Lohusaların zorbalanması

Ben yurtdisindayim, dogumumda sadece annem ve babam geldi. ESimin tarafi gelmedi vize yuzunden. Iyi ki gelmemisler. Annem cok yardimci oldu sagolsun. Sezeryan oldum ikiz oldugu icin. Sutum iki bebege cok yetmedi mama ile karisik devam ettik. Herkes o donem cok yardimci olmasina ragmen, lohusalik geregi ben kendi kendimi yedim. emziremiyorum bilmem ne o bu diye. Milletin canina okudum resmen.
Diyecegim su ki, ne olursa olsun lohusalik donemi boyle kaotik geciyor. Hersey mukemmel gecse bile hormonlarinizdan dolayi butun olaylara takar hale geliyorsunuz.
Siz bildiginizi yapin ve keyfinize bakin. 2 yastan bildiriyorum, bu taktiginiz konular gecici. Vermeyin bebeginizi kimseye, benim cocugum ben boyle yapicam karisma diyip gecin.

Merhaba ben tecrübeli deglim bu konuda cocugum yok cok istiyorum , allah istiyen uzun uzun yillar bekleyen herkese nasip etsin tatli tellaslari mutluluk göz yaslarini .. senin de gözün aydin

ben arkadaslarımdan biliyorum cok zor bir dönem oldugunu özellikle de ilk cocukta tecrübe etmeye calistiklarinda senin dedigin gibi herkes bunaltmis arkadaslarimi.

Evet lohusa zamanda yardima muhtac oluyosun belki , ama bu süreci sadece anne baba ve bebek arasinda gecirmek en mantiklisi. Cok taze cok yeni ve tadini cikartmaniz gereken bir zamanda bukadar insan eve almak hic mantikli degil!

Ben 2 seye cok üzüldüm senin anlattiklarindan.

1. Öz annenin seni stresse sokmasi.
2. Kp. Esini aglatmasi beceriksiz hissetirmesi.

(1) kaynanan yapsa , kaynana der gecerim konussun dursun. Ama annenin böyle davranmasi hic iyi olmamis.

Bence kimseyi daha yardim icin cagirmayin yada gelmek isteseler bile suan ihtiyac yok ben müsait olunca agirlarim sizi de gec. Cünkü bu cok özel anlari insani sinir küpüne belli ki dönüstürüyolar.

Bence cok güzel Anne & Baba oldunuz hic üzülmeyin

Ben de Aralık ayında doğum yaptım, sağlıkla büyütün bebeğinizi. Can sıkan cümleler illa ki oluyor fakat maalesef düzeninizi çok bozmuşsunuz. Bu temizlik ve yemek konularında desteklenmek çok kıymetli, benim annem 10 gün kaldı çünkü evi uzaktı ve çalıştığı için yıllık izin almıştı, o bizdeyken dahi gece hiç destek istemedik. Onun dışında tüm süreçleri eşimle beraber yürüttük çünkü anneniz de olsa muhakkak canınızı sıkacak bir şeyler oluyor ve rahat edemiyorsunuz. Üstelik kendi düzeninizi kurmanız gerekiyor. Maalesef destekleri ne kadar fazla olursa çocuk ve sizin üzerinizde o kadar söz sahibi olacaklarını düşünüyorlar. Ben eşimin tarafıyla da bu sebeple hamileyken aramı bozdum, sınırlarını bilmiyorlardı, eğer doğum sonrasına bıraksaydım yüksek ihtimalle depresyona girerdim. Ayrıca bebeğin eşyaları vs derken bu sıcakta devamlı yer değiştirmek oldukça zor, bence siz evinizde olun kim destek olacaksa onlar gelsin, mümkünse anneniz olsun bu kişi. Onun dışındaki herkes can sıkıyor. En iyisi kaba tabirle acil durumlar dışında tenezzül etmemek :)

Kurda sormuşlar boynun neden kalın diye, kendi işimi kendim gördüğüm için demiş.

