lohusalıkta al basması falan doğrumu?

Koca kari laflari hepsi

Okadar dogum yapan arkadaslarim var , kuzenlerim var
Bende dogum yaptim , kimse basmadi bizi

Böyle seyleri kafana takipta bosuna kendini korkutma..

Lohusalık kadının psikolojik olarak en zayıf olduğu zamanlardan biridir. Destek almadığı takdirde bu şekilde halisünasyonlar görmesi de sık rastlanan birşeydir. Eğer bu tür şeyler yaşamak istemiyorsanız eşinizin, ailenizin vs. size manevi olarak daha çok destek olması gerekiyor.

Al basması vs. şeylerin gerçek olup olmadığına emin olamiyorsanız bunun neden sadece bizim ülkemizde olduğunu sorgulayın.

o anlatılmaz yaşanır,bırı gırtlağına çöker,sen bağırısın ama kımse duymaz,kurtulmak isterseın,üzerında sankı on ton yük,kalkamazsın fılan fılan

O al değil, karabasan diye geçiyor halk dilinde adı... esasında uyku felci...
Konu sahibi korkmayın, eskiden lohusayı tek bırakmasınlar diye söylenirmiş bunlar.

O al değil, karabasan diye geçiyor halk dilinde adı... esasında uyku felci...
Konu sahibi korkmayın, eskiden lohusayı tek bırakmasınlar diye söylenirmiş bunlar.
hım bılemedım canım yaa,öle diyorlar al bastı,karabasan,neyse adı,uyku felcimi?ilginç araştıracağım,çok tşk

peki uyku felci nıye olurmuş,bılgın varmı?
Canım dilimin döndüğünce yanıtlayım konuyu da dağıtmadan...Kısaca beynin uyanıyor ama görevini yerine getiremiyor, bilinç açık ama kontrol edemiyor...

Kendim de yaşadığım zamanlarda , ya cok yorgundum ya da psikolojim iyi değildi.... Şuan hiç öyle bir problemim yok yıllardır.... Geçmiş olsun size de :)

peki uyku felci nıye olurmuş,bılgın varmı?

Beynin aniden uyanıp vücuda hareket etme sinyallerini vermesinin gecikmesi yüzünden oluyor. Yeni uykudan uyandığımız için de korkudan halisünasyon görebiliyoruz bazen.

tşk,bende googleden okudum,baktım hemen,çok ilginç,yaşım 20 nın altında ıken oluyordu,çok şükür,sizede çok geçmiş olsun,çokk teşk

Ben böyle şeylerden korkardım biri anlatınca baya etkisinde kalırdım şimdide yeni doğum yaptım korkuyorum hamilelikle ilgili birşey araştırsam heryerde o konular çıkıyor kariş ıma

Halk arasında yaygın bir hurafedir öyle bir şey yok kendinizi korkutmayın. Bu inancın olışmasında muhtemel postpartum depresyonu yattığı söyleniyor. Depresyonda olan anne bebeğine ve kendine zarar verecek boyuta bile gelebiliyor zira.

member: 152468"]bu al basmanın hamılelıkle ilgisi yok,bekarım,hiç hamıle olmadım,ve bır oturduğumuz yerde çok basardı,biri bına eviniz ile ilgili demişti,sonra ev sahıbı çok zam yapınca taşındık,yenı evde hiç olmadı,aradan yıllar geçti,hiçç olmadı[/QUOTE]
Konu sahibinin çok isene yarayacak bir açıklama olmuş
Canım yok öyle bişey gerçekten bende lohusayken yalnız kaldım hatta geceleri bile böyle bişey hiç olmadı kimseden de duymadım olduğuna dair
İçin rahat etsin istiyosan kuran bulundur bulunduğun odada Besmele çek en azından psikolojik rahatlama sağlar
Her aklına geldiğinde yok böyle bişey deyip kendine telkin de bulun

Beynin aniden uyanıp vücuda hareket etme sinyallerini vermesinin gecikmesi yüzünden oluyor. Yeni uykudan uyandığımız için de korkudan halisünasyon görebiliyoruz bazen.
çok tşk,ama bu gece yarıları oluyordu,yanı sabah uyanmaya yakın değil,yıne de kafamda oturmayan eksık bır yer var,ama bılınçaltı ile ilgili,neyse kımseye olmasın inş

Bende de bazen olur, ya çok yorgunken ya yemek yeyip uyumuşsam başıma gelir ama saniyeler sürüyor hep.

Ay cok guldum su an buna. Bide korkup kapadi mi

çok tşk,ama bu gece yarıları oluyordu,yanı sabah uyanmaya yakın değil,yıne de kafamda oturmayan eksık bır yer var,ama bılınçaltı ile ilgili,neyse kımseye olmasın inş

Tamam işte stres, travma, üzüntü, yada kafaya takılan basit birşey bile beynin bazen yanlış işlemesine sebep olabiliyor. Herşeyi üj bej harflilere bağlamaya gerek yok yani.

Ay cok guldum su an buna. Bide korkup kapadi mi
Onun 20 gün annesi 20 gün kayınvalidesi kalmış, zaten korktuğu için.
Tamam da ben tekim diyorum ne diye karabasan gelir diyosun
Ben patavatsızlığa gelemem yaa dedim öyle mi ama ne alaka
Dedi ki sen teksin ve bebeğin ufak ondan daha müsaitsin karabasana, hatta yanına bıçak al dedi güldüm
Karabasan gelince ona mı saplayacam dedim, annesi öyle demiş sözde
Dedim sende teksin ve oğlun 4 yaşında pek farkımız yok korktu kapadı. Bilerek yaptım zaten

Densizlik etmeseydi napim
Ben korkmadım ama bi lohusaya o söylenmez yine de..

Hergün binlerce kişi doğum yapıyor,lohusalık döneminde olan milyonlarca kişi var.Öyle bu dönemde oluyor diye bişey olsaydı herkesten illa bişey duyulurdu.
Hamileler ve lohusalar asla yanlız bırakılmazdı.Herkesten olmasada en az 10 kişiden 1 inden bişey duyardık.Ama gören duyan yok içini rahat bırak.Duyduklarımız gecmşte anlatılan hikayeler efsaneler.
Üstelik karabasan için lohusa olmaya gerek yok.Uykuda özellikle midenin rahatsız oldığu zamanlarda mesela tok yatıldığında beynin yasadığı sıkıntılar ruyamıza yansıyor.Bizde buna karabasan diyoruz.

Bende yeni evliyken sabah esim ise gidince olurdu. Hamilelige kadar cok oldu hatta daha beter seylerde oldu ama karabasan kismini icimden okudugum felak naslarla atlattim hep. Cok daraltan bi durum. En son careyi esim gidince uyumamakta buldum ama hamilelikten beri simdi kizim da var olmuyor rahatim

Zaten tek oldugunu bile bile korkutmasi soylemesi cok buyuk kabalik. Ama sen onu daha guzel korkutmussun 4 yasindaki cocukta,bicakta karabasandan korumaz akil edememis ama baksana

cnm benimde başıma geldi doğumdan sonra bence psikolojik olarak çöküntüde olluyorsun ben sıkıntılı bir hamilelik geçirdim sonrasında sütüm çok azdı geceleri emzirmeye kalktığımda sanki duvarlarda karaltı görüodum gündüzleri kapı çalıyordu açıodum kimse yok annemin sesini duyup uyanıyordum yatağımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…