Lojman

Fikirleriniz icin tesekkuler degerlendirecegim.

Rutubet yok cok sukur yasadigimiz il nemli bir bolge degil. Iradesiz iste bu huyunu bilseydim asla evlenmezdim onunla buraya gelmeden once cok anlayisli bir insandi uc bes kurusa tenezzul etmezdi ama simdi cok degisti. Ben yurt disinda dogdum buyudum cok farkli bir ortamdan geldim onun icin herseyi geride biraktim adam zannettim ama insan yaniliyormus iste. Keske zamanu geriye alabilse insan.

Canim lutfen boyle deme haklısın cok haklisin sonuna kadar hemde
Benim arkadasta boyle diyor bahsettigim boşanacaktım cocuk olmasa dedi. Ailesi de berbat adamin adam polis ya onu yicekler akli sira kizin altinlarini falan da aldilar .ve o kizda calisan eden parasini kazanan bir insandı evlendi adam icki aleminde kiz da diyor bana gelince para yok. Zar zor taşıttı evini kotu bir evde oturuyordu oda . Kucuk bir kizi da var. Ben seni anliyorum esini de az cok tahmin ettim.

Zaten ne yaparsa bu aileler yapiyorlar anca çocuklarının aklina giriyorlar ellerine ne geciyorsa artık insan torununu düşünür oglunun kesesinden once gelinini düşünür bizde gelin cok önemlidir hatta ailemde de once erkek suclanir kizi uzme derler karini uzme derler hakikaten bazi erkekler cok terbiyesizler. Yaziklar olsun durumu da kotu degildir ailenin etkisi altinda kaliyor .

Zaten olumlu yonlerinden olmasa lojmana gitmeyi kabul etmezdim. Orda kendime yeni bir cevre edinmek istiyorum. Gitmeyi kabul etmemdeki en buyuk sebep bu. Daha onceki evimizde memur cevresinden cok aile akraba cevresi on plandaydi esim icin varsa yoksa kendi akrabalari kendi anne babasi kendi arkadas cevresi. Aile kavramini tamamen unutmustu neredeyse. Cahil insanlarla hasir nesir olmaktansa lojman ortami daha iyi olur diye dusundum bende ama tadilat yaparak girmeyi dusunmustum.

Anlattiklariniza gore daha da benzettim esinizi. Esiniz supheci birisi midir
Bu bahsettigim kisinin kocasi cok soru soruyor
Bide evlenmeden önce de kızı denemisti bazi konularda yoklamisti ama kiz da aptal degil düşmedi
Dusmedi dusmedi de daha beter ortama dustu varsa yoksa oğlanın ailesi kiza fenalik basti taşındı o da ama taşındığı eve de geldiler pes .

Eşimin üzülmesi zerre kadar umrumda değil demişsiniz onların çalışma şartları geldi aklıma eşimden biliyorum bi sürü şeyle uğraşıyorlar ve eve geliyorlar evdekide böyle düşünüyor. Eşim hep evimde huzurluyum der. Bu çok önemli. Eşlerimizin mesleği zor zaten bize düşen destek olmak. Gerçekten o maaştan kira verilince ele bişey kalmaz eşiniz lojmana meraklı değildir herhalde maddiyatı düşünüyordur bir erkeğin evime yetemiyorum hissi yaşaması çok üzücü. Ben de biliyordum çocuk yapıp lojmanda yaşamayı ama şartlarımı değiştirdim birazda sizin elinizde
Sizim eşiniz de söz verip sözünden dönse ve evladınızın sağlığını önemsemese hala özlemeye devam eder misiniz??

Bıktırmış kadını..

Bence size inat olsun diye yapıyor. Neler yaşadınız bilmiyorum ama sizi hiçe sayıp kendi bildiğini okumasının başka açıklaması yok.

Size harcadığı parayı boşa gitmiş gözüyle bakıyor adam.
Aslina bakarsaniz ben erkegim benim sozum gecer moduna girdigi icin boyle yapiyor. Yani dediginiz gibi bir inatlasma soz konusu. Bunum zemininide cevresindeki insanlar hazirladi. Oda onlari dinleyecek kadar iradesiz ne yazikki. Cocugunun sagligina hice sayacak kadar.

Daha once teror bolgesindeydik ve ben o zamanlar esime haddinden fazla aciyordum. Sabahtan aksama kadar dua ediyordum basina birsey gelmesin diye. Olurda birsey olur ben vicdan azabi cekerim diye altinlarim coktu hepsini bozdurup eline verdim. Ayrimiz gayrimiz olmasin herseyimizi paylasalim derdim. Dogru durust bir istegim talebim olmazdi. Gece emniyete cagirdiklari zamanlar olmustur o siralarda cok teror saldirilari oluyordu ben ne olacaksa ikimize beraber olsun diye gece vakti esimle beraber giderdim emniyet binasina yaninda dururdum islerini bitirene kadar. Yani cok fedakarlik yaptim esimde allah var kendi memleketine gelene kadar cok iyidi. Ama burda oyle bir kanina girdilerki adam karakter degistirdi resmen bambaska bir insan oldu soylemesi cok uzucu ama artik tiksiniyorum kendisinden. Hic birsey uzaktan gorundugu gibi degil.
Dogrudur gercekten bir kadin bu duruma geldiyse gercekten cok yipranmistr...acaba neden bu kadar degisti yani ailesi o kadar mi etkiledi ya anlamiyorum bu erkekleri kendi dusunceleri yok mu ? Eminim cok siknti cekmissinzdir ama bu boyle ne kadr devam eder...esinizi duzeltmek icin birseyler yapamaz misiniz

