Lütfen bana yardım edin

yahu arkadaşım evlenmek isteyen insanın maddi manevi hazır bulunuşluğu olur. Yuvanıza en temel ihtiyaç olan buzdolabını ocağı vs. almadan neden evleniyorsunuz? bu acele niye? biriktirin paranızı 3 ay 5 ay bilemedin 1 sene ... sonra evlenin ama eviniz tam olsun. borç harç da olsa tam olsun kendi evinin eşyanın keyfini sür. başta seviyoruz, her şeye razıyız, kervan yolda düzülür , yeter ki evlenelim mantığıyla evlilik kurumuna dalıyorsunuz sonra da kayınvalide de yiyip içmek zor geliyor. kendine bunu yapma, bile isteye çile çekiyorsun. madem olan olmuş sen de çalış. biraz borca girersiniz alırsınız.çok zorlanmazsınız başka borçlarınız yoksa tabi.şuan kdv indirimi falan da var beyaz eşyada.

Asıl soruna gelirsek , çık yukarıda yap yemeğini de pastanıda böreğinide , rahatsız oluyorlarsa olsunlar. O zaman sana eşyalarını alırlar belki de sen rahat edersin. Hatta hiç çekinme git onlara ortalığı da batır öylece bırak senden kurtulmak için eşya almak zorunda kalırlar.

ya yazmayayım yazmayayım diyorum dayanamıyorum.

3 yıldır eve buzdolabı ocak vs geçtim insan gibi yaşamanız için 37 ekran tv bile alınmamış.
evde bir de çocuk var. 2. için niyetlenilmiş.
yarı aç yarı toksunuz.

ya ben 21 yaşındayım ünv bitmek üzere. erkek arkadaşım 23 yaşında onunda bitmek üzere. ikimizin eline geçen para toplamda 4600 lira. erkek arkadaşım tek başına yaşıyor ailesi şehir dışında yani şimdi evlensem 2 kişilik yatak alıp 4-5 sene hiç eşyasız durabilirim ama biz bile cesaret edip cart diye evlenemiyoruz ki evlenmek lazım demek sizin duruma bakıca.

ya siz bizden ayrı ne yiyip ne içiyorsunuz sabahları ekmeği uyuşturucuya mı banıyorsunuz bu ne cesaret?

dayanamıyorum gerçekten bi de çocuk var diyorsunuz ya.
eşya için kavga edeceğinize çalışmak için kavga edin çocuğunuza düzgün bir gelecek kurun zira şu an bir geleceği yok.

allah kolaylık versin ne diyeyim çıldırıcam sabah sabah.

Bizde varlığı yokluğu gördük.
Ama ocak fırın dediğin nedir 3 sene boyunca eşinin sana verdiği harçlığı biriktirsen alırsın.
Şuan ötv indirimi var fiyatlar çok uygun.
Ayda 100 liraya falan alabiliyosun.
Eşini tak koluna götür çarşıya.
Elin yokluktan değil inattan almıyo gibi geldi

Niye evlendiniz esya bile alamayan adamla

Dugun borcu yeni bitti demissinizde 3 yil suren ne borcunuz var anlamadim. Esya alinmamis bir sey olmamis. Naptilar Ciragan Sarayinda dugun mu yapildi size

Nasil ocak buzdalabi vs alinmayan size bir aile olma garantisi verilmeyen evlilige evet dediniz aklim almiyor.

fırını anlarımda, ocak yok yahuu..
ocak olsa ne olacak, yemekler, sebze meyveler çürüyecek buzdolabı yok.
3 yıl gibi bir zaman diliminde, düğün borçlarını 2 ay erteleseniz, ilk ayında dolap, ikinci ayında ocak, fırın zart zurt alırdınız.

kaynın evlenince alacaklar, hmmm hadi diyelim kaynının kısmeti kapalı 5 yıl evlenemedi. ne olucak

esas adammış kocanız, sizi çalıştırmıyor...

Saçma almak isteyen insan alırdı şimdi heryer taksitli satıyor kartsız falan hem ödemeleride çok düşük bide kalorifer bağlatmissiniz çok da lüks olmasına gerek yok orta halli eşyalar daha ucuz 1000 lira çamaşır mak 1000 lira bulaşık 1500 ankastre 1500 e buzdolabı 1000 liraya da televizyon alsanız en fazla 250 300 lira taksit ödersiniz eşiniz almak istemiyor belli ama iyi cesaret valla böyle durumda ikinci çocuk istemek

Rahatin yerindeyse neyi dert ediyorsun. Pasta borek yapmak istiyorsan firin alin sadece o ucuz. Malzemeleri de kullandigin kadar alirsin

Ev hanimiyim ben çalışmam imkansız eşim izin vermez
O zaman pastayı vs unut.Buradan akıl almak için konu açıyorsun,her fikri de kapatıyorsun.
Duruma bile bile lades demişsin,sıkılmaya bile hakkın yok kusura bakma.Başta da böyleymiş.
3 yılda almak istese gerçekten alınırdı o eşyalar.
Yeni evlisin,kendine ait eşyan vs yok,o nasıl evlilik.Evcilik olur onun adı.
C captain price a katılıyorum.

sorunuzun cevabına gelince (verdiğiniz cevapları baz alıyorum)
evinizde mikser vs olmadığını var sayıyorum yine.
herhalde çırpma teli plastik kap ve tabak vardır? yoksa da 20 tlye temin edebilirsin. kaynın 20tlye müsade eder. etmezse de kayınvalidenden alırsın.

hazır kek tabanları var. onlardan alırsın. 1 paket kremşanti sonra az az damla çikolata meyve vs (tabi tek seferlik al dolap yok nerede tutucan)
al sana pasta.

zaten sizin eve fazlası lazım gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…