Herkese selamlar uzun olacak affedin. Eşimle 9 yıldır evliyiz. Allah gönlüne göre versin Eşim iyi adamdır. Merhametli, iyi niyetli yardımsever bir insan. Bazen keşke bu kadar iyi olmasa dedirtecek kadar. 3 kardeşler eşimin kendinden büyük bir ablası ve abisi var. Ablası bizden evvel abisi ise bizden sonra evlendi. Eşimin ailesi, benim ailem ve de diğer dünürler kendi yağında kavrulan orta halli insanlar. 3 kardeş eşleriyle birlikte çalışıyor, herkes üniversite okumuş, herkes denk. Beni rahatsız eden şeylerden bahsedip genç yaşlı herkesten yorum bekliyorum. öncelikle eşimin ailesi kızları evlenirken yapılacak her şeyi hatta erkek tarafının yapacağı bazı şeyleri bile yapmışlar. Biz düğün eşya vs her şeyi kendimiz yaptık. yabancı gibi bir çift yollukla ev görmeye geldiler. gelin görün ki bizden sonra evlenen abisinin de düğünde öncesinde ve sonrasında masrafın çoğunu yüklendiler. ev tutulması, temizlenmesi, düğün yerinin ayarlanması her şeye yardımcı oldular. Ki biz düğün zamanı stresten eşimle birbirimizi çok kırdık incittik hiç bir işimizin ucundan tutan olmadı.(bu arada benim ailem başka şehirde kv ve kp ile aynı şehirdeyiz). k peder emekli olunca k.biradere ev alsın diye tl olarak borç verirken; biz borç istediğimizde altın olarak verdiler. biz borcumuzu 1 seneye kalmadan ödedik ama altın fırladı gitti. diğerleri 5 6 yıldır hala vermedi. kp/kv evlerinde bir masraf çıktığında kızlarına maaşı az diye, büyük oğullarına borçlu diye laf etmez, hemen bizden isterler. Diğer iki kardeşin evine dolu dolu gidilirken bize bomboş gelirler. evde gözlerine kestirdiklerini alıp giderler. Maaile bir araya gelindiğinde evde 16, 17 lik torunlar dururken eşimi ekmeğe yollarlar. Eşim 3 kez dizinden ameliyat olmuşken ağır bir şeyler kaldırılacağı zaman diğer oğul ve torunlar varken eşimden isterler. Eşim bekarken baba evinde eşya vs için çok harcama yapmış. her fırsatta eşya değiştirmekten zaten eşyaların hiç güzel olmadığından, adi, ucuz olduğundan dem vururlar. Bu ve benzeri onca şey benim çok ağrıma gidiyor. Eşimin horlandığını, önemsenmediğini, emeğinin kıymetinin bilinmediğini hissediyorum. Eşime bundan bahsedince öyle olmadığını ailesine karşı önyargılı olduğumu söylüyor. Bence bu hali iyice kanıksamış. Eşimin bu ezilmiş hali ondan tamamen soğumama ona olan saygımın tükenmesine neden oluyor. pire için yorgan yakmak diyen çıkar belki ama sık sık boşanmayı düşünüyorum. Lütfen her fikre eleştiriye açığım. sorun ben dahil her kimdeyse ne yapmalıyım.