lohusayim ben taaaam mi!!!

13 yaşındaki bir kız adet de olmuş olsa çocuktur.
Psikolog, doktor, öğretmen olan herkes bunu onaylar çünkü hepsi gelişim psikolojisinden anlar.
Kızlar çocuk mu değil mi 13 yaşındaki kız?
Şirk koşmakla itham ediyorsunuz ya bu da kutsala saldırıdır, tantanis bu suç değil mi?

Bizde lise okuduk ama hic gormedik kac tane dusuk yapılıyor acaba?
Siz egitimci olarak bunu savunuyorsanjz zaten yazik biz bosa konuştuk.
Sizin dediginiz olaylar gelişmemiş egitimin verilemediği kesimlerde.
Keske salla basi al maasi yapcaginiza oldugunuz ortamda gercek bir egitimci olarak kizlarimjzi cocujlarimizi egitseniz.
Yazik !

Ben zorla olan hiçbir şeyi teşvik etmedim fark edemeyecek kadar dönmüş gözünüz. Bence de herkes boşuna kriz geçiriyor.

Bakın 16 yaşında evlendim oh şeklinde yazmak zaten iyi bir şey değil, insanlara hayatlarını kurmadan evlenmeyi iyi bir şeymiş gibi gösteriyorsunuz. Burayı okuyan genç kızlar da var, yanlış fikirler veriyorsunuz.

Bir eğitiminiz yok.
Hayat görüşünüz zaten yok, boşsunuz.
Boş insanların çoğu gibi, toplumca verilen dogmalara tutunmaktan , körü körüne inanmaktan başka seçeneğiniz zaten olmamış. Size ne denirse ona inanırsınız,sorgulama düşünme olmadan. Bizim toplum dinin peşine takılmış gidiyor, varsa yoksa din; ama okumadan, araştırmadan. Elimde olsa din,dua,kitap Arapça olur algısını yıkardım, hepsini Türkçe yapardım ki insanlar artık neye inandıklarını bir okusun,anlasın. (Hoş bizim halkımız yine okumazdı ya neyse)

Yani birey olamamışsınız, toplum,din,hükümet,aileniz,kocanız,komşunuz nereye çekerse oraya gidersiniz. Bu iyi bir şey değil ki.

Geriye kalan taraflara insanlar zaten gereken cevabı yazmışlar.

Katılıyorum. İslamiyet asla bir vahşeti başlatmaz aksine vahşetleri sona erdirmek adına kurulu bir dindir. Tek hak dindir. Bir tane hak din varken daha onun kuralları reddedilecekse durum vahim. İnsan dünya ile sınırlı değil. Sonsuzdur ahiret batacaksa ne anlamı var ?

Bu Türkçeyle, bu kafayla eğitim veriyorsanız hiç vermeyin daha iyi. Siz kimseye eğitim vermeyin, ciddiyim.

Mesajınıza istinaden tek şey yazmak istiyorum: yazıklar olsun.

Bir dil eğitimcisi adayı olarak söyleyeyim Türkçede iki nokta, beş nokta gibi noktalama işaretleri yoktur. Yalnızca üç nokta vardır, o da tamamlanmamış cümleler için konulur. Bağlaçlar ayrı yazılır, boş ver ayrı yazılır. Ek olarak vc değil tuvalet veya banyo.
Mi soru eki de ayrı yazılır.

Son düzenleme:
Çünkü bunun nazarimda savunulacak bir tarafı yok üstelik dindarlikla da alakası yok
Evladımı o yaşlarda kucağında çocukla düşünmek bile irrite ediyor beni

aslında artık çoğu Arapça kitabın. türkçe açıklaması var .

ya da kuran-i kerimin . Ama ne yazık ki dediğiniz doğru. biz milletçe ezbere inanan insanlarızaman genelimiz böyle yani sadece din mevzusunda degil. Çocuk yetiştirme ile sağlık ... hepsinde herkes alim sanıyor kendini. geçen konu vardı 1 yaşındaki bebegi bırakıp tatile gideyim mi diyen arkadaşa herkes kendine göre yazmış bi tane kitap okumamış etmemiş ama herkesin her şeye mutlak bi yorumu var .

beni üzense aşırı dindarlarin insanlari dinden uzaklastirmasi.

misal eltim takva diye kola içmez *içinde alkol var diye ki bilmez etil alkol portakalda da var . ama kesin haram olan gıybeti çatır çatır yapar . :)

Hangi kuraldan bahsediyorsunuz? Kendi kafanıza göre yorum katmayın hadislere ayetlere rica ederim. Zira böylesi sapık bir zihniyet ortaya çıkıyor. Kimiside din demekki buymuş diyor. Din bu değil din sizin kafanız değil. Sizin yorumlamanız değil. İşinize gelen yerde kurallara başvur işinize gelmeyen yerde ayy zaman bunu gerektirir dersiniz. Yapmayın samimi olun. Erken evlilikten kasıt bu mu? Ha ben cinsel dürtümü kontrol edemedim evleneyim. Saçmalamayın. Bunun önünde yaş var beyin olarak gelişim var ergenlik var. Bilinçsiz bilinçsiz saçma sapan konuşmanın manası yok.

