Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

valla hiç böyle kombinasyon görmediydim

ateş, su, toprak, tahta değilmiydi o
-tatlicadiarzu-sempatiksalakcinni

:roflol::roflol: Söz konusu Lost olunca bildiğini unutucan demedimmi ben sana :roflol:

Evet, birde pazar günkü bölümden önce özel bölüm varmış, bu arada birazdan yeni sneak peekimle döncem bekleyin :smiley-cool:

ay canım o özel bölüm dediğinde tüm sezonların özeti gibi bişey olur herhalde, önce soruları hatırlatcaklar ki, finalde cevapları versinler:hulya:

ay canım o özel bölüm dediğinde tüm sezonların özeti gibi bişey olur herhalde, önce soruları hatırlatcaklar ki, finalde cevapları versinler:hulya:

Bütün cevapları vermiceklerini biliyosun dimi :tomato:

bi bölümü daha doğurmadan izledim çok şüküür, doğum sahneside tam benlik oldu yani mafoldumben akannehir
şimdi benim merak ettiğim bu çocukların anaları neden ceykıba görünmedi de kara çocuğa göründü sadece, öbür karı da ona düşkün, acaba onun girmesini istediği için mi ceykıba sakın ışığa girme dedi, onu oraya atacağını tahmin etmiş olabilir mi bilmiyorumkismile
e bide kara adam ölümüymüş demek, yazık acıdım ben ona, hatlar karıştı, telleoğullarına ölüm yaşasın seferoğulları sempatiksalakcinni

ya ben de şeyde çok üzüldüm,ışığın orda annesi dedi ya,
-senin olman gerek jacob
o da,
-hayır değil,onu istiyordun
şimdi elinde kalan ben oldum
:gitme::gitme:
bu jacob da ne kada yahuşuhluymuş ya,bu bölümde farkettimaklinialirimsmile

bence de sönmedi ışık.kara duman çıkarken yoktu ama sonra yine yanmıştır belkibilmiyorumkismile

Son düzenleme:

evet, canım
-ben iyimiyim anne
-evet iyisin (bence iyi değil salaksın)
-o zaman neden onu daha çok seviyorsun
:a015:

aman o da kadar saf olmasaymış ya, insan sormaz mı hiç, annemi neden öldürdün, katilsin, kötü olduğunu nerden biliyodun, belkide sen kötüsün ne bileyim ben, diye, hiç merak etmez mi normal bi insan, başka insanları başka mekanları:mymeka:

ay ada da saçları saçaklı kafadan kırık kadınlardan geçilmiyo he
aklinialirimsmileaklinialirimsmile

Son düzenleme:
Lost'un ölüleri

Entertainment Weekly, Lost'un ölülerine saygı duruşu niteliğinde, portrelerinden oluşan bir foto galeri yayınlamış. Her ne kadar sonrasında bir çoğunu tekrar tekrar görsek de, işte 6 sezondur Lost'ta kaybettiğimiz 9 karakter ve ölümleri;

william mapother (ethan rom)
ne zaman öldü: 1. sezon, 15. bölüm
nasıl öldü: charlie tarafından vurularak. o da charlie'yi bir keresinde öldürmeye çalışmıştı.

daniel roebuck (dr. leslie arzt)
ne zaman öldü: 1. sezon, 24. bölüm
nasıl öldü: black rock gemisinden çıkardığı dinamitlerle ilgilenirken onlarla birlikte patladı.

ian somerhalder (boone carlyle) senağlama
ne zaman öldü: 1. sezon, 20. bölüm
nasıl öldü: ağaca asılı kalmış halde buldukları uçağın içindekyen, uçakla birlikte aşağı düşmüştü, ağır yaralar almıştı.

cynthia watros (elizabeth ''libby'' smith)
ne zaman öldü: 2. sezon, 20. bölüm
nasıl öldü: michael, ana lucia'yı öldürdükten hemen sonra onu da vurmuştu.

