o anlatılmaz yaşanır,bırı gırtlağına çöker,sen bağırısın ama kımse duymaz,kurtulmak isterseın,üzerında sankı on ton yük,kalkamazsın fılan fılan
hım bılemedım canım yaa,öle diyorlar al bastı,karabasan,neyse adı,uyku felcimi?ilginç araştıracağım,çok tşkO al değil, karabasan diye geçiyor halk dilinde adı... esasında uyku felci...
Konu sahibi korkmayın, eskiden lohusayı tek bırakmasınlar diye söylenirmiş bunlar.
peki uyku felci nıye olurmuş,bılgın varmı?O al değil, karabasan diye geçiyor halk dilinde adı... esasında uyku felci...
Konu sahibi korkmayın, eskiden lohusayı tek bırakmasınlar diye söylenirmiş bunlar.
Canım dilimin döndüğünce yanıtlayım konuyu da dağıtmadan...Kısaca beynin uyanıyor ama görevini yerine getiremiyor, bilinç açık ama kontrol edemiyor...peki uyku felci nıye olurmuş,bılgın varmı?
peki uyku felci nıye olurmuş,bılgın varmı?
tşk,bende googleden okudum,baktım hemen,çok ilginç,yaşım 20 nın altında ıken oluyordu,çok şükür,sizede çok geçmiş olsun,çokk teşkCanım dilimin döndüğünce yanıtlayım konuyu da dağıtmadan...Kısaca vücudun uyanıyor ama beyin henüz uyanamıyor ve uyanamadığından da görevini yerine getiremiyor, yani hareket edemiyorsunuz... bilinç açık ama kontrol edemiyor...
Kendim de yaşadığım zamanlarda , ya cok yorgundum ya da psikolojim iyi değildi.... Şuan hiç öyle bir problemim yok yıllardır.... Geçmiş olsun size de :)
Ben böyle şeylerden korkardım biri anlatınca baya etkisinde kalırdım şimdide yeni doğum yaptım korkuyorum hamilelikle ilgili birşey araştırsam heryerde o konular çıkıyor kariş ıma
çok tşk,ama bu gece yarıları oluyordu,yanı sabah uyanmaya yakın değil,yıne de kafamda oturmayan eksık bır yer var,ama bılınçaltı ile ilgili,neyse kımseye olmasın inşBeynin aniden uyanıp vücuda hareket etme sinyallerini vermesinin gecikmesi yüzünden oluyor. Yeni uykudan uyandığımız için de korkudan halisünasyon görebiliyoruz bazen.
Canım dilimin döndüğünce yanıtlayım konuyu da dağıtmadan...Kısaca vücudun uyanıyor ama beyin henüz uyanamıyor ve uyanamadığından da görevini yerine getiremiyor, yani hareket edemiyorsunuz... bilinç açık ama kontrol edemiyor...
Kendim de yaşadığım zamanlarda , ya cok yorgundum ya da psikolojim iyi değildi.... Şuan hiç öyle bir problemim yok yıllardır.... Geçmiş olsun size de :)
Ay cok guldum su an buna. Bide korkup kapadi miHerkes bişey diyo, al basmasını da yeni duydum
Ben lohusaydım ve tektim ( Annem ilk 4 gün kaldı, bu kadar. Ben gönderdim hatta daha kalacaktı da herkes düzenine baksın dedim )
Bi arkadaşım geçmiş olsun diye aradı sözde
Aaa tek misin deyip karabasandan girdi konuya
Dedim ne alaka karabasan bi lohusaya mı gelir
Bebeğinle teksin ya diyo daha savunmasızsın sana gelir
Dedim sende 4 yaşında çocuğunla hep teksin bence sana da gelir madme öyle, ben saçma şeylere inanmam
Korktu telefonu kapadı
Aman duanı et yat , herkesin yanında birileri mi var. Ailesi ölmüş ya da şehir dışındaki insnaları düşün
çok tşk,ama bu gece yarıları oluyordu,yanı sabah uyanmaya yakın değil,yıne de kafamda oturmayan eksık bır yer var,ama bılınçaltı ile ilgili,neyse kımseye olmasın inş
Bende de bazen olur, ya çok yorgunken ya yemek yeyip uyumuşsam başıma gelir ama saniyeler sürüyor hep.[/QUOT
Ben olunca, nasılsa geçecek diye bekliyordum....Evet yemek yedikten sonra uyumak da etkiliyordu :) Gece gece yemelerim kesildiğinden de olabilir tekrar yaşamıyor oluşum :)
Onun 20 gün annesi 20 gün kayınvalidesi kalmış, zaten korktuğu için.Ay cok guldum su an buna. Bide korkup kapadi mi
Bende yeni evliyken sabah esim ise gidince olurdu. Hamilelige kadar cok oldu hatta daha beter seylerde oldu ama karabasan kismini icimden okudugum felak naslarla atlattim hep. Cok daraltan bi durum. En son careyi esim gidince uyumamakta buldumCanım dilimin döndüğünce yanıtlayım konuyu da dağıtmadan...Kısaca beynin uyanıyor ama görevini yerine getiremiyor, bilinç açık ama kontrol edemiyor...
Zaten tek oldugunu bile bile korkutmasi soylemesi cok buyuk kabalik. Ama sen onu daha guzel korkutmussunOnun 20 gün annesi 20 gün kayınvalidesi kalmış, zaten korktuğu için.
Tamam da ben tekim diyorum ne diye karabasan gelir diyosun
Ben patavatsızlığa gelemem yaa dedim öyle mi ama ne alaka
Dedi ki sen teksin ve bebeğin ufak ondan daha müsaitsin karabasana, hatta yanına bıçak al dedi güldüm
Karabasan gelince ona mı saplayacam dedim, annesi öyle demiş sözde
Dedim sende teksin ve oğlun 4 yaşında pek farkımız yokkorktu kapadı. Bilerek yaptım zaten
Densizlik etmeseydi napim
Ben korkmadım ama bi lohusaya o söylenmez yine de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?