- 15 Nisan 2017
- 3.469
- 9.047
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Benim kimi hak edip etmedigime siz karar veremezsiniz bu ne curret? Siz esinizi ozleyerek bekliyor olabilirsiniz sizin adiniza sevindim ama kalkip benim neyi hak edip etmedigime yorup yapmak sizin haddinize degil.Eşim gecenin bi yarılarında yorgun argın geliyor uyuyup tekrar sabahtan işe gidiyor. Siz öyle çLışan bi adamı haketmiyorsunuz nasıl anlamaya çalışmazsınız ya? Ne vicdansız insansınız. Eşim hala nöbette özleyerek bekliyorum. Bu yazdığınızı görse yazık adama der ve haline yine şükreder eminim
Iyi de esi boyle davranirsa adam cocugunu dusunmezse kadin da esine uzulmemekte hakli herkesin once cani kusura bakmayin, kadin tabi ki cocugunu dusunecek ve akrsisindaki adam disunmuyorsa kizmakta da hakli, ayrica evet calisiyor ama tek o calismiyor, calisiyorsa da cocugu icin calisiyor...saglikli sartlari saglamak zorunda eve bastan boya yaptirip, yerleri duzelttirmek cok mu zor? Ayrica kadina soz vermis tadilat yapip girecegiz diye ve simdi yan cizmis baskasini akliyla is yaparsa boyle olur...ben olsam girmezdim o eve tadilat yapilana kadat goder ailemde falan kalirim kimse cocugumun sagligindan ileri degil, ayrica emniyet mensubuysa maddi durumda o kadt kotu degildr bir kac ay idareli gecinilir ve halledilirEşim gecenin bi yarılarında yorgun argın geliyor uyuyup tekrar sabahtan işe gidiyor. Siz öyle çLışan bi adamı haketmiyorsunuz nasıl anlamaya çalışmazsınız ya? Ne vicdansız insansınız. Eşim hala nöbette özleyerek bekliyorum. Bu yazdığınızı görse yazık adama der ve haline yine şükreder eminim
Eşimin üzülmesi zerre kadar umrumda değil demişsiniz onların çalışma şartları geldi aklıma eşimden biliyorum bi sürü şeyle uğraşıyorlar ve eve geliyorlar evdekide böyle düşünüyor. Eşim hep evimde huzurluyum der. Bu çok önemli. Eşlerimizin mesleği zor zaten bize düşen destek olmak. Gerçekten o maaştan kira verilince ele bişey kalmaz eşiniz lojmana meraklı değildir herhalde maddiyatı düşünüyordur bir erkeğin evime yetemiyorum hissi yaşaması çok üzücü. Ben de biliyordum çocuk yapıp lojmanda yaşamayı ama şartlarımı değiştirdim birazda sizin elinizdeBenim kimi hak edip etmedigime siz karar veremezsiniz bu ne curret? Siz esinizi ozleyerek bekliyor olabilirsiniz sizin adiniza sevindim ama kalkip benim neyi hak edip etmedigime yorup yapmak sizim haddinize degil.
Maddi durumu kotu degil esimin. Gayrimenkulu var arabasi var kosede islettigi bir yigin parasi var. Ama hala odu kopuyor iste aman suraya para gitmesin ama su masraf olmasin. Calisma kosullarida gayet rahat gidip sabahtan aksama kadar nobet tutmuyor masa basi calisiyor cokta acinacak durumda degil yani.Iyi de esi boyle davranirsa adam cocugunu dusunmezse kadin da esine uzulmemekte hakli herkesin once cani kusura bakmayin, kadin tabi ki cocugunu dusunecek ve akrsisindaki adam disunmuyorsa kizmakta da hakli, ayrica evet calisiyor ama tek o calismiyor, calisiyorsa da cocugu icin calisiyor...saglikli sartlari saglamak zorunda eve bastan boya yaptirip, yerleri duzelttirmek cok mu zor? Ayrica kadina soz vermis tadilat yapip girecegiz diye ve simdi yan cizmis baskasini akliyla is yaparsa boyle olur...ben olsam girmezdim o eve tadilat yapilana kadat goder ailemde falan kalirim kimse cocugumun sagligindan ileri degil, ayrica emniyet mensubuysa maddi durumda o kadt kotu degildr bir kac ay idareli gecinilir ve halledilir
Eğer eşinizin durumu buysa çeksin cezasını. Ama maalesef teşkilattaki her memur böyle değil bi sürüsü borç içinde yüzüyor eşiniz ekstra bi durummuş hakkaten cimriliğe giriyormuş o zmanMaddi durumu kotu degil esimin. Gayrimenkulu var arabasi var kosede islettigi bir yigin parasi var. Ama hala odu kopuyor iste aman suraya para gitmesin ama su masraf olmasin. Calisma kosullarida gayet rahat gidip sabahtan aksama kadar nobet tutmuyor masa basi calisiyor cokta acinacak durumda degil yani.
