sanırım vuslat senin sirinenide öpüyorum canım gezmelere cıkmıssınız gecende gördüm cok begendim aradada olsa babayla vakit gecirebiliyosunuz bizde inşallah hep birlikte cıkıcaz bi gün babamız cok yogun bu aralar bizden simdilik bu kadar

Of kizlar ya su uyku olayi nezaman rutin hale gelicek? Bizimki aksam 10 da yatiyor her 2 saatte bir uyaniyor ve sadece emerken uyuyor kendi kendine hic dalamiyor. Uyanincada ancak yekrar emince uyumaya devam ediyor. Uykuya hasret kaldim

Of kizlar ya su uyku olayi nezaman rutin hale gelicek? Bizimki aksam 10 da yatiyor her 2 saatte bir uyaniyor ve sadece emerken uyuyor kendi kendine hic dalamiyor. Uyanincada ancak yekrar emince uyumaya devam ediyor. Uykuya hasret kaldim

canım bizimkide öyle sanırım sadece emziriyosun bende iki saatte bir kalkıyodum ve bu aralar o süreyi uzatmakla mesgulum basarıyorumda galiba sana bu konuda bi kac nacizane önerim olabilir mesela 10 yatırıyosun ya eger evin sıcaklıgı elverisliyse yatmadan dus aldır öyle giydir altını alıp bir güzelde emzir bu süreyi biraz uzatır sonra ilk kalkmasında hemen emzirme zaten yatırdıgında sıkı sıkı emzirdiysen cok aramaz pıspıslayarak uyutmaya calıs bundan sonraki ikinci kalkmasında emzir bi dahakinde yine pıspısla yani sen gecede 4 kere emzirmeye kalkıyosan bunun 2 sini emzirerek 2sini pıspıslayarak uyutmaya calıs cocugun durumuna göre sonraki günlerde yavas yavas bire düsürürsün emzirmeyi ayarlayınca pıspıslanmak icin pek uyanmaz zamanla bide bebeklerin cok uyuması iin gec yatırmanıza gerek yok gecte yatırsanız erkende yatırsanız cocuklar oyun zamanını kacırmamak icin mutlaka sabah uyanıp inatla uyumadıkları sizinde uykunuzu acmaya calıstıkları bi zaman vardır o zamana anne sabrı zamanı denir :83:

Canım bi de arkadaşların söylediğine ek olarak bol bol su içmek de iyi geliyomuş. Her emzirdikten sonra bi bardak su iç.

Canım cok cok geçmiş olsun çok şükür bişeyi cıkmamış meleğinin

Canım bide karanlıkta yatırmayı dene. Benimki aksamları huysuzlanıyodu ışığı kapatınca daha rahat uyuduğunu keşfettim. Işık istemiyo hanfendi :)

günaydın kızlarr nasılsınız minikler nasıl ..
benim kıza oyun halısı aldık bayağ sevdi dünden beri onun içinde :)

günaydın kızlar nasılsınız bakalım ? ben bayadır giremiyodum . benim kız akşamları ağlama krizine giriyo ne yapsam susturamıyorum karnı tok altı temiz gazını cıkarıyorum başka bi problemmi var dicem ama hep akşamları oluyo . ateş düşürücü özelliği olmayan bi fitil varmış onu bilen varmı aranızda. paranox deil yani. o fitilide kullanmak istemiyorum ateşi yok çünkü. ama onu koyduğum zamanda cok güzel uyuyor ne yapcamı şaşırdım gündüzleri hiç kucakdan inmiyo iki dakka yere koymaya gelmiyo ne iş yapabiliyorum ne başka bişey. sırt bel ağrısından ölmek üzereyim. nasıl kendi kendilerine zaman gecirirler fikri önerisi olan varmı gercekden cok ihtiyacım var kızlar yardımmmm

günaydınlar kızlar hayırlı sabahlar hepinize hayırlı cumalar bebişim bir kolumda uyutmaya calısırken bi yandanda size yazıyım bari canım kabızlık icin satılan fitiller var ben evde bulunsun diye dün aldım bi tane ates düsürücü özelliği yok yani ismi sup.gliserin-konsuk suppozituar bundan yarım fitil kullanacakmıssın ama daha hiç kullanmadım nasıldır bilmem bide vuslat kullanıyodu onada sorabiliriz aslında bide humananın rezene kimyon cayı varmıs arkadas denemiş 10 dk sonra yapmıs kakasını cocuk hadin görüsürüz biz babamızın yanına gidelimde kalksın artık uyuma sırası bizde :)

bebeğin nekadarlık canım ..
benim kızda sürekli öyleydi akşam olunca bi ağlama krizi uyutana kadar ölüyoduk resmen bide çıt sesinden hemen gözünü açardı ama büyüdükçe etrafı keşfettikçe sana olan bağlılığı azalıyo merak etme sürekli çevresini inceliyo bişilere uzanmaya çalışıyo vs

kızım 3 aylık canım umarım dediğin gibi olur. benim kızda öyle en ufak sese uyanıyor. iyice dalana kadar kundağa yatırıp sallıyoruz. ufacık şey ama canımıza okuyor resmen kucakdanda indiremiyorum ha bi de oturarak deil ayakta olucaz. ne yapcam ben böle

