Lohusalar kulübü

kızlar oyuncaklarını verin onlarla uğraşırken uyuyp kalıyo valla benimki geceleri öyle uyuyo artık :)

kızlar akşamları emzirmekte güçlük çeken varmı 3 saatte bi emzirmeye çalışıyorum aç olmasına rağmen memeyi aldırmak için kılıktan kılığa giriyorum kafasına b, sağa bi sola çeviriyo meme ağzından çıkıyo huzursuzlanıyo

selam güzellerrr umarım herkes güzel bir haftasonu geçiriyordur. Bizim bugun kontrolümüz vardı.doktordan memnun değildim biliyosunuz. Şansımıza değişmiş hastanenin doktoru :) yeni dktorumuzu sevdik şükür..

Rota virüs aşısını olduk kızlar.
Biliyosunuz ben çok negatifdim ama ikna oldum :)
neyse boyumuz kilomuz çok iyi şükürler olsun. herşey yolunda.

Bu arada bırak gece istediği kadar uyusun artık büyüdü dedi dr.

12. haftamızdayız ya malum atak haftası kızlar. sürekli kucağımda olmak istiyor. uyutana kadar canımız çıkıyoo ama geçecek...

Geceleri çok güzel emen bir oğlum var. Ama akşam üstleri ve akşam saatleri aynı sıkıntı bizde de var. sanırım sütüm azalıyor o saatlerde..

kızlar oyuncaklarını verin onlarla uğraşırken uyuyp kalıyo valla benimki geceleri öyle uyuyo artık :)

canım benim yerim ben onun agzını yüzünü yerim bizimkide müzigi seviyo teyzesi aksamları uyutmak icin pıspısta pıspıs sırf sallamaya alısmasın diye aksamları bide uyutma seanslarımız var bi görsen

canımmmm cok gecmis olsun cocuklar mikroba alısarak büyüyecekler iste böyle böyle sen icini ferah tut olumsuz doktoralara da bakma sakın cok var öyle

helal olsun sana zor olduguna eminim gündüzleri avutmak icin neysede gece uykuya dalarken öyle dalınca sabaha kadar aynı muameleyi isterler :)

canım ben rota konusunda hala kararsızım ama sen yaptırmıssın bende yaptırıyım olmassa atesi falan cıkmadı deme bide bundan baska 2 kere daha yapılcak galiba ayrıca gece emziriyomussun ne güzel sen nereye gidiyosun doktora canım

yasemin büyüdükce daha sevimlileşiyolar daha cok düzenleri oturuyo deme en büyük seninki cünkü aramızda sana soralım simdilik oyuncaklarla ancak belli bi süre idare ediyolar önceden 10 dk ysa yarım saate cıkıyo mesela sanırım bu yavas yavas artacak milllet hep diyoda ya yandınız daha daha zorlasacak diye öyle diyenlerede nasıl kızarım moral verceklerine degilmi ya bide cocuklarınıza cocuk ilahisi dinletincede cok hoslarına gidiyo herseyden önce güzel dinimizi ögretmek istiyorum ogluma inşallah Allah ım bana nasip ederse..bakınız;http://www.youtube.com/watch?v=cwPrAP83ZX4

Son düzenleme:
Nasil ikna oldun canim? :)

Canım çevremde eski-yeni nekadar anne-baba varsa hepsi yaptırma taraftarıydı. Doktorumuz da öyle tabi...
Ve birde hasta olmasının sonuçları yan etkilerden daha ağırmış canımcım. korkumdan valla :) inşallah Allah pişman etmesin...

tatlım saat 3 gibi yapıldı aşı. şuan ateş falan yok. sadece ilk birkaç gün ishal, yada kabızlık yani bağırsaklarında br düzensizlik olabilirniş. Ben doğumumu balgat-koru hastanesinde yaptım canım evimize 10 dk. Allah biliyor ya yine doğursam yine orda yaparım mükemmel bir hastane, ekip, doktor 4/4 lük. Ama çocuk doktoru konusunda şanslı değildik. şükürler olsun o da değişti :)
Evett gece emziriyorum çok şükür, gündüzde emziriyorum. doymassa üstünü mama ile tamamlıyorum canım.

