lütfen genç, yaşlı, anneler, kayınvalideler biri anlamama yardım etsin

Evinizden neler goturduler, cok merak ettim.

Ailesi esinize deger vermiyor ya, siz esinize deger verin. Mesela ben hep esimi caninin tatli olduguna inandirdim adami mizmiz yaptim resmen ama olumlu yonde.
Caninin kiymetini bildirmeye calistim.

Mesela aman su tasima askim belin agrir. Aman şoyle aman boyle diye diye adam canina bakmayi ogrenmeye "basladi".

Yeri geliyor, evinde yapmadigin seyi baska yerde neden yapasin diyorum, kendini yipratma vs diye. Onu dusundugumu gosteriyorum.

Ben ona ailesinin vermedigi degeri veriyorum ki o da bunu goruyor bence... İnsan deger gorunce de farkina variyor bazi seylerin.

Tabi 9 yilda neler yasadiginizi bilemiyorum ama bosanacak kadar bir sey yok bence.

Hayatta basimiza gelenler degil
Onlara verdigimiz tepkiler onemlidir.

Esinizi yillarca pasif yetistirmislerse suc onun da degil bence, yazik hatta =(
Belki beni üzen seylerden biri bu. Ben eşime gerçekten cok değer veriyorum. Neden yetmiyor ki hala küçük bir çocuk gibi olumsuz hallerine rağmen anne babasından takdir bekliyor. Eşim benim ilk ve tek flörtüm. Bekarken bana gardaş diyen abim evlendikten sonra ben emelin kimseye bu kadar değer vereceğini bu kadar seveceğini tahmin etmezdim demiş. Aynı nisbette değer verdi ailem. Yorumları okudukça kör olduğunu düşündüğüm eşimin herşeyin farkında olduğunu ve onu sevsinler diye yuttugunu düşünmeye başladım.:KK61:

Belki beni üzen seylerden biri bu. Ben eşime gerçekten cok değer veriyorum. Neden yetmiyor ki hala küçük bir çocuk gibi olumsuz hallerine rağmen anne babasından takdir bekliyor. Eşim benim ilk ve tek flörtüm. Bekarken bana gardaş diyen abim evlendikten sonra ben emelin kimseye bu kadar değer vereceğini bu kadar seveceğini tahmin etmezdim demiş. Aynı nisbette değer verdi ailem. Yorumları okudukça kör olduğunu düşündüğüm eşimin herşeyin farkında olduğunu ve onu sevsinler diye yuttugunu düşünmeye başladım.:KK61:
canim uzulme ama
Kabul gormek takdir edilmek herkesin ihtiyacidir.
Ama bunu herkes farkli seviyelerde hisseseder ya da kafa yorar.

Herkese selamlar uzun olacak affedin. Eşimle 9 yıldır evliyiz. Allah gönlüne göre versin Eşim iyi adamdır. Merhametli, iyi niyetli yardımsever bir insan. Bazen keşke bu kadar iyi olmasa dedirtecek kadar. 3 kardeşler eşimin kendinden büyük bir ablası ve abisi var. Ablası bizden evvel abisi ise bizden sonra evlendi. Eşimin ailesi, benim ailem ve de diğer dünürler kendi yağında kavrulan orta halli insanlar. 3 kardeş eşleriyle birlikte çalışıyor, herkes üniversite okumuş, herkes denk. Beni rahatsız eden şeylerden bahsedip genç yaşlı herkesten yorum bekliyorum. öncelikle eşimin ailesi kızları evlenirken yapılacak her şeyi hatta erkek tarafının yapacağı bazı şeyleri bile yapmışlar. Biz düğün eşya vs her şeyi kendimiz yaptık. yabancı gibi bir çift yollukla ev görmeye geldiler. gelin görün ki bizden sonra evlenen abisinin de düğünde öncesinde ve sonrasında masrafın çoğunu yüklendiler. ev tutulması, temizlenmesi, düğün yerinin ayarlanması her şeye yardımcı oldular. Ki biz düğün zamanı stresten eşimle birbirimizi çok kırdık incittik hiç bir işimizin ucundan tutan olmadı.(bu arada benim ailem başka şehirde kv ve kp ile aynı şehirdeyiz). k peder emekli olunca k.biradere ev alsın diye tl olarak borç verirken; biz borç istediğimizde altın olarak verdiler. biz borcumuzu 1 seneye kalmadan ödedik ama altın fırladı gitti. diğerleri 5 6 yıldır hala vermedi. kp/kv evlerinde bir masraf çıktığında kızlarına maaşı az diye, büyük oğullarına borçlu diye laf etmez, hemen bizden isterler. Diğer iki kardeşin evine dolu dolu gidilirken bize bomboş gelirler. evde gözlerine kestirdiklerini alıp giderler. Maaile bir araya gelindiğinde evde 16, 17 lik torunlar dururken eşimi ekmeğe yollarlar. Eşim 3 kez dizinden ameliyat olmuşken ağır bir şeyler kaldırılacağı zaman diğer oğul ve torunlar varken eşimden isterler. Eşim bekarken baba evinde eşya vs için çok harcama yapmış. her fırsatta eşya değiştirmekten zaten eşyaların hiç güzel olmadığından, adi, ucuz olduğundan dem vururlar. Bu ve benzeri onca şey benim çok ağrıma gidiyor. Eşimin horlandığını, önemsenmediğini, emeğinin kıymetinin bilinmediğini hissediyorum. Eşime bundan bahsedince öyle olmadığını ailesine karşı önyargılı olduğumu söylüyor. Bence bu hali iyice kanıksamış. Eşimin bu ezilmiş hali ondan tamamen soğumama ona olan saygımın tükenmesine neden oluyor. pire için yorgan yakmak diyen çıkar belki ama sık sık boşanmayı düşünüyorum. Lütfen her fikre eleştiriye açığım. sorun ben dahil her kimdeyse ne yapmalıyım.
Bırakın onlar size yabancı gibi davranınca siz mutlu olun gerisinin ne önemi var eşimle iyi olduktan sonra kaynanamgil bana nasıl bakıyor banane yani benim kimseyle br işim yok kimseden bir beklentim yok boşverin eşinizin kıymetini bilim maşallah mutluluğunuz bozulmasın