Merhaba kızlar çok yorgunum çok .. Kızımı dün saglık Ocağı'na götürdüm kilo alımı normal çıktı ishal olduğunu söyledim aama çok da ishal sayılmaz anne sutu olduğu için dedi iyi dedim rahatladım ama ateşi çıktı sonrada 38 di çok korktum pediatr a götürdük ağrı kesici ateş düşürücü verdi öksürük için fitil verdi ama gece sahada çok çıktı ateşi 39.2 di sabaha kadar uyumadı yavrum oksuruyoki acı acı icim gidiyo resmen ya çok üzülüyorum ıslak bezle falan biraz düşürdüm coksukur .. Minik bedeni ilk defa tanıştı mikroplarla seside kisildi yavrumun daha 3 aylık inşallah bronsite falan çevirmez çok korkuyorum ((

slm kızlar kızımla oynaşmaktan tünaydın vaktinide geçirdik bu gün

jasmin canım çok sevindim güzel haberlerine, akşam dün yazacaktım sana ama sık boğaz etmek istemedim. inşallah böyle bir süreç yaşamazsınız bir daha, Rabb'im kuzularımızın kötü günlerini göstermesin.amin.

semese çok geçmiş olsun güzelim, bebişin terlememesine dikkat et.çabucak şifa bulun inşallah...

kızlar fitilden bahsetmişsiniz. kakasını yapmakta çok zorlandığı dönemde gliserinli fitil kullandım, fitili verdikten en fazla 10 dk sonra kolaylıkla yapıyor ve mışıl mışıl uykuya dalıyordu. onun kolaylığına alışmasın diye her gün vermiyordum tabiki. 3-4 gün yapmadığı zamanlarda veriyordum. tavsiye ederim.

uyku düzeninden bahsetmişsiniz. ben bu durumu başardım ve gerçekten çok rahatım düzene oturduğuna inandığım zaman yazarım demiştim ve nihayet oturdu. artık bebişlerin gündüz uykuları yok denecek kadar az. bizde akşama kadar yapışık ikiz gibi geziyoruz sizler gibi. gün içinde 2 saat anca uyuyor onuda ben yatarsam, kokumdan mayışıyor.
akşam düzenine gelince.
lambaları söndürün kızlar. bunu bir yerde okumuştum ve denedim. bebekler hala aydınlığı görünce uyumak istemiyor oyuna odaklanıyor aynı zamanda uykuları da olduğu için huysuzlanıyorlar. akşam 7-7:30 gibi (babamızın gelişine bağlı, birlikte karşılıyoruz) lambayı söndürüyorum. tv nin ışığı kalıyor sadece içeride. mamasını o şekilde kucağımda yedirirken uykuya dalıyor ve kesinlikle salonda bırakmıyorum uyur uyumaz beşiğine yatırıyor, hafif bir müzik açıyor, telsizinide baş ucuna yerleştiriyor yalnız bırakıyorum. saat 10 a kadar uyuyor mışıl mışıl. ya sesi gelmeye başlıyor telsizden, ya da uyanmamışsa ben biraz bizliyorum ve mamasını yedirip altını değiştirip tekrar beşiğine yatırıyorum (karnını doyururken lambayı yakmayın loş olsun) ve yine yalnız bırakıyorum. kendi kendine uyuyor zaten uykusu tam açılmadığı için. gece 2 gibi uyanıyor yine mamasını yiyor (ışık yok) en fazla 10 dk pışpışlıyorum. sabah 6 da kalkıyor kurulu saat gibi o zaman eşim işe gideceği için kalkmış oluyoruz zaten. 1 saate yakın babasıyla oynuyor, babası gidince mamasını yedirip geri yatırıyorum yanıma, koluma yatırıp kendime çeviriyorum ki fazla aydınlık olmasın. boynuma gömüyor kafasını dalıp gidiyor. kalkmamız 9 u bazen 10 u buluyor. kimi zaman benden önce uyanıyor ama ağlamıyor yanında olduğumu gördüğü için kendi kendine agu magu diye bişeyler söylüyor. gözümü açıp güldüğüm an başlıyor gülücük atmaya Yani artık uyku sorunum kalmadı şükür. ilk başta direnecekler karanlığa ve yalnız kalmaya pes etmeyin sakın, sonunda çok rahat edeceksiniz

Aralik 8 de tam 4 aylik olacak ama hala uyku duzeni yok cok yoruluyorum bir tane lamba varmis kaplumbaga uzerinden isik yayiyor tavana ondan alicam gece uyaninca ona bakarak belki gozleri yorulur uyur kendi kendine. Emzikte tutmuyor en azindan onla yatistirirdi kendini. Anlayacaginiz halim harap

onada alıştırman gerek canım. karanlıkta tek noktadan ışık olunca korkabiliyorlar. bizimki sevmedi, gece lambası kılıklı bir şey var. yakınca basıyor yaygarayı, gözleri de açıyor fal taşı gibi korkuyor kuzum

vuslat cok sevnidim seninki sallamaya alıstıydı diye biliyodum ben böyle aksam belli bisaatleri olunca iyi oluyosimdi magazin programında izledim tolga karelin bebegini gösteriyolardı cocuk dogdugundan beri aksam dokuz dedimmi yatıyomus sabah 8 e kadar nasıl oluyo o is anlamadım ben hiç öyle bebek görmedim ya neyse öyledir belkide bugün hava bi kapıyo bi acıyo burda bezimiz bitti onu almaya gecicez premiuma gectim ben yine bebiş uyandı görüsürüz kızlar

günaydın kızlar... bu günde kalktığımız da saat 10 a geliyordu. babamızda evde bu gün şükür, güneşten faydalanıp dışarı çıkacaktık ama rüzgarda olunca vazgeçtik, evde vakit geçiriyoruz

evet hayatım ayakta sallamaya alışmıştı ama bıraktırdım, zor oldu ama oldu şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…