- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi sevilay1984
-
Niye yüz buldular acaba cinsel istismara uğrayıp ruh sağlığı etkilemmemiştir raporu veriliyor ya da rızasıyla denmiyor mu yazık çok yazıkEvet. Çok haklısınız. Köpeğinizi teslim etmeyeceginiz insanlar öğretmen oldu.
Gerçi 14 yıldır, ne meziyetsizler ne konumlara gelmedi ki... değil mi...
Bir de çocukların erkenden evlendirilmesini savunan sapıklar iyice yüz buldu. Önceden ezik ezik seslerini cikaramazlardi. Şimdi arkalarindaki destekle simardilar. 9 yaşındaki çocuğu evlendirmeyi düşünen sapık ruh hastaları her yerde.
Bunlari her fırsatta asagilayacaksin, rezil edeceksin ki adam olsunlar.
Degil mi ya? Benim annem de 12 yasinda evlendirilmis. 15 yasinda anne olmus. Ne garip büyüdük, ne kadar yazik oldu hepimize.Annem 16 yaşında evlenmiş,kv dem 23...Bir anneme ve kurduğu yuvaya bir de kv ye bakıyorum,her ne kadar sevmesem de kendisini, hakkını yiyemem buram buram sevgi kokuyor yuvası!Annem büyümekle meşgul olurken bizi büyütmüş!Konu sahibi de dahil erken yaş sakıncalı!Verdiğim örnek 40 sene evveli,durum o zamanda değişik değil sanki!
Bende lisede öğretmenim. Varoş bir bölgedeyim üstelik. Çocuk düşüren falan yok çünkü aileler eğitime önem veriyor. Ama nerede başını belaya sokan kız var hepsi yobaz ailelerin çocuğu. Ek olarak 27 yaşındayım o yaşta derslerimden başka bir şey düşünmedim. Sınıfımız kız ağırlıklıydı. Hepimiz şu anda meslek sahibiyiz. İş ailede biter. Siz küçük yaşta bu kız kendine hakim olamaz evlendirelim derseniz cocuk onu normal kabul eder.Boşver.. Herkes kendi hayatını yaşıyor.. Bende eğitimciyim.. Liselerde bir yılda kaç kız düşük yapıyor bilen yok! Bilenlerde susuyor. Kaç vc tıkanıyor o okullarda (ceninden) haberi olan varmı? Düşük yaparken ölen kızlardan bahsetmiyorum hiç....
İki tarafta razıysa bu istismar olmaz..
Aynen cnm,malesef şu yitik nesildenim,hiç haketmedik!Degil mi ya? Benim annem de 12 yasinda evlendirilmis. 15 yasinda anne olmus. Ne garip büyüdük, ne kadar yazik oldu hepimize.
+1Bende lisede öğretmenim. Varoş bir bölgedeyim üstelik. Çocuk düşüren falan yok çünkü aileler eğitime önem veriyor. Ama nerede başını belaya sokan kız var hepsi yobaz ailelerin çocuğu. Ek olarak 27 yaşındayım o yaşta derslerimden başka bir şey düşünmedim. Sınıfımız kız ağırlıklıydı. Hepimiz şu anda meslek sahibiyiz. İş ailede biter. Siz küçük yaşta bu kız kendine hakim olamaz evlendirelim derseniz cocuk onu normal kabul eder.
Sizin gibi düşünen anne babalar yüzünden bir nesil erken evlendirilip erkeklerin oyuncağı oldu. Bakın masumca yazıyorum oyuncağı oldu. Çocukluklarını yaşayamadıkları için dünyaya gettirdiği çocuklarınada saçma sapan davranıp bir sonraki nesli mahvettiler. Ne dersiniz sizin yana yakıla dediğiniz o genç kızlar o anne babaların çocukları olmasın sakın! Dini kullanıp yapmayın. Cinsel dürtü kontrol edilmesi için sadece evlenme yolu yok. Bunu sizde biliyorsunuz! Allah bu duyguyu verdi ve bize kontrol noktalarınıda verdi. Neden sadece erkeğe odaklısınız. Bir erkek olmalı ve bu dürtüyü sonlandırmalı. Siz çocuğunuza gerekli eğitimi vermedikten ve erkenden bir erkeğin kucağına attıktan sonra bu kızın diğer kızlardan farkı nedir? Sadece ortada bir imza ve bir imam farkı. Peki bu iki fark yaptığınızı mübah mı kılar?
bu düşünce de olanlar yüzünden bir yaşananı anlatayım:Buluğ çağı deyince neden sadece cinsel dürtü anlıyorsunuz? Gelişim devrelerinden biridir ve insanın vücudunda belli değişimler olur. Bunu neden sadece iki bacak arası anlıyorsunuz? Beyinde bir organ oda gelişiyor bı evrede. Cinsel kısmı gelişmiş beyni gelişmemiş bir insan ne yapar? İki bacak arasından düşünür beyni düşünmez. O yüzden beyninde buluğ çağı olduğunu bilin.
Canım çok teşekkür ederim.+1
Geleceğin hukukçusu arkadaşım..
Tebrik ederim, yeni gördüm.
Yorumunda da çok haklısın.
Ne yazık ki bir türlü kabul edilmek istenmiyor bu durum.
Keşke çocuklardan ötürü kendimizi geliştirmeye çalışsak.