Internet uzerinden yuruttugum isler var ordan sagladigim bir gelirim var. Dedigim gibi kendi birikmisim var ordan yapariz dedigim halde kabul etmiyor.Bence haklisiniz bir insan cocugunun sagliginu nasil dusunmez ya, tamm yokluk olur falan anlarim ama bu yaptigi resmen cimrilik...evi daha saglikli sartlara getirmek asiri pahali degildr sanirim bir kac ay idareli gecinirsinz odersiniz...Allah yardimcin olsun hic sevmem cimri insanlari, ama sana onerim esine karsi dik dur evi yaptirana kadar ailen destekse ailne git orda kal yaptirinca gelirim ben cocugumu boyle evde buyutemem de...bu arada siz calisiyor musunz?
Belli zaten genelde boyle insanlarin hep maddi durumu iyidr bildigimiz var yemez yani, hic sevemdigim insan tipi gercekten..ya tamam kendinden kisitladin ama boyle birseyden nasil kisitlarsin aklim almiyor...ayrica eminim rahat bir isi olduguna cunku gercekten zor calissa siz de acirdiniz...inanin ben devlet memuruym ama zor sartlarda calisiyorum ve dusuncem sudur her zaman; zaten zor calisiyorum parami rahatim icin harcamayacaksam ne ocin harciycam derim.cunku 3 gunluk dunya rahat etmeyeceksek ne anlami var calismaninMaddi durumu kotu degil esimin. Gayrimenkulu var arabasi var kosede islettigi bir yigin parasi var. Ama hala odu kopuyor iste aman suraya para gitmesin ama su masraf olmasin. Calisma kosullarida gayet rahat gidip sabahtan aksama kadar nobet tutmuyor masa basi calisiyor cokta acinacak durumda degil yani.
Daha once teror bolgesindeydik ve ben o zamanlar esime haddinden fazla aciyordum. Sabahtan aksama kadar dua ediyordum basina birsey gelmesin diye. Olurda birsey olur ben vicdan azabi cekerim diye altinlarim coktu hepsini bozdurup eline verdim. Ayrimiz gayrimiz olmasin herseyimizi paylasalim derdim. Dogru durust bir istegim talebim olmazdi. Gece emniyete cagirdiklari zamanlar olmustur o siralarda cok teror saldirilari oluyordu ben ne olacaksa ikimize beraber olsun diye gece vakti esimle beraber giderdim emniyet binasina yaninda dururdum islerini bitirene kadar. Yani cok fedakarlik yaptim esimde allah var kendi memleketine gelene kadar cok iyidi. Ama burda oyle bir kanina girdilerki adam karakter degistirdi resmen bambaska bir insan oldu soylemesi cok uzucu ama artik tiksiniyorum kendisinden. Hic birsey uzaktan gorundugu gibi degil.Belli zaten genelde boyle insanlarin hep maddi durumu iyidr bildigimiz var yemez yani, hic sevemdigim insan tipi gercekten..ya tamam kendinden kisitladin ama boyle birseyden nasil kisitlarsin aklim almiyor...ayrica eminim rahat bir isi olduguna cunku gercekten zor calissa siz de acirdiniz...inanin ben devlet memuruym ama zor sartlarda calisiyorum ve dusuncem sudur her zaman; zaten zor calisiyorum parami rahatim icin harcamayacaksam ne ocin harciycam derim.cunku 3 gunluk dunya rahat etmeyeceksek ne anlami var calismanin