marsha thomason (naomi dorrit)
ne zaman öldü: 4. sezon, 1. bölüm
nasıl öldü: ben'i ele geçirmek için widmore tarafından adaya getirildiklerinde, locke tarafından sırtına bıçak saplanarak öldürüldü.

mira furlan (danielle rousseau)
ne zaman öldü: 4. sezon, 8. bölüm
nasıl öldü: alex ve karl ile kaçmaya çalışırken widmore'un bir adamı tarafından vuruldu.

harold perrineau (michael dawson)
ne zaman öldü: 4. sezon, 13. bölüm
nasıl öldü: kahana gemisindeki bombayı devre dışı bırakmaya çalışırken yaşanan patlamada.

rebecca mader (charlotte lewis)
ne zaman öldü: 5. sezon, 5. bölüm
nasıl öldü: adada zamandan zamana atlanırken, bunun yan etkisiyle birlikte yaşadığı burun kanaması ve baş ağrıları sonrasında yaşamını yitirdi.

elizabeth mitchell (dr. juliet burke)
ne zaman öldü: 6. sezon, 1. bölüm
nasıl öldü: hidrojen bombasını patlattıktan sonra kuğu istasyonunun yıkıntıları altında kalarak aldığı ağır yaralar sonucunda.

Kaynak

LOST - 6x16 - What They Died For - Sneak Peek #2 Türkçe altyazılı

[dailymotion]video/xda8lb_lost-6x16-sneak-peek-2-turkce-alt-y_shortfilms?start=0[/dailymotion]

faradayciğimi koymamışlar,çok ayıp etmişler ama.en sağlam karakterlerden biriydi bence

Eminim ki kalan son 3 bölümde de hiçbir sorumun cevabını bulamayacağım.

Oysa ki bu son bölüm başlarken bile Jacob doğdu hahh dedim bu bölüm var bişeyler bir umutla ama yok.

Artık duman benim adam çıksa şaşırmam zaten de mantıklı bişeylere bağlanmazsa ona yanarım.Yansamda ne fayda izlemişim 6 sezon...

nete buldum bunlaru ilgimi çekti paylaşmak istedim
Eski Ahit’te Jacob ve Esau

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

Merhaba nessima.com takipçileri. Bugün sizlerle paylaşacağımız konumuz Eski Ahit’te Jacob ve kardeşi Esau [Esav]‘nun hikayesidir. Hikayeyi okurken içinde Lost dizisinden çok şey bulacağınıza eminim. Hemen hatırlatalım Eski Ahit, Hıristiyanlıkta Eski Antlaşma veya Eski Ahit olarak adlandırılan dini kitaba verilen isimdir. Hristiyanlarca kutsal sayılan bu kitap, Museviler’in Tanah isimli kutsal kitabıyla da büyük oranda aynıdır. M.Ö 1200 ile M.Ö. 100 yılları arasında yazıldığı kabul edilmektedir.
Yakup [Jacob], “sonra gelen, yerine geçen” [candidate] anlamına gelmektedir. İbranice “Yakubo” topuk kelimesinden türetilmiştir. Doğumu sırasında ikizkardeşi Esau’nun topuğunu tuttuğuna inanılır [Sitemizde verilen spoilerlerde "across the sea" bölümünde, jacob ve esav'ın kardeş olduğu ve doğumları sırasında birşeylerin ters gittiği verilmişti].
Yakup [Jacob], babası İshak (Isaac) ve annesi Rebeca’nın ikiz oğullarından küçük olanıdır. Doğum sırasına göre önce doğan Esau (Esav) dır. Esau, babası tarafından daha çok sevilirdi. Çünkü avcı bir ruhu vardı. Jacob ise annesi tarafından daha çok sevilirdi. Jacob vaktinin büyük çoğunluğunu çadırda oturarak geçirirdi.
İshak yaşlanınca gözleri çok görmez oldu. Ölmeden önce oğlu Esau’yu kutsamak istedi. Ondan kendisine güzel bir et yemeği hazırlamasını istedi ve Esau’yu ava gönderdi [Lock'a değinilmiş olabilir]. Tam bu sırada annesi Jacob’a Esau’nun kıyafetlerini giydirerek kocasına Esau gibi gösterdi. [MIB'in Locke gibi görünmesine gönderme]. Esau eve gelipte gerçek anlaşılınca Ishak buna kızmadı ama şu Jacob’u Esau’ya egemen kılarak şu kelimeleri söyledi: “ Göklerin çiyinden, zengin topraklardan uzak yaşayacaksın. Kılıcınla yaşayacak, kardeşine hizmet edeceksin. Ama özgür olmak isteyince, onun boyunduruğunu kırıp atacaksın” [MIB'in: "tek istediğim bu adadan kurtulmak, bu yüzden seni öldüreceğim" demesine gönderme]. Esau babası ölene kadar bekleyip, daha sonra Yakup’u öldürmeye niyetlendi. Rebeka bunu öğrenince Yakup’u evden uzaklaştırmaya karar verdi ve onu Harran’da yaşayan kardeşi Lavan’ın yanına gönderdi. Bu arada Jacop Rahel denilen bir kadınla evlendi. Kadın kısır olduğu halde ona bir erkek evlat verdi. [Sun'ın hamile kalmasına gönderme olabilir] Adını Yusuf [Joseph] koydular.