ben 1 haftadır oyun saati yapıyorum. 10 dakika o size bahsettiğim kartları gösteriyorum. sonra kitap okuyorum yüksek sesle gözlerini fal taşı gibi açıp dikkatle dinliyo :) sonra oyuncaklarını tutturmaya çalışıyorum. çok güzel tepkiler veriyor maşallah.
Kızlar bu arada MONTESSORİ yöntemini araştırıp, okumanızı tavsiye ederim....

Kızlar bu arada MONTESSORİ yöntemini araştırıp, okumanızı tavsiye ederim....

Maria Montessori den bahsediyorsun sanırım. 'Eğitimde metot değil, insan kişiliği göz önüne alınmalıdır.' der kendileri.
kısaca; 'daha minicik olan ve ellerinizde şekillenerek büyüyen bebeklerinizin bir birey olduğunu unutmayın. kendi katı kurallarınız, ödül ve ceza yöntemlerinizi dayatmayın. enpati kurun, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri miniklere yaşatmayın. onlara bir şeyler öğretmeden önce, onlarında bir özgürlüğü olduğunu, keşfetme eğiliminde olduğunu, her şeyden önce onlarında kendi istekleri ve sizin dayatmalarınız haricinde ihtiyaçları olduğunu öğrenin...' der ve bu şekilde devam eder. hamileliğim sırasında okumuştum, yanlış hatırlamıyorumdur umarım

Günaydınnnn iyi pazarlarrr şekerler,

Evet canım tabi daha bisürü detayı var. Çocuğumu bu felsefeyle büyütmek istiyorum ve bu konuda araştırmalarım sürüyor sizlere de tavsiye ederim.

günaydınnn herkeseeee

günaydın şekercimmmmm

bizimkinin atağı hızlı adımlarla sürüyo akşammm resmen koynumda durdu 2 saat uyumamak için direndi

günaydın kızlarr nasılsınız minikler nasıl ..
benim kıza oyun halısı aldık bayağ sevdi dünden beri onun içinde :)
ben de internetten kız cocuklarına özel pembe tonlarında tekmele oyna oyun halısı aldım.artık oyuncaklar cok dikkatini cekiyo eminim cok sevecek halısını gelince.

canım eger gaz sancısı veya baska bi problemi yoksa ışığı kapat emziğini ver yanında uzanarak uyutmayı dene.sakinleşebilir böylece.ben karanlıkta uyutuyorum cok daha huzurlu uyuyo ve ışığı hiç istemiyo.uyanınca da oyuncaklarıyla, onunla konuşarak ya da özellikle ayakları olmak üzere tüm vücuduna masaj yaparak oyalamaya calışıyorum.

doktor 2.aydan sonra karanlıkta uyutmaya basla demişti.önceleri bikaç kez denedim uyutamadım biturlu vazgectim.aksamları huysuzlanıyodu,uyutmaya calışıyodum uyumuyodu kucakta gezdirmek zorunda kalıyodum.sonra bebeğimin karanlıkta daha rahat uyuduğunu farkettim.ama bu benim çabamla olmadı o kendi kendine karanlıkta uyumak istemeye basladı simdi akşam oldumu uykusu gelince hemen ışığı söndürüyorum sadece tv ışığı kalıyo uyutuyorum ve ışıgı yaktığım gibi de uyanıyo.babamız gelene kadar ikimiz teksek odada yanımda uyutuyorum.ışığı acacağımız zaman da odasına besiğine götürüp yatırıyorum.hep beşiğinde yatırmaya calışmıyorum ki heryerde uyumaya alışsın.oyuzden koltuğun üstünde,salıncağında beşiğinde herdefasında farklı biyerde uyuyo rahatca

o kaplumbağadan bende de var hamileyken almıştım :) ama hiç kullanmadım.emzik tutmaması çok zor bi durum benimki de emzik tutana kadar perişan etti beni cok sukur zorla da olsa tututurdum emziği valla şimdi anca onla uyuyo.en son philips aventin silikon emziğini tuttu,şu hertarafı şeffaf olan emzik.