Allah kolaylık versin. İmkan ola ola da sıkıntı çekmek zor. İçine girince belki kendide rahatsız olur da yapalım der. Birikimi ne yapıyor ailesine mi veriyor acabaDaha once teror bolgesindeydik ve ben o zamanlar esime haddinden fazla aciyordum. Sabahtan aksama kadar dua ediyordum basina birsey gelmesin diye. Olurda birsey olur ben vicdan azabi cekerim diye altinlarim coktu hepsini bozdurup eline verdim. Ayrimiz gayrimiz olmasin herseyimizi paylasalim derdim. Dogru durust bir istegim talebim olmazdi. Gece emniyete cagirdiklari zamanlar olmustur o siralarda cok teror saldirilari oluyordu ben ne olacaksa ikimize beraber olsun diye gece vakti esimle beraber giderdim emniyet binasina yaninda dururdum islerini bitirene kadar. Yani cok fedakarlik yaptim esimde allah var kendi memleketine gelene kadar cok iyidi. Ama burda oyle bir kanina girdilerki adam karakter degistirdi resmen bambaska bir insan oldu soylemesi cok uzucu ama artik tiksiniyorum kendisinden. Hic birsey uzaktan gorundugu gibi degil.
Insallah dediginiz gibi kendi ister baska turlu kabul etmesine imkan yok. Ailesine yedirmiyor ama onlarin istekleri dogrultusunda hareket ediyor. Akillari fikirleri malda mulkte ne kadar gayrimenkul esittir o kadar haz ve tatmin onlar icin. Esimin soyle bir yapisida var anne ve babasinin onu elestirmesinden odu kopuyor. Yani simdi tadilat yapsa soylenecekler ne gerek vardi sizin kendi evinizmi sanki bla bla boyle seylerden cok cekiniyor adam gibi benim evim benim kararlarim diyemiyor.Allah kolaylık versin. İmkan ola ola da sıkıntı çekmek zor. İçine girince belki kendide rahatsız olur da yapalım der. Birikimi ne yapıyor ailesine mi veriyor acaba
Madem artık memleketindesiniz bir ev alıp içine otursanız nasıl olur. Bir de lojmanda arkadaş çevresi edinirse eski normal haline dönebilir belki. Onların evine gidip tadilatları falan görünceInsallah dediginiz gibi kendi ister baska turlu kabul etmesine imkan yok. Ailesine yedirmiyor ama onlarin istekleri dogrultusunda hareket ediyor. Akillari fikirleri malda mulkte ne kadar gayrimenkul esittir o kadar haz ve tatmin onlar icin. Esimin soyle bir yapisida var anne ve babasinin onu elestirmesinden odu kopuyor. Yani simdi tadilat yapsa soylenecekler ne gerek vardi sizin kendi evinizmi sanki bla bla boyle seylerden cok cekiniyor adam gibi benim evim benim kararlarim diyemiyor.
