lohusalık ve karabasan

sitedeki bütün hamişler yusuf yusuf oldu:kahve:
bnde duymuştum böyle şeyleri ama kim ölmüş bunlardan
bişe olmaz aklınıza getirmeyin, korkudan hayalde kurar insan rüyalarına girer valla
dua edin yatın allahın izniyle bişe olmaz
tamam mı kk hamişleri:enbuyukkk:

karabasan demiyelimde hanimlar buna lohusalik psikojisi diyelim.
bende lohusa iken tuhaf tuhaf ruyalar goruyordum buda beni rahasiz ediyordu.
birde insan namazsiz bu donemde abtesli olamiyor. maneviyat eksikligi oluncada her sey uzerine geliyor.
çok sacma bicak atlet vs vs seyler koymak ne ise yaricak ki... bence en guzel sey pcde kuran kerimi acmak hem bebegine hemde kendin dinlemek evin havasina da huzur verir bu ordam. Allah korusun ins her turlu seylerden ins...

Son düzenleme:
karabasan demiyelimde hanimlar buna lohusalik psikojisi diyelim.
bende lohusa iken tuhaf tuhaf ruyalar goruyordum buda beni rahasiz ediyordu.
birde insan namazsiz bu donemde abtesli olamiyor. maneviyat eksikligi oluncada her sey uzerine geliyor.
çok sacma bicak atlet vs vs seyler koymak ne ise yaricak ki... bence en guzel sey pcde kuran kerimi acmak hem bebegine hemde kendin dinlemek evin havasina da huzur verir bu ordam. Allah korusun ins her turlu seylerden ins...

doğru olabilir.teşekkürler...

tamamen lohusa kişinin bitik psikolojisiyle alakalı bişey.depresyonla alakalı olduğuna inanıyorum,bir arkadaşım çok fena şeyler anlatmıştı yaşadığını söyledi.ben hiç inanmam böyle şeylere,hiçbir şey yapmadım özel olarak,hiç kimse de uğraamadı bana.zaten deli gibi olduum için o günlerde karabasanı falan gebertirdim valla,inanmayın

kızlar benım de ılk bebegım.. bende yalnız kaldım.. hatta bazı aksamlar esımde yoktu yanımda.
ınanırım boyle seylere daha once hıc gormemıstım ama korkmam da .ama logusalıkta 2 defa geldıler bana daha dogrusu bebegıme geldıler.
okudum gıttıler :)
hatta 2. gordugumden bı kac gun sonra evde yıne yalnız kaldım. Cunku korkmuyordum korkmam.

Hanimlar, lohusa oldugumuz hepizi bazi skintilara maruz kaldik.
bir yerde okudum ins sizlerinde isine yarar bu yazi.

ALINTI yazi...
Ya Rabbi, sirkeye bereket ver. Sirke, ne güzel nimettir. Benden önceki enbiyanın katığı da sirke idi. Sirke olan evin, başka katığa ihtiyacı yoktur.
Hadis-i Şerif [ıbn-i Mace]

Sirke yiyene, Allahü Teala iki melek vazifelendirir. Yemek bitinceye kadar o kişiye dua, istiğfar ederler.) [ı.Asakir]

Sirke tabii bir ilaç olarak nitelendiriliyor. Bende tıbbi zahiri faydalarindan daha çok manevi faydalari oldugunu biliyordum.

Cin taifesinin musallat olmamasına birebirdir, asit gibi yakar sirke....

EVLERI SILDIGIMIZ SUYA BIR FILCAN SIRKE KATIP SILEBILIRIZ MESELA.
BIR DE BUNLARIN YANINDA FELAK VE NAS SURELERINI BOL BOL OKUTALIM KURANI KERIMIDE HERGUN DINLIYELIM INS ALLAHIN IZNI ILE SIKINTILARIMZDAN KURTULURUZ....

Canım böyle şeylerden hiç korkma.Benimde 2,5 aylık bir kızım var.Bana da aynı şeyleri söylediler anneme sordum kızım yastığının altına bir bıçak koy yat hiçbir şey olmaz dedi.Gerçekten de işe yaradı.Hatta bebeğimin yastığının altına da bir meyve bıçağı koydum huzurla uyuduk.Hatta hala duruyor.Öyle abartılı şeyler olmuyor içini ferah tut.Belki sadece sıkıntılı rüyalar görürsün.Ayrıca ben yatmadan mutlaka ayetel kürsi,felak ve nas okurum.Bir de hep cevşenim vardır yıllardan beri.

