- 2 Ekim 2014
- 2.472
- 5.341
- 358
- 39
- Konu Sahibi ozlemsss381
-
Bence başkaları diyecek diye değil kendin istediğin için yapmalısın. Bir anda değiştiremez alışkanlıklarını insan. Bir gün bir odayı komple temizlemekle başla. Diğer günler diğer odalara geçersin. Böyle daha kolay olacağını düşünüyorumHanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
kız nasıl yapıyosun hergün wc temizleme...Çalışan anneyim.
Tek çocuk annesiyim.
Günlük elimde ıslak mendille mıobilyaların tozunu alırım.
2 günde bir ev süpürür ve silerim.
Tuvaleti hergün yıkarım.
Banyoyu 2 günde bir silerim muhakkak.
Yoksa önünü alamam.
Pencere, cam, çerçeve gibi detaylı temizliğimi 2 ayda bir perdelerimi yıkarken yaparım.
Zaten yerleri 2 günde bir sildigim için detaylı temizlik gibi oluyor.
Wc klozet çamaşır suyunu döküp siliyorum.kız nasıl yapıyosun hergün wc temizleme...
Don önemli. Bi de sutyen.Ben git gide pasaklı bir kadın oldum ve utanmam da kalmadı bu konuda, tavsiye ederim.
Mikrop kapmayacak kadar temizliğimizi eşimle yapıyoruz ve hatta eşim daha çok silip duruyor. (Adam başak burcu)
Tuvaletlerin-mutfağın-yatağın temizse, sen de vücudunu temiz tutuyorsan tamam gerisi çok da şey değil, dağınık ev de yaşanılan evdir, öyle katalog çekimlerindeki gibi kalmıyor hiçbir yer çocuklu evde bilhassa.
Geçen kuzeni çağırdım "Kız gel, iki muhabbetin belini kıralım Korona morona yıldım" dedim.
Evyenin içinde bulaşık, yemeğim ona göre, piskevitlerim filan var çayın yanına, salon balkonunda çamaşırlar donlar, salonun köşesinde yarı katlanmış yerleştirilmeyi bekleyen havlular, odamda her bir yeri boya olmuş masa, yaptığım son icraatlar sonrası lavaboya döktüğüm boyalı sudan kalma mavili morlu siyahlı bir lavabo içi, kuşumuz Şeker'in hunhar yem yiyişi ile her yere tohum saçılmış balkon, oğlanın "Bu burada dursun ellemeyin!" diye buyurdukları evin her yerine park edilmiş türlü türlü arabalar... Oraya buraya dökülmüş bi şeyler.
Verdim ayağına terlik, demledim çayı, muhabbetimize baktık.
Ortalıkta don görünmüyorsa, tamam sorun yoktur
İlave edeyim: Eşya azalttım baya, bunun temizlikte faydasını gördüm. Tavsiye ederim, eviniz sıkış tıkış eşya dolu olmasın, temizliğe köle etmesin eşyalarınız sizi.
banyoyu hergün temizlemesem de kara küf lekeleri hiç sevmiyorum..Wc klozet çamaşır suyunu döküp siliyorum.
Kullanıyoruz gün boyu içim raha etmiyor zaten wc banyo ile bir.
Klozeti silmişken yerleri de siliyorum çünkü her gün abdest alınyor haliyle yerlere su damlıyor.
İşten geldigimde kendimi önce banyoya atıyorum.
Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
Böyle böyle yediler ömrümüzü.
El alem adlı tarikat yüzünden hangi deterjanın nereden işe yaradığını şakır şakır söyleyen kadınların çoğu gerçekten neyden zevk aldığını, neye yeteneği olduğunu, kim olduğunu bile bilmeden ölüyor. Ruhunu da kıl tüy düşünerek mi versin?
Hastalıklı bir bakış açısını olması gereken diye küçücükten oya gibi işliyorlar.Gercekten bu millet biri arkamdan konuşur diye korkudan ölüyor.
Bir teyze vardi uzun yola cikarken kılını tüyünü özellikle alirdi sebebi de uzun yolda otobus kaza yaparsa hastaneye vs kaldirdiklarinda ustunu filan cikarirlarsa ameliyat icin killi milli gormesinler diyeymiş
Aynen Valla mesela wc temizliğine cok onem verırım asla sararmaz pırılpırıldır beyaz esylar buzdolabı ocak bulasik makınası en ulasılmaz yerlerine bile sıvrı bıseye bez sarar muhakkak ulasır silerim... Çaydanlık kahve makınası su ısıtıcım paspas parlar. Temızlık toz Nerdeyse hergun. Ama yınede derımkı olmeyecek kadar ne demısler hocanın dediğini yap yaptığını yapmaBöyle böyle yediler ömrümüzü.
El alem adlı tarikat yüzünden hangi deterjanın nereden işe yaradığını şakır şakır söyleyen kadınların çoğu gerçekten neyden zevk aldığını, neye yeteneği olduğunu, kim olduğunu bile bilmeden ölüyor. Ruhunu da kıl tüy düşünerek mi versin?
Ben gunde 8 saat çalışıyorum ve nobetim de oluyor ev kullanilmasa da sabah gitmeden once ve aksam eve geldikten sonra ev süpürüyorum. Ev hanimisiniz anladigim kadarıyla. Sabah uyaninca ilk işiniz evi süpürmek olsun. Bi mutfagi bırakın. Onu da yemek yedikten sonra supurun. Arkanizdan konusmasinlar diye degilde kendiniz istediğiniz icin yapin. Dusunun ki evinize tozlar konuyor ve ayaklarinizla halılarınıza kanepelerinize bulaşıyor. Her ay hali koltuk yikamalisiniz boyle olunca. Telefonunuzdaki ajandaniza uyarilar ekleyin ornegin sabah 10 temizlik diye. Temizligi yapmadan kahvaltiya dahi geçmeyin. Planli yaşayın. Hem kirli daginik bir evde kim yasamak ister ki. Tertipli düzenli olma konusunda kendinizi yetiştirin. Evinizi pırıl pırıl görmeyi hedeflerinizin arasina koyun.Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
Robot süpürge al hem süpürüyor hem siliyorHanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?