Yusuf, kardeşleri tarafından kıskanıldığından bir kuyuya atıldı ve bir kervancı tarafından Mısır’a götürüldü. Burada zindana atıldı. Daha sonra Mısır’a hükümdar oldu. Kardeşlerinden babalarınıda alıp Mısır’a yerleşmesini istedi [Mısır figürleri -hiyeroglifleri benim en çok merak ettiğim konu]. Kardeşleri de babaları ile beraber Mısır’a yerleşti.
Not: Yufuf’un Mısır’a kral olması ve tek tanrı dininden gelmesini ben şahsen (şahsım adına) Mısır tariihinde adı geçen akenaton’a benzetiyorum. Aten, Mısır’a ibrahimi dinlerdeki gibi şekli şemali olmayan bir tanrı getirmeye çalışmıştır. Bu dinin rahipleri çevresi duvarlar ile çevrili tapınaklarda dualarını yaparlardı. Bu din, Tutankhamon tarafından yasaklanmış eski dine dönüşmüştür. Tapınakları da yağmalanmıştır.

Son olarak, İshak yaşlandığında kendisini Kenan ülkesindeki Makpela tarlasındaki mağaraya gömmelerini istedi [Spoilerlerin bize verdiği bilgi "Across the Sea"da açıklanacağı üzere Adem ve Havva iskeleti Jacob'ın anne ve babasına ait. Burada aklımıza iki mağara geliyor. İskeletlerin bulunduğu mağara ve adayların numaralarının yazılı olduğu mağara]. İshak (İsaac) 147 yaşında halkına kavuştu ve vasiyet üzerine o mağaraya gömüldü.
________________________________________________________________________________

Hayır. En azından çok fazla olmadığından eminim.

Bu daha doğmadan kavga eden iki kardeşin hikayesi. Bu dert ve mutsuzluğa neden olmuştur. Fakat sonra, kavga her zaman sürmüştür.

Isaac Rebecca ile evlendiğinde 40 yaşındaydı. Yıllar geldi geçti fakat onların hiç çocuğu olmadı. Ve Isaac Tanrı’ya yalvardı “Tanrım karım Rebecca’ya bir iyilik yap ve bizi bir çocuk ile kutsa.”

Tanrı Isaac’in duasını duydu (ki o her duayı duyar) ve onu yanıtladı. Isaac 6o yaşına geldiğinde Rebecca hamileydi, üstelik bir de değil ikiz çocukları olacaktı.

