- Konu Sahibi sekerciiik
-
- #1.941
lojmanda maddi sorun derken siz lojmana para ödemiyor musunuz?
çok az bir miktar
bizde hiçte az bir miktar değil maalesef. lojmanda oturduğumu duyan oohhhh ev kirasıda yok diyor boğazına yapışmak geliyor içimdenşöyle söyleyeyim, ankarada lojmanda değildim, orada aylık verdiğim kira daha azdı, üstelik doğal gaz vardı. burada kiraya + olarak ek yakıt ve aidat parasıda var (ısınamadığımızda cabası, 2 ufo yanıyor evde). aidatı ne yaptılar bilmiyorum ama ek yakıt en son 175 tl idi. bir tarafımız deniz diğer taraflar dağlık, saldıran köpekler ve maalesef domuz sürülerimiz eksik olmaz özellikle kış aylarında. o yüzden yürüyerek bir yerlere gitmek neredeyse imkansız. sağlık ocağına kızımla giderken bi kere köpek kovaladı demiştim hatırlarsan. yaklaşık 3 yıldır buradayım sadece 1 kere lojmandan çarşıya yürüyerek inebildim sahilden. dolmuşta yok her zaman o yüzden hep taksiyle iniyoruz mecburen. bu yüzden sizin oralar pahalıymış ekmek ne kadar diye sordukları zaman eşim 14 tl diyor, 12 tl taksiye gittiği için
bizim 1 martta aşımız var bi gün önce veya sonra aşıya götürmemin bi sakıncası var mı kızlar?cünkü tam 6 aylıkken fotoğrafçıya götürecem ikisi aynı gün olmaz
bizde hiçte az bir miktar değil maalesef. lojmanda oturduğumu duyan oohhhh ev kirasıda yok diyor boğazına yapışmak geliyor içimdenşöyle söyleyeyim, ankarada lojmanda değildim, orada aylık verdiğim kira daha azdı, üstelik doğal gaz vardı. burada kiraya + olarak ek yakıt ve aidat parasıda var (ısınamadığımızda cabası, 2 ufo yanıyor evde). aidatı ne yaptılar bilmiyorum ama ek yakıt en son 175 tl idi. bir tarafımız deniz diğer taraflar dağlık, saldıran köpekler ve maalesef domuz sürülerimiz eksik olmaz özellikle kış aylarında. o yüzden yürüyerek bir yerlere gitmek neredeyse imkansız. sağlık ocağına kızımla giderken bi kere köpek kovaladı demiştim hatırlarsan. yaklaşık 3 yıldır buradayım sadece 1 kere lojmandan çarşıya yürüyerek inebildim sahilden. dolmuşta yok her zaman o yüzden hep taksiyle iniyoruz mecburen. bu yüzden sizin oralar pahalıymış ekmek ne kadar diye sordukları zaman eşim 14 tl diyor, 12 tl taksiye gittiği için
Geçmiş olsun canımcım. Allah acil şifalar versin.kayınpedere gelince halüsünasyon görüyor canımn teshiş konulamadı henüz hastanede kalıyor tahliller falan tüm aile yanına gidip geliyor sürekli bizde gündüzleri ugruyoruz bıdıgımla bugün yarım saat falan ugradık sonra eve geldik bi arkadasım geldi onla sohbet muhabbet hoopp aksam olmus zaten yemekti bebekti derken hergünümüz yogun geciyor istesimdide esimi bekliyorum 12'ye kadar o duracak babasının yanında sonra annesi devralcak nöbeti
Slm kızlar bu sabah kahvaltıya da başladık.Peynir,cicibebe,30 cc devam maması.Biraz cicibebeden tedirgin oldum yumurta var içinde.Şimdilik bişey olmadı çok şükür.Hava nasıl güzeldi Ankara da kızımla gezeriz diyordum ama bir arkadaşım ameliyat olmuştu geçen hafta ona geçmiş olsun a gittim ayıp olacaktı artık.İnşallah yarın da güzel olur da gezeriz minnoşumla.Sahi kızlar benim cadı gu gezmelerde hep kucak istiyor inatla arabasına yatırıyorum ciyak ciyak ağlıyor sokaklarda gelen geçen bize bakıyor.Kangru alsam dr umuz pek sıcak bakmıyor hem onda mont bende mont ......bilemedim.Kullanan var mı kızlar yorum bekliyorum.
