lütfen genç, yaşlı, anneler, kayınvalideler biri anlamama yardım etsin

melarday

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
30
17
288
Herkese selamlar uzun olacak affedin. Eşimle 9 yıldır evliyiz. Allah gönlüne göre versin Eşim iyi adamdır. Merhametli, iyi niyetli yardımsever bir insan. Bazen keşke bu kadar iyi olmasa dedirtecek kadar. 3 kardeşler eşimin kendinden büyük bir ablası ve abisi var. Ablası bizden evvel abisi ise bizden sonra evlendi. Eşimin ailesi, benim ailem ve de diğer dünürler kendi yağında kavrulan orta halli insanlar. 3 kardeş eşleriyle birlikte çalışıyor, herkes üniversite okumuş, herkes denk. Beni rahatsız eden şeylerden bahsedip genç yaşlı herkesten yorum bekliyorum. öncelikle eşimin ailesi kızları evlenirken yapılacak her şeyi hatta erkek tarafının yapacağı bazı şeyleri bile yapmışlar. Biz düğün eşya vs her şeyi kendimiz yaptık. yabancı gibi bir çift yollukla ev görmeye geldiler. gelin görün ki bizden sonra evlenen abisinin de düğünde öncesinde ve sonrasında masrafın çoğunu yüklendiler. ev tutulması, temizlenmesi, düğün yerinin ayarlanması her şeye yardımcı oldular. Ki biz düğün zamanı stresten eşimle birbirimizi çok kırdık incittik hiç bir işimizin ucundan tutan olmadı.(bu arada benim ailem başka şehirde kv ve kp ile aynı şehirdeyiz). k peder emekli olunca k.biradere ev alsın diye tl olarak borç verirken; biz borç istediğimizde altın olarak verdiler. biz borcumuzu 1 seneye kalmadan ödedik ama altın fırladı gitti. diğerleri 5 6 yıldır hala vermedi. kp/kv evlerinde bir masraf çıktığında kızlarına maaşı az diye, büyük oğullarına borçlu diye laf etmez, hemen bizden isterler. Diğer iki kardeşin evine dolu dolu gidilirken bize bomboş gelirler. evde gözlerine kestirdiklerini alıp giderler. Maaile bir araya gelindiğinde evde 16, 17 lik torunlar dururken eşimi ekmeğe yollarlar. Eşim 3 kez dizinden ameliyat olmuşken ağır bir şeyler kaldırılacağı zaman diğer oğul ve torunlar varken eşimden isterler. Eşim bekarken baba evinde eşya vs için çok harcama yapmış. her fırsatta eşya değiştirmekten zaten eşyaların hiç güzel olmadığından, adi, ucuz olduğundan dem vururlar. Bu ve benzeri onca şey benim çok ağrıma gidiyor. Eşimin horlandığını, önemsenmediğini, emeğinin kıymetinin bilinmediğini hissediyorum. Eşime bundan bahsedince öyle olmadığını ailesine karşı önyargılı olduğumu söylüyor. Bence bu hali iyice kanıksamış. Eşimin bu ezilmiş hali ondan tamamen soğumama ona olan saygımın tükenmesine neden oluyor. pire için yorgan yakmak diyen çıkar belki ama sık sık boşanmayı düşünüyorum. Lütfen her fikre eleştiriye açığım. sorun ben dahil her kimdeyse ne yapmalıyım.

eşinizin bir sıkıntısı yoksa siz neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamadım dert mi arıyorsunuz kendinize,
evlenmişsiniz 9 yıl geçmiş artık bırakın yollukla geldiler, onunkinde 5 benimkinde 3 göbek attılar muhabbetini,
valla eşim bana, 9 yıl sonra kardeşine x yaptılar sana y yaptılar dese, aklın başında mı derim,
madem artık saygı duymuyorsunuz, boşanmayı düşünüyorsunuz boşanın, adam da rahatlasın siz de.

o zaman olanların hiç bi mantığı yok.

yani bi aile iki evladını sevip diğerini neden hor görsün ki? ya sizin bilmediğiniz bişeyler var ya da abartıyosunuz.

ayrıca durum bu ise bu saatten sorna değişecek ya da geçmişe etki edecek haliniz yok. beklentiniz olmasın, olanları unutun, kendi yağınızda kavrulun. ona verdi bize vermedi ile geçmez ömür.

Boşanmayı öncelikle dile getirmeyin.

Eşinizle şikayet ederek değil istişare ederek konuşun.

Düğün öncesinde yardım istemiş miydiniz yoksa onlar mı kendinizi halledin demişlerdi?

Bazı şeyler geçmiştir ve dönüşü olmaz.

Siz eşinizle net bir şekilde konuşup artık kendisinin sağlığını ve ailenizin maddi olarak yıpranmasına müsaade etmeyeceğinize dair net bir karara varın.

Eşinizin diğer huylarini seviyorsanız onunla mutlu oluyorsunuz bir şeyleri de görmezden gelmek gerekiyor.

Hiç birimiz mükemmel olmadığımız gibi her birimizin beklentileri de birbirinden farklıdır.

Yavaş ölüm sakin olun çözümsüz değil diye düşünüyorum konunuz.

