- Konu Sahibi sekerciiik
-
kızlar akşamları emzirmekte güçlük çeken varmı 3 saatte bi emzirmeye çalışıyorum aç olmasına rağmen memeyi aldırmak için kılıktan kılığa giriyorum kafasına b, sağa bi sola çeviriyo meme ağzından çıkıyo huzursuzlanıyo
Rota virüs aşısını olduk kızlar.
Biliyosunuz ben çok negatifdim ama ikna oldum :)
kızlar oyuncaklarını verin onlarla uğraşırken uyuyp kalıyo valla benimki geceleri öyle uyuyo artık :)
Merhaba kızlar çok yorgunum çok .. Kızımı dün saglık Ocağı'na götürdüm kilo alımı normal çıktı ishal olduğunu söyledim aama çok da ishal sayılmaz anne sutu olduğu için dedi iyi dedim rahatladım ama ateşi çıktı sonrada 38 di çok korktum pediatr a götürdük ağrı kesici ateş düşürücü verdi öksürük için fitil verdi ama gece sahada çok çıktı ateşi 39.2 di sabaha kadar uyumadı yavrum oksuruyoki acı acı icim gidiyo resmen ya çok üzülüyorum ıslak bezle falan biraz düşürdüm coksukur .. Minik bedeni ilk defa tanıştı mikroplarla seside kisildi yavrumun daha 3 aylık inşallah bronsite falan çevirmez çok korkuyorum((
günaydın kızlar... bu günde kalktığımız da saat 10 a geliyordu. babamızda evde bu gün şükür, güneşten faydalanıp dışarı çıkacaktık ama rüzgarda olunca vazgeçtik, evde vakit geçiriyoruz
evet hayatım ayakta sallamaya alışmıştı ama bıraktırdım, zor oldu ama oldu şükür
selam güzellerrr umarım herkes güzel bir haftasonu geçiriyordur. Bizim bugun kontrolümüz vardı.doktordan memnun değildim biliyosunuz. Şansımıza değişmiş hastanenin doktoru :) yeni dktorumuzu sevdik şükür..
Rota virüs aşısını olduk kızlar.
Biliyosunuz ben çok negatifdim ama ikna oldum :)
neyse boyumuz kilomuz çok iyi şükürler olsun. herşey yolunda.
Bu arada bırak gece istediği kadar uyusun artık büyüdü dedi dr.
12. haftamızdayız ya malum atak haftası kızlar. sürekli kucağımda olmak istiyor. uyutana kadar canımız çıkıyoo ama geçecek...
Geceleri çok güzel emen bir oğlum var. Ama akşam üstleri ve akşam saatleri aynı sıkıntı bizde de var. sanırım sütüm azalıyor o saatlerde..
Nasil ikna oldun canim? :)
canım ben rota konusunda hala kararsızım ama sen yaptırmıssın bende yaptırıyım olmassa atesi falan cıkmadı deme bide bundan baska 2 kere daha yapılcak galiba ayrıca gece emziriyomussun ne güzel sen nereye gidiyosun doktora canım
yasemin büyüdükce daha sevimlileşiyolar daha cok düzenleri oturuyo deme en büyük seninki cünkü aramızda sana soralım simdilik oyuncaklarla ancak belli bi süre idare ediyolar önceden 10 dk ysa yarım saate cıkıyo mesela sanırım bu yavas yavas artacak milllet hep diyoda ya yandınız daha daha zorlasacak diye öyle diyenlerede nasıl kızarım moral verceklerine degilmi ya
Kızlar bu arada MONTESSORİ yöntemini araştırıp, okumanızı tavsiye ederim....