Onun icinde bir suru cabaladim. Ev alacak gucu var ama almiyor. Hic bir sekilde borca girmeyecek sekilde ustelik. Bir ara benim baskimla ev aldik etrafindakiler kanina girdi yok ev kucuk yok su kisi parasini arsaya yatirdi bu kadar kar etti siz niye ev aldiniz dedilerde dediler beyefendide gitti zararina satti evini.Madem artık memleketindesiniz bir ev alıp içine otursanız nasıl olur. Bir de lojmanda arkadaş çevresi edinirse eski normal haline dönebilir belki. Onların evine gidip tadilatları falan görünce
Kizlar icimi dokmeye ve birazda rahatlatilmaya ihtiyacim var. Esim emniyet mensubu ve iki hafta once kendisine lojman cikti. Kendi memleketinde gorev yapiyor. Iki sene oldu buraya geleli ve gecen seneden beri lojmana gidelim diye basimin etini yedi. Ben gitmem diye direttikce huzursuzluk cikti aramiz bozuldu cok kotu seyler yasadik. Pes ettim artik. 9 aylik bebegim var guc bela toparladik herseyi gonderdik lojmana ama icime hic sinmiyor. Gidecegimiz lojmanlar cok eski 30 yillik ve esimin pintiligi yuzunden adam akilli bir tadilat yapmadik. Bizden oncekiler ucuzdan bir musamba sermisler ve yagli boya ile boyamislar duvarlari. Kac sene oncesine ait boya bilmiyorum ama evin ici hala yagli boya kokuyor. Musambasida dedigim gibi kalitesiz ve ucuz bir musamba. Itiraf etmem gerekirse birazda saglik takintilarim var ozellikle bebegimle ilgi cok endiseleniyorum. Orda ne kadar saglikli bir ortamda yasayacak bilmiyorum. Icim icimi kemiriyorKalitesiz musambalar ozellikle kucuk bebekler icin cok zararli ham maddesi pvc oldugu icin bebegimde tam emekleme doneminde. Birde kapi ve dolaplara kullanilan boya cok eski bir boya eskiden kursun iceren boyalar cok yayginmis. Bilenler bilir kursun cok agir bir metal ve ozellikle uc yas alti cocuklarin uzerinde cok zararli etkileri var. Zeka gelisimini birebir etkileyen birsey. Yani lojmanin estetigini gectim bebegim icin cok endiseleniyorum. Lojmana yerlesmeden once soz vermisti bana tadilat yapip oyle gireriz diye ama ic gerceklesince yan cizdi. Kirilmis mutfak dolaplari ve yerinden tamamen cikmis tezgahi bile yaptirana kadar annemden emdigim sut burnumdan geldi. Bebegim icin cok uzuluyorum ne olur icimi rahatlatacak birseyler soyleyin ozellikle lojmanda yasayan bayanlar sizin tecrubeleriniz neler paylasirsaniz sevinirim.
Onun icinde bir suru cabaladim. Ev alacak gucu var ama almiyor. Hic bir sekilde borca girmeyecek sekilde ustelik. Bir ara benim baskimla ev aldik etrafindakiler kanina girdi yok ev kucuk yok su kisi parasini arsaya yatirdi bu kadar kar etti siz niye ev aldiniz dedilerde dediler beyefendide gitti zararina satti evini.
Eşimin üzülmesi zerre kadar umrumda değil demişsiniz onların çalışma şartları geldi aklıma eşimden biliyorum bi sürü şeyle uğraşıyorlar ve eve geliyorlar evdekide böyle düşünüyor. Eşim hep evimde huzurluyum der. Bu çok önemli. Eşlerimizin mesleği zor zaten bize düşen destek olmak. Gerçekten o maaştan kira verilince ele bişey kalmaz eşiniz lojmana meraklı değildir herhalde maddiyatı düşünüyordur bir erkeğin evime yetemiyorum hissi yaşaması çok üzücü. Ben de biliyordum çocuk yapıp lojmanda yaşamayı ama şartlarımı değiştirdim birazda sizin elinizde
oldu bitti yapin onun yaptigi gibi. bi aksam gelsi baksin ki yerler parke. bazi tadilatlar 1 gunde oluyor. korkmayin kirktukca ustunuze gelir. istedim yaptim oldu bitti. paraniz varsa yapilirInternet uzerinden yuruttugum isler var ordan sagladigim bir gelirim var. Dedigim gibi kendi birikmisim var ordan yapariz dedigim halde kabul etmiyor.
cok yenilemek istedigim seyler var. boyaninca guzel oluyor tamam ama beni. esas merak ettigim kulanisi nasil..zaman icinde degisime ugruyor mu. cabuk yilraniyor muKendin yap projeleri var. Mesala multisurface ile her seyi boyayabiliyorsun. Su bazli boya. Sök at musambayi yerleri biya cila gec tek basina. Benim konularimdan bakabilirsin . Ev Cok eski degil ama kendi basima yenileme yapiyorum.
Kapılari da boyuyup cila cekerek mikrop ve yagli boya telasindan kurtulabilirsin. Multi surface 500 ml boya 27 tl felan butun kapilara yeter.
Duvarlari da biya al kendin boya. Oldugu kadar olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?