Buluğ çağı deyince neden sadece cinsel dürtü anlıyorsunuz? Gelişim devrelerinden biridir ve insanın vücudunda belli değişimler olur. Bunu neden sadece iki bacak arası anlıyorsunuz? Beyinde bir organ oda gelişiyor bı evrede. Cinsel kısmı gelişmiş beyni gelişmemiş bir insan ne yapar? İki bacak arasından düşünür beyni düşünmez. O yüzden beyninde buluğ çağı olduğunu bilin.

16 yaşında evlenmeyi normal karşılayan kişinin profiline baktınız mı ilişki durumu boşanmış ve mesleği de öğrenci okumayı bırakmamış hakkını yemeyelim.
Gene karamsarlaştım bu fikirde hemcinslerim olduğuna inanmak istemiyorum zor işimiz çok zor

Sizin gibi düşünen anne babalar yüzünden bir nesil erken evlendirilip erkeklerin oyuncağı oldu. Bakın masumca yazıyorum oyuncağı oldu. Çocukluklarını yaşayamadıkları için dünyaya gettirdiği çocuklarınada saçma sapan davranıp bir sonraki nesli mahvettiler. Ne dersiniz sizin yana yakıla dediğiniz o genç kızlar o anne babaların çocukları olmasın sakın! Dini kullanıp yapmayın. Cinsel dürtü kontrol edilmesi için sadece evlenme yolu yok. Bunu sizde biliyorsunuz! Allah bu duyguyu verdi ve bize kontrol noktalarınıda verdi. Neden sadece erkeğe odaklısınız. Bir erkek olmalı ve bu dürtüyü sonlandırmalı. Siz çocuğunuza gerekli eğitimi vermedikten ve erkenden bir erkeğin kucağına attıktan sonra bu kızın diğer kızlardan farkı nedir? Sadece ortada bir imza ve bir imam farkı. Peki bu iki fark yaptığınızı mübah mı kılar?

Düşünün artık ülkemizde egitimin kalitesini
Okulda ya da gittiğim seminerlerde neler görüyorum bir bilseniz. Aklınız hayaliniz almaz.
Durum çok vahim.
Öğretmen olmak derse girip ders anlatmak değil.
Herkes öğretmen olmamalı olmasın.

Ben kk da 13 yaşındaki kız kesinlikle evlenmesin ama istediğiyle sevişsin,ya da cinselliği dibine kadar yaşasın dendiğine rast gelmedim...Herkes istismar konusunda hemfikirken,bu düşünceleri aklınızca, kendinizi aklamak için neden bu yola baş vuruyorsunuz?yazık!

Okulda ya da gittiğim seminerlerde neler görüyorum bir bilseniz. Aklınız hayaliniz almaz.
Durum çok vahim.
Öğretmen olmak derse girip ders anlatmak değil.
Herkes öğretmen olmamalı olmasın.
Evet. Çok haklısınız. Köpeğinizi teslim etmeyeceginiz insanlar öğretmen oldu.

Gerçi 14 yıldır, ne meziyetsizler ne konumlara gelmedi ki... değil mi...

Bir de çocukların erkenden evlendirilmesini savunan sapıklar iyice yüz buldu. Önceden ezik ezik seslerini cikaramazlardi. Şimdi arkalarindaki destekle simardilar. 9 yaşındaki çocuğu evlendirmeyi düşünen sapık ruh hastaları her yerde.

Bunlari her fırsatta asagilayacaksin, rezil edeceksin ki adam olsunlar.

Erken evlilikle tecavüz bitseydi evli erkekler tecavüz etmezdi. Geçiniz bu saçmalıkları.

Günümüzde 16 yaşındaki hangi birey bir evi çekip çevirmeye yetecek yeterlilikte ve sorumlulukta oluyor? Eskinin 16 yaşıyla şimdininki bir değil bir kere.

Bazıları herşeyi kendi dünyasına göre yorumluyor. En büyük cehalet budur işte.

Annem 16 yaşında evlenmiş,kv dem 23...Bir anneme ve kurduğu yuvaya bir de kv ye bakıyorum,her ne kadar sevmesem de kendisini, hakkını yiyemem buram buram sevgi kokuyor yuvası!Annem büyümekle meşgul olurken bizi büyütmüş!Konu sahibi de dahil erken yaş sakıncalı!Verdiğim örnek 40 sene evveli,durum o zamanda değişik değil sanki!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…