Eşim işi nedeniyle şuan Tokat'ta oturuyorum canımcım.Rooa sen nerde oturuyorsun?
Slm kızlar bu sabah kahvaltıya da başladık.Peynir,cicibebe,30 cc devam maması.Biraz cicibebeden tedirgin oldum yumurta var içinde.Şimdilik bişey olmadı çok şükür.Hava nasıl güzeldi Ankara da kızımla gezeriz diyordum ama bir arkadaşım ameliyat olmuştu geçen hafta ona geçmiş olsun a gittim ayıp olacaktı artık.İnşallah yarın da güzel olur da gezeriz minnoşumla.Sahi kızlar benim cadı gu gezmelerde hep kucak istiyor inatla arabasına yatırıyorum ciyak ciyak ağlıyor sokaklarda gelen geçen bize bakıyor.Kangru alsam dr umuz pek sıcak bakmıyor hem onda mont bende mont ......bilemedim.Kullanan var mı kızlar yorum bekliyorum.
Vuslat Foça da lojmanlar kampın orada mı eğer öyleyse hakikaten çok ıssız yerler.O siz bedava mı oturuyorsunuzculara ben de kılım .Bizi lojmanlara bağlayan tek şey güvenlik(gerçi bu sene burada birinin evine girdiler )eşim sık sık göreve gidiyor büyük konuşmayayım dışarıda korkardım.Bir de çocuklar rahatlıkla sokağa çıkıp oynuyorlar ki bu paha biçilmez bu devirde.O kendini bilmez rütbeciler her yerde ama Ankara da kim kime dum duma.Rooa sen nerde oturuyorsun? Şekercik kayınpederine geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.
illa o gün olması gerektiğini sanmıyorum. aşı tarihinin olduğu hafta olsun da ne zaman gelirsen gel diyor bizim hemşire. 1-2 gün önce de götürebilirsin, hafta sonunu atlatıp 4-5 martta da götürebilirsin bence.
bu arada bilgiler için teşekkür ederim
yok canım bişeycik olmaz bilgilerin icin cok cok sagolgercekten hepsi cok isimize yarayacak 6. ayda fotografcıyı cok iyi düsünmüssün canım ben elimde sürekli fotograf makinesiyleyim zaten fotograf cektirmeyi cok severim esimse tam tersi onuda alıstırdım ama ilerde insanın bakıcak hatıraları olması kadar güzel bişey varm ı
canım kanguru zararlı diye ben ergo baby nin kanguru tarzındaki bebek taşıyıcısını aldım.sling mantığında yapmışlar ama takması slinge göre cok kolay.kızım içinde cok sıkılıyor en fazla yarım saat duruyo malesef oyüzden pek kullanamıyorum.bebeğin sevmesi de önemli yani.tabi içinde durursa cok işine yarayacak bişey bence.mesela kucaktan inmediği zmanlarda,market alışverişlerinde ve bebek arabasının olmadığı zamanlardaSlm kızlar bu sabah kahvaltıya da başladık.Peynir,cicibebe,30 cc devam maması.Biraz cicibebeden tedirgin oldum yumurta var içinde.Şimdilik bişey olmadı çok şükür.Hava nasıl güzeldi Ankara da kızımla gezeriz diyordum ama bir arkadaşım ameliyat olmuştu geçen hafta ona geçmiş olsun a gittim ayıp olacaktı artık.İnşallah yarın da güzel olur da gezeriz minnoşumla.Sahi kızlar benim cadı gu gezmelerde hep kucak istiyor inatla arabasına yatırıyorum ciyak ciyak ağlıyor sokaklarda gelen geçen bize bakıyor.Kangru alsam dr umuz pek sıcak bakmıyor hem onda mont bende mont ......bilemedim.Kullanan var mı kızlar yorum bekliyorum.