Maria Montessori den bahsediyorsun sanırım. 'Eğitimde metot değil, insan kişiliği göz önüne alınmalıdır.' der kendileri.
kısaca; 'daha minicik olan ve ellerinizde şekillenerek büyüyen bebeklerinizin bir birey olduğunu unutmayın. kendi katı kurallarınız, ödül ve ceza yöntemlerinizi dayatmayın. enpati kurun, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri miniklere yaşatmayın. onlara bir şeyler öğretmeden önce, onlarında bir özgürlüğü olduğunu, keşfetme eğiliminde olduğunu, her şeyden önce onlarında kendi istekleri ve sizin dayatmalarınız haricinde ihtiyaçları olduğunu öğrenin...' der ve bu şekilde devam eder. hamileliğim sırasında okumuştum, yanlış hatırlamıyorumdur umarım
günaydınnn herkeseeee
ben de internetten kız cocuklarına özel pembe tonlarında tekmele oyna oyun halısı aldım.artık oyuncaklar cok dikkatini cekiyo eminim cok sevecek halısını gelince.günaydın kızlarr nasılsınız minikler nasıl ..
benim kıza oyun halısı aldık bayağ sevdi dünden beri onun içinde :)
günaydın kızlar nasılsınız bakalım ? ben bayadır giremiyodum . benim kız akşamları ağlama krizine giriyo ne yapsam susturamıyorum karnı tok altı temiz gazını cıkarıyorum başka bi problemmi var dicem ama hep akşamları oluyo . ateş düşürücü özelliği olmayan bi fitil varmış onu bilen varmı aranızda. paranox deil yani. o fitilide kullanmak istemiyorum ateşi yok çünkü. ama onu koyduğum zamanda cok güzel uyuyor ne yapcamı şaşırdımgündüzleri hiç kucakdan inmiyo iki dakka yere koymaya gelmiyo ne iş yapabiliyorum ne başka bişey. sırt bel ağrısından ölmek üzereyim. nasıl kendi kendilerine zaman gecirirler fikri önerisi olan varmı gercekden cok ihtiyacım var kızlar yardımmmm
slm kızlar kızımla oynaşmaktan tünaydın vaktinide geçirdik bu gün
jasmin canım çok sevindim güzel haberlerine, akşam dün yazacaktım sana ama sık boğaz etmek istemedim. inşallah böyle bir süreç yaşamazsınız bir daha, Rabb'im kuzularımızın kötü günlerini göstermesin.amin.
semese çok geçmiş olsun güzelim, bebişin terlememesine dikkat et.çabucak şifa bulun inşallah...
kızlar fitilden bahsetmişsiniz. kakasını yapmakta çok zorlandığı dönemde gliserinli fitil kullandım, fitili verdikten en fazla 10 dk sonra kolaylıkla yapıyor ve mışıl mışıl uykuya dalıyordu. onun kolaylığına alışmasın diye her gün vermiyordum tabiki. 3-4 gün yapmadığı zamanlarda veriyordum. tavsiye ederim.
uyku düzeninden bahsetmişsiniz. ben bu durumu başardım ve gerçekten çok rahatımdüzene oturduğuna inandığım zaman yazarım demiştim ve nihayet oturdu. artık bebişlerin gündüz uykuları yok denecek kadar az. bizde akşama kadar yapışık ikiz gibi geziyoruz sizler gibi. gün içinde 2 saat anca uyuyor onuda ben yatarsam, kokumdan mayışıyor.
akşam düzenine gelince.