O ezik görüntüyü düşününce eşten soğumaya hak verdim ben ya.

Bu eşag konusunda ben dile getiriyorum artik , "sırtı agriyor abisiyle beraber taşısın"diyorum.. Cıtlari cikmiyor. Sende dile getir madem esin kendi caninin kiymetini bilmiyor.. Allah gostermesin bisi oldumu olan size olacak.. Ayrilacak durum gormuyorum.. Esine guzel dile sana bisi olur saglindan korkuyorum ne olur nolmaz kendine iyi bak vs vs, soyliye bilirsin..

eşinizin bir sıkıntısı yoksa siz neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamadım dert mi arıyorsunuz kendinize,
evlenmişsiniz 9 yıl geçmiş artık bırakın yollukla geldiler, onunkinde 5 benimkinde 3 göbek attılar muhabbetini,
valla eşim bana, 9 yıl sonra kardeşine x yaptılar sana y yaptılar dese, aklın başında mı derim,
madem artık saygı duymuyorsunuz, boşanmayı düşünüyorsunuz boşanın, adam da rahatlasın siz de.
Biz bayanlar dugun zamanini neden unutmuyoruz bilmiyorum. Evleneli 5 yil oldu, kizim var ve ikinciye hamileyim. Inanin 1 gun bile yoktur o dugun zamanini hatirlamadigim. Bu yuzden ilk 3 yil cok kavga da cikardim evde. Artik icimde tutuyorum en azindan ama icim icimi yiyor. Intikamimi alamadim hala kv den zaten dugun icin yaptiklarindan dolayi. Gelin lik degil kefen giydim resmen.

o zaman olanların hiç bi mantığı yok.

yani bi aile iki evladını sevip diğerini neden hor görsün ki? ya sizin bilmediğiniz bişeyler var ya da abartıyosunuz.

ayrıca durum bu ise bu saatten sorna değişecek ya da geçmişe etki edecek haliniz yok. beklentiniz olmasın, olanları unutun, kendi yağınızda kavrulun. ona verdi bize vermedi ile geçmez ömür.
+1

Madem boşanmayı göze almışsınız altta kalmayın. Onlar bir söylüyosa siz iki söyleyin. Ezildiginizimi farkettniz sizde ezin. Gitmeyin, eve davet etmeyin. Bunun gbi şeyler.

