- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
adam kız olacağını duyunca 'sevemem' demişti. millet burda doğsun fikri değişiyor diyodu. he değişmiş. kızı düşünüyo anasını dövüyo.
Ben 20. Eşim 31.
Sizi ayakta alkisliyorum keske her bayan boyle hakkini arasa tabi ki bu surekli kavga edelim demek degil ama ses cikarmadan herseyi yutarsan bu erkek milleti korkup onlara muhtac oldugumuzu dusunuyorlar konu sahibi arkadasa soyluyorum benim esimde maalesef bicok erkek gibi okuz bende cocuklar rahatsiz olur diye tartismiyordum ama bi baktim bunu kullaniyor beni sinirlendirip tartisma cikaricam zaman cocuklari kullaniyor bigun "yeter be benim cocuklarimsa senin cocuklarin zayif noktami buldun kullaniyosun" dedim basladim kavgaya simdi kullanamiyor artik tamam cocuklar icin hos bir ortam degil ama ne zamana kadar susucan
Ya niye ağlıyorsun kendini üzüyorsun öküz de geç dediklerine tinlama adamı ...sırtına vurması hiç hoş değil uyar lahusa kadına değil el kaldırmak bagirilnaz bile de aklını yitirir de .....Allah kocamdan razi olsun bu konuda gece kalkar sallar karnını doyururdu bakar herhalde tek iyi olduğu konu bu. ...
lahusalik depresyonu nu bende geçirdim ilk dört ay çok kötüydü eşim olmasa atlatamazdım herhalde...oyuzden moralini yüksek tut sen uzulursen bebeginde üzülür hasta olur unutma
Eşiniz sizin de deyiminizle bildiğiniz öküz diyecem ama öküzlere hakaret olucak terbiyesiz ya bız kadınları anlayamıyorum bıde bu öküzleri baba yapıyoruzEşim beni anlamaya çalışmıyor.
Ne desem boş yemin ediyorum.
Lohusalıktan dolayı, sürekli bişeyleri kafama takıyorum, küçücük bişeyde hemen duygulanıp ağlıyorum. Bu durumun geçici olduğunu biliyorum ama eşim de bildiği halde beni anlamıyor, anlamaya çalışmıyor..??
Bu sabaha karşı saat 06.26'da benim Minnakım "ıhhh, ıhhh!!" dedi, baktım, ama tekrar geriye uyudu. Eşim de yanımda "Ayağa kalk, öyle bak" diye bağırdı. Bende "geriye uyudu" dedim, tekrar uyuyacaktım. Aradan 10-15 dk tekrar geçti tekrar bi ıkınır gibi oldu, baktım tekrar uyudu. Eşim tekrar "Ayağa kalk" diye bağırınca, cevap vermedim, çünkü bağırması çok zoruma gitti, o an kendimi ağlamamak için zor tuttum, ve ağlamadım. Her neyse uyudum, sabah saat 09.12 bebeğim tekrar "ıhhh!!!" dedi, hemen baktım bezine, bişey yapmamış. Bende emzirdim yatırdım, fakat eşimin bundan haberi yok sanırım.. Bebeğimi yatırdıktan sonra, bazen tekrar uyanır bu yüzden bende yatağa uzandım ama kulağım hep bebeğimde, dediğim gibi de "ıhhh!!" dedi, fakat geriye uyudu. Eşim "Kaaaallllkkk" diye bi bağırdı ama inanır mısınız, çocuk yerinden zıpladı. "Uyudu" dedim. Tekrar yatağa uzandım. Çocuk 5-10 dk tekrar ıkınır gibi oldu, ama bu sefer bakmadım Allah var, çünkü geriye uyuyacağını tahmin ettim. Dediğim gibi de geriye uyudu, fakat eşim olacak o manda kılıklı öküz yumruğu ile iki kez sırtıma "küt, küt" diye vurdu, "Kalk diyorum sana, kalk" diye çok bağırdı, cevap vermedim sonra kalktım, bebeğimi alıp öbür odaya gideceğim, üstüme üstüme yürüdü ve bu son yaptığı beni çok sinirlendirdi, bende yatakta ki yastığı ona fırlattım, "çocuk uyuyor, yeter artık, biraz halden anla, ben bakarım çocuğuma, ne diye ikide bir vurup duruyorsun, ben bu çocuğunun annesiyim annesi, insan evladını bilir, halinden anlar, seni öldürürüm, manyak" diye baya bağırınca KV aşağıdan sesimizi duymuş, hemen geldi yukarıya. Oğluna epey bi kızdı, ama benim çok kalbim kırıldı.
Ama aslında kırıldığım nokta bu da değil
Aşağıya mutfağa kahvaltı yapmaya inecek, ama arkamdan atıp, tutuyor. İnanır mısınız, atıp tutuyor ama laflarına inanılacak gibi değil...
"Bebek ağlıyor sabah'a kadar, ama o yatıyor" demiş.
- Yazık, şu küçücük el kadar şey ağlarken, sen nasıl içine sindirip de yatabileceksin? Bu söylediği lafın hiç bi tutar yeri var mı? Allah'ınızı severseniz ???
"Anan akşama kadar seviyor, bana fırsat vermiyor !" demişim...
- Ya gözünüzü seveyim!! Lohusalıktan dolayı çok saçma sapan düşünceler içerisindeyim, bebeğimi benden ayıracaklar diye çok korkuyorum, ama çocuğunuzun sevildiğini görseniz mutlu olmayacak mısınız?