canım benim beslenme programımdan yok henüz hala sadece emiyor yedigimiz seylerden elimle yada cay kasıgıyla tadına baktırıyorum bi cok seyin tadına baktı yalanarak limon bile dahil ama bişey yedirmedim dahahafta sonunda koyun yogurdundan bebe sütüyle yogurt mayalayıp pazartesi baslayayım diyorum ondan sonra bizimle birlikte kahvaltı yaptırmayı düsünüyorum menümse yarım yumurta sarısına kendi yapımım lor peynirini ezip vermeyi bide aksam tahıllı gece mamalarından vermeyi planlıyorum ama yine bunları cok az miktarda vericem yasına kadar belki dahada fazla emzirmek istiyorum cünkü cici bebeye gelince korkmayın yogurt ve diger gıdalardan verdikten sonra arada cici bebe vermeyi düsünüyorum yine cok az miktarda kısaca benim amacım tatlara alıstırmak,yemekleri ögretmek
canımcım öncelikle teşekkürler..
Emzirebildiğin kadar emzirmek... işte amacım benimde bu aslında, ama gel gör ki "şunu vermedin mi bunu vermedin mi" diyen bir mahalle baskısıyla karsı karsıyayız. Daha öncede demiştim en kolayı emzirmek diye, bende tatlarına baktırıyorum ama ya alışmassa tedirginliği de yaşıyorum. İşte bu zamanlarda annemin veya Allah rahmet eylesin, kayınvalidemin yanımda olmasını isterdim
Ender Saraç'ın ropörtajini ise sma reklamına kadar okuyabildim ve yine karamsarlığa büründüm. Biz bu bebecikleri nasıl büyüteceğiz ya
aa neden canım büyüyorlar ya iste neyin karamsarlıgımıs o ama cok güzel bişeye deginmiski türk toplumunda büyük bi protein eksikligi var benim yurtdısındaki bi arkadasım söylemisti onun bebegide benimkinden 1 aylık büyük uzun zamandır ona et haslayıp püreden gecirip veriyor iste bu sırf protein mesela bizimkilere desen vermez bide bizim milletimizde herseyi ben cok bilirim havası ararastırmaktan ziyade aa bak buda dogru olabilir demiyo kimseayrıca cokta kasmamak lazım canım yaa en büyük düsmanımız stres bunu unutma yeter bide anne sütüyle arasında bluutote baglantısı demis ya oda dogru biz babasıyla bi konuda anlasamassak mesela o bu anı görmese bile anlıyor gibi sanki o yüzden hiç olmadıgı kadar mutlu oluyoruz mutlu bir cekirdek aile pozisyonundayız gercekten sütten hersey geciyormus bunu ögrendim o yüzden en bastan beri yani dogdugundan beri her emzirdigimde ona yavasca merhametli ol kuzum iyi ahlaklı ol kuzum ömründe bahtında uzun güzel olsun canım diye ic gecirerek dualar ederek emziriyorum hep...resmen mucize baska bişey degill ... bir doktorun yazısını okudugumda bebeginizle ilk 4 ay sonrasındada hep konusun gözlerinin icine bakın anlamaz demeyin anlatın cok kısa süre icinde meyelerini topalyacakınız demişti gecekten buda cok dogru denedim ve gördüm..:119:
Nerdesiniz kızlar kuzular rahat vermiyor mu?Umarım herkesin keyfi yerindedir.Biz artık rutine bindirdik.Sabah kahvaltımız öğleden sonra sebze çorbamız,yoğurdumuz ve meyvemiz yedinci ay kontrolümüze kadar böyle. Sadece sebze çorbamıza 2-3 günde bir yeni sebzeler ekliyoruz .Şimdilik patates,kabak,havuç ve soğan .Yarın ıspanak ekliyoruz bir de ekmek doğrayacağım.Kızlar bebişlere içirdiğiniz suları hala kaynatıyor musunuz yoksa damacanadan direk veriyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?