Herkese selamlar uzun olacak affedin. Eşimle 9 yıldır evliyiz. Allah gönlüne göre versin Eşim iyi adamdır. Merhametli, iyi niyetli yardımsever bir insan. Bazen keşke bu kadar iyi olmasa dedirtecek kadar. 3 kardeşler eşimin kendinden büyük bir ablası ve abisi var. Ablası bizden evvel abisi ise bizden sonra evlendi. Eşimin ailesi, benim ailem ve de diğer dünürler kendi yağında kavrulan orta halli insanlar. 3 kardeş eşleriyle birlikte çalışıyor, herkes üniversite okumuş, herkes denk. Beni rahatsız eden şeylerden bahsedip genç yaşlı herkesten yorum bekliyorum. öncelikle eşimin ailesi kızları evlenirken yapılacak her şeyi hatta erkek tarafının yapacağı bazı şeyleri bile yapmışlar. Biz düğün eşya vs her şeyi kendimiz yaptık. yabancı gibi bir çift yollukla ev görmeye geldiler. gelin görün ki bizden sonra evlenen abisinin de düğünde öncesinde ve sonrasında masrafın çoğunu yüklendiler. ev tutulması, temizlenmesi, düğün yerinin ayarlanması her şeye yardımcı oldular. Ki biz düğün zamanı stresten eşimle birbirimizi çok kırdık incittik hiç bir işimizin ucundan tutan olmadı.(bu arada benim ailem başka şehirde kv ve kp ile aynı şehirdeyiz). k peder emekli olunca k.biradere ev alsın diye tl olarak borç verirken; biz borç istediğimizde altın olarak verdiler. biz borcumuzu 1 seneye kalmadan ödedik ama altın fırladı gitti. diğerleri 5 6 yıldır hala vermedi. kp/kv evlerinde bir masraf çıktığında kızlarına maaşı az diye, büyük oğullarına borçlu diye laf etmez, hemen bizden isterler. Diğer iki kardeşin evine dolu dolu gidilirken bize bomboş gelirler. evde gözlerine kestirdiklerini alıp giderler. Maaile bir araya gelindiğinde evde 16, 17 lik torunlar dururken eşimi ekmeğe yollarlar. Eşim 3 kez dizinden ameliyat olmuşken ağır bir şeyler kaldırılacağı zaman diğer oğul ve torunlar varken eşimden isterler. Eşim bekarken baba evinde eşya vs için çok harcama yapmış. her fırsatta eşya değiştirmekten zaten eşyaların hiç güzel olmadığından, adi, ucuz olduğundan dem vururlar. Bu ve benzeri onca şey benim çok ağrıma gidiyor. Eşimin horlandığını, önemsenmediğini, emeğinin kıymetinin bilinmediğini hissediyorum. Eşime bundan bahsedince öyle olmadığını ailesine karşı önyargılı olduğumu söylüyor. Bence bu hali iyice kanıksamış. Eşimin bu ezilmiş hali ondan tamamen soğumama ona olan saygımın tükenmesine neden oluyor. pire için yorgan yakmak diyen çıkar belki ama sık sık boşanmayı düşünüyorum. Lütfen her fikre eleştiriye açığım. sorun ben dahil her kimdeyse ne yapmalıyım.
bence bu sebepten eşinden boşanma, sonra pişman olur özlersin.

Eger bosanirsaniz gercekten pire icin yorgan yakacaksiniz.. Size kendi annemden babamdan ornek vermek istiyorum. Babam ailenin en kucugu birazda dedemin yasli zamanlarinda dogmus. Dedem babam 10 yasindayken vefat etmis. Babam yetim haliyle cobanlik yapar eve bakarmis buyuk amcamsa istanbulda gezer tozar para yermiş. Ve evlilik cagi geldiginde amcam davul zurna ile evlenirken babam tek basina kiz isteyip dugun yapmis. Ne annesi nede diger kardesleri dugunune gelmemis. Babamda öz evlat bu arada.

Uzun lafin kisasi annem ve babam cok mutlu babaannem herseyini amcama birakmisti amcam evden kovdu annem ve babam ona baktilar. Annem hicbir zaman babama ezik gozuyle bakmadi. Helalinden kazandilar yediler. Amcamin başi binbirturlu beladayken babam keyfi yerinde yasiyor.

Yani uzun oldu belki ama ailenizin huzurunu hicbirseye degismeyin bosverin onlari kocaniza varsa cocuklariniza deger verin gerisi fasa fiso