aynısını ben de yasıyorum.bazen gündüz bazen aksam yapıyo.huysuzlanmaya basladığı anda kaldırıp gazını cıkarmaya calışıyorum.gazını cıkardıktan sonra diğer memeyi veriyorum doymamışsa alıyo, doymuşsa yine huysuzlanıyo ozaman da uzatıyorum, emziğini verip sakinleştirmeye calışıyorum.

hamileyken bile korkutoyolardı bizi zaten hep daha kötü olacak bunlar iyi zamanların demeye bayılıyolar bu insanlar.boşuna hamileliğimde okadar korkmuşum.tamam doğduktan sonra gercekten hayatın değişiyo dışarı rahat cıkamıyosun hiçbi işini planlı yapamıyosun ama bence yine de hamilelikten daha iyidir.çünkü en azından bebeğin kucağında sevip koklayabiliyosun onu ve sağlığın yerinde.şimdi ben bütün hamilelere sonrası daha iyi korkmayın diyorum moralleri düzelsin diye.şimdi hala bunar iyi zamanların cocuk buyudukce derdi buyuyo diye moral bozmaya devam ediyolar

selam kızlar nasılsınız bakalım herkesin keyfi yerinde maşallah kızlar benim kız her kaka yaptığında kakası sırtına cıkıyor günde bazen 3-4 sefer komple üstünü değiştiriyorum artık kıyafet yetiştiremez oldum :44: aranızda bu durumda olan varmı:18: kıyafetleri yıkamak değilde kurutmak mesele . klimayla ısınıyoruz koltuklarımın üstü pazar yeri gibi kurutma makinası almayı düşünüyorum varmı tavsiyesi olan?

Bez ne kullanıyosun canım..

canım bendede aynı sorun vardı prima kullanıyodum geceleri bebeğimin hep uykusu bölündü bu prima bezden.üstünü değiştirip bezini açtımmı ooo gözler faltaşı gibi açılıyodu ve huggies golda geçerek bu dertten kurtuldum hiç sızdırma yapmıyo ve pişik önlüuo reklamlardada çıkıyo hatta.anne ver kızım bezini değişirim şimdi hep pişiktir diyo :) (tam kayınvalide lafı ama)

canım emziği nasıl verdin banada yardım et almıyo bı turlu çağanım 4 aylık bu arada

bende onun icin sormustum zaten primanın bile kalite farkı var mesela turuncu prima dedigin gibi iyi degil sırta kadar bulastırıyo ama prima aktif bebekle premium hiç sızdırmıyo bende premiumla basladım bi ara prima aktif bebege gectim o da güzel sızdırmıyo ama en güzeli premium digerlerine göre en konforlusu bence fiyatı digerlerine göre biraz daha pahalı ama deger bence zaten 5 aya kadar var.

canım emziği nasıl verdin banada yardım et almıyo bı turlu çağanım 4 aylık bu arada

Önce nukun emziği vardı denedim hiç almadı. Chicconun kaucuk emziğini aldım biraz daha iyi tuttu ama 10 saniyeden fazla tutmuyodu. O attıkça ben verdim. Midesini bulandırıyodu başlarda bende önce emziğin tamamını agzına sokmadan birazını sokup agzında tutuyodum o biraz emdikten sonra tamamını verdim ama bayağı bi ugrastım. Sonra chicconun emziği biraz kötü kokuyodu aventin seffaf silikon emziği var onu aldım onu daha iyi tuttu ama cok kısa surede atıyodu agzndan ben veriyodum yine. Gun gectikce tutma suresi arttı rahatladım bende. Sen de pes etme tutana kadar uğras. Bence philips aventin dediğim emziğiyle basla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…