Kizlar icimi dokmeye ve birazda rahatlatilmaya ihtiyacim var. Esim emniyet mensubu ve iki hafta once kendisine lojman cikti. Kendi memleketinde gorev yapiyor. Iki sene oldu buraya geleli ve gecen seneden beri lojmana gidelim diye basimin etini yedi. Ben gitmem diye direttikce huzursuzluk cikti aramiz bozuldu cok kotu seyler yasadik. Pes ettim artik. 9 aylik bebegim var guc bela toparladik herseyi gonderdik lojmana ama icime hic sinmiyor. Gidecegimiz lojmanlar cok eski 30 yillik ve esimin pintiligi yuzunden adam akilli bir tadilat yapmadik. Bizden oncekiler ucuzdan bir musamba sermisler ve yagli boya ile boyamislar duvarlari. Kac sene oncesine ait boya bilmiyorum ama evin ici hala yagli boya kokuyor. Musambasida dedigim gibi kalitesiz ve ucuz bir musamba. Itiraf etmem gerekirse birazda saglik takintilarim var ozellikle bebegimle ilgi cok endiseleniyorum. Orda ne kadar saglikli bir ortamda yasayacak bilmiyorum. Icim icimi kemiriyor :KK43: Kalitesiz musambalar ozellikle kucuk bebekler icin cok zararli ham maddesi pvc oldugu icin bebegimde tam emekleme doneminde. Birde kapi ve dolaplara kullanilan boya cok eski bir boya eskiden kursun iceren boyalar cok yayginmis. Bilenler bilir kursun cok agir bir metal ve ozellikle uc yas alti cocuklarin uzerinde cok zararli etkileri var. Zeka gelisimini birebir etkileyen birsey. Yani lojmanin estetigini gectim bebegim icin cok endiseleniyorum. Lojmana yerlesmeden once soz vermisti bana tadilat yapip oyle gireriz diye ama ic gerceklesince yan cizdi. Kirilmis mutfak dolaplari ve yerinden tamamen cikmis tezgahi bile yaptirana kadar annemden emdigim sut burnumdan geldi. Bebegim icin cok uzuluyorum ne olur icimi rahatlatacak birseyler soyleyin ozellikle lojmanda yasayan bayanlar sizin tecrubeleriniz neler paylasirsaniz sevinirim.
Ben de lojmandayım . Ormanlık alanda mis gibi . Hele komşular o kadar rahatım ki çıkış sürem yaklaştıkça korkuyorum . Bu arada lojmanın içi ben girmeden 2 sene önce yapılmış dolaplar falan yeni . Güzelce bir boyattık . Eşin inatçı ne yapsan boş allah yardım etsin ama en azından yerlere uygun Marley kaplatabilirsin. Varsa birikmiş paran eşini dinleme bile bırak kendisi bilir . Mesele temiz oturmak. Lojmanda lavabo kırıldı . Normalde kurum değişir bunu . Eşim devletin bir şekerini bile harcamaz o kadar titizdir devlet malına çok severim bu huyunu. Neyse lavabonun kırıldığını duyan sorumlu hemen yenisini aldırmış eve geldi eşim taktırmadı. Kendisi de müdür . Onu iade etttirdi bu sefer sorumlu çıkma bir lavabo getirdi taktı ben yokken . O da benim içime sinmedi kimbilir Nereden çıkma diye hemen gittim yenisini aldım getirip taktırdım . Sonuçta ben kullanacağım . İçine sinmeyen bir evde her an hastalıklı gelir

Eşimin üzülmesi zerre kadar umrumda değil demişsiniz onların çalışma şartları geldi aklıma eşimden biliyorum bi sürü şeyle uğraşıyorlar ve eve geliyorlar evdekide böyle düşünüyor. Eşim hep evimde huzurluyum der. Bu çok önemli. Eşlerimizin mesleği zor zaten bize düşen destek olmak. Gerçekten o maaştan kira verilince ele bişey kalmaz eşiniz lojmana meraklı değildir herhalde maddiyatı düşünüyordur bir erkeğin evime yetemiyorum hissi yaşaması çok üzücü. Ben de biliyordum çocuk yapıp lojmanda yaşamayı ama şartlarımı değiştirdim birazda sizin elinizde
O maaşla kira verince ele birşey kalmıyo derken pardon ama bu arada ülkede asgari ücretle geçinen bir sürü aile var acaba onlar nasıl geçiniyorlar ? Bizim aldığımız maaşla ilgili böyle konuşmamız komik oluyo sanki biraz şükür lazım