Fakat çocuklar doğmadan önce Rebecca onların içinde kavga ettiklerini duyabiliyordu.

“Neler oluyor?” dedi Rebecca.

Ve Tanrı cevap verdi.

“Senin karnındaki bu çocuklar iki ulusun babaları olacak. Tıpkı şuan kavga ettikleri gibi, bu iki ulus ta kendi aralarında çekişmeler yaşayacaklar. Biri diğerinden daha güçlü olacak ve büyük olan küçük olana hizmet edecek.”

Ve çocukların doğum zamanı geldi çattı.

İlk çocuk erkekti. Onun her yanı kırmızıydı (red) ve her tarafı saçla(kılla) kaplıydı ve Isaac ve Rebecca ona ilk seslendikleri kırmızıyı çağrıştıran, Esau adını verdi. İkinci doğan da erkekti, doğumu hemen Esau’yu takip (heel) ettiğinden ona da bunu çağrıştıran Jacob adı verildi.

Çocuklar büyüdü.

Esau ormanda dolaşmayı seven güçlü, yetenekli bir avcı oldu. Jacob ise daha çok evde oturmayı tercih eden sakin biriydi.

Isaac, Esau’yu eve avdan getirdiği vahşi yiyeceklerden dolayı daha çok seviyordu. Fakat Rebecca Jacob’ı daha çok seviyordu çünkü o yemek yapmayı öğrenmişti ve evin etrafındaki işlerle uğraşmayı seviyordu.

Bir gün Esau tekrar ava gitmişti, ama bir kaç gün geçmesine rağmen Esau istediği gibi bir av olmamıştı. Bu yüzden dolayı eve açlıktan ölecek kadar acıkmış bir durumda dönmüştü. Esau eve döndüğünde, Jacob da daha yeni bir kap sıcak, buğulanmış, güveç yemeği yapmıştı. ağız sulandıran kokusu her yeri kaplamıştı.

“Şu kırmızı yemeğin birazını bana ver, açlıktan ölüyorum.” dedi Esau.

Jacob tam bir entrikacıydı, ve “Tabi ki veririm bu güveçten, ama sen bana Doğum Hakkını (BirthRight) verirsen” dedi.

Doğum hakkı çok önemli bir şeydi. Esau’nun daha önce doğmuş olmasından dolayı Doğum hakkı ona gitmişti. Isaac öldüğünde, doğum hakkından dolayı evin sahibi ve Isaac’ın mirasından Jacob’ın aldığının iki katını alma hakkı Esau’nun olacaktı.

Fakat burda Esau büyük bir hata yapmıştı.

O açtı.

Yarını düşünecek hali yoktu. Doğum hakkı denen şey o kadar da uzun süreli planlanacak bir şey değildi .

Fakat Jacob daha akıllıydı. Bir gün yarının geleceğini biliyordu. Eğer doğum hakkı onun olursa, evin sahibi de o olacaktı.

“Doğum Hakkını bana ver, ben de sana yemekten vereyim.” dedi Jacob tekrar, bir kaşık dolusu enfes yemeği ağzına götürürken.

“Tamam , tamam ” dedi Esau. “Doğum hakkım senin olsun, açlıktan ölmek üzereyken bana ne faydası var ki.” Açlıktan ölmek üzere falan değildi de. Sadece açtı.

“Söz veriyormusun ?” diyi sordu Jacob.

“Veriyorum.” dedi birden Esau.

“Pekala öyleyse” dedi Jacob ve Esau’ya istediğini verdi.

Sonuç olarak Esau bir tas yemek ve bir kaç dilim ekmek için doğum hakkından vazgeçmişti.