lambaları söndürün kızlar. bunu bir yerde okumuştum ve denedim. bebekler hala aydınlığı görünce uyumak istemiyor oyuna odaklanıyor aynı zamanda uykuları da olduğu için huysuzlanıyorlar. akşam 7-7:30 gibi (babamızın gelişine bağlı, birlikte karşılıyoruz) lambayı söndürüyorum. tv nin ışığı kalıyor sadece içeride. mamasını o şekilde kucağımda yedirirken uykuya dalıyor ve kesinlikle salonda bırakmıyorum uyur uyumaz beşiğine yatırıyor, hafif bir müzik açıyor, telsizinide baş ucuna yerleştiriyor yalnız bırakıyorum. saat 10 a kadar uyuyor mışıl mışıl. ya sesi gelmeye başlıyor telsizden, ya da uyanmamışsa ben biraz bizliyorum ve mamasını yedirip altını değiştirip tekrar beşiğine yatırıyorum (karnını doyururken lambayı yakmayın loş olsun) ve yine yalnız bırakıyorum. kendi kendine uyuyor zaten uykusu tam açılmadığı için. gece 2 gibi uyanıyor yine mamasını yiyor (ışık yok) en fazla 10 dk pışpışlıyorum. sabah 6 da kalkıyor kurulu saat gibi o zaman eşim işe gideceği için kalkmış oluyoruz zaten. 1 saate yakın babasıyla oynuyor, babası gidince mamasını yedirip geri yatırıyorum yanıma, koluma yatırıp kendime çeviriyorum ki fazla aydınlık olmasın. boynuma gömüyor kafasını dalıp gidiyor. kalkmamız 9 u bazen 10 u buluyor. kimi zaman benden önce uyanıyor ama ağlamıyor yanında olduğumu gördüğü için kendi kendine agu magu diye bişeyler söylüyor. gözümü açıp güldüğüm an başlıyor gülücük atmaya Yani artık uyku sorunum kalmadı şükür. ilk başta direnecekler karanlığa ve yalnız kalmaya pes etmeyin sakın, sonunda çok rahat edeceksiniz
Aralik 8 de tam 4 aylik olacak ama hala uyku duzeni yokcok yoruluyorum bir tane lamba varmis kaplumbaga uzerinden isik yayiyor tavana ondan alicam gece uyaninca ona bakarak belki gozleri yorulur uyur kendi kendine. Emzikte tutmuyor en azindan onla yatistirirdi kendini. Anlayacaginiz halim harap
aynısını ben de yasıyorum.bazen gündüz bazen aksam yapıyo.huysuzlanmaya basladığı anda kaldırıp gazını cıkarmaya calışıyorum.gazını cıkardıktan sonra diğer memeyi veriyorum doymamışsa alıyo, doymuşsa yine huysuzlanıyo ozaman da uzatıyorum, emziğini verip sakinleştirmeye calışıyorum.kızlar akşamları emzirmekte güçlük çeken varmı 3 saatte bi emzirmeye çalışıyorum aç olmasına rağmen memeyi aldırmak için kılıktan kılığa giriyorum kafasına b, sağa bi sola çeviriyo meme ağzından çıkıyo huzursuzlanıyo
yasemin büyüdükce daha sevimlileşiyolar daha cok düzenleri oturuyo deme en büyük seninki cünkü aramızda sana soralım simdilik oyuncaklarla ancak belli bi süre idare ediyolar önceden 10 dk ysa yarım saate cıkıyo mesela sanırım bu yavas yavas artacak milllet hep diyoda ya yandınız daha daha zorlasacak diye öyle diyenlerede nasıl kızarım moral verceklerine degilmi yabide cocuklarınıza cocuk ilahisi dinletincede cok hoslarına gidiyo herseyden önce güzel dinimizi ögretmek istiyorum ogluma inşallah Allah ım bana nasip ederse..bakınız;Cocuk ilahileri - Tesekkur Ederim Allahim - YouTube
selam kızlar nasılsınız bakalımherkesin keyfi yerinde maşallah kızlar benim kız her kaka yaptığında kakası sırtına cıkıyor günde bazen 3-4 sefer komple üstünü değiştiriyorum artık kıyafet yetiştiremez oldum :44: aranızda bu durumda olan varmı:18: kıyafetleri yıkamak değilde kurutmak mesele . klimayla ısınıyoruz koltuklarımın üstü pazar yeri gibi kurutma makinası almayı düşünüyorum varmı tavsiyesi olan?