Eşim Asker biz hiç lojmanda oturmadık orduevinde ki apartlarda da oturmadık . O süreci hiç bilmiyorum ama polis arkadaşlarımız var onlar lojmana girince genelde çok eski olduğu için mutlaka 4-5 bin harcıyorlar . Sonuçta çok az kira ödenecek ve ekstra senelerce oturacaksın bunu göz önüne aldıklarını anlatmışlardı bende hak verdim. Adam dışarı gidip çalışıyor ama kadın çocuk hep evde birazda onların rahatını huzurunu düşünmek lazım öyle değil mi

Ben bu lojman konusunu anlamıyorum.
Giren uzun süre oturuyor bildiğim kadarıyla zira memur çocuğuyum az çok bilirim bu işleri. Benim anlamadığım insanlar neden girince temiz boyatıp,gerekli düzenlemeleri yaptırmayip bu kadar hor kullanabiliyorlar? Ben 2 sene oturacaksam ve o kadar cüzi bir meblağ ödeyeceksem masraf yapıp temiz temiz otururum tabi bütçem dahilinde. Gidip en lüks dolabı,tezgahı koydurmam ama ucuzundan birşey alır koydururum yani.
Ben bu mantığı anlamıyorum zaten herkes temiz kullansa her defasında değişmesi gerekmez birşeylerin.
Ama insanlar kiracı mantığıyla davranıp baya hor kullanıp geri de alamayacakları için asla masraf yapmıyorlar anladığım kadarıyla.
Konu sahibi imkanıniz varsa eve girmeden yaptırin ne istiyorsaniz,sonra da güzelce temizletir geçersiniz.bebeğiniz varmış onunla tekrar tekrar uğraşamazsınız ne boya yaptırabilirsiniz ne de tadilat eve girdikten sonra.

merhaba ben 23 yıl boyunca lojmanda büyüyerek sölüyorum..
ayni evde 23 yıl oturduk. evi tadilat da yapardik eskiydi... ama çok mutluyduk... bahçemiz vardi tavuklarimiz vardi sebze meyve yetiştirirdik.. sonra ev aldik çiktik..
geri dönsem diyorum artık olmuyor ben yeni evde bi yıl oturdum. sonra evlendim çiktim müstakil evdeyim lojmandaki gibi :)

Emniyet ve ordu mensupları kendi memleketlerinde çalışabiliyor mu ki ??
Ordu da olmuyor galiba zaten düzgün tayin bile olunmaz oldu hep tercih dışı geliyor Ordu da hele Doğuda asker sıkıntısı var batıda komando birlikleri hep kapandı batıya gidemiyoruz . Gidilen yerler hep kaydırma birlik yani sürekli yurt dışında yada Hakkari Şırnak sınır bölgeleri. Bırakın memleketi biz normal görevimizi yapsak dişimizi kırar hale geldik

.askeriye yi bilmiyorum ama emniyet çalışabiliyor büyük şehirde

Ordu da olmuyor galiba zaten düzgün tayin bile olunmaz oldu hep tercih dışı geliyor Ordu da hele Doğuda asker sıkıntısı var batıda komando birlikleri hep kapandı batıya gidemiyoruz . Gidilen yerler hep kaydırma birlik yani sürekli yurt dışında yada Hakkari Şırnak sınır bölgeleri. Bırakın memleketi biz normal görevimizi yapsak dişimizi kırar hale geldik
Bizim tanıdıklar hiç gelmiyorlar memlekete :)

Konu sahibi siz eşinize "bu evde oturmami istiyorsan tadilat yaptıracaksin,misafirlerim geldiginde mahcup olmak istemiyorum" diyeceksiniz başka yolu olmadığını da ekleyeceksiniz.Millet devletin lojmanı diye mahvedip bırakıyor,benim evimin pencereleri koli bandı ile çevrelenmişti.Biz prizine kadar değiştirmiştik yerleşirken.Laminanti kendisi yapan arkadaşlar oldu,gittikleri yere onu da taşıyorlar ve ya yeni gelene satiyorlar

Eşinize pinti demişsiniz de o maaşla hem kira hem bebek bakılmaz bir mucize lazım eşimde o kurumun mensubu sadece onun maaş aldığı ve evimizin olduğu zamanda bile geçinemiyorduk ay sonu zor geliyordu hatta son hafta parasız kaldığımız oluyordu. Ki bu kira vermemiş halimiz. Şimdi bizim için şartlar değişti fakat ben de çalıştım gece gündüz demeden. Siz de çalışmayı deneyebilirsiniz.
Bu söylediklerimin dışında o şartlarda çocuk büyütmeyi bırakın siz bile oturmak istememekte haklısınız. Eşiniz ya kiraya para verecek ya da tadilata. Bu durumlardan dolayı biz gideceğimiz yerlerdeki lojmanlarda kalmayı düşünmüyoruz.
Ama tek eşiniz mi sorumlu bundan?

Ben de ayni seyden bahsedecektim. Topa tutulurum diye korktum. Esim polis ben ogretmenim ve gercekten herkese inanmasi guc geliyor ama yetisemiyoruz.. gelor ne kadarsa giderde o kadar fazla oluyor :bicak:

Back
X