benim bildiğim ateşli humma hastalığı bunun asıl nedeni.eskiden bilinmediği için karabasan falan filan derlermiş.ateşten dolayı halisülasyon görülüyor yani.hatta ateş düşmezse ölüm bile olabiliyor.ay ne kötü kimsenin başına gelmez umarım.

arkadaşlar bu tür şeyleri duymuşluğum var ama bende yaşamadım koyun KUR ANI KERİMİ beşiyine gündüzde uyudum gecede yalnızda kaldım kim olacak ki yanınızda 40 gün boyunca keşke irileri olsa ama malesef olamıyo başka şeyleri bilmemde annenin yükünü biraz hafifletir bence e yeni bebek sürekli okuyun bebeye anne ve babası okusun sürekli

Ben geçen sene bebeklerimi zamansız doğum yapıp kaybettikten sonra delirdiğimi düşünmeye başlamıştım..Aynaya bakıp kahkaha atmak geliyordu içimden..Oh kurtultun onlardan diyordu sanki bir ses bana..bebeklerimi kaybetmeden önce de saçma sapan rüyalar görüyordum..Bebeklerimi kaybettiğimi görüyordum...Çok mücadele ettim bu durumdan kurtulmak için...şimdi boynumda ümmü sübyan muskası ile düzeldim artık..her gün de dualar okuyorum..meryem suresini ve bir kaç dua daha..

sizi bilmem arkadaşlar ama ben inanmıyorum koca atleti koy bebeğin yanına vesaire gibi şeylere. inanmadığım içinde hiçbir sorun yaşamadım. sizde inanmayın içiniz rahat olsun. bana sanki 40 gün boyunca anne ile bebeğin yanında biri kalsın da ona yardımcı olsun diye uydurulmuş gibi geldi. ne de olsa anne daha acemi oluyor. :))

bende ınanmazdım....20 gün evde kaldım ben annem-kayınvalıdem dönusumlu gelırlerdı...bırgun mutfaktayken görumcemın sesını duydum benı cagırdı efendım dedım....bır baktım kımse yok...bısmıllah cektım....bır dahada duymadım ama yınede okumak lazım :))

Bence hiç takmayın böyle şeyleri. İnsan psikolojisi bu. Hele lohusa kadın, hormon seviyeleri birden alaşagı oluyor, bebegin varlıgına alışmaya calısıyor, gelen giden, kan kaybı, halsizlik, belki agrı vs vs... Tüm bunlar bir de bu korkuyla birleşince oluyor. Ben ilk 2 haftadan sonra hep yalnız kaldım, banyo yaptım hiçbirşey olmadı. Ama duanızı edip Allah'a emanet edin kendinizi de bebeginize de...Hiçbirşey olmaz...

bende lohusa iken davul çalıyodu gibi ses geliyodu kulağama eşimde çık cama bak diyo bana kalkmya çalışıyorum bir türlü kalkamıyorum çok kötüydü ya bi uyanıyodum eşim uyuyo davul çalan falan yok bol bol dua etmek en iyisi bebeğin başındanda kuranı kerimi eksik etmeyin düşünmeyin kötü şeyler

ben uykudan uyandıgımda kan ter ıÇındeydım bı baktım yatagın baŞında azraılın hanı oragı varya ondan vardı bır adamda etrafımız adam doluydu eŞımı uyandırdım oanda eŞım gÖrmÜyom bıŞı dedı ben 5djk burdalar hala dedım ama dokunmuyolardı bıze osabah agzımda 3tane uÇuk olmuŞtu korkudan bıdahada bÖyle tarz Şeyler gÖrdÜm ugramıŞlar demıŞlerdı 3harflıler logusa kadını rhat bırakmaz mıŞ

bence doğumdan sonra psikolojimizde etkileniyo sonuçta şöle böle ama korkuyoruz kasıyoruz kendiimizi falan tabi bide narkoz alıyoruz ilaç alıyoruz onlarda biraz sersemletio banada çok olmuştu ama tanıdığım herkes olur dedi yani korkma belkide psikolojiktir

bende hamileyken kendini bilmezler anlatıp beni korkuturlardı.. bana hiç böyle birşey olmadı tek başıma gündüz de kaldım akşam da..ben normalde eşim olmadan yatağa gidemezdim o kadar korkaktım ama bebeğim doğduktan sonra onunla aynı oda da ikimiz yatıyoruz. oğlum güç verdi bana..
yanınızda kuran olsun duanızı edin yeter gerisi boş bozmasın kimse psikolojinizi..bebişler korur bizi..

Back
X