"Bakamayacağı çocuğu doğurmasaydı o zaman??" demiş.
- Siz böyle bi laftan sonra bir daha çocuk yapar mısınız? Bu artık benim ilk ve son çocuğum olacak? Söylenen laflar arasında en çok bu zoruma gitti.
"Çocuğuma bakmayacağım!" demişim.
İnsan hiç evladına bakmaz mı? Özelikle ben?? Annesiz büyümüş bi insan olarak, çocuğumu nasıl annesiz koyabilirim. Vicdanım hiç el verir mi buna? Nasıl kıyıp ta bırakacaksın ufacık şeyi?? Annesizliğin sıkıntısını, yokluğunu, hasretini yıllarca çektim, şimdi kendi evladımı böyle bişeyle sınamak ne kadar doğru olur?
Lohusa olabilirim, ama aklımı kaybetmedim? Hala mantıklı düşünebiliyorum??
Bana teselli verin kızlar!!
Ya da yanlış mı düşünüyorum ?
Akıl verin bana?
Abartıyor muyum yoksa?
Büyütüyor muyum?
Uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden herkese teşekkür ederim
sadşlaksşdlk ya bu kadınların mantığı nerde? allah aşkına adam lohusa karısını dövüyor. çocuk baba deyince sihirli değnek misali bi anda melek kesilecek he mi?büyüyüp baba diyince değişir mevzusu var şimdi. ben eski konuları bilmiyorum ama bu konudan çok bilendim adama. Önce sandım ki lohusalıktan gereksiz bir alınganlık yaptı konu sahibi. Halbuki adamdaki öküzlük boşanma sebebi. Garibim konu sahibi de o kadar sindirilmiş ki lohusalıktan eşinin kendini anlamadığını sanıyor.
Seni cok iyi anliyorum anneller kendinden cok cocuklarini dusunuyor bende cok uzuluyorum cocuklar etkileniyor diye ama elden gelen bisey yokAma vicdan azabı çekiyorum şu an, sırf bebeğim etkilendi diye
söylenecek çok şey var da...
eşim ana kuzusu dedin sayfalarca yazdık bişey değişmedi, kayınlarımın pisliğini temizletiyorlar dedin, yine yazdık yazdık üzüldük, hele eşin kızını sevmeyeceğini söylediğinde kızdık, üzüldük akıl verdik, ama hiçbir şey değişmemiş, ve sen her konunun sonunda aslında eşim şöyle de böyle de, seviyoruz da diye eşini aklamaya çalışıyorsun.
işin aslı bize ne? yani neden eşini bize aklıyorsun ki? sen biliyorsun zaten bu adamın ne mal olduğunu, bikaç konunu hatırlayan benim gibi üyeler de biliyor. sen de kabullen, bu yaşanan, eş tarafından anlaşılmamak, lohusa hassasiyetiyle kırılmak falan değil, bu açıkça hem fiziksel hem psikolojik şiddet.
kendini savunamıyorsun o belli, bari çocuğuna değer verilmesi için uğraş bundan sonra. eşine babalık vazifelerini yaptır. seni yumruklayacağına kıymetli k.çını kaldırsın da çocuk neden huzursuz bir baksın, ağzı cıvık serseriler gibi de karısının dedikodusunu yapmasın.
Allah size sabir eşinize de akıl fikir versin . bence kayinvalideniz esinizin anlattığı kadarını biliyo . ayrı yatin bence siz çocuğunuz la başka yerde yatin esinizin kapisini da kapatın.eli taş olsaymış keşke esiniz size vururken. Annesinz siz vicdansız adamSırf onun için katlanıyorum zaten bu adama, böyle olduğunu bilsem, hiç evlenir miydim sizce ?
Ne diyebilirim ki, dediklerinizin hepsini harfi harfine uyguladım, ama değişen bişey olmadı dediğiniz gibi, ben uğraştıkça o geri kaçtı. Ana kuzusu olduğu için de hep annesine yetiştiriyor, ne yapayım ya, ne yapayım ??,
anlamazlar, benim de hala o dönem yaşadıklarımın acısı içimdedir 3 yıl olacak nerdeyse. insan lohusayken eşinden gördüğü muameleyi unutamıyor.
size verebileceğim tavsiyeler size pek uymayacak, çoğu için de çok geç zaten.
annesiz büyüdüğünüzü okudum bir yerde, hiç kolay değil, Allah güç versin.
lütfen kızınızı farklı büyütün
okuyup meslek sahibi olmadan ve küçük yaşta evlenmesin.
tövbe estağfurullahh tövbeee.. Allah yardımcın olsun inşş düzelirr yaa valla üzüldümm ..
Kendinizi daha çok strese üzüntüye boğmayın.. Sessiz kalıp içinize attıkça daha çok böyle devam edeceğini düşünüyorum ben
Sesinizi çıkarın, onun anladığı dilden konuşun gerekirse. Bilsin haddini
Bebişiniz biraz büyüyünce baba kız bağları güçlenir, geçer gider sıkıntılar merak etmeyin :)
Geçmezse de dünyanın sonu değil, böyle gitmeye devam ederse katlanmak zorunda da değilsin. Bebeğin ve senin sağlığınız hepsinden daha önemli.İnşallah geçer yaaa
bugün mü olmustu bu olay, aksam nasıldı aranız eger bu aksam ıse nasıl davranmayı dusunuyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?