Pek de zekice değildi bu.

incilde anlatılan bir hikayeymiş

Arkadaşlar ayıptır söylemesi, ben bi mok anlamadım bu bölümden.:sm_confused: Ayrıca çoook saçma buldum. Bumuydu yani Ceykıp efendi, ada gizemi filan. peeeh:umursamaz:

O sıyırtık kadın kim. Adada yalnız kalmaktan kafayı sıyırmış, çocukları da kendine benzetmiş. manyak şeykaydirigubbakcemile, e kadın kafayı yemiş olduğundan yok adayı koruyalım, yok sen özelsin tırı vırı bir sürü şey uydurmuş. Ay ne komik ve saçma bir bölümdü yarebbimolumunekankayizsmile

Şimdi benim anlamadığım siyahlı adam o mağaraya girdi e adam öldü, ruhumu duman oldu çıktı. Adam öldüyse eğer 5.sezon başında kumsalda Jeykıpla heykelin yanında adaya gelen gemi hakkında kim konuştu. Elbet seni bir yolununu bulup öldüreceğim filan dedi ya hani. Öldü ama ruhu canavar oldu, tekrar ölü bedenine mi girdi.bilmiyorumkismile

Bu deli kadın niye izin vermiyor gitmelerine. Hakkaten duman adama acıdım ya, günahsız yavrucak:teselli:, adamı demekki çileden çıkarmışlar, o da canavarlaşmış artık.

Bi de bir çocuk hayaletin biri bişe dedi diye yok benim evime gidicem, denizin ötesinde başka yerler var diye tuttururmu yav.benneyaptımki, sıkılmış besbelli 3 kişilik yaşamdan.

Duman abim, yürü be, kim tutar seni, arkandayım bilesin. olumunekankayizsmile

Ceykıp da saf salağın tekiymiş, gözümden epey bi düştü.sempatiksalakcinni

Muhahhaha, yarıldım:roflol: sempatiksalakcinni

Kimdi o kadın, eminim bunu hiç açıklamayacaklar.

Finali ağzından kaçırdı
TÜM dünyanın sezon finaline kilitlendiği dizi Lost’un başrol oyuncularından Evangeline Lilly (30), katıldığı televizyon programında ipuçları verdi.

ABD’deki Late Show With David Letterman’a katılan Lilly, önce dizinin sonu için “Her şey bir rüya çıkabilir” diyerek hayranlarını heyecanlandırdı. Kanadalı yıldız, 23 Mayıs’ta ABD’de final bölümüyle ekrana gelecek olan dizideki olayların, aslında bir kişinin rüyası olduğunu ima etti. Ancak Kate Austen karakterini canlandıran Lilly daha sonra, “Senaryo yazarlarının bile dizideki tüm soruların cevaplarını bildiğini sanmıyorum. Sadece benim karakterimin son bölüme kadar canlı kaldığını biliyorum ama son bölümün senaryosunu okumadım. Final sezonu, Lost geleneğine uygun olarak, olayları tüm açıklığıyla ortaya dökmüyor” diye ekledi. Lilly, “Ancak şunu söyleyebilirim. Jack uykudan uyanıp ormana doğru koşacak ve ‘Çok acaip bir rüya gördüm’ diyecek” diye konuştu. Lilly’nin anlattığı kısmın, dizi finalinden çok son bölümden bir sahne olduğu yorumları yapıldı.

Öyle birşey olursa valla yolarım hepsini. Senelerdir bunun içinmi gün saydık biz, bunun içinmi kafa patlattık, manyağa döndük.alsanaalsanasmile

kızlar o adanın batması durumları ne ben onu anlamadım... bilmiyorumkismile
yok adanın su altındaki kısmı falan ...
o ışık da ne ışıkmış öyle.. zamanda atlatıyo zıplatıyo..
bildiğimiz elektromanyetik alan değil mi bu?
ooof beynim sulandı akannehir

Aşağıdaki metinler ekşisözlük'ten "rewlofweno" nickli üyenin yorumlarından alıntıdır.

Kızlar teoriler uzun ama mantıklı geldi bana, okumanızı tavsiye ederim tabi 6x16ya kadar izleyenler okusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…