Lohusalıkk ve insanlar

Ben sormadıktan sonra kimse akıl vermesin bana. yakın zamanda bende doğum yapacağım inşallah beni tanıyan iyi bilir bana akıl vermeye çalışmaz verirlerse de cevaplarını alırlar. herkes işine baksın rahat bırakın artık şu lohusaları

Ben herkese benim çocuğum siz karışmayın doktora sordum araştırdım ben böyel yapacağım diye net tavır koydum. O dönem herkes bana gıcık oldu. Dünkü çocuk bizi beğenmiyor ukala hanım efendi biz çocuk büyüttük o ne anlar şimdiki anneler hem cahil hemde bizi diblemiyor gibi söylemlere göğüs gerip sinir krizi geçirmeme çalıştım. Biyerden sonra sustular. Duyma görme dinleme bildiğini yap.. düşünkü bir adres bile aorsan kırk kafadan kırk ses çıkar sonuçta kaybolursun. Bu işte böyle.

Doktor böyle dedi de pek işe yaramadı bende, kv dem abisine dönüp şimdikiler doktor ne derse onu yapıyor, bizi dinlemiyor demişti
Doktor da kimmiş, yılların tecrübeli kv si varken..

Ben olsam ne yapardim. Lohusalik dönemi hassas oluyormuş bayan. Biraz deli ayağına yatardim. Gereken cevabıda verirdim bunaltanlara

Bir kere bebeğin göbeğine asla birşey dökülmez kurusun diye doktor kontrolünde bir açık varsa yakıyor zaten.
Banada çok yaptilar kızım 7 aylık
Ne söylerlerse evet tamam de başını yıkadınmı evet sütün varmı evet:))
Bu şekilde daha az sinirlenirsin
Sağlıkla büyüt geçecek bu günler..

Doktor böyle dedi de pek işe yaramadı bende, kv dem abisine dönüp şimdikiler doktor ne derse onu yapıyor, bizi dinlemiyor demişti
Doktor da kimmiş, yılların tecrübeli kv si varken..

Tabi canım doktor ne anlar, 10 sene dirsek çürütmüş ama yani bir teyze kadar tıp ilimine nasıl hakim olsun

Var evet, "Doktor bilmez" diyen bi teyze grubu da var. Daha eski toprak, daha geleneksel :))

oooo
istisnasız tüm hamile ve yeni doğum yapanların başına gelmiştir.

ben arkadaşıma kv sinin yeni doğum yaptığı dönemde limon fazla tüketme sütün ekşi olur dediğini duydum

o kadar cahilce bazıları
kendi bildiğini yap
çok konuşuluyor diye pes etme sakın
bir arkadaşımın komuşusunun çocuğuna görümcesi abartmayın süt süt diye diyordu kadın çamaşır asmaya gittiğinde kuru fasulye yedirmeye kalkmış (küçük değil görümce) acillerden döndüler

sakın çok bilmişlerle yanlız da bırakmayın

ay daha hamile bile olmadan ileride ki lohusalığım için korkmaya başladım. kesin çok vukuatlı olacak

Midede, karında mı dedi.

Bence ülkeyi terket

Haberin yokmuydu canim, sen disinda herkes senden cok daha iyi biliyor senin bebegine neyin iyi gelecegini! Cünkü bi tek onlarin akillari var, annenin yok, annenin ic güdüleri de yok, illa birinin biseyler demesi ve dediginde israr etmesi sart!

Aklima geldi, ben daha yeni dogum yapmisim cocuk iki aylik var yada yok, kolik di zaten aksam baslar gece yarilarina kadar sanci cekerdi, ac olurdi ememezdi bile agridan. Bi kere görümcemdeyiz, cocuk odasina gectim agridan sizidan aglayan bebegimi bi sekilde emzirmeye calisiyorum, yavrumda bi yandan feryat figan bi yandan emmege ugrasiyo, birden kv girdi iceri. Elinde kamera bebegi cekecekmis, akrabalara gösterecekmis. Ben sinirden catliyorum ama bebegimi sakinlestirmeye calistigim icin birde saygisizlik olmasin diye susuyorum. Bu günkü aklim olsa bas bas bagirirdim ne yapiyorsun sen cik disari kapiyi kapat diye. Hala kizarim kendime bu yüzden hala. Dikilip 10 dakika benim ve yavrumun cirpinisini izlemisti resmen. Bide kayit altina aldi tabi.

Bu yüzden canim, sakin cekinmeden söyle kendi icindekileri anca öyle susturursun.

O ne ya hava atar gibi sutu az insana benim sutum duvara fiskirirdi falan gercekten bazi insalar rahatsiz

O ne ya hava atar gibi sutu az insana benim sutum duvara fiskirirdi falan gercekten bazi insalar rahatsiz

işte kendince gaz veriyor salak. emzir emzirdikçe gelir felan.. mama vermek durumunda kaldım onu kınıyor aklınca. halbuki üzülebileceğim aklına gelmiyor bir de en hassas dönemde. Allahtan benim lafı ağzında bir annem var da verdi ağızlarının payını susturdu hepsini yoksa tam depresyona sokacak bir güruh geliyor bebek görmeye.. hayra mı şere mi belirsiz..

Her yeni doğum yapanın sorunu bu zaten bende çok sinir oluyodum sadece he he de geç ben duymamazlıktan geliyodum genelde...

Sut olayi kadar kafama taktigim birsey olmadi benim.. emziriyomusun? Sutun var mi? Vs vs vs.

Kapıya yazı as. Lütfen gelenler şunu yap bunu dene onu dene demesin diye

Kızım yeni doğduğunda komsu teyze ac bu cocuk doymuyor nisastan yok mu mama yapalim bak bende kizima yapmistim diye 40 dakika başımın etini yedi. Az kaldi cinnet gecirecektim. Allah tan annem geldi de kurtardı.

Tavrınizi net koyun istemiyorum ben doğurdum diyin olsun bitsin. Allah sabir versin cumlemizie

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…