Kimi insanlar desteksiz iş yapamıyor. Hayır diyemiyor. Sınır çizemiyor sonra böyle sürekli yakınıyor. O öyle dedi bu böyle dedi. Demesin arkadaşım dedirme. müsaade etme ki demesinler. Ayrıca kocamın ailesi benim ailem değil. Bende hiçbir emekleri ve hatırları olamaz. Onları yabancı olarak görüyorum. Bana tek kelime akıl vermeye hakları yok. Kaynana kaynata şöyle dedi böyle yaptı bıdı bıdı. Onlar kim ya. Neden yüzgöz olmak zorundasınız? Kocanız yüzgöz olsun ama size kimsenin laf etmeye hakkı yok. Ailelerin evlenmesi gibi saçmalığı kabul etmiyorum. Benim tek bir annem var. Ha sokaktaki kadın ha kaynanam. Oğluyla evlendim diye o benim annem olmuyor. İstediğim kadar resmi olabilirim. Resmiyet mükemmel bir şey. Kimse size karışamıyor. Deneyin derim. Hayatımdaki herkesle aramada mesafe var kimse işime karışamaz. Bana akıl veremez hele de beni seçimlerimden dolayı eleştiremez. Evime sokmam evine gitmem. Eksikliğini de hissetmem. Yaşım 50'ye yaklaştı. Tecrübe konuşuyor. Kimseyle gereğinden fazla içli dışlı olmayın. Böyle saçma saçma sebeplerle gereksiz sohbetler içinde bulursunuz kendinizi.

Nişanlılık tan başlayıp evlilikte daha ciddi bi sınır ve mesafe koyucaksınız ki böyle kendi bilmez davranışlar yapamasınlar. Allah herkese anlayışlı ve aklı başında kaynana kayınbaba nasip etsin ne deyim. Biraz sizi yalnız bıraksalar keşke herşey daha kolay olur

Doğru söylüyorsunuz çoğu alınganlık hormonlar yüzünden oluyor

Merhaba, evet desteğe mecbur kaldığım bir dönemdi çünkü oturup kalkamıyordum :) akşamları ve hafta sonları da yalnız olduğumuz için hafta içi gündüz gelmeleri iyi olmuştu. Misafir de kabul etmiyorduk sadece anne baba ve kardeşler geldi. Tabii bir taraf gelince diğeri de geliyor. Annem evdeyken KV’ye ya da görümce varken kız kardeşe gelme demem doğru olmaz gibi geliyor. Karakter olarak da pasif biri değilimdir hatta her şeyi açıkça söylediğim için benden çekinir ailem ve kayın ailem. Ama doğumdan sonra insanlara ‘bizden bir parça dünyaya geldi ve söz sahibi olabiliriz’ düşüncesi mi doğuyor bilmiyorum herkeste bir had aşma, bir rahatlık baş gösterdi. Ben kayın aileme de içtenlikle yaklaşmaya çalışırdım ki kendi aileme zaman ayırırken eşim için haksızlık olmasın. Ama dediğim gibi doğumdan sonra hem davranışlar değişti hem de sınırlar. Zaten konuyu açmaktaki amacım insanların doğum sürecinde anlayışsızlaşması ve davranışlarındaki değişim. Sosyolojik olarak anlamak istiyorum neden hassas davranılması gereken insana en kullanılmayacak cümlelerle yaklaşılıyor? Ve bunu yapanların çoğu kadın ve en yakınların oluyor?

Bebişinizin Sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah…

Lohusa öyle salaklaşan çok oluyor. Annem hariç çoğu kişi ile kavga ettim eşimin teyzesi ile görüşmem artık, biptirdim gitti ben ele geldiğinde kangrudan çıkarmadım, dışarı da bile öpmeye kalkan oluyordu. Bebeği çekiyordum resmen

Öyle böyle büyüdü ya. Akıl sağlığınızı koruyun da yeter.

Bu arada, oğlum 2016 doğumlu, Pandemi olunca nedenini anladılar. Pandemi bitince çocuğun peşini bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…