canım bendede aynı sorun vardı prima kullanıyodum geceleri bebeğimin hep uykusu bölündü bu prima bezden.üstünü değiştirip bezini açtımmı ooo gözler faltaşı gibi açılıyodu ve huggies golda geçerek bu dertten kurtuldum hiç sızdırma yapmıyo ve pişik önlüuo reklamlardada çıkıyo hatta.anne ver kızım bezini değişirim şimdi hep pişiktir diyo :) (tam kayınvalide lafı ama)selam kızlar nasılsınız bakalımherkesin keyfi yerinde maşallah kızlar benim kız her kaka yaptığında kakası sırtına cıkıyor günde bazen 3-4 sefer komple üstünü değiştiriyorum artık kıyafet yetiştiremez oldum :44: aranızda bu durumda olan varmı:18: kıyafetleri yıkamak değilde kurutmak mesele . klimayla ısınıyoruz koltuklarımın üstü pazar yeri gibi kurutma makinası almayı düşünüyorum varmı tavsiyesi olan?
canım emziği nasıl verdin banada yardım et almıyo bı turlu çağanım 4 aylık bu aradaben de internetten kız cocuklarına özel pembe tonlarında tekmele oyna oyun halısı aldım.artık oyuncaklar cok dikkatini cekiyo eminim cok sevecek halısını gelince.
canım eger gaz sancısı veya baska bi problemi yoksa ışığı kapat emziğini ver yanında uzanarak uyutmayı dene.sakinleşebilir böylece.ben karanlıkta uyutuyorum cok daha huzurlu uyuyo ve ışığı hiç istemiyo.uyanınca da oyuncaklarıyla, onunla konuşarak ya da özellikle ayakları olmak üzere tüm vücuduna masaj yaparak oyalamaya calışıyorum.
doktor 2.aydan sonra karanlıkta uyutmaya basla demişti.önceleri bikaç kez denedim uyutamadım biturlu vazgectim.aksamları huysuzlanıyodu,uyutmaya calışıyodum uyumuyodu kucakta gezdirmek zorunda kalıyodum.sonra bebeğimin karanlıkta daha rahat uyuduğunu farkettim.ama bu benim çabamla olmadı o kendi kendine karanlıkta uyumak istemeye basladısimdi akşam oldumu uykusu gelince hemen ışığı söndürüyorum sadece tv ışığı kalıyo uyutuyorum ve ışıgı yaktığım gibi de uyanıyo.babamız gelene kadar ikimiz teksek odada yanımda uyutuyorum.ışığı acacağımız zaman da odasına besiğine götürüp yatırıyorum.hep beşiğinde yatırmaya calışmıyorum ki heryerde uyumaya alışsın.oyuzden koltuğun üstünde,salıncağında beşiğinde herdefasında farklı biyerde uyuyo rahatca
o kaplumbağadan bende de var hamileyken almıştım :) ama hiç kullanmadım.emzik tutmaması çok zor bi durum benimki de emzik tutana kadar perişan etti beni cok sukur zorla da olsa tututurdum emziği valla şimdi anca onla uyuyo.en son philips aventin silikon emziğini tuttu,şu hertarafı şeffaf olan emzik.
aynısını ben de yasıyorum.bazen gündüz bazen aksam yapıyo.huysuzlanmaya basladığı anda kaldırıp gazını cıkarmaya calışıyorum.gazını cıkardıktan sonra diğer memeyi veriyorum doymamışsa alıyo, doymuşsa yine huysuzlanıyo ozaman da uzatıyorum, emziğini verip sakinleştirmeye calışıyorum.
hamileyken bile korkutoyolardı bizi zaten hep daha kötü olacak bunlar iyi zamanların demeye bayılıyolar bu insanlar.boşuna hamileliğimde okadar korkmuşum.tamam doğduktan sonra gercekten hayatın değişiyo dışarı rahat cıkamıyosun hiçbi işini planlı yapamıyosun ama bence yine de hamilelikten daha iyidir.çünkü en azından bebeğin kucağında sevip koklayabiliyosun onu ve sağlığın yerinde.şimdi ben bütün hamilelere sonrası daha iyi korkmayın diyorum moralleri düzelsin diye.şimdi hala bunar iyi zamanların cocuk buyudukce derdi buyuyo diye moral bozmaya devam ediyolar
canım emziği nasıl verdin banada yardım et almıyo bı turlu çağanım 4 aylık bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?