Umarım bu bilinçteki kadınlarımız artar
Çok öptüm seni
Evet benim annemde 17 yaşında evlenmiş. Üç sene sonra ilk bebeği olmuş. Üç kızı var ve kendine söz vermiş. 25 inden önce evlendirmeyeceğim diye. Ablam ve ben 26 da evlendik büyük ablam yirmisinde evlendi. Kimisi yaşadıklarından ders çıkarıyor kimiside akışa bırakıp kendini kader deyip geçiyor. Evlendiği zamanlarda annem sürekli kitap gazete okurmuş. Tv lerde aile programları izlermiş. Annem ilkokul mezunu. Beşinci sınıfı bile sadece bir ay okumuş almışlar hemen zorla. Çok fazla hikaye var böyle. Kimisi bu şekil kimisi iyice batık. Annem benim en büyük en gerçek örneğim.bu düşünce de olanlar yüzünden bir yaşananı anlatayım:
sevdiğimiz bir komşumuz vardı kendisini 13 yaşında artık adet görmeye başladı diye 30 yaşında adamla evlendirmişler
beraber olduktan sonra bir kanaması olmuş 6 ay boyunca
hastaneye götürmemişler hapse gireriz diye
bu sadece bedensel kısmı
bir de zihinsel olanı var
kocası evden çıktıktan sonra mahallenin kızlarıyla ip atlamaya çıkarmış kocası beraber olacakken doktorculuk oynayacağız evcilik oynayacağız diye yanına çağırıyormuş
kadın o zaman 40 yaşındaydı hala gözleri dolarak anlatıyordu
kocasına anne babasına hala beddua ediyordu kadıncağız
ve erken evlenmeye sonuna kadar karşıydı
bu düşünce de olanlar yüzünden bir yaşananı anlatayım:
sevdiğimiz bir komşumuz vardı kendisini 13 yaşında artık adet görmeye başladı diye 30 yaşında adamla evlendirmişler
beraber olduktan sonra bir kanaması olmuş 6 ay boyunca
hastaneye götürmemişler hapse gireriz diye
bu sadece bedensel kısmı
bir de zihinsel olanı var
kocası evden çıktıktan sonra mahallenin kızlarıyla ip atlamaya çıkarmış kocası beraber olacakken doktorculuk oynayacağız evcilik oynayacağız diye yanına çağırıyormuş
kadın o zaman 40 yaşındaydı hala gözleri dolarak anlatıyordu
kocasına anne babasına hala beddua ediyordu kadıncağız
ve erken evlenmeye sonuna kadar karşıydı
Aynen ben de 14 yıllık öğretmenim, hep varoslardaydim. Ne kadar belalı, erkek peşinde gezen kız varsa eğitimsiz, küçük yaşta evlendirilen anne çocuğu. Maalesef gerçek buBende lisede öğretmenim. Varoş bir bölgedeyim üstelik. Çocuk düşüren falan yok çünkü aileler eğitime önem veriyor. Ama nerede başını belaya sokan kız var hepsi yobaz ailelerin çocuğu. Ek olarak 27 yaşındayım o yaşta derslerimden başka bir şey düşünmedim. Sınıfımız kız ağırlıklıydı. Hepimiz şu anda meslek sahibiyiz. İş ailede biter. Siz küçük yaşta bu kız kendine hakim olamaz evlendirelim derseniz cocuk onu normal kabul eder.
Evet. Çok haklısınız. Köpeğinizi teslim etmeyeceginiz insanlar öğretmen oldu.
Gerçi 14 yıldır, ne meziyetsizler ne konumlara gelmedi ki... değil mi...
Bir de çocukların erkenden evlendirilmesini savunan sapıklar iyice yüz buldu. Önceden ezik ezik seslerini cikaramazlardi. Şimdi arkalarindaki destekle simardilar. 9 yaşındaki çocuğu evlendirmeyi düşünen sapık ruh hastaları her yerde.
Bunlari her fırsatta asagilayacaksin, rezil edeceksin ki adam olsunlar.
+1Bende lisede öğretmenim. Varoş bir bölgedeyim üstelik. Çocuk düşüren falan yok çünkü aileler eğitime önem veriyor. Ama nerede başını belaya sokan kız var hepsi yobaz ailelerin çocuğu. Ek olarak 27 yaşındayım o yaşta derslerimden başka bir şey düşünmedim. Sınıfımız kız ağırlıklıydı. Hepimiz şu anda meslek sahibiyiz. İş ailede biter. Siz küçük yaşta bu kız kendine hakim olamaz evlendirelim derseniz cocuk onu normal kabul eder.
13 yaşındaki kızlar sevgilileriyle ilişkiye giriyor her bir haltı yiyor buna flört diyorlar? Daha mı mantıllı. Size korkunç gelen islamiyet bana korkunç gelmiyor. Tecavüzler tam tersi zamanında evlilik olmadığı için islamiyet yaşanmadığı için var! Ben çocuğumu yatağa attırmak için değil yanlışa düşüp daha kötü şeylere düçar olmaması için evlendiririm bu da sizi ilgilendirmez. İnanın yanımda olup saçımı başımı yolsanız sizinle ilgili tek düşüncem ne kadar zavallı oluşunuz olur.
Yuru beee kim tutar seni buradaki kadınlara göre 16 yaşındaki bir kizin sevgilisi olabilir el ele tusup sinemalara gidebilir sevisebilir opusebilir ama asla evlenemez niye istismar no goİstismar olmuyor. Resulullah s.a.v in sünneti oluyor erken evlilik. Allah’ı celle şanuhu hoşnut eden bir durum oluyor. İnsanlar da buluğ çağından sonra cinsel istek oluyor buna hiç bir şey mani olamaz. Bunun için 4 yol vardır. 3 ünü yüce yaratıcı yasaklamış ancak 4.sünü (evlilik) helal kılıp hoş bulmuştur.
Küçük yaşta evlilik istismar değil sünnet hatta Bazı durumlarda farzdır. istismar değildir!!.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?