Nasıldı söz,

Eşek olana semer vuran çok olur

Mu neydi?
Eşiniz tepki göstermedikçe böyle devam eder.
O kadar büyük farklar olmasa da eşim ve bana da daha hor davranıyordu ailesi. Uzun yoldan geliriz, ekmek şu bu eksiktir, eşim gider alır. Biz misafir gideriz, abisi yan sokaktaki evinden gelir, onun sevdiği yemek yapılır. Onların kiraları bile ödenmiş yıllarca, bizim düğündeki takıları bile aldılar gibi gibi. Herkes kendi içi nasıl rahat ediyorsa öyle davranmaya devam ediyor ama, eşim her şeyin farkında olsa da büyük tepkiler vermeZ, veremez. Ama zamanla ayağını kendi kendisi kesmeye başladı.

anlayabiliyorum sizi el degilki aman kendi bilir diyesiniz esiniz.. ailesinin ona davranisi sizide etkiler ister istemez karsi tarafada mesafeli olmanizi saglar aile de bir yere kadar bazen insanalr ailelerinin kendilerini kullandigini kabullenemez disardan insanlar daha net goruyor bunlari esinizde haliyle farkinda degil

Ben olsam ben de ona niye çok yapıyorsunuz bana az yapıyorsunuz demezdim..
Bunun için benden boşanacaksa eşim buyrun boşansın..
Bu tür durumlarda hata eşte değil kayınvalide kayınpederde oluyor..
Ayrımcılık yapan onlar..
Değiştiremezsiniz ya da neden diye soramazsınız..

eşinizin bir sıkıntısı yoksa siz neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamadım dert mi arıyorsunuz kendinize,
evlenmişsiniz 9 yıl geçmiş artık bırakın yollukla geldiler, onunkinde 5 benimkinde 3 göbek attılar muhabbetini,
valla eşim bana, 9 yıl sonra kardeşine x yaptılar sana y yaptılar dese, aklın başında mı derim,
madem artık saygı duymuyorsunuz, boşanmayı düşünüyorsunuz boşanın, adam da rahatlasın siz de.
yaşanan herşeyi buraya yazmam mümkün değil ve de mesele bitmiş değil hala devam ediyor. eşime karşı gösterilen farklı muamele zamanında bana yapılmıştı boşverebildim. şimdi de çocuklarım ve diğer torunları arasında yapılıyor. benim için mesele ayrımcılığın boyutu değil varlığı. ve eşim tarafından kabul edilmeyişi.

yaşanan herşeyi buraya yazmam mümkün değil ve de mesele bitmiş değil hala devam ediyor. eşime karşı gösterilen farklı muamele zamanında bana yapılmıştı boşverebildim. şimdi de çocuklarım ve diğer torunları arasında yapılıyor. benim için mesele ayrımcılığın boyutu değil varlığı. ve eşim tarafından kabul edilmeyişi.

Çocuklara nasıl davranıyorlar mesela?
Ben hiç gelemem öyle şeye, çok net göstermem çocukları haketmiyorlarsa.

o zaman olanların hiç bi mantığı yok.

yani bi aile iki evladını sevip diğerini neden hor görsün ki? ya sizin bilmediğiniz bişeyler var ya da abartıyosunuz.

ayrıca durum bu ise bu saatten sorna değişecek ya da geçmişe etki edecek haliniz yok. beklentiniz olmasın, olanları unutun, kendi yağınızda kavrulun. ona verdi bize vermedi ile geçmez ömür.
bilmediğim bir şey olabilir mi ? hiç bir fikrim yok .yazdıklarım geçmişle ilgili takıntılarım değil geleceğe dair umutsuz olma sebeplerim

Tırnağın varsa başını kaşı demişler. Varsın ikircikli davransinlar. Mutlaka bu, bir gün karşılarına çıkar. Allah'a havale edin.. Sen de artık dusunme. Sen ne kadar sinir oluyorsan, esin de bi o kadar mağdur, mahzun. Siz kendinize yetersiniz.

Üzerinden baya zaman geçmiş artık.Temcit pilavı gibi bu durumu sürekli hatırlayıp hatırlatıp eşten soğumanın bir anlamı yok bana göre.Tabi eşinizle başka sorunlarınız yoksa.
İstenmeyen gelin olarak şurada yapılmayanları yazsam ooooo site çöker valla.Eşimle farklı memleketten olmamız ve severe evlenmemizin sonuçları bu.
Ama ben bardağa dolu tarafından bakmayı tercih ediyorum misal kırık iğneleri geçmemiş laf söz hakları yok.Bişey diycek mi olunuyor çattt diye tıkıyorum lafı ağızlarına.
Huzur ve mutluluk varsa boşverinnn

boşverin, özellikle işim maddi kısmına hiç takılmayın,
onları ve desteklerini yok sayın,
insanın huzurundan daha kıymetli olabilir mi?
ekmek alma vs konusunda da yine eşiniz eyvallah dediği sürece yapacak bişey yok, bırakın dert edecekse o etsin,
hiç hoş değil koskoca insana kardeşine senden çok değer veriyorlar demek,
adam farkında ama umursamıyor belki, neden deşiyorsunuz ki...

Back
X