Madem boşanmayı göze almışsınız altta kalmayın. Onlar bir söylüyosa siz iki söyleyin. Ezildiginizimi farkettniz sizde ezin. Gitmeyin, eve davet etmeyin. Bunun gbi şeyler.
Bu eşag konusunda ben dile getiriyorum artik , "sırtı agriyor abisiyle beraber taşısın"diyorum.. Cıtlari cikmiyor. Sende dile getir madem esin kendi caninin kiymetini bilmiyor.. Allah gostermesin bisi oldumu olan size olacak.. Ayrilacak durum gormuyorum.. Esine guzel dile sana bisi olur saglindan korkuyorum ne olur nolmaz kendine iyi bak vs vs, soyliye bilirsin..
Eşiniz farkındadır. Farkındadır. Net.
canim uzulme ama
Kabul gormek takdir edilmek herkesin ihtiyacidir.
Ama bunu herkes farkli seviyelerde hisseseder ya da kafa yorar.
Tartışma ve didişmeden nefret eden, mümkünse böyle ortamlardan kaçan biriyim. Eşimin davranışları yüzünden anne babasıyla karşı karşıya gelmek, ilişkiler, çocuk yetiştirmek, işteki, evdeki sorumluluklar, hayatın kendisi baştan aşağı çok zor. Ve insan eşim dediği adama, kadına dayanmak ister. Ben bunun eksikliğiyle kendimi yalnız hissettim, eşimi suçladım galiba.
Hayatta kendimizi ve olaylara karşı tutumumuzu değiştirmek dışında kimseyi değiştirme şansımız yok. eşimde zayıflık ezilmişlik olarak gördüğüm davranışları, ailesinden kabul görmek, takdir almak için sergilediği beyhude çırpınışlar olarak nitelendirmek sanırım tek çözüm. eşimin aciz bir adam olduğunu düşünüp ona saygımı yitirmektense, yaralı olduğunu düşünüp merhametle yaklaşmak daha iyi olacak gibi.
Hepinize yol gösteren, akıl veren yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.

Bu kadar iyi bir eşiniz varken neden boşanmayi dusunuyorsunuz ben bosanmak icin bir sebep goremedim. Araniza mesafe koyun ve yaptiklarini yuzune vurun derim. Eşiniz iyiyse cok ta onemseyip ikinizinde canini sikmayin bence siz mutluysanz gerisi boş

Ne yapalim canim, sen de o adami sevmişsin. Ben de esimi pasif bulurum hatta actigim konu bile var burada =) ama onlar da boyle işte yani.

Ne yapalim canim, sen de o adami sevmişsin. Ben de esimi pasif bulurum hatta actigim konu bile var burada =) ama onlar da boyle işte yani.
demlicaykeyfi konunuzu okudum. sanki biri bana eşimi anlatıyor gibi geldi. Babamın işi yüzünden evden uzak olduğu dönemde evin büyük çocuğu bendim. Annem okuma yazma bilmez. bu yüzden o anneliğe devam etti. kardeşlerin okul işleri, alışveriş, faturalar, para idaresi bana kaldı. 16 sında bir kız çocuğuyken baba oluverdim :) eşimin duygusal zayıflıkları itici, kabul edilemez geliyor. her zaman güçlü olamıyor insan düştüğümde tutup kaldırabilsin istiyorum ama güvenemiyorum.

demlicaykeyfi konunuzu okudum. sanki biri bana eşimi anlatıyor gibi geldi. Babamın işi yüzünden evden uzak olduğu dönemde evin büyük çocuğu bendim. Annem okuma yazma bilmez. bu yüzden o anneliğe devam etti. kardeşlerin okul işleri, alışveriş, faturalar, para idaresi bana kaldı. 16 sında bir kız çocuğuyken baba oluverdim :) eşimin duygusal zayıflıkları itici, kabul edilemez geliyor. her zaman güçlü olamıyor insan düştüğümde tutup kaldırabilsin istiyorum ama güvenemiyorum.
konumu okuduysaniz işte biraz da bizim baskinligimizdan kaynaklaniyor gibi =)
yine de zamanla duzelme olacagina inaniyorum ben.
Ailesi onu dislarsa takdir etmezse, hemen.esinizi cok.seven.biriyle.gorusturun, bu da iyi geliyor

Sizinle durumlarımız hemen hemen aynı bitek farkla. Benim ailem öyle eşimin aileside öyle. Bunlar biraz da bizden kaynaklanıyor. Annem çooook verici bir kadındır. Tüm kardeşlerime verir, evlerine eli kolu dolu gider, verdiği borçları ya da paraları istemez onlar öderse öder. Ama benim eşim kabul etmez nettir annemde bşildiği için bize pek bişey yapmaz. Yani memleketten terayağ geldi biraz vereyim tadın der eşim bi kahvaltılık falan alır. Mantı açtım size gelin alın der eşim sen pişir biz orda yiyelim der. Bende aynı şekilde eşimin ailesine öyleyim. Birazda ondan oluyorbence